Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jos samo 18 dana nas dijeli od pocetka Svjetskog nogometnog prvenstva u Juznoj Africi.
Za one koji zele ucestvovati u nasem SAX Soccer Pool-u, ... vrijeme je da postiraju svoje prognoze i time se ukljuce u trku za glavnom nagradom, ... a to je:
Mlada i perspektivna sedamnaestogodišnja Zeničanka Amela Đuherić komponuje muziku, pjeva i svira pet instrumenata. Sa roditeljima živi u Australiji. U aprilu je snimila spot, za koji je muziku i tekst sama napisala, a u Los Anđelesu, SAD, je nedavno potpisala ugovor.
pojedinac wrote:Mlada i perspektivna sedamnaestogodišnja Zeničanka Amela Đuherić komponuje muziku, pjeva i svira pet instrumenata. Sa roditeljima živi u Australiji. U aprilu je snimila spot, za koji je muziku i tekst sama napisala, a u Los Anđelesu, SAD, je nedavno potpisala ugovor.
1. Kultura (Kazalište, film,..):
-Mustafa Nadarević, Enis Bešlagić, Kruno Šarić, Zijad Gračić, Emir Hadžihafizbegović, Ivo Gregurević, Tarik Filipović.
Niti jedan bolji film, serija, reklama, ili kakav show, ne može proći bez barem jednog od ovih likova.
To su Bosanci i Hercegovci u Hrvatskoj, ima ih naravno puno više, ali ne mogu se svih sjetiti...
Ali u Hrvatskoj niko neće reći: To su Bosanci, ma ne, to su naši, pa kaj oni imaju veze s Bosnom?
Ako neko nekoga ubije, opljačka, ako pokrade, uništi poduzeće, pronevjeri novac, psuje, radi na baušteli, pljuje na ulici, sluša narodnjake, uzima "našim"ljudima posao, upadne negdje "prek"veze...E to su sve bosanci i hercegovci, pa ne može Hrvat biti nepošten.
U moj rodni list je upisano Hrvat, živim u Hrvatskoj, i sada kada živim tu tek vidim koliko sam zapravo Bosanac, i sram me se nazivati Hrvatom, jer iskreno rečeno nije neka čast biti pripadnik istog toga naroda koji na svakom koraku svojim primitivizmom rasistički nastrojenim daje do znanja da si manje vrijedan, no je li tako, može se prosuditi po gore nabrojanim imenima....
Crknuto pseto nitko ne udara nogom...
Do nekih boljih vremena kad se ljudi neće sramiti nazvati se Bosancem...
Kad će u svojoj državi živjeti i dati joj doprinos bez obzira na vjeru i političku pripadnost...
Cijeni svoje ma gdje bio...
Žao mi je što su ljudi živjeli u utopiji...
Da je Hrvatska, Srbija ili Saudijska Arabija naša domovina...
Samo je jedna jedinstvena...Rekti...
-Mustafa Nadarević, Enis Bešlagić, Kruno Šarić, Zijad Gračić, Emir Hadžihafizbegović, Ivo Gregurević, Tarik Filipović.
Niti jedan bolji film, serija, reklama, ili kakav show, ne može proći bez barem jednog od ovih likova.
To su Bosanci i Hercegovci u Hrvatskoj, ima ih naravno puno više, ali ne mogu se svih sjetiti...
Ali u Hrvatskoj niko neće reći: To su Bosanci, ma ne, to su naši, pa kaj oni imaju veze s Bosnom?
Ako neko nekoga ubije, opljačka, ako pokrade, uništi poduzeće, pronevjeri novac, psuje, radi na baušteli, pljuje na ulici, sluša narodnjake, uzima "našim"ljudima posao, upadne negdje "prek"veze...E to su sve bosanci i hercegovci, pa ne može Hrvat biti nepošten.
U moj rodni list je upisano Hrvat, živim u Hrvatskoj, i sada kada živim tu tek vidim koliko sam zapravo Bosanac, i sram me se nazivati Hrvatom, jer iskreno rečeno nije neka čast biti pripadnik istog toga naroda koji na svakom koraku svojim primitivizmom rasistički nastrojenim daje do znanja da si manje vrijedan, no je li tako, može se prosuditi po gore nabrojanim imenima....
Kad će u svojoj državi živjeti i dati joj doprinos bez obzira na vjeru i političku pripadnost...
vrijedi ponoviti...
i to vise puta kao podsjetnik onima koji su se zanijeli u teskim vremenima
pojedinac wrote:Mlada i perspektivna sedamnaestogodišnja Zeničanka Amela Đuherić komponuje muziku, pjeva i svira pet instrumenata. Sa roditeljima živi u Australiji. U aprilu je snimila spot, za koji je muziku i tekst sama napisala, a u Los Anđelesu, SAD, je nedavno potpisala ugovor.
Bruno Kurtic - Vice President of Product Management
Bruno is responsible for product management and product strategy. He has over 15 years of experience in enterprise software. Bruno joined SenSage from the Boston Consulting Group (BCG) where he developed and implemented growth strategies for large high-tech clients. Prior to BCG he spent six years at webMethods in the Silicon Valley where he was a Product Group Director for two major product lines. Having joined the company prior to the IPO he started the West Coast Product Development organization and played significant roles in business development and M&A activities. Bruno was also with Andersen Consulting's Center for Strategic Technology in Palo Alto and founded a software company that developed handwriting and voice recognition software. Bruno holds an undergraduate degree in Quantitative Methods and Computer Science from University of Saint Thomas and an MBA from Massachusetts Institute of Technology (MIT).
willson wrote:Ma samo meni nije jedno jasno ovi Sanelin djuturum sve mladji i mladji prije jedno desetak godina on joj kupi Aston-Martin tada je bi 65 godina satar danas je 52 godine star valjda bi trebao biti 75 godina star ili mi nevalja matematika ?
Zar to nije ultimativni uspjeh...?
Time travel
Pare re-definisu fizicke i matematicke zakone
Sto ti je rec' burgija... al' neka ga.
Skoro gledah na TV, Edin Karamazov lik svira sa Stingom neku srednjevjekovnu muziku. Za njega Sting tvrdi da je najbolji lautista u svijetu.
Cim svira sa Stingom, mora da je dobar
"Mlada, vrijedna, zarazno šarmantna i rijetko dobra govornica", tako su američki mediji opisali Anesu Kajtazović koja je u dvoboju za mjesto gradonačelnika američkog grada Waterlooa u saveznoj državi, Iowa, deklasirala republikanskog kandidata, penzionisanog majora Johna Roofa.
Sadik Hafizovic
Slučajno sam danas čitao New Scientist i članak u kojem Sadik priča o osnivanju start-up firme u Švicarskoj.
THE US is often considered the land of plenty for budding entrepreneurs, eager for a piece of its pie. That was certainly what Sadik Hafizovic thought in 2007 when he decided to move to California. "I was already looking for an apartment," he recalls. Then he heard from a potential business partner in Switzerland. "I blew the America idea and went to Switzerland instead," he says. "Looking back, it was the best decision ever. Switzerland is a place where you can build a company with the least amount of trouble."
Fast forward a few years and Hafizovic's company, Zurich Instruments, is winning awards - as is its homeland. Last year, Switzerland became the most competitive economy in the world, knocking the US off the top spot, according to ...