Jesam li rasista?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

buzzer wrote:
karabaja-x wrote: :D , al nije u redu osudjivati nekog da je rasista jer kaze ne bi volio da mu dijete ozeni osobu druge rase.
tacno, onaj ko tako sta kaze nije rasista nego ljubitelj sladoleda od vanilije. sta koji k*ratz, nacionalizam, shovinizam, rasizam...ne smije covjek vishe ni mrzit a da ga se ne proziva... :x
ko koga mrzi?
danas

Post by danas »

why can't we just get along :oops: :D
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

InfraRedRidinghood wrote:
karabaja-x wrote:
InfraRedRidinghood wrote: Tako je! Nismo mi rasisti, nego su oni, brate, crni :shock:
sta je, sad ako ja kazem da ne zelim zeniti crnkinju ili bilo koju amerikanku, ja sam rasista? plitko brate plitko.
Jok, eto, nego si kanidat Internacionalne lige humanista za Zlatnu povelju mira "LINUS PAULING", sa plaketom i značkom :-) :-) :-) :-) :-)
e nek si mi ti rekla bas ti sto me poznajes sto godina. nego bil ti da ja pitam tebe s kim da se zenim?
white_sugar

Post by white_sugar »

danas wrote:why can't we just get along :oops: :D
previse pitas komsinice :D mada ne bih ni ja arapa boze sacuvaj :oops: :roll:
karabaja-x

Post by karabaja-x »

infraredridinghood, dje si ti ba bila kad sam se ja i druzio i bio i udaro i s crncima i kinezim i vijetnamcima i indijcima i turcima i talijanima i grcima i rusima i afrikancima i meksikancima i s kim jos ne? i kad sam guzio njihove koke i jeo njihova jela samo da bi sazno da ne podnosim kinesku i indijsku hranu, da se brazilijanke dobro guze, da turci znaju bit dobra raja
danas

Post by danas »

ha, infra, djes' ti bila :lol: :lol: :lol: :lol:
Faust

Post by Faust »

karabaja: legenda si? Mene zanima: je li Vijetnamci znaju borilačke vještine kako pričaju ovi hollywoodski scenaristi? Jesu li još skloni maskiranju?
danas

Post by danas »

Faust wrote:karabaja: legenda si? Mene zanima: je li Vijetnamci znaju borilačke vještine kako pričaju ovi hollywoodski scenaristi? Jesu li još skloni maskiranju?
mene ipak zanima vise, jel' se brazilke bas takoooo dobro karaju, ili je to samo urban legend :D :D :D
karabaja-x

Post by karabaja-x »

danas wrote:
Faust wrote:karabaja: legenda si? Mene zanima: je li Vijetnamci znaju borilačke vještine kako pričaju ovi hollywoodski scenaristi? Jesu li još skloni maskiranju?
mene ipak zanima vise, jel' se brazilke bas takoooo dobro karaju, ili je to samo urban legend :D :D :D
dosta mi je svega, hocu svojoj kuci
Faust

Post by Faust »

danas wrote:
Različite ljude zanimaju različite stvari... :D
karabaja-x

Post by karabaja-x »

ne znam jel se zajebajete il ozbiljno pitate, al da brazilke su mi pravo dobre, otvorene i emancipovane, a vijetnamci su prica za sebe, mozes ih vidjet samo u vecim grupama, vodaju se za ruke, poslije jedne pive su pjani ko letva i pocnu da prave belaj
Faust

Post by Faust »

karabaja-x wrote:ne znam jel se zajebajete il ozbiljno pitate, al da brazilke su mi pravo dobre, otvorene i emancipovane, a vijetnamci su prica za sebe, mozes ih vidjet samo u vecim grupama, vodaju se za ruke, poslije jedne pive su pjani ko letva i pocnu da prave belaj
PA jesi li se ti sam s grupom tukao? Ili su se i Bosanci tada drzali zajedno?
danas

Post by danas »

Faust wrote:
karabaja-x wrote:ne znam jel se zajebajete il ozbiljno pitate, al da brazilke su mi pravo dobre, otvorene i emancipovane, a vijetnamci su prica za sebe, mozes ih vidjet samo u vecim grupama, vodaju se za ruke, poslije jedne pive su pjani ko letva i pocnu da prave belaj
ma mene i dalje ove brazilke kopkaju, ono jesu li ove njemackog porijekla ili ove tamnije or what? ima li razlike ili ne :D :D
karabaja-x

Post by karabaja-x »

danas wrote:
Faust wrote:
ma mene i dalje ove brazilke kopkaju, ono jesu li ove njemackog porijekla ili ove tamnije or what? ima li razlike ili ne :D :D
tamnije preferiram, al posto ja nisam rasista, ne odbijam ni ostale
Last edited by karabaja-x on 11/10/2007 21:37, edited 1 time in total.
karabaja-x

Post by karabaja-x »

u ponasanju im razlike nema, to je cudo taj brazil, koja mjesavina, a kako se samo dobro slazu, a znate zasto je to tako? zato jer njhove zene vole seks, uzivaju u njemu, ne boje se da uzmu ono sto hoce, prave amazonke, barem sa mnom je to bio slucaj
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

ali ovo mi je najjace, jos se ne mogu prestati smijati
:lol: :lol: :lol: :lol:

vesela wrote:joj Murate, de me malo utjesi! :D ...vidis da sam se zadeverala!
vesela wrote: Sve su te njegove djevojke bile lijepe i zgodne k'o san, ali ja sebe zamislim da dodjem u Sarajevo sa "unuce crnce ili arapce"...pa nikako da to svarim!

Kazu da sam rasista!

kazu mi da si zavoljela druuugooog i da ti nistaaa moje dragoo niiiijeee

najjaca je zivota mi, baklava-master :D
Last edited by Bea_Trix on 12/10/2007 01:32, edited 1 time in total.
Prozor

Post by Prozor »

@vesela

Da, jesi rasista. Nazalost to je slucaj sa najmanje 50% naseg svijeta.
mali Ninja

Post by mali Ninja »

ja nemam nista protiv crnaca, cak sta vise svako bi trebao imati po dva :D
guest916

Post by guest916 »

Ja brate volim i garavo i zuto, a i one sa juznog kontinenta. Bosanku curu nisam imao kako sam otisao vani. A te neke zabrane i teorija ''mi smo bolji od njih'' ili ''imace problema u buducnosti'' su cista glupost i... RASIZAM.
Faust

Post by Faust »

mali Ninja wrote:ja nemam nista protiv crnaca, cak sta vise svako bi trebao imati po dva :D
"Čak štaviše" je pleonazam, odluči se za jedno(g). :D
mali Ninja

Post by mali Ninja »

Faust wrote:
mali Ninja wrote:ja nemam nista protiv crnaca, cak sta vise svako bi trebao imati po dva :D
"Čak štaviše" je pleonazam, odluči se za jedno(g). :D
izgleda da nisam taj dio gramatike dobro savladao :D

onda da idemo bez ovog "čak" da ostane samo "štaviše" ... i dalje ne razumijem :-) :-) :-)
Punani

Post by Punani »

Da i ja koju proturim.. procitala sam puno, al ne sve.

@ vesela: ako je tvoj strah da bi ti dijete otislo u npr. Aziju nakon udaje/zenidbe, onda te razumijem. Ali sumnjam da je taj strah opravdan odnosno da se uopce radi o tome. Onda...kako pricas o svom sinu, reklo bi se da ga smatras zrelom osobom i da vjerujes u njega. Zato mi nije jasno zasto ne vjerujes jednostavno u to, da ce tvoj sin izabrati osobu koja je njega vrijedna ?!
Kao tvoje dijete, bila bi uvrijedjena time sto moja majka ocigledno ne vjeruje u to da ce osoba koju ja izaberem imati svoje vrijednosti, pa bila ona zuta, crna il koje god vec boje i izgleda.

Dalje mi nije jasno slijedece: kazes, moze on sve, ti si samo brak zabranila- znaci sin ti se smije zabavljat 1,2,3.. godine s nekom tajlandjankom al kad budu htjeli da vezu okoncaju brakom: tu mama dolazi na scenu i podsjeca na zabranu?!

Ne znam, strah od nepoznatog je opravdan i sasvim prirodan, al treba se bit otvoren, upoznati nepoznato pa onda suditi... al ti si bas poranila sa panikom- kazes sin ti se baca na tajlandjankine- pa boze moj, ko da to znaci da ces ti zbog toga nekad vodati unuce kosih ociju kroz seher?! Predaleko razmisljas i sebe opterecujes stvarima koje se mozda nikad nece ni desiti. A i ako se dese mogu se zaklet da ces to unuce toliko voljeti i stidit se toga, da si se nekad pitala kako bi to ti boze vodala unuce kosih ociju kroz carsiju!
big_bud

Post by big_bud »

ima dobar vic na ovu temu:
-doveo mujo zenu, (vidi nesrece) crnkinju, da je upozna s materom.
kad ju je vidjela, mater mu zakuka "eeee, lijepa nasa vlahinja!"

vesela, ja mislim da bi u toj skoli u kojoj radis mogla napravit jednu reformu u obrazovanju. prepisi od ovih nasih (koji pak, neodoljivo podsjecaju na tebe) te napravi dvije skole pod jednim krovom. prva smjena bijelci, druga smjena crnci. i reci to na nastavnickom vijecu, jasno i glasno.
btw, sta uostalom zena s dvoje odrasle djece trazi i lementira po forumu koji kuac i jos trazi od ostalih clanova odgovor na pitanje da li je rasista? stvarno su kompjuteri postali prejednostavni za upotrbu. lakse se konektovat na internet nego sa svojim mozgom.
patrius

Post by patrius »

Hmm...Pitam se da li su svi rasisti ovako "veseli" :?
Prozor

Post by Prozor »

Je li sam to samo ja, ili mene ova vesela nesto podsjeca na bastu :-) onako, tolerancijom :-) :D :D :oops:
Post Reply