Protesti zbog poskupljenja struje!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Treba izaci na proteste 1. aprila?

da
60
81%
ne
6
8%
zaboli me, imam danas marku za kafu a za cigare cu se ogrebat'
8
11%

Total votes: 74

shin

Post by shin »

Nisam nesta u ''politici'', moze li mi neko reci ko je zagovornik ovog poskupljenja struje?

Da mu se sjetim nekog.
edu

Post by edu »

dilajla bila bolja samo zato sto je zensko..da..iako ni ona nije kakva pljacka.. :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

shin wrote:Nisam nesta u ''politici'', moze li mi neko reci ko je zagovornik ovog poskupljenja struje?

Da mu se sjetim nekog.
rukovodstvo ep, f vlada i co.

puno ih ima, pa ce ti bit tesko nabrojat, zavisi doduse do kojeg koljena si spreman ici... :wink:
Vingo

Post by Vingo »

Kad bi ljudi samo malo vise napora ulozili u citanje....nasli bi i zagovornike poskupljenja i to da ce biti kuhane hrane na platou....

:-) (uciteljica)
Edmond

Post by Edmond »

Stolac92 wrote:A što je Dilajla bila bolja od mene... zato što je žemska... dobro, ako je to onda uredu...

Pokret DOSTA! ne podržava nikakvu trenutnu političku opciju. Kad se oformi politička alternativa ovi lopovima-političarima onda ćemo biti spremni dati uslovnu podršku. Političari i političke stranke (bez obzira koja stranka ili partija) nisu dobrodošli osim kao građani Bosne i Hercegovine.

Idemo na plato ispred Skupštine!
Ma ok je tvoje razmišljanje. Ali kako ćeš spriječiti da ti neko podigne pano na kojem piše npr. mladi SDP-a su protiv ovoga i ovoga ili onako kao sinoć na dnevniku "SDA je protiv poskupljenja struje". p. im materina bezobrazna ? Daj da probamo napraviti da ovo bude pokret,ali pravi pokret,da ne bude samo još jedna vijest na dnevniku ,zajebancija,roštiljada i sl.
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Ljudi ba idemo na proteste, bice cuge, dernek opaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Vingo wrote:Kad bi ljudi samo malo vise napora ulozili u citanje....nasli bi i zagovornike poskupljenja i to da ce biti kuhane hrane na platou....

kad bi ljudi malo vise citali sumnjam da bi dopustili da drzava ovako izgleda, al s obzirom da je vecina polupismena jos nam je i dobro...
Vingo

Post by Vingo »

Edmond wrote:
Stolac92 wrote:A što je Dilajla bila bolja od mene... zato što je žemska... dobro, ako je to onda uredu...

Pokret DOSTA! ne podržava nikakvu trenutnu političku opciju. Kad se oformi politička alternativa ovi lopovima-političarima onda ćemo biti spremni dati uslovnu podršku. Političari i političke stranke (bez obzira koja stranka ili partija) nisu dobrodošli osim kao građani Bosne i Hercegovine.

Idemo na plato ispred Skupštine!
Ma ok je tvoje razmišljanje. Ali kako ćeš spriječiti da ti neko podigne pano na kojem piše npr. mladi SDP-a su protiv ovoga i ovoga ili onako kao sinoć na dnevniku "SDA je protiv poskupljenja struje". p. im materina bezobrazna ? Daj da probamo napraviti da ovo bude pokret,ali pravi pokret,da ne bude samo još jedna vijest na dnevniku ,zajebancija,roštiljada i sl.

:-) Citaj edmonde....citaj
edu

Post by edu »

Alfons Kauders wrote:
Vingo wrote:Kad bi ljudi samo malo vise napora ulozili u citanje....nasli bi i zagovornike poskupljenja i to da ce biti kuhane hrane na platou....

kad bi ljudi malo vise citali sumnjam da bi dopustili da drzava ovako izgleda, al s obzirom da je vecina polupismena jos nam je i dobro...
da i ja nastavim na isti nacin..

kad bi ljudi malo vise citali..izbori bi im bili vazniji od rostilja!
Edmond

Post by Edmond »

:-D Ma mnogo puta je nešto "krenulo" pa bilo dva dana i ništa. Nadam se da to neće biti i ovaj put. Sretno nam svima !
edu

Post by edu »

Edmond wrote::-D Ma mnogo puta je nešto "krenulo" pa bilo dva dana i ništa. Nadam se da to neće biti i ovaj put. Sretno nam svima !
ljudi tamo stoje svaki dan od..meni se cini..20.og decembra..kad vec neces da citas!
horns&drums

Post by horns&drums »

Predlazem kolektivno samoubistvo svih demonstranata na nekoj od HE na Neretvi
Vingo

Post by Vingo »

horns&drums wrote:Predlazem kolektivno samoubistvo svih demonstranata na nekoj od HE na Neretvi
Hajd ti prvi.... :roll:
Edmond

Post by Edmond »

edu wrote:
Edmond wrote::-D Ma mnogo puta je nešto "krenulo" pa bilo dva dana i ništa. Nadam se da to neće biti i ovaj put. Sretno nam svima !
ljudi tamo stoje svaki dan od..meni se cini..20.og decembra..kad vec neces da citas!
Ma znam buraz,pratim od početka. U svakom slučaju,puno sreće sutra. Pozz
horns&drums

Post by horns&drums »

Bih da znam plivat, sta da se udusim? A i hladna Neretva ovih dana, mogu kakvu prehladu navuci :-D
Edmond

Post by Edmond »

Ko je gost na 202 ? Ne sviđa mi se ovo "šuškanje",šatro,lafo,haveru i sl. I ja sam Sarajlija,ali ne ide ovakva priča na medij,uz dužno poštovanje.
Stolac92

Post by Stolac92 »

Gost je dio Pokreta DOSTA! od 22 decembra 2005... i čovjek se trudi da predoči svoje stavove najbolje što zna... priključite se vi "sposobniji" pa da i poruka bude djelotvornija...

SVAKA ČAST GOST! SAMO TAKO!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Edmond wrote:Ko je gost na 202 ? Ne sviđa mi se ovo "šuškanje",šatro,lafo,haveru i sl. I ja sam Sarajlija,ali ne ide ovakva priča na medij,uz dužno poštovanje.
niko te nije pitao sta ti se svidja a sta ne...
lelemood...
:D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Stolac92 wrote:Gost je dio Pokreta DOSTA! od 22 decembra 2005... i čovjek se trudi da predoči svoje stavove najbolje što zna... priključite se vi "sposobniji" pa da i poruka bude djelotvornija...

pa ne mogu "sposobniji" stici...valja ipak sjediti na balkonu i kakinjati ko ona dva mapetovca :D

ljuta sam..odo off...vidimo se veceras...
Edmond, svaka ti cast.
Vingo

Post by Vingo »

Krenuli selektori - amateri :-) ....hajd mora i to neko....
Stolac92

Post by Stolac92 »

>From: "milan" <[email protected]>
>To: <[email protected]>
>Subject: Poziv za susret
>Date: Fri, 31 Mar 2006 09:07:42 +0200
>
>Postovani
>
>Moje ime je Milan Mrda. Radim kao program menadzer u NVO Centar za promociju civilnog drustva, nevladina organizacija sa sjedistem u Sarajevu ( Mojmilo, Visegradska 25). Nas Centar je zajedno sa brojnim nevladinim org iz cijele BiH pokrenuo inicijativu GROZD- gradansko organizovanje za demokratiju ciji je osnovni cilj promocija gradanskog aktivizma i zagovaranje za odgvornu vlast u BiH. Ocekivani rezultat ove inicijative je kreiranje i usvajanje prve Gradanske predizborne platforme. Vise info http://www.grozd.ba
>Zainteresovani samo da se sretnemo i razgovaramo o mogucoj saradnji.
>U ocekivanju Vaseg odgovora
>S postovanjem
>Centar za promociju civilnog drustva
>Milan Mrda
>o61 203 624

Poštovani gospodine Mrda,

Upoznati smo sa programom i radom GROZDA. Neki vaši predstavnici su nas već ranije pozivali na razgovore i mi smo odgovorili da smo spremni razgovarati i dogovarati se ali samo na platou ispred Skupštine zajedničkih institucija Bosne i Hercegovine, u Sarajevu. Dođite sutra na proteste pa ćemo razgovarati.

Poštovanje
Pokret DOSTA!
Edmond

Post by Edmond »

Stolac92 wrote:Gost je dio Pokreta DOSTA! od 22 decembra 2005... i čovjek se trudi da predoči svoje stavove najbolje što zna... priključite se vi "sposobniji" pa da i poruka bude djelotvornija...

:-D Ma ja sam na našoj strani. Ne kažem da su momci nesposobni ili da sam ja sposobniji,samo mi se ne sviđa sleng u zvaničnom istupu u medijima. I ja tako govorim u običnom govoru,ali nije medij kafić ili chat. Ništa drugo,doći ću trasu da dam drškupo ! :D
Stolac92

Post by Stolac92 »

i šta kaže gost na 202... ja sam na poslu pa ga ne mogu slušati...
Edmond

Post by Edmond »

stochar wrote:
Edmond wrote:

:-D Ma ja sam na našoj strani. Ne kažem da su momci nesposobni ili da sam ja sposobniji,samo mi se ne sviđa sleng u zvaničnom istupu u medijima. I ja tako govorim u običnom govoru,ali nije medij kafić ili chat. Ništa drugo,doći ću trasu da dam drškupo ! :D
Popravice se to edmonde, bitno je da se kotrlja. Usput, radio 2020 slusa masa omladine kojoj je pun k. raznih izraza i izrichaja, kontemplacija, integracija i segregacija i koji hoce jasno da kazhu:

Hocemo da zhivimo normalno, ba!!! :) Idemo pred Skupstinu!
Jasno,potpuno si upravu. Ali .. (hehe vazda ali) Ovo što momci pričaju mi svi znamo i to je ok. Samo moramo imati PRAVE ciljeve i PRAVE načine borbe za iste. Čini mi se da smo se malo izgubili od prevelike želje. Znaš, znamo li šta i kako će se sutra dešavati ili će se desiti "spontano" okupljanje naroda s raznim parolama. Povod nam je poskupljenje struje,a čini mi se da su nam ciljevi "preširoki" odnosno idemo na ono " hajmo,pa šta bude". Volio bih da griješim. Pozivamo na "ustanak" i treba,ali nekako mirno,bez lobiranja,logistike itd. Biće sutra dobro i snažno,ako Bog da,pa ćemo rasti i jačati !
klif

Post by klif »

Edmond wrote: Biće sutra dobro i snažno,ako Bog da,pa ćemo rasti i jačati !

:thumbup:
Post Reply