danas wrote:draga moja,vesela wrote:sve ostalo se rjesava uz kaficu, bez ikakvih stresova
nema te kafice koja bi pomogla da mi muz dodje jedan dan i kaze da hoce da krsti djecu![]()
![]()
Ko je od vas imao partnera druge vjere....
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
- danas
pa bas zato ne funkcioniraju brakovi gdje su OBA partnera istinski vjernici...pape wrote:Ali, .... ako bi izasao sa prijedlogom da mu chunicu .... cap-carap, ...
oni manje posveceni vjeri (da ne kazem optereceni vjerom) ce se sporazumjeti negdje izmedju... pa mozda ne bude ni krstenje ni caparanje cune,ili bude oboje, ili vec kako se dogovore...
a ovi drugi sto uveliko drze do krstenja i caparenja se i ne zene medjusobno, sto cijelo vrijeme i tvrdim...
PS caparenje meni licno nije problem, u USA se sva muska djeca odmah sunete
moras posebno da trazis da NE osunete
- kriticarka_nikova
Mora po svaku cijenuAna_Ana wrote:jel to obavezno? to sunecenje, jel mora?
-
vesela
ma nema ni krstenja ni cap-carap!pape wrote:danas wrote:draga moja,vesela wrote:sve ostalo se rjesava uz kaficu, bez ikakvih stresova
nema te kafice koja bi pomogla da mi muz dodje jedan dan i kaze da hoce da krsti djecu![]()
![]()
Ali, .... ako bi izasao sa prijedlogom da mu chunicu .... cap-carap, ...
.... !?!?
- kriticarka_nikova
ona bar nekog ima,ti nemas nikogaZadig wrote:definicija ironije:
hanah ima srbina za partnera...
-
alien_78
#263 Re: Ko je od vas imao partnera druge vjere....
kriticarka_nikova wrote:I...kako bi reagovali vasi roditelji da imate momka/djevojku druge vjere?A kako bi vi reagovali da vam sutra dijete ima partnera druge vjere?
u evropi da...na balkanu nikada..
- kriticarka_nikova
Balkane,balkane,balkane mojjj budi mi silan i dobro mi stoj ........ 
-
Panta Rei
Ja sam dijete "miješanog" braka, mislim na nacionalnu ili religijsku izmiješanost. Roditelji skupa već nekih trideset godina (što zabavljanje, što brak) i savršeno funkcionišu. Mislim da je dijeljenje ljudi po nacionalnosti vrlo blisko fašizmu i osuđujem svakoga ko je protiv nazovi "miješanih" veza.
- Vodenjak
Sitnicaru!danas wrote:pa ako si se udala za nekoga druge vjere -- znaci zaista religioznu osobu, a ne samo nekoga druge nacije ko samo drzi do obicaja (proslavi praznik i to je to) nego nekoga ko zaista vjeruje i pridrzava se odrednica svoje vjere... onda on ima postovanje i prema svome bogu, koje hoce da pokaze... a mozda i vjeruje da ce mu djeca ici u pakao ako nisu krstena, pa hoce to da sprijeci... i sta ja znam sta jos ne... pa ti vidi kako ces se dogovoriti...vesela wrote:ma koje te crno krstenje spopalo?...to nije postovanje ni dogovor!
sreca pa sam sovinista, kao sto rekoh -- ja vazda sa nevjernicima...![]()
![]()
- kriticarka_nikova
A-ja znam jednog hodzu koji mezeti sunku
Ah....pa svi smo je mi nekad jeli........
Al se nekad dobro jelo,sto kaze Balasevic
Ah....pa svi smo je mi nekad jeli........
- Vodenjak
Kako si ba mogla?A wrote:Ajme, sjetih se sad price sa jednim bivsim.... Njegovi su vjernici, ali onako.... oni klasicni nasi - ne jede se krmetina, daju se muslimanska imena, slavi se bajram, posti se ako nije prevruce, ako nije naporan danma ono - umjereno. I uhvatih jednom nesudjenu mi svekrvu kako dosaptava sinu - evo, poturi joj, kupila sam fine sunke za nju
Ma meni svejedno za sunku, mogu ja bez nje dozivotno, ali mi bi slatko, taj njen trud, da se ja ne osjetim nezgodno i strano kod njih u kuci
- kriticarka_nikova
Ko kaze da sam se nacionalno osvijestila?danas wrote:to prije nego si se nacionalno osvjestila, or what?kriticarka_nikova wrote:Ah....pa svi smo je mi nekad jeli........
Pa jos uvijek se nadje "nesto ispod tezge"
- kriticarka_nikova
Haman tebe privlace moji,a mene tvoji...ajd da se mjenjamoA wrote:Joj, da znas kako je zgodan momak bio - i ti bi mogaoVodenjak wrote:Kako si ba mogla?![]()
![]()
![]()
![]()
- cHupjahalic@
Nego hajde vi meni nesto odgovorite ako mozete (posto ja ne znam
):
Kakva je razlika izmedju onih koji jedu svinjsko meso, tj krmetinu
i onih koji ne jedu?
Da li se to moze ustanoviti sa rengen slikama? 
Kakva je razlika izmedju onih koji jedu svinjsko meso, tj krmetinu
- kriticarka_nikova
Ma nemislim ja na njega............A wrote:Ma ne mozes ti ni pogoditi koji su "moji"kriticarka_nikova wrote:Haman tebe privlace moji,a mene tvoji...ajd da se mjenjamoJoj, da znas kako je zgodan momak bio - i ti bi mogaoA on je i prestar za tebe, a valjda se i ozenio, onako lijep
- danas
uh, to trebas na religiji pitati... ja nisam strucnacHupjahalic@ wrote:Nego hajde vi meni nesto odgovorite ako mozete (posto ja ne znam):
Kakva je razlika izmedju onih koji jedu svinjsko meso, tj krmetinui onih koji ne jedu?
Da li se to moze ustanoviti sa rengen slikama?
evo vidis kako je kriticarka pomahnitala skroz; prvo malo mezetila klempavo ispod stola a na kraju ce se za onog anamo udati