kriticarka_nikova wrote:@anais treba biti realan/a….
Ne kazem da TI (ili JA )spadas u te cure koje se utegnu da hrane svoj ego,ali vecina cura jeste takvo…..mozda sam trebala dodati to VECINA….Naravno da imam nesto protiv toga ,jer ne bih se izrazila tako kako sam se izrazila,mislim da po recenici razumijes da o tome ne mislim bas pozitivno.
Sto se tice sazrijevanja-da u pravu si-to zavisi od osobe,a ne od pola,ali ovdje sam mislila generalno o statistikama:KO PRIJE SAZRIJEVA:ON ili ONA:Sta kazu statistike?Sta kaze psihologija?Koliko znam odgovor je :zene,ali me ispravi ako sam pogresno cula ili procitala.
I jos nesto :«Price za malu djecu» kad je u pitanju ljubav,prate nas cijeli zivot…..bez obzira koliko bio/bila inteligentan/a…
1. kriticarka oet se ne slazem....koja VECINA...mislim gdje su te statistike...o kojoj starosnoj grupi pricamo???? ako pricamo o curama mladjim od 20 pa hajde mozda i nekako....

ili frajerima...ali ja ne znam bas veliki broj ljudi blizi 30, a ne 20 koji se tako ponasaju...ima ih naravno da ih ima, da ih nema ne bismo ih ni spominjali....i zato sto su drugaciji zato i upadaju u oci....

ali tesko da spadaju u vecinu....mozes misliti sta god hoces o muskarcima, i mozda muskarci jesu puno vise vizuelni od cura (frajeri na prvi kontakt mozda brze padnu na curin dekolte, nogu, usne, dok cure traze paznju, smisao za humor, mada je i ovo po meni prevelika generalizacija), ali daleko od toga da vecina muskaraca bira curu s kojom ce biti u skladu s tim koliki joj je rating po fizickom izgledu medju muskarcima oko njega ili okolini

pa mislim daaaaaaaaaaaaaaaj

mozda jeste tako u srednjoj skoli, ali ja stvarno ne vidim previse takvog ponasanja medju svojim vrsnjacima....
2. sto se sazrijevanja tice, kad citas statistike i psihologiju, treba obratiti paznju i na koju vrstu razvoja i u kojim godinama se to odnosi....najvece razlike izmedju muskaraca i zena su U PUBERTETU....curice obicno i fizicki i emocionalno brze sazrijevaju od muskaraca u tim godinama....medjutim ta razlika u brzini razvoja se lagano smanjuje poslije 18te, da bi negdje na faksu skoro nestala, i varijacije u brzini sazrijavanja u tim godinama vise nisu tako usko vezane za pol....(to ti je sa stanovista psihologije)
3. da, price za malu djecu nas prate...ali jedna od odlika zrele osobe jeste sposobnost suociti se cak i sa neprijatnim situacijama u zivotu, radije nego opravdavati ih tim pricama za malu djecu....