ko koga mrzi?buzzer wrote:tacno, onaj ko tako sta kaze nije rasista nego ljubitelj sladoleda od vanilije. sta koji k*ratz, nacionalizam, shovinizam, rasizam...ne smije covjek vishe ni mrzit a da ga se ne proziva...karabaja-x wrote:, al nije u redu osudjivati nekog da je rasista jer kaze ne bi volio da mu dijete ozeni osobu druge rase.
Jesam li rasista?
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
e nek si mi ti rekla bas ti sto me poznajes sto godina. nego bil ti da ja pitam tebe s kim da se zenim?InfraRedRidinghood wrote:Jok, eto, nego si kanidat Internacionalne lige humanista za Zlatnu povelju mira "LINUS PAULING", sa plaketom i značkomkarabaja-x wrote:sta je, sad ako ja kazem da ne zelim zeniti crnkinju ili bilo koju amerikanku, ja sam rasista? plitko brate plitko.InfraRedRidinghood wrote: Tako je! Nismo mi rasisti, nego su oni, brate, crni![]()
![]()
![]()
![]()
-
white_sugar
previse pitas komsinicedanas wrote:why can't we just get along![]()
- karabaja-x
infraredridinghood, dje si ti ba bila kad sam se ja i druzio i bio i udaro i s crncima i kinezim i vijetnamcima i indijcima i turcima i talijanima i grcima i rusima i afrikancima i meksikancima i s kim jos ne? i kad sam guzio njihove koke i jeo njihova jela samo da bi sazno da ne podnosim kinesku i indijsku hranu, da se brazilijanke dobro guze, da turci znaju bit dobra raja
- danas
mene ipak zanima vise, jel' se brazilke bas takoooo dobro karaju, ili je to samo urban legendFaust wrote:karabaja: legenda si? Mene zanima: je li Vijetnamci znaju borilačke vještine kako pričaju ovi hollywoodski scenaristi? Jesu li još skloni maskiranju?
- karabaja-x
dosta mi je svega, hocu svojoj kucidanas wrote:mene ipak zanima vise, jel' se brazilke bas takoooo dobro karaju, ili je to samo urban legendFaust wrote:karabaja: legenda si? Mene zanima: je li Vijetnamci znaju borilačke vještine kako pričaju ovi hollywoodski scenaristi? Jesu li još skloni maskiranju?![]()
![]()
- Faust
Različite ljude zanimaju različite stvari...danas wrote:mene ipak zanima vise, jel' se brazilke bas takoooo dobro karaju, ili je to samo urban legendFaust wrote:karabaja: legenda si? Mene zanima: je li Vijetnamci znaju borilačke vještine kako pričaju ovi hollywoodski scenaristi? Jesu li još skloni maskiranju?![]()
![]()
- karabaja-x
ne znam jel se zajebajete il ozbiljno pitate, al da brazilke su mi pravo dobre, otvorene i emancipovane, a vijetnamci su prica za sebe, mozes ih vidjet samo u vecim grupama, vodaju se za ruke, poslije jedne pive su pjani ko letva i pocnu da prave belaj
- Faust
PA jesi li se ti sam s grupom tukao? Ili su se i Bosanci tada drzali zajedno?karabaja-x wrote:ne znam jel se zajebajete il ozbiljno pitate, al da brazilke su mi pravo dobre, otvorene i emancipovane, a vijetnamci su prica za sebe, mozes ih vidjet samo u vecim grupama, vodaju se za ruke, poslije jedne pive su pjani ko letva i pocnu da prave belaj
- danas
ma mene i dalje ove brazilke kopkaju, ono jesu li ove njemackog porijekla ili ove tamnije or what? ima li razlike ili neFaust wrote:PA jesi li se ti sam s grupom tukao? Ili su se i Bosanci tada drzali zajedno?karabaja-x wrote:ne znam jel se zajebajete il ozbiljno pitate, al da brazilke su mi pravo dobre, otvorene i emancipovane, a vijetnamci su prica za sebe, mozes ih vidjet samo u vecim grupama, vodaju se za ruke, poslije jedne pive su pjani ko letva i pocnu da prave belaj
- karabaja-x
tamnije preferiram, al posto ja nisam rasista, ne odbijam ni ostaledanas wrote:ma mene i dalje ove brazilke kopkaju, ono jesu li ove njemackog porijekla ili ove tamnije or what? ima li razlike ili neFaust wrote:PA jesi li se ti sam s grupom tukao? Ili su se i Bosanci tada drzali zajedno?karabaja-x wrote:ne znam jel se zajebajete il ozbiljno pitate, al da brazilke su mi pravo dobre, otvorene i emancipovane, a vijetnamci su prica za sebe, mozes ih vidjet samo u vecim grupama, vodaju se za ruke, poslije jedne pive su pjani ko letva i pocnu da prave belaj![]()
Last edited by karabaja-x on 11/10/2007 21:37, edited 1 time in total.
- karabaja-x
u ponasanju im razlike nema, to je cudo taj brazil, koja mjesavina, a kako se samo dobro slazu, a znate zasto je to tako? zato jer njhove zene vole seks, uzivaju u njemu, ne boje se da uzmu ono sto hoce, prave amazonke, barem sa mnom je to bio slucaj
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
ali ovo mi je najjace, jos se ne mogu prestati smijati
kazu mi da si zavoljela druuugooog i da ti nistaaa moje dragoo niiiijeee
najjaca je zivota mi, baklava-master
vesela wrote:joj Murate, de me malo utjesi!...vidis da sam se zadeverala!
vesela wrote: Sve su te njegove djevojke bile lijepe i zgodne k'o san, ali ja sebe zamislim da dodjem u Sarajevo sa "unuce crnce ili arapce"...pa nikako da to svarim!
Kazu da sam rasista!
kazu mi da si zavoljela druuugooog i da ti nistaaa moje dragoo niiiijeee
najjaca je zivota mi, baklava-master
Last edited by Bea_Trix on 12/10/2007 01:32, edited 1 time in total.
- mali Ninja
ja nemam nista protiv crnaca, cak sta vise svako bi trebao imati po dva 
-
guest916
Ja brate volim i garavo i zuto, a i one sa juznog kontinenta. Bosanku curu nisam imao kako sam otisao vani. A te neke zabrane i teorija ''mi smo bolji od njih'' ili ''imace problema u buducnosti'' su cista glupost i... RASIZAM.
- mali Ninja
izgleda da nisam taj dio gramatike dobro savladaoFaust wrote:"Čak štaviše" je pleonazam, odluči se za jedno(g).mali Ninja wrote:ja nemam nista protiv crnaca, cak sta vise svako bi trebao imati po dva
onda da idemo bez ovog "čak" da ostane samo "štaviše" ... i dalje ne razumijem
-
Punani
Da i ja koju proturim.. procitala sam puno, al ne sve.
@ vesela: ako je tvoj strah da bi ti dijete otislo u npr. Aziju nakon udaje/zenidbe, onda te razumijem. Ali sumnjam da je taj strah opravdan odnosno da se uopce radi o tome. Onda...kako pricas o svom sinu, reklo bi se da ga smatras zrelom osobom i da vjerujes u njega. Zato mi nije jasno zasto ne vjerujes jednostavno u to, da ce tvoj sin izabrati osobu koja je njega vrijedna ?!
Kao tvoje dijete, bila bi uvrijedjena time sto moja majka ocigledno ne vjeruje u to da ce osoba koju ja izaberem imati svoje vrijednosti, pa bila ona zuta, crna il koje god vec boje i izgleda.
Dalje mi nije jasno slijedece: kazes, moze on sve, ti si samo brak zabranila- znaci sin ti se smije zabavljat 1,2,3.. godine s nekom tajlandjankom al kad budu htjeli da vezu okoncaju brakom: tu mama dolazi na scenu i podsjeca na zabranu?!
Ne znam, strah od nepoznatog je opravdan i sasvim prirodan, al treba se bit otvoren, upoznati nepoznato pa onda suditi... al ti si bas poranila sa panikom- kazes sin ti se baca na tajlandjankine- pa boze moj, ko da to znaci da ces ti zbog toga nekad vodati unuce kosih ociju kroz seher?! Predaleko razmisljas i sebe opterecujes stvarima koje se mozda nikad nece ni desiti. A i ako se dese mogu se zaklet da ces to unuce toliko voljeti i stidit se toga, da si se nekad pitala kako bi to ti boze vodala unuce kosih ociju kroz carsiju!
@ vesela: ako je tvoj strah da bi ti dijete otislo u npr. Aziju nakon udaje/zenidbe, onda te razumijem. Ali sumnjam da je taj strah opravdan odnosno da se uopce radi o tome. Onda...kako pricas o svom sinu, reklo bi se da ga smatras zrelom osobom i da vjerujes u njega. Zato mi nije jasno zasto ne vjerujes jednostavno u to, da ce tvoj sin izabrati osobu koja je njega vrijedna ?!
Kao tvoje dijete, bila bi uvrijedjena time sto moja majka ocigledno ne vjeruje u to da ce osoba koju ja izaberem imati svoje vrijednosti, pa bila ona zuta, crna il koje god vec boje i izgleda.
Dalje mi nije jasno slijedece: kazes, moze on sve, ti si samo brak zabranila- znaci sin ti se smije zabavljat 1,2,3.. godine s nekom tajlandjankom al kad budu htjeli da vezu okoncaju brakom: tu mama dolazi na scenu i podsjeca na zabranu?!
Ne znam, strah od nepoznatog je opravdan i sasvim prirodan, al treba se bit otvoren, upoznati nepoznato pa onda suditi... al ti si bas poranila sa panikom- kazes sin ti se baca na tajlandjankine- pa boze moj, ko da to znaci da ces ti zbog toga nekad vodati unuce kosih ociju kroz seher?! Predaleko razmisljas i sebe opterecujes stvarima koje se mozda nikad nece ni desiti. A i ako se dese mogu se zaklet da ces to unuce toliko voljeti i stidit se toga, da si se nekad pitala kako bi to ti boze vodala unuce kosih ociju kroz carsiju!
-
big_bud
ima dobar vic na ovu temu:
-doveo mujo zenu, (vidi nesrece) crnkinju, da je upozna s materom.
kad ju je vidjela, mater mu zakuka "eeee, lijepa nasa vlahinja!"
vesela, ja mislim da bi u toj skoli u kojoj radis mogla napravit jednu reformu u obrazovanju. prepisi od ovih nasih (koji pak, neodoljivo podsjecaju na tebe) te napravi dvije skole pod jednim krovom. prva smjena bijelci, druga smjena crnci. i reci to na nastavnickom vijecu, jasno i glasno.
btw, sta uostalom zena s dvoje odrasle djece trazi i lementira po forumu koji kuac i jos trazi od ostalih clanova odgovor na pitanje da li je rasista? stvarno su kompjuteri postali prejednostavni za upotrbu. lakse se konektovat na internet nego sa svojim mozgom.
-doveo mujo zenu, (vidi nesrece) crnkinju, da je upozna s materom.
kad ju je vidjela, mater mu zakuka "eeee, lijepa nasa vlahinja!"
vesela, ja mislim da bi u toj skoli u kojoj radis mogla napravit jednu reformu u obrazovanju. prepisi od ovih nasih (koji pak, neodoljivo podsjecaju na tebe) te napravi dvije skole pod jednim krovom. prva smjena bijelci, druga smjena crnci. i reci to na nastavnickom vijecu, jasno i glasno.
btw, sta uostalom zena s dvoje odrasle djece trazi i lementira po forumu koji kuac i jos trazi od ostalih clanova odgovor na pitanje da li je rasista? stvarno su kompjuteri postali prejednostavni za upotrbu. lakse se konektovat na internet nego sa svojim mozgom.