Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
bellisperennis

#251 Re:

Post by bellisperennis »

Kwaheri wrote:... :lol: otisla ja sa sekom ono lafo, zenska u salon, na sisanje...i te dzidze... i sad elvir radi "o glavi" jednoj malko starijoj zenskici, neki 40tak... mi kao cekamo... o Boze, nesto bezze od frizure napravi, (ma kriza) a sve joj prica, kao lafo, ovo uz lice, vasa kosa, trend, moda, sik..blabla :lol: smijala sam se ko luda...kako pravi budale od ljudi...

doduse, otad me seka ne vodi u salone :D
zasto se ne cudim?! ja zivim pet godina u sarajevu i jos nikad se nisam ovdje osisala. kad cujem koliko kosta sisanje a uz to dobijem frizuru nidje veze radije se osisam za 5 maraka izvan Sarajeva, a frizura mrak :lol:
badalpur

#252 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by badalpur »

@Amazonka: moja rodica je isla na ovu dekolorizaciju i farbanje nakon toga u nekom salonu u gradu!! Iz tamno kestenjaste je postala plavuša :D, kosa nije ostećena, a platila je 75 KM!! Duzina kose do ramena!
Cholina_Lokica

#253 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Cholina_Lokica »

*mima* wrote:Frizera posjecujete samo kad se sisate?
vecinom...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#254 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by ladyblue18 »

Mima, terra, prekinite!
ružmarin-a

#255 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by ružmarin-a »

mene zanima slijedeće, ako ima neka poznavateljka, pliz, help:

ništa mi nema gore do ispucalih / iscvjetalih vrhova kose

kako ih spriječiti, je li šišanje jedino rješenje i pomažu li silikonska ulja i čuda (Klasovo i neki minerali)?

ja imam osjećaj da meni sve više i više cvjeta kosa, nakon što me određena osoba ošiša, i kao da mi ih ona izazove jer mi makazama to uradi, sad, da li se to meni čini ili mi ona uz i niz dlaku položajem makaza ištricka i izazove ih, jer i nakon šišanja vrhova, nakon 7-15 dana ima ih ko pljeve :-) :roll:
Gospoda Ministarka

#256 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Gospoda Ministarka »

ruzmarin_a , imam isti problem... imam dugu prirodno smedu kosu, ne koristim nikakve preparate osim sampona i SELECTIVE nekih mineralnih ulja medutim imam tanku dlaku tako da mi je kosa sva ispucana. Mislila sam da je to radi pegle, nakon sisanja nisam je koristila par mjeseci medutim ista stvar... cula sam da imaju neke "vruce makaze" koje prilikom sisanja "zavare" kosu te ona slabije puca.

@mima, ja majke mi idem frizeru samo kad se sisam... prije isla i kad mi treba neka frizura... a sad nakon sto sam savladala tehniku feniranja... nema sanse... sve u kucnoj radinosti... i te pare za sisanje jedva halalim... cuj 20KM :-) ... i to za 10 min... pa ni doktor brze ne zaradi 20KM. :D

P.S mamu, sestru i sve prijateljice farbam i feniram tako da frizerima izbijem iz dzepa barem 50ak KM mjesecno :lol:
ružmarin-a

#257 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by ružmarin-a »

Gospoda Ministarka wrote:ruzmarin_a , imam isti problem... imam dugu prirodno smedu kosu, ne koristim nikakve preparate osim sampona i SELECTIVE nekih mineralnih ulja medutim imam tanku dlaku tako da mi je kosa sva ispucana. Mislila sam da je to radi pegle, nakon sisanja nisam je koristila par mjeseci medutim ista stvar... cula sam da imaju neke "vruce makaze" koje prilikom sisanja "zavare" kosu te ona slabije puca.

@mima, ja majke mi idem frizeru samo kad se sisam... prije isla i kad mi treba neka frizura... a sad nakon sto sam savladala tehniku feniranja... nema sanse... sve u kucnoj radinosti... i te pare za sisanje jedva halalim... cuj 20KM :-) ... i to za 10 min... pa ni doktor brze ne zaradi 20KM. :D

P.S mamu, sestru i sve prijateljice farbam i feniram tako da frizerima izbijem iz dzepa barem 50ak KM mjesecno :lol:
čuj vruće makaze :D , haj raspitaću se o tome
a najgore mi što se ja "igram" tražim ove cvjetove i kidam ih, pa se nekad zanesem i pfuj ružne li navike
nekad se nacalim i makaze uzmem i idem u lov i našišam se ko prava fLizerka :oops: :D

a ovo što se feniranja tiče i sličnih usluga, ista sam ti tak'a
odlučila sam odsad da mudro šutim i pravim se mutava i krijem svoje dodatne sposobnosti, jer kad se raščuje
safataju me, pa ne merem da postignem sve, i ja to hoću da bude kvalitetno, pa dugo dugo feniram, ruke mi otpadnu, a mene niko neće da odradi neg' moram sama :lol:
vratnik

#258 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by vratnik »

:D
ružmarin-a wrote:
Gospoda Ministarka wrote:ruzmarin_a , imam isti problem... imam dugu prirodno smedu kosu, ne koristim nikakve preparate osim sampona i SELECTIVE nekih mineralnih ulja medutim imam tanku dlaku tako da mi je kosa sva ispucana. Mislila sam da je to radi pegle, nakon sisanja nisam je koristila par mjeseci medutim ista stvar... cula sam da imaju neke "vruce makaze" koje prilikom sisanja "zavare" kosu te ona slabije puca.

a najgore mi što se ja "igram" tražim ove cvjetove i kidam ih, pa se nekad zanesem i pfuj ružne li navike
nekad se nacalim i makaze uzmem i idem u lov i našišam se ko prava fLizerka :oops: :D

odlučila sam odsad da mudro šutim i pravim se mutava i krijem svoje dodatne sposobnosti, jer kad se raščuje
safataju me, pa ne merem da postignem sve, i ja to hoću da bude kvalitetno, pa dugo dugo feniram, ruke mi otpadnu, a mene niko neće da odradi neg' moram sama :lol:
haj dogovoricemo se nekako. :mrgreen:
Michun

#259 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Michun »

ladyblue18 wrote:Ja trazim novog frizera.
Stvarno, grehota mi je da dajem vise 30 KM svaki put za samo sisanje poluduge kose.

Uglavnom jos nisam cula od nekoga neko bas pozitivno misljenje o nekome. :roll:
Ja jesam zadovoljna svojom frizerkom/frizerkama. Talisman, mali bosmal, Amra odlicna za sve, i ima dvije cure koje rade. Ako je promjena frizure, amra je odlicna, ako je samo siskanje vrhova mogu i ostale cure.
Michun

#260 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Michun »

Vruce makaze su na struju i cula sam da su super za tanku kosu. Medjutim i kako nacuh, neJma ih jos kod nas.

Amazonka...ja sam iz crne isla u smedju. Moja frizerka je rekla da moze ali ne od jednog farbanja neko 3 X i tako je i bilo. Ja nisam htjela te skidace boja jer kako rekoh tanka dlaka. BTW-iz dugogodisnjeg iskustva farbanja u smedje da znas da se oba boja koju si zamislila moze dobiti samo tamno plavim bojama i 3% hidrogen. Ja koristim revlonissimo Tamno prirodno pepeljasto plava i Prirodno pepeljasto plava i dobijem nesto ovako sto ti zelis. naravno, pramenovi baska - to nemam :D
ružmarin-a

#261 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by ružmarin-a »

Michun wrote:Vruce makaze su na struju i cula sam da su super za tanku kosu. Medjutim i kako nacuh, neJma ih jos kod nas.

onda mi cvjetne da čekamo da se pojave te vruće makaze :)
ružmarin-a

#262 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by ružmarin-a »

ok, evo jedan istinit događaj, ravan vicu, da se opuste svi koji imaju problema s frizurama i frizerima :D

Nekada davno, imao čovjek muško-ženski frizer frizenski salon na dva nivoa, prizemlje i prvi sprat

pošto je opremu i mehanizaciju rasporedio baška - baška po nivoima i izvršio kategorizaciju prostorija za muške i ženske, napisao je na prozorskom staklu:

Brijem dole, šišam gore

:::::::::

I pošto je frizura važan dio ženske pojave, ovu temu smatram vrli korisnom, jer uskoro mijenjam frizera pa ću i prenijeti svoje iskustvo, ukusi su različiti, pa tako neko ko meni nije dobar frizer i ne odgovara mi, nekom drugom možda i odgovara...
badalpur

#263 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by badalpur »

Michun wrote:Vruce makaze su na struju i cula sam da su super za tanku kosu. Medjutim i kako nacuh, neJma ih jos kod nas.
Ima, brate, u Image-u odavno!! Pa nismo bas toliko zaostali :D
badalpur

#264 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by badalpur »

Uh, kud ja ne uslikah sve svoje promjene u zadnjih deset godina, od crne, plavo crne, ljubičaste, preko tamno crvene, vatreno crvene i naranđaste, svih nijansi smeđe pa do pramenova i plave i naposlijetku, vraćanje u smeđu :D!!! U tom bi se žurnalu imalo šta vidjeti :D!!
tvile

#265 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by tvile »

Imam dugu kovrdzavu kosu i treba mi dobar frizer koji zna raditi s takvom kosom. Prvenstveno me zanima sisanje. Naravno u Sarajevu. Svaki savjet je dobrodosao :) Sa svim dosadasnjim isprobanim frizerima sam skroz nezadovoljna, poznatim i nepoznatim! Neki ne znaju ni kako se susi takva kosa! Imate li nekoga za preporuciti?
Cholina_Lokica

#266 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Cholina_Lokica »

Amazonka...ja sam iz crne isla u smedju. Moja frizerka je rekla da moze ali ne od jednog farbanja neko 3 X i tako je i bilo. Ja nisam htjela te skidace boja jer kako rekoh tanka dlaka. BTW-iz dugogodisnjeg iskustva farbanja u smedje da znas da se oba boja koju si zamislila moze dobiti samo tamno plavim bojama i 3% hidrogen. Ja koristim revlonissimo Tamno prirodno pepeljasto plava i Prirodno pepeljasto plava i dobijem nesto ovako sto ti zelis. naravno, pramenovi baska - to nemam :D
gdje uzimas revlonissimo farbu? :D

@tvile
ne nadaj se da ces naci nekoga ko to zna :D kod mene isto duga kovrdzava kosa i nikad niko nije uspio to da mi uradi :lol: jdva sam nasla i frizerku koja ce mi bukvalno odrezati 1cm kose, jer su svi prije kad im kazem da odreze cenat, oni osisaju nekih 5 :-) i ja uvijek kad se sisam kazem da ili isfenira ili samo onako osusi pa je odmah svezem i operem kuci i osusim kako treba :D a meni je kosa do pola ledja kad je ispravim, ali to kad se ufrcka bude do ramena, i ako mi osusaju vise od tog centa ona se pokupi bukvalno do uha i izgledam k'o pudla, i glavno mi je kad me tako osisaju i isprave i svi ono pa nisam ti puno, vidi kako ti je fino i onda se sutra pokupim i odem da im pokazem sta su mi uradili :mrgreen: :x
Amazonka27

#267 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Amazonka27 »

pa ja sam bila osisana na cenat...i pustim kosu da raste, sve super, zdrava, fina sjajna...i reko hajde vrijeme je da odem kod frizera da mi fino odsjece vrhove....e sad ja ne znam sta znaci "vrh" u frizerskom salonu...al ja poslije toga jedva svezem kosu u rep...i prije sam se radovala kad idem kod frizera...sad se uvijek unervozim...i to naravno utice i na frizuru koja se pravi...pa napatim i sebe i frizera i dodjem kuci uplakana...pa onda mjesecima neidem...
pa jebo te...ja oporavila kosu od crne farbe, fino se ispralo i otisla da dobijem ovu smjedju sa pramencicima...i strpljiva bila i para dala na nekoliko tih "sesija"...da bi na finalnoj posjeti ona meni pukla neku farbu preko cijele glave i do uha sam bila zuta ko maslacak a od uha do ramena tamno smedja sa ponekim pramenom...i jednostavno sam bila toliko zbunjena da je nisam ni razbila ni pozvala inspekciju ni tuzila...nego sam je pitala sta sad? kaze ona ja ti ne smijem vise nista raditi...pokrij se (stavi maramu) par dana pa onda cemo prefarbati...i ja je pitam - koliko sam duzna? i jos joj platim i trke u drugi salon ... i vise nisam isla poslije toga... zbog tog zajeba sam morala ponovo u crno...jer bi svaka druga farba kratkoricno donosila rjesenje + ispiranje klinac.

hvala vam na odgovorima...iako se svaki od njih razlikuje....te blans te dekolorizator, te postupak traje nekoliko puta.... i jebi ga, ja sam se opet unervozila...kao da zelim presadjivanje kose a ne nekog pouzdanog frizera - i to je bolna cinjenica kod nas u sa...svako se naziva frizerom... :sad: i eto...dok se ovako jadam...sjetim se jedne frizerke koja mi je svaki put extra frizuru napravila...a zaboravila sam na nju. Teta Ediba na kosevskom...Ona je bila profesorica u frizerskoj skoli...pa cu ipak nju da nazovem...za nju znam da nije skupa ko stilista opre...a i sigurno nije tu na praksi :)
Michun

#268 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Michun »

badalpur wrote:
Ima, brate, u Image-u odavno!! Pa nismo bas toliko zaostali :D
Ejs, super...bas mi je milo sto nismo zadnja rupa na svirali :D

Farbu revlonissimo kupujem kod moje frizerke - naruci mi ona.
Gospoda Ministarka

#269 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

ružmarin-a wrote:

I ja sama sebe uvijek moram isfenirati... kad meni treba nigdje nikog. A brdo para sam dala na feniranje dok nisam vidjela kako to funkcionise... nisam znala drzat cetku u rukama, sva mi se kosa zapetlja cim je prinesem kosi otkako sam naucila nepada mi napamet da bacam pare po frizerskim salonima.
Prije sam to isto radila, makaze... na svjetlost i trazim ispucale vrhove... odvikla sam se uglavnom :lol:
*mima*

#270 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by *mima* »

Iiiiiiiiiiiiiiiiiii.......................koji je najbolji frizerski salon u Sarajevu?
Gospoda Ministarka

#271 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

*mima* wrote:Iiiiiiiiiiiiiiiiiii.......................koji je najbolji frizerski salon u Sarajevu?
:lol: :lol: neznam majke mi Mima, ja evo hocu da se naucim i da sisam. :D
*mima*

#272 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by *mima* »

Gospoda Ministarka wrote:
*mima* wrote:Iiiiiiiiiiiiiiiiiii.......................koji je najbolji frizerski salon u Sarajevu?

Haj kad naucis javi....ja cu te fenirat a ti mene sisaj..... :lol:
Gospoda Ministarka

#273 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

*mima* wrote:
Gospoda Ministarka wrote:

Haj kad naucis javi....ja cu te fenirat a ti mene sisaj..... :lol:
Et dogovorile smo se... moramo odraditi i Ruzmarinu... kuka kako sama sebe mora da odradi :)
ružmarin-a

#274 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by ružmarin-a »

:oops: važi ministarka, razmijenićemo iskustva i unaprijediti i nadograditi postojeće vještine feniranja i šišanja, nas 3 :)
badalpur

#275 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by badalpur »

Pokrenete biznis "sisamo po kucama" :D i lisite nas muka kojeg frizera odabrati :)!!!! Btw. ja jos nisam odlucila i sve sam nervoznija i ocajnija :(!!!
Post Reply