Kad muskarci vole....

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
black

Post by black »

jooooooooooooooooj kriticarka, ovo ti je tako ogromna ogromna generalizacija....osobe o kojima ti gore pises su mali postotak populacije isto kao i zene kojima je potrebno da se utegnu da bi se osjecale pozeljne....

i ne mislim da muskarci sazrijevaju kasnije od zena....to je sve individualno i u biti zavisi od osobe a ne od pola

i ja i dalje ostajem pri svom....kad se muskarac istinski zaljubi, ili kad bas voli, isto kao i zena, obrnuce i okrenuce i nebo i zemlju da bi ostao sa tom osobom.... te price strah od kraha veze, itd itd, izvini, ali to su price za malu djecu.... ili jos bolje price za curice koje jedva cekaju da povjeruju u njih, jer je uvijek lakse vjerovati ma njega je strah, ma on se bojao, nego se jednostavno suociti sa cinjenicom: ON MENE NE VOLI!!!!!

Image
djugum

Post by djugum »

anais_nin wrote:
kriticarka_nikova wrote:Muskarci kad biraju djevojku,izbor im se uvijek svodi na njen izgled ,to je No.1 Oni vole da u vezi budu MUSKARCINE ,a kad kazem MUSKARCINE onda mislim na to da im je potrebno MISLJENJE DRUGIH tj.misljenje drugih muskarcina «kakav su komad uhvatili» i «kakvu ribu imaju».Sto «upecaju bolju ribu» vaze za veceg muskarcinu ,ali u ocima drugih muskaraca,a ne zena.Tako muskarci hrane svoj ego,kojeg posjeduju na zalost skoro svi.
Zene svoj ego hrane na drugaciji nacin:one se srede,utegnu,obuku nesto izazovno i setajuci gradom broje muske poglede.
jooooooooooooooooj kriticarka, ovo ti je tako ogromna ogromna generalizacija....osobe o kojima ti gore pises su mali postotak populacije isto kao i zene kojima je potrebno da se utegnu da bi se osjecale pozeljne.... :roll:

i ne mislim da muskarci sazrijevaju kasnije od zena....to je sve individualno i u biti zavisi od osobe a ne od pola :roll:

i ja i dalje ostajem pri svom....kad se muskarac istinski zaljubi, ili kad bas voli, isto kao i zena, obrnuce i okrenuce i nebo i zemlju da bi ostao sa tom osobom.... :roll: te price strah od kraha veze, itd itd, izvini, ali to su price za malu djecu.... :roll: ili jos bolje price za curice koje jedva cekaju da povjeruju u njih, jer je uvijek lakse vjerovati ma njega je strah, ma on se bojao, nego se jednostavno suociti sa cinjenicom: ON MENE NE VOLI!!!!! :D
Bice da je ovo u pitanju, mada ja nebi iskljucio uticaj drustva na njega.
Ako je zrela i donekle inteligentna osoba nece dozvoliti da mu se iko mjesa u vezu, ali s obzirom da ima dosta muskaraca koji jednostavno podlegnu pritisku drustva, znaju uciniti podosta gluposti. A postoji i neka cudna lojalnost u muskom drustvu koja u sustini treba biti pozitivna stvar ali u mnogo slucajeva se ona zloupotrebljava i drugarima je potrebno pokazati gdje je granica! Ne tvrdim da je svako drustvo tako ali govorim iz mojih licnih iskustava, a imao sam losa. I naravno, svakom je potreban prijatelj ali tu ipak ide kvalitet ispred kvantiteta!

Eto toliko od mene.

P.S.
Nisam procitao sve postove od pocetka pa u slucaju da nesto ponavljam unaprijed se izvinjavam. :roll:
Goran_35

Post by Goran_35 »

Ono sto zene nikada nece shvatiti jeste cinjenica da muskarac najvise razmislja o sex-u ...ljubav je tek sporedna stvar i dolazi kao posljedica zbog sex-a,odnosno kasnije, :oops: ,tkzv. "vaginalne manipulacije" :oops:

Dakle zaljubljivanju :oops: odnosno "vaginalnoj manipulaciji" su skloni oni muzjaci :oops: koji misle da nisu u stanju da mjenjaju puno zena...

Kod zena je stvar obrnuta i najbitnija im je ljubav a sex dolazi kao posljedica ljubavi.Zene ne shvacaju da je "gladni" muzijak u stanju cak i da odglumi ljubav samo da bi dosao do zeljenog cilja :oops: . E tu se neki cak i upecaju,neki se cak i ozene...

:wink:

ps
nisam citao ostale postove,pa ako ponavljam sta je neko drugi mozda vec napisao -nemojte zamjeriti...
Goran_35

Post by Goran_35 »

Beatrice_22 wrote:
Goran_35 wrote:Ono sto zene nikada nece shvatiti jeste cinjenica da muskarac najvise razmislja o sex-u ...ljubav je tek sporedna stvar i dolazi kao posljedica zbog sex-a,odnosno kasnije, :oops: ,tkzv. "vaginalne manipulacije" :oops:

Dakle zaljubljivanju :oops: odnosno "vaginalnoj manipulaciji" su skloni oni muzjaci :oops: koji misle da nisu u stanju da mjenjaju puno zena...

Kod zena je stvar obrnuta i najbitnija im je ljubav a sex dolazi kao posljedica ljubavi.Zene ne shvacaju da je "gladni" muzijak u stanju cak i da odglumi ljubav samo da bi dosao do zeljenog cilja :oops: . E tu se neki cak i upecaju,neki se cak i ozene...

ps
nisam citao ostale postove,pa ako ponavljam sta je neko drugi mozda vec napisao -nemojte zamjeriti...

svaka cast na iskrenosti gorane, ali malo si rob klisea bojim se. ZNAMO, SKONTALE SMO DA JE VAMA SEX NAJVAZNIJA POJAVA U KOSMOSU I SVIM SVJETOVIMA. ali zivotinje niste. i niste muzijaci,nego ljudi - muskarci. kompletna emocionalna i fizicka bica - ma koliko se trudili da to sakrijete :? to jednostavno nije tako. sve ostalo je bijeg od sebe, od starosti, od :wink: dosade.

Ljubav se djeli u dvije faze :oops:

Prva faza-Zaljubljenost :oops: Recimo dobre sise,guza i co'jk :oops: se zaljubi :D

Druga faza bi trebala biti ljubav :oops: odnosno ovisnost :oops: hocu rec' vaginalno manipulisanje nesretnim muzijakom :oops:

Muskarci nisu zivotinje,ali neki su zvjeri :D ,emocionalni jesu,ali vise prema nekim drugim stvarima :oops: a to se vidi od malih nogu :oops: jerbo dok se djecaci igraju drvenim puskama i u toj igri oslobadjaju univerzum od svih nepravdi , :oops: ,za to vrijeme curice razradjuju taktiku,sa lutkama, kako ce koja safatati svoga "princa na konju"...

black

Post by black »

..there are moments in life,
when you miss someone so much,
that you want to pick them from your heart,
your dreams,and hug them for real...
anais_nin

Post by anais_nin »

Beatrice_22 wrote:ne znam da li muskarci vole jace, ali mislim da svakako vole trajnije, ako se tako moze reci. :D isto tako, muskarci mnogo lakse prekidaju vezu. cak i kad jos voli, muskarac jednom kad odluci, pravi taj finalni rez, i nema povratka (mislim na one koji imaju iole karaktera). mi zene vazda tabirimo po proslosti, neckamo se, tjeramo mak na konac. na kraju najvise patimo zbog nas samih. a kad prekidamo, cak i kad ne volimo - odbolujemo ko u prici. barem je tako sa vecinom men and women koje ja znam. kriticarko, budi uvjerena da te voli, ali neeeeesto mu je pravo zasmetalo. razmisli.
za mene raskid "zbog neceg sto ti je zasmetalo" samo dokazuje da uopste nije bila u pitanju ljubav kako god okrenes.... :roll:

VOLJETI neku osobu znaci prihvatiti je onakvu kakva jeste, zajedno sa tim stvarima koje ti navodno zasmetaju...drugo su raskidi zbog neceg sto je ta druga osoba uradila da te povrijedi...tipa prevara, lazi itd itd....
anais_nin

Post by anais_nin »

Goran_35 wrote: Muskarci nisu zivotinje,ali neki su zvjeri :D ,emocionalni jesu,ali vise prema nekim drugim stvarima :oops: a to se vidi od malih nogu :oops: jerbo dok se djecaci igraju drvenim puskama i u toj igri oslobadjaju univerzum od svih nepravdi , :oops: ,za to vrijeme curice razradjuju taktiku,sa lutkama, kako ce koja safatati svoga "princa na konju"...

what the %^&#???? ja kad sam bila mala igrala sam se auticima, koji sam ja rod???? :roll: :D
anais_nin

Post by anais_nin »

gledam danas onaj film "the NEW WORLD" sa colin farrellom i christian baleom...i sve mi je jasno....odakle zenama toliki izgovori...i odakle im te ideje kad ih on ostavlja da ih voli :roll: filmovi, bajke, ljubavni romani itd itd... :roll: neka kao romanticna prica, njih dvoje u oblacima, povezanost, energije, ma nema da sva zatreperis....i onda citav svijet protiv njih, i sta ce on "jadan" izlevati je ko niko, pokupio prnje da gonja svoju kraljevsku karijeru a nju ostavi da se brine sama o sebi :roll: :D i kao lafo on nju voli.... :roll: pa to su hormoni, strast itd itd...to ljubavi nije ni vidjelo :roll: ljubav nije sebicna... :roll:
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

@anais treba biti realan/a….
Ne kazem da TI (ili JA )spadas u te cure koje se utegnu da hrane svoj ego,ali vecina cura jeste takvo…..mozda sam trebala dodati to VECINA….Naravno da imam nesto protiv toga ,jer ne bih se izrazila tako kako sam se izrazila,mislim da po recenici razumijes da o tome ne mislim bas pozitivno.

Sto se tice sazrijevanja-da u pravu si-to zavisi od osobe,a ne od pola,ali ovdje sam mislila generalno o statistikama:KO PRIJE SAZRIJEVA:ON ili ONA:Sta kazu statistike?Sta kaze psihologija?Koliko znam odgovor je :zene,ali me ispravi ako sam pogresno cula ili procitala.

I jos nesto :«Price za malu djecu» kad je u pitanju ljubav,prate nas cijeli zivot…..bez obzira koliko bio/bila inteligentan/a…….

@Beatrice_22
Nigdje nije navedeno da sam JA u pitanju , pricamo generalno o svim muskarcima i zenama….samo me zanimaju vasa misljenja i to je sve …..J

@black
Postiraj mi jos jedan stih……koliko mislis da mi je potreban taj ? ;-) hehehe J
KISNI-COVJEK

Post by KISNI-COVJEK »

Jednoga dan probudi se covjek nakon snova punih kosmara i spozna da ima 69 godina.Ostao je sam. Jeza prode kroz njegovo tijelo.Mislio je kada je bio mlad da ga svi vole.Mislio je da je okruzen beskrajnom ljubavi supruge i djece,ali svi su polako kada je on ostao sa 159 km penzije poceli da okrecu glavu od njega zanemarujuci cinjenicu da sada on treba njih kao sto su oni nekada trebali njega. Bio je ludo zaljubljen citav zivot u jednu zenu misleci da postoji i jedna prica o neprevazidenoj ljubavi.Sada kada vise nije mlad spoznao je da je napravio gresku.Trebao je na vrijeme biti zaljubljen u samo jednu osobu,i to samoga sebe,ako nista ne bi imao razlog da ikoga drugoga optuzuje za svoju danasnju poziciju.
kriticarka_nikova

KISNI-COVJEK wrote:Jednoga dan probudi se covjek nakon snova punih kosmara i spozna da ima 69 godina.Ostao je sam. Jeza prode kroz njegovo tijelo.Mislio je kada je bio mlad da ga svi vole.Mislio je da je okruzen beskrajnom ljubavi supruge i djece,ali svi su polako kada je on ostao sa 159 km penzije poceli da okrecu glavu od njega zanemarujuci cinjenicu da sada on treba njih kao sto su oni nekada trebali njega. Bio je ludo zaljubljen citav zivot u jednu zenu misleci da postoji i jedna prica o neprevazidenoj ljubavi.Sada kada vise nije mlad spoznao je da je napravio gresku.Trebao je na vrijeme biti zaljubljen u samo jednu osobu,i to samoga sebe,ako nista ne bi imao razlog da ikoga drugoga optuzuje za svoju danasnju poziciju.
Hajd makar je 69 godina bio u zabludi :lol:
sekiracija

#262 Re: Kad muskarci vole....

Post by sekiracija »

kriticarka_nikova wrote:Kad muskarci vole ,zasto se odlucuju za kraj veze....a vole....???Ajde muskarci pojasnite mi ovo....ovo fakat ne kontam :?
Muskarci vole dok vole da vole :D a kad vole da budu voljeni onda prekinu sa tom zabludom :-D
MUSKI NEMA STA :D
black

Post by black »

nikad od pcele kobila... :roll:
bluesky

Post by bluesky »

anais_nin wrote:gledam danas onaj film "the NEW WORLD" sa colin farrellom i christian baleom...i sve mi je jasno....odakle zenama toliki izgovori...i odakle im te ideje kad ih on ostavlja da ih voli :roll: filmovi, bajke, ljubavni romani itd itd... :roll: neka kao romanticna prica, njih dvoje u oblacima, povezanost, energije, ma nema da sva zatreperis....i onda citav svijet protiv njih, i sta ce on "jadan" izlevati je ko niko, pokupio prnje da gonja svoju kraljevsku karijeru a nju ostavi da se brine sama o sebi :roll: :D i kao lafo on nju voli.... :roll: pa to su hormoni, strast itd itd...to ljubavi nije ni vidjelo :roll: ljubav nije sebicna... :roll:
Anais, jako cijenim mnoge stvari koje si napisala na ovoj temi, medjutim od jedne tacke pocinjem da smatram da i sama upadas u zamku koju kritikujes kod drugih: ponekad jednoj zabludi kao alternativu predstavljas prosto drugu. Zabludu. Zar je moguce da se svaka ljubav zavrsi sretno (barem za pocetak)? Ostanu li ljudi uvijek zajedno i kada se vole? Napuste li ljudi uvijek i karijeru i mjesto prebivalista i porodicu, etc., kada se vole? I ovo mi lici na bajke i romane...kada dvoje nakon svih prepreka, ipak na koncu padnu jedno drugom u zagrljaj i the end.
black

Post by black »

U dodiru kamena i skoljke skrivena je tajna koju zelim znati ,
znam , zagrljaj istinske ljepote nije u letu niti dubini mora ,
on se cuva tamo gdje se ne skuplja mrak , gdje nema svejdoka ,
u zadnjoj niti srca i na izvoru duse , samo u nama samima .....
zijancer

Post by zijancer »

@ kisni covjek
Trebao je na vrijeme biti zaljubljen u samo jednu osobu,i to samoga sebe,ako nista ne bi imao razlog da ikoga drugoga optuzuje za svoju danasnju poziciju.
ali on i jeste bio zaljubljen u samoga sebe.. ako ima na kraju razlog da optuzi nekoga drugog za tu poziciju :P ( jer misli da nije dobio doVVoljno u odnosu na ono sto je DaO... a to je neka vrsta trgovine..oliti sebicnost..jer smatra da je zrtvovao..a ne DaO) zapetljah ajme :-) sorii :D
kriticarka_nikova

black wrote:U dodiru kamena i skoljke skrivena je tajna koju zelim znati ,
znam , zagrljaj istinske ljepote nije u letu niti dubini mora ,
on se cuva tamo gdje se ne skuplja mrak , gdje nema svejdoka ,
u zadnjoj niti srca i na izvoru duse , samo u nama samima .....
Divno :)
"....najispravnije se vidi srcem......."
MALI PRINC

....ovo smo uvijek spremni reci...ali rijetki su oni koji ovo rade :)
WirelessGirl

Post by WirelessGirl »

Možda je problem u različitom odgoju muškaraca/djecaka i žena/djevojčica? :roll:
anais_nin

Post by anais_nin »

bluesky wrote:
anais_nin wrote:gledam danas onaj film "the NEW WORLD" sa colin farrellom i christian baleom...i sve mi je jasno....odakle zenama toliki izgovori...i odakle im te ideje kad ih on ostavlja da ih voli :roll: filmovi, bajke, ljubavni romani itd itd... :roll: neka kao romanticna prica, njih dvoje u oblacima, povezanost, energije, ma nema da sva zatreperis....i onda citav svijet protiv njih, i sta ce on "jadan" izlevati je ko niko, pokupio prnje da gonja svoju kraljevsku karijeru a nju ostavi da se brine sama o sebi :roll: :D i kao lafo on nju voli.... :roll: pa to su hormoni, strast itd itd...to ljubavi nije ni vidjelo :roll: ljubav nije sebicna... :roll:
Anais, jako cijenim mnoge stvari koje si napisala na ovoj temi, medjutim od jedne tacke pocinjem da smatram da i sama upadas u zamku koju kritikujes kod drugih: ponekad jednoj zabludi kao alternativu predstavljas prosto drugu. Zabludu. Zar je moguce da se svaka ljubav zavrsi sretno (barem za pocetak)? Ostanu li ljudi uvijek zajedno i kada se vole? Napuste li ljudi uvijek i karijeru i mjesto prebivalista i porodicu, etc., kada se vole? I ovo mi lici na bajke i romane...kada dvoje nakon svih prepreka, ipak na koncu padnu jedno drugom u zagrljaj i the end.
nisam nigdje tvrdila da kad se ljudi vole prica mora da ima sretan kraj....nekad jedna strana zglajza (vec sam pominjala prevare, lazi) itd itd a gore navedeni primjer nije bio zato sto je on izabrao karijeru a ne nju, ali kad se ljudi vole i kad se medjusobno postuju cak i ako odluce da urade nesto takvo, iz ljubavi i postovanja prema drugoj osobi rijetko kad se nestaje bez traga sa "dear john" porukom (opet filmska fikcija)....kao sto rekoh mnogo stvari se moze isprijeciti ljubavi (od bolesti, smrti, prevara, razocarenja itd itd)....ali jednostavno ne vjerujem u price tipa "on(a) me ostavio/la iako me voli, jer se boji, jer ga strah vezivanja, jer su ga drugovi nagovorili" itd itd itd :D e to su mi djecje price...samo sam to povezala sa dramaticnoscu u filmovima i knjigama, gdje su cesto situacije ma ja oni se vole, ali on je tako dubok i neshvacen da je mora ostaviti (ili obrnuto)...to veze nema sa zivotom.... :roll:
anais_nin

Post by anais_nin »

kriticarka_nikova wrote:@anais treba biti realan/a….
Ne kazem da TI (ili JA )spadas u te cure koje se utegnu da hrane svoj ego,ali vecina cura jeste takvo…..mozda sam trebala dodati to VECINA….Naravno da imam nesto protiv toga ,jer ne bih se izrazila tako kako sam se izrazila,mislim da po recenici razumijes da o tome ne mislim bas pozitivno.

Sto se tice sazrijevanja-da u pravu si-to zavisi od osobe,a ne od pola,ali ovdje sam mislila generalno o statistikama:KO PRIJE SAZRIJEVA:ON ili ONA:Sta kazu statistike?Sta kaze psihologija?Koliko znam odgovor je :zene,ali me ispravi ako sam pogresno cula ili procitala.

I jos nesto :«Price za malu djecu» kad je u pitanju ljubav,prate nas cijeli zivot…..bez obzira koliko bio/bila inteligentan/a…
1. kriticarka oet se ne slazem....koja VECINA...mislim gdje su te statistike...o kojoj starosnoj grupi pricamo???? ako pricamo o curama mladjim od 20 pa hajde mozda i nekako.... :roll: ili frajerima...ali ja ne znam bas veliki broj ljudi blizi 30, a ne 20 koji se tako ponasaju...ima ih naravno da ih ima, da ih nema ne bismo ih ni spominjali....i zato sto su drugaciji zato i upadaju u oci.... :roll: ali tesko da spadaju u vecinu....mozes misliti sta god hoces o muskarcima, i mozda muskarci jesu puno vise vizuelni od cura (frajeri na prvi kontakt mozda brze padnu na curin dekolte, nogu, usne, dok cure traze paznju, smisao za humor, mada je i ovo po meni prevelika generalizacija), ali daleko od toga da vecina muskaraca bira curu s kojom ce biti u skladu s tim koliki joj je rating po fizickom izgledu medju muskarcima oko njega ili okolini :roll: pa mislim daaaaaaaaaaaaaaaj :roll: mozda jeste tako u srednjoj skoli, ali ja stvarno ne vidim previse takvog ponasanja medju svojim vrsnjacima....

2. sto se sazrijevanja tice, kad citas statistike i psihologiju, treba obratiti paznju i na koju vrstu razvoja i u kojim godinama se to odnosi....najvece razlike izmedju muskaraca i zena su U PUBERTETU....curice obicno i fizicki i emocionalno brze sazrijevaju od muskaraca u tim godinama....medjutim ta razlika u brzini razvoja se lagano smanjuje poslije 18te, da bi negdje na faksu skoro nestala, i varijacije u brzini sazrijavanja u tim godinama vise nisu tako usko vezane za pol....(to ti je sa stanovista psihologije)

3. da, price za malu djecu nas prate...ali jedna od odlika zrele osobe jeste sposobnost suociti se cak i sa neprijatnim situacijama u zivotu, radije nego opravdavati ih tim pricama za malu djecu.... :roll:
black

Post by black »

1. kriticarka oet se ne slazem....koja VECINA...mislim gdje su te statistike...o kojoj starosnoj grupi pricamo???? ako pricamo o curama mladjim od 20 pa hajde mozda i nekako.... ili frajerima...ali ja ne znam bas veliki broj ljudi blizi 30, a ne 20 koji se tako ponasaju...ima ih naravno da ih ima, da ih nema ne bismo ih ni spominjali....i zato sto su drugaciji zato i upadaju u oci.... ali tesko da spadaju u vecinu....mozes misliti sta god hoces o muskarcima, i mozda muskarci jesu puno vise vizuelni od cura (frajeri na prvi kontakt mozda brze padnu na curin dekolte, nogu, usne, dok cure traze paznju, smisao za humor, mada je i ovo po meni prevelika generalizacija), ali daleko od toga da vecina muskaraca bira curu s kojom ce biti u skladu s tim koliki joj je rating po fizickom izgledu medju muskarcima oko njega ili okolini pa mislim daaaaaaaaaaaaaaaj mozda jeste tako u srednjoj skoli, ali ja stvarno ne vidim previse takvog ponasanja medju svojim vrsnjacima....
pjava vejka cujica.. :D :thumbup:
anais_nin

Post by anais_nin »

black wrote:
ti i ja ko lego kockice :D
black

Post by black »

anais_nin wrote:
black wrote:
ti i ja ko lego kockice :D
:D
bluesky

Post by bluesky »

anais wrote:ali jednostavno ne vjerujem u price tipa "on(a) me ostavio/la iako me voli, jer se boji, jer ga strah vezivanja, jer su ga drugovi nagovorili" itd itd itd. e to su mi djecje price
Ovdje se apsolutno slazem sa tobom i primjenjujem ovo misljenje cak na nesto drugaciju situaciju, mada mi se kaze da sam nepravedna... Kako bi ti naime okarakterisala slijedece: imas osobu koja te hinjski napusti u momentu zivota kojeg ste dugo zajednicki planirali, ali te, da muka bude veca, ne napusti sasvim, nego te nastavi ubjedjivati da joj je stalo do tebe i da je odlazak bio samo rezultat nekih drugih, nedefinisanih (!) dilema; trazi od tebe da vjerujes u ljubav te osobe, njene osjecaje prema tebi, ali jedan period nakon svog odlaska radi sve sasvim suprotno od toga, moze se reci da, iako te mozda ne izbjegava, ne trazi ni tvoje drustvo i nije nimalo njezna prema tebi. I nakon nekog vremena u kojem se ta osoba stabilizuje od tog necega nedefinisanog, ocekuje od tebe da sve bude uredu i kao prije i da se zla proslost ne spominje... A ti samo cekas da se ta proslost ponovi... I interpretiras je na najgore moguce nacine... Sta je to? Pod koji se stereotip ovo da subsumirati? :)
anais_nin

Post by anais_nin »

bluesky wrote: Ovdje se apsolutno slazem sa tobom i primjenjujem ovo misljenje cak na nesto drugaciju situaciju, mada mi se kaze da sam nepravedna... Kako bi ti naime okarakterisala slijedece: imas osobu koja te hinjski napusti u momentu zivota kojeg ste dugo zajednicki planirali, ali te, da muka bude veca, ne napusti sasvim, nego te nastavi ubjedjivati da joj je stalo do tebe i da je odlazak bio samo rezultat nekih drugih, nedefinisanih (!) dilema; trazi od tebe da vjerujes u ljubav te osobe, njene osjecaje prema tebi, ali jedan period nakon svog odlaska radi sve sasvim suprotno od toga, moze se reci da, iako te mozda ne izbjegava, ne trazi ni tvoje drustvo i nije nimalo njezna prema tebi. I nakon nekog vremena u kojem se ta osoba stabilizuje od tog necega nedefinisanog, ocekuje od tebe da sve bude uredu i kao prije i da se zla proslost ne spominje... A ti samo cekas da se ta proslost ponovi... I interpretiras je na najgore moguce nacine... Sta je to? Pod koji se stereotip ovo da subsumirati? :)
da se meni gore navedeno desilo (a desila mi se malo drugacije verzija slicne situacije) ja bih se osjecala iznevjereno, i vjerovatno bi me ti svi gore navedeni potezi natjerali da posumnjam u iskrenost osjecanja druge osobe....ili barem da se zapitam da li su nase definicije ljubavi iste.... :roll: zaljubljenost je super...leptirici, onaj prvi zanos, dobar sex...ljubav je ipak puno vise od toga....odmah mi pada na pamet zadigova kaca meda :roll: :D lako je biti fin prema nekome i tretirati ga kako treba dok je sve u redu, ali kad pocnu problemi, zivotni, otezavajuce okolnosti, problemi u vezi, e tek se onda ljubav iskazuje :roll: i tu je momenat gdje vecina veza ili "ljubavi" obicno pada test, pa nam zato mnoge ljubavi u zivotu ne uspiju prije nego sto nadjemo onu koja je istinska i prava :D

bjezi bluesky baci me u duboko razmisljanje :D :D :D
Post Reply