hrasno38 wrote: Zaista malo doktore od vas a mogu misliti kakvi su tek ostali potpisnici peticije. Mozda je ova piramida ubleha, mozda je smijesna ali ja mislim da ce jos smjesnija biti reakcija kada posaljete ta pisma na adrese koje ste naveli. Jer vi ste na ponudili brdo a dobismo kakvo takvo arheolosko nalaziste, pa ko zna, mozda i piramidu. Od vas ne dobismo nista.
Bosanska piramida Sunca vol.2
Moderator: Chloe
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
- seljak_cojek
E hajd sad izaberi bilo koju sliku na kojoj se može vidjeti nešto što bi iole podsjećalo na stećak koji ti pominješ.ludost wrote:Hamza1, možeš li malo bolje pogledati ove slike grobnice tepčije Batala?hamza1 wrote:Ne vadi se sada. Govorio si od samog pocetka da su to stecci a ne grobnice koje si naveo u zadnjem postu!
Možda ti za oko zapne veliki STEĆAK na vrhu grobnice?
Jesi li ikad čuo da su se STEĆCI i stavljali na grobnice?
- pape
kekec wrote:Ako hocete malo vise:Hronološki, područje Visokog u Anđelićevom interesu pojavljuje se u javnosti 1961, u radu kojim je obrađivao reviziju čitanja Kulinove ploče. Tada nam Anđelić otkriva da je još ljeta 1958, vršio prikupljanje orijentacionih podataka za detaljno rekognisciranje okoline Visokog. To je bio zamah dugotrajnom radu čiji se okviri stvaralačke obrade visočkog kraja mogu pratiti nizom stepenika i vrhuncem u monografiji o Visokom iz 1984. Ujedno, to je i zamah modernijeg pristupa, prije svega, arheologiji srednjovjekovne Bosne, u kojem se Anđelić opravdano predstavlja najozbiljnijim predstavnikom. Ispitujući teren i prateći mogućnost popune teksta Kulinove ploče, dolazi do zaključka da natpis predstavlja prikaz "tehnološog procesa građenja crkve". Nalazeći neke paralele u očuvanim oronimima Kučin i Kučaj te da se Kulinova crkva nalazila na području sela Muhašinovići i u njegovoj bližoj okolini, Anđelić predlaže da se i zagonetno Kučevsko zagorje s Kulinove ploče treba tražiti u okolini Visokog.(2)
Proučavajući ornamentiku na tekstilu u srednjovjekovnoj zbirci Zemaljskog muzeja u Sarajevu, maja 1961., Anđelića su zaintrigirali ostaci brokatne tkanine koji potječu iz sela Arnautovići kod Visokog. Iskopavanja u Arnautovićima vršena su 1909/1910. pod nadzorom Karla Pača (Patsch), ali rezultati nisu bili objavljeni. Anđelić je u nesređenim nalazima prepoznao zlatom vezene grbove bosanskih kraljeva Kotromanića, pretpostavio da se radi o nalazima iz njihovih grobnica i pokrenuo pitanje revizionog iskopavanja u Arnautovićima.(3)
http://www.most.ba/038/092.htm stampan 2000.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
http://www.answersingenesis.org/docs/493.asppape wrote:Izvinite na smetnji, .... samo da pitam.
![]()
Na 6 jezika sam Googlao, ... (da se odmah zna, ... ne govorim ih, ali .... znam korektno upisati termin) ... i pokusavao saznati nesto o kosmickom sjeveru. Nema nista o tome.![]()
Da li je to od prije poznat termin ili je to "Semirov termin"?
izgleda da si preskocio engleski:
What the physicists noticed was that the amount of polarization twisting is greatest in one particular pair of directions (180° apart), which I call ‘cosmic north’ and ‘cosmic south.’ The amount of twisting goes to zero halfway (90°) between those two directions. The physicists also noticed that the amount of twisting increases with distance of the galaxy from us, so it can’t be some merely local effect.
-
Prenj
hrasno38 wrote:http://www.answersingenesis.org/docs/493.asppape wrote:Izvinite na smetnji, .... samo da pitam.
![]()
Na 6 jezika sam Googlao, ... (da se odmah zna, ... ne govorim ih, ali .... znam korektno upisati termin) ... i pokusavao saznati nesto o kosmickom sjeveru. Nema nista o tome.![]()
What the physicists noticed was that the amount of polarization twisting is greatest in one particular pair of directions (180° apart), which I call ‘cosmic north’ and ‘cosmic south.’ The amount of twisting goes to zero halfway (90°) between those two directions. The physicists also noticed that the amount of twisting increases with distance of the galaxy from us, so it can’t be some merely local effect.
Hrasno, urazumi se.
Nije valjda da visocka piramida sad ima veze i sa stvaranjem svemira?
Ima li ovom ludilu kraja?
- hrasno38
Ajde Prenj urazumi se ti malo. Covjek je rekao da taj pojam ne postoji a ja sam mu ga samo nasao ne prejudicirajuci bilo kakvu teoriju. Samo sam mu pokazao da taj termin postoji uopste ga ne vezuci za nasu temu i da to nije Semirov termin.Prenj wrote:hrasno38 wrote:http://www.answersingenesis.org/docs/493.asppape wrote:Izvinite na smetnji, .... samo da pitam.
![]()
What the physicists noticed was that the amount of polarization twisting is greatest in one particular pair of directions (180° apart), which I call ‘cosmic north’ and ‘cosmic south.’ The amount of twisting goes to zero halfway (90°) between those two directions. The physicists also noticed that the amount of twisting increases with distance of the galaxy from us, so it can’t be some merely local effect.![]()
Hrasno, urazumi se.
Last edited by hrasno38 on 25/04/2006 00:11, edited 1 time in total.
- seljak_cojek
A kao potvrda u kakvom su stanju ostaci Srednjevjekovnog grada evo par slika.helo wrote:Sada se ko svi bore za srednovjekovnu tvrdžavu kraljeva bosanski, ko ono nemojte dirati, uništiče te nam historiju. Ja sam bio na vrhu "te tvrdžave" pa ljudi gore nema ni T od traga da je nekad nešto bilo, a kamo li nešto što sada neko toliku prašinu diže o nečemu što je skroz propalo i nestalo sa lica mjesta. Moje mišljenje je da je to samo izgovor za političko mješanje jadova jadni kako bi i oni dobri bili, i bili spomenuti u groznici za piramidama. Osmanagiču svaka čast

Uzgred budi rečeno, više Semirovo kamenje liči na piramidu nego ovo na slikama na zidove tvrđave. Nije da ja ne vjerujem da je na vrhu tvrđava (bila), ali pošto mi na forumu (uglavnom) prosuđujemo na osnovu raznih izjava, slika, sujete itd. i ako ćemo biti cjepidlake teško bi bilo dokazati da su na ovim slikama ostaci srednjevjekovne tvrđave.
-
Prenj
U svjetlu gornje definicije, kako tumacis tvrdnje ozbiljnog naucnika Semira, izgovorene u 60 minuta, da se strane Visocice poklapaju sa "kosmickim sjeverom"?hrasno38 wrote:Ajde Prenj urazumi se ti malo. Covjek je rekao da taj pojam ne postoji a ja sam mu ga samo nasao ne prejudicirajuci bilo kakvu teoriju. Samo sam mu pokazao da taj termin postoji uopste ga ne vezuci za nasu temu.Prenj wrote:![]()
Hrasno, urazumi se.
- hrasno38
Ma ubili se nasi "naucnici" stiteci vrijedno arheolosko nalaziste i dokazujuci da je tu bila tvrdjava. Ama niko od ovih potpisnika nije krocio nogom na vrh tog brda a kamoli kopao i nesto dokazivao. Svi dokazi su bazirani na onome sto su procitali u istoriji i to je sve a to nije vidjelo arheologije nego samo uzimanja masnih para za pretakanje iz supljeg u prazno.seljak_cojek wrote:A kao potvrda u kakvom su stanju ostaci Srednjevjekovnog grada evo par slika.helo wrote:Sada se ko svi bore za srednovjekovnu tvrdžavu kraljeva bosanski, ko ono nemojte dirati, uništiče te nam historiju. Ja sam bio na vrhu "te tvrdžave" pa ljudi gore nema ni T od traga da je nekad nešto bilo, a kamo li nešto što sada neko toliku prašinu diže o nečemu što je skroz propalo i nestalo sa lica mjesta. Moje mišljenje je da je to samo izgovor za političko mješanje jadova jadni kako bi i oni dobri bili, i bili spomenuti u groznici za piramidama. Osmanagiču svaka čast
Uzgred budi rečeno, više Semirovo kamenje liči na piramidu nego ovo na slikama na zidove tvrđave. Nije da ja ne vjerujem da je na vrhu tvrđava (bila), ali pošto mi na forumu (uglavnom) prosuđujemo na osnovu raznih izjava, slika, sujete itd. i ako ćemo biti cjepidlake teško bi bilo dokazati da su na ovim slikama ostaci srednjevjekovne tvrđave.
-
ludvig
Kad dobiju odgovor sta je kosmički sjever, odmah postavljaju druga pitanja
. Polako, prvo savladajte ovu lekciju.
Da mi nije mrsko, sad bih citirao sve koji se cude sta je to kosmicki sjever, kako je to Osmanagic izmislio, te da taj termin ne postoji niti na jednom jeziku.
Da mi nije mrsko, sad bih citirao sve koji se cude sta je to kosmicki sjever, kako je to Osmanagic izmislio, te da taj termin ne postoji niti na jednom jeziku.
- seljak_cojek
Da još malo zakuham. Danas, na kafi, iz zeze, prijatelj mi kaže kako Visočka piramida ima veze (geometijske, geografske) sa egipatskim i sa Mekom. I ja onda iz radoznalosti, hajd' da vidim, na Google Earth. I fakat skoro prava linija (koliko je sad precizno to na googlu). Bilo bi interesantno da neko, kome se ne gadi matematika, pokuša izračunati prema geografskoj širini i dužini koliko je odstupanje i da nam posta rezultate. Baš me interesuje.

Last edited by seljak_cojek on 25/04/2006 09:15, edited 1 time in total.
- hrasno38
Prenj ja se ovdje nisam nikada deklarisao kao naucnik niti covjek koji se gadja teorijama o necemu sto mi je strano. Ja nisam kalibar Osmanagica a "kosmicki sjever" sam samo pronasao kao termin Papetu jer je covjek trazio i nije mogao da nadje, tvrdeci da je to Semirova izmisljotina. A ako te interesuje sta je bujrum eno ti Osmanagica i ostalih ljudi iz te struke pa sa njima divani o "kosmickom sjeveru". Ja sve to gledam sa aspekta obicnog covjeka i najnormalnijom logikom da je arheologija bazirana na iskopavanju i to je to.Prenj wrote:U svjetlu gornje definicije, kako tumacis tvrdnje ozbiljnog naucnika Semira, izgovorene u 60 minuta, da se strane Visocice poklapaju sa "kosmickim sjeverom"?hrasno38 wrote:Ajde Prenj urazumi se ti malo. Covjek je rekao da taj pojam ne postoji a ja sam mu ga samo nasao ne prejudicirajuci bilo kakvu teoriju. Samo sam mu pokazao da taj termin postoji uopste ga ne vezuci za nasu temu.Prenj wrote:![]()
Hrasno, urazumi se.
- taxi_driver
ja bih pitao piramidase,je li se napokon zna je lipiramida ili nije.ili je nesto sto dosad nije istrazeno?
mi tvrdimo da nije piramida,vi tvrdite da jeste,i nemojte nam sada palamuditi dobro je sto sam kopa mozda otkrije nesto sto nikad nije istrazeno.on je rekao da je piramida i ja ocekujem piramidu.ako je ne bude on je za mene lazov i ublehas.
to je isto kad kopas zemlju ispred kuce i kazes komsijama da je tu zlato a nadjes vodu.i kazes jebi ga nek sam nesto nasao i nisam djaba kopao.
mi tvrdimo da nije piramida,vi tvrdite da jeste,i nemojte nam sada palamuditi dobro je sto sam kopa mozda otkrije nesto sto nikad nije istrazeno.on je rekao da je piramida i ja ocekujem piramidu.ako je ne bude on je za mene lazov i ublehas.
to je isto kad kopas zemlju ispred kuce i kazes komsijama da je tu zlato a nadjes vodu.i kazes jebi ga nek sam nesto nasao i nisam djaba kopao.
- pape
Hvala @hrasno 38, ... ima samo ovaj artikl i nisam ga zapazio, ... do mene je. E sada drugo pitanje. Upravo sam bio na Google earth-u i gledao piramide u Gizi. Polozaj tih piramida je, kao sto je poznato, u savrsenom skladu sa stranama svijeta. (ne sa tim "kosmickim" nego sa stvarnim).hrasno38 wrote:http://www.answersingenesis.org/docs/493.asppape wrote:Izvinite na smetnji, .... samo da pitam.
![]()
Osmanagic nas ubjedjuje da se "visocke piramide" poklapaju sa "kosmickim stranama svijeta", a koje su kako sam shvatio, u odstupanju za 21 stepen od stvarnih.
Gdje se moze naci i procitati relevantno stivo o "kosmickim stranama svijeta" ili .... je to Semirova teorija iz SF filmova?
-
hamza1
Bolan sto gledas sve crno bijelo.
Ako vec tako gledas onda nas moras dijeliti na pesimiste i optimiste.
Ovi likovi sto su pesimisti su u velikoj vecini UVIJEK pesimisti. Ma bilo sta da se desi. Ako BiH igra protiv Malte, oni ce reci, e Hrvatska je igrala nerijeseno, vi ste budale ako mislite da ce mo pobijediti!
Nego Lovrenovic mi nikako iz glave ne izlazi. Stalno je gledao u Bakira i niti jednom nije Osmanagica pogledao pravo u oci!
Osmanagic je pokazao kako se vodi razgovor na visokom nivou. Na sve niske uvrede je odgovarao argumentom i na jedan veoma smiren nacim.
Mogu vam reci da me je dojmilo
kako covjek komunicira.
Lovrenovic mu prigovara da je on samo dobra marketing osoba.
U isto vrijeme potencira to da mu ovaj iz "Amerike", ne moze pricati sta ima u BiH. Uzasno i primitivno od jednog Lovrenovica.
Sve u svemu ljubomora je nasa najgora bolest. Zbog toga smo uvijek propadali!
Ako vec tako gledas onda nas moras dijeliti na pesimiste i optimiste.
Ovi likovi sto su pesimisti su u velikoj vecini UVIJEK pesimisti. Ma bilo sta da se desi. Ako BiH igra protiv Malte, oni ce reci, e Hrvatska je igrala nerijeseno, vi ste budale ako mislite da ce mo pobijediti!
Nego Lovrenovic mi nikako iz glave ne izlazi. Stalno je gledao u Bakira i niti jednom nije Osmanagica pogledao pravo u oci!
Osmanagic je pokazao kako se vodi razgovor na visokom nivou. Na sve niske uvrede je odgovarao argumentom i na jedan veoma smiren nacim.
Mogu vam reci da me je dojmilo
Lovrenovic mu prigovara da je on samo dobra marketing osoba.
U isto vrijeme potencira to da mu ovaj iz "Amerike", ne moze pricati sta ima u BiH. Uzasno i primitivno od jednog Lovrenovica.
Sve u svemu ljubomora je nasa najgora bolest. Zbog toga smo uvijek propadali!
- Fair Life
taxi_driver wrote:ja bih pitao piramidase,je li se napokon zna je lipiramida ili nije.ili je nesto sto dosad nije istrazeno?

- pape
ludvig wrote:Kad dobiju odgovor sta je kosmički sjever, odmah postavljaju druga pitanja. Polako, prvo savladajte ovu lekciju.
![]()
-
spark
Ako se iskopa piramida, onda je piramida.
Ako se ne iskopa piramida, onda je nema.
Ja mislim da je nema, mada bi bilo fino da je ima.
Osmanagic djeluje jako uvjerljivo.
Ja bih mu prvi povjerovao da nije napisao same gluposti u svojoj knjizi "Alternativna Historija". Hocu reci, suvislo prica, nesuvislo pise, ali verba volant, scripta manet.
Ako se ne iskopa piramida, onda je nema.
Ja mislim da je nema, mada bi bilo fino da je ima.
Osmanagic djeluje jako uvjerljivo.
Ja bih mu prvi povjerovao da nije napisao same gluposti u svojoj knjizi "Alternativna Historija". Hocu reci, suvislo prica, nesuvislo pise, ali verba volant, scripta manet.