plain vanilla wrote:...ne vjerujem da postoji Tuzlak koji nije nekoga izgubio tu noc... pretuzno...
Svi smo izgubili te noći...
plain vanilla wrote:...ne vjerujem da postoji Tuzlak koji nije nekoga izgubio tu noc... pretuzno...
ne mogu se sjetiti kako se zove onaj kafic u prolazu, tj kako se tad zvao..preko puta turbeta..tu sam ja bila i spremali se da idemo pred Kapiju...a noc sam provela ispred Gradinekmirsad wrote:Bili tu, špartali okolo, jeli kokice, kobra kolu, ja pivu... dvije kčerke, kobra i ja... otišli na sijelo kod rođe Emira 10 min. prije detonacije... čuli smo je na parkingu u Slavinovičima, dok sam parkirao.I one dvije prije, dok su artiljerci s s Ozrena upucavali metu... televizor uključili tek oko ponoči... na UKC- u, krv nam nisu htjeli uzeti... jebem ti rakiju...
Sad će sirena.Svaki put zaboli... jako.
Dobro je i rekaosumirprimus wrote:sto bi reko jedan vamodrug, ranjen na toj istoj kapiji:
"I opet maj.I opet djeca izlaze,zive,zaljubljuju se...
Neka.
U inat Đukićima"...
inace taj djukic je jeidni zlotvor optuzen za kapiju.25 godina...ni po godine po zivotu.
Onaj s početka prolaza se zvao Skala... ali vjerujem da si bila u MS- u...plain vanilla wrote:ne mogu se sjetiti kako se zove onaj kafic u prolazu, tj kako se tad zvao..preko puta turbeta..tu sam ja bila i spremali se da idemo pred Kapiju...a noc sam provela ispred Gradinekmirsad wrote:Bili tu, špartali okolo, jeli kokice, kobra kolu, ja pivu... dvije kčerke, kobra i ja... otišli na sijelo kod rođe Emira 10 min. prije detonacije... čuli smo je na parkingu u Slavinovičima, dok sam parkirao.I one dvije prije, dok su artiljerci s s Ozrena upucavali metu... televizor uključili tek oko ponoči... na UKC- u, krv nam nisu htjeli uzeti... jebem ti rakiju...
Sad će sirena.Svaki put zaboli... jako.
da zivim jos 100 godina, ne mogu to zaboraviti...
Mi smo izlazili samo u Play off..i tu noc odemo do Play offa, i nije bilo mjesta vani, pa se vratimo do MS-a..da popijemo nesto, a onda cemo pred Kapiju..kmirsad wrote:Ja se sječam i šankera. Marija.
Tuzlanska žalost morala je biti primjerenije obilježena u cijeloj državi, makar oglašavanjem večernje sirene kao u Tuzli.Heller wrote:Ne ponovilo se, a primjetio sam Tuzla i Banja Luka u žalosti a Sarajlije slave, kako bi bilo da je obrnuto
Pa Dodik je gomilu puta ponovio da je u pitanju montaza i da su to u stvari bile lutke + poginuli sa frontapoznanik wrote:Tuzlanska žalost morala je biti primjerenije obilježena u cijeloj državi, makar oglašavanjem večernje sirene kao u Tuzli.Heller wrote:Ne ponovilo se, a primjetio sam Tuzla i Banja Luka u žalosti a Sarajlije slave, kako bi bilo da je obrnuto
Pratio sam danas vijesti na tv frekvencijama RS, niti jedne riječi o ovom masakru djece i omladine, sram ih bilo
sarajlije su odvele Djukica u zatvor... sjecate li se prof. Zecevica....Heller wrote:Ne ponovilo se, a primjetio sam Tuzla i Banja Luka u žalosti a Sarajlije slave, kako bi bilo da je obrnuto
ali o sebi možemo pričati .......... ja sma stojala u vratima "samoizbora" (misilm da se tako zvala radanja), tačno ispod one rupe od granate od tri dana ranije ....... sav onaj šut je padao po meni onih par sekundi kojih se nikada u životu neću sjetiti - momenat eksplozije - a bila sam dakle NA PUTANJI ........ par koraka dalje da je pala - ni mrvicu od mene ne bi sakupili ........ kažu da sam bila PREBLIZU ZA VIŠE GELERA ....... hmmmmmmmm - koja izjava .......... da su u momentu eksplozije i udara u zemlju geleri poletili u vis, a ja - pošto sam čučnula (hvala nebesima na podsvijesti) dobih samo 6 ...... to što sam stresala ruke da provjerim hoće li otpasti, i to šam stresala noge da provjerim da li će ostati ili ne - to mi je danas smijurija koju rado pričam zabezeknutim strancima - amerikancima, njemcima, holanđanima, ali vrlo rado to ispričam i beograđanima ...... šprint kroz blato od ljudskih tijela je već druga priča ......... sve prije i poslije je samo okvir priče, pa čak i činjenica da mog imena NEMA nigdje na spiskovima ranjenih - iako imam uredan nalaz na kojem se jasno vidi rukom napisano "sinoć ranjena gelerima ....." izdat dana 26.05.1995.g. u UKC Tuzla ......plain vanilla wrote:ma uhhh..imala bih ja sta ispricati, sta je sudbina..ali to je o drugim ljudima...pa zato necu
Budi sretan sto je to tako jer u RS-u postoji siroko konsenzus o tome da Djukic nije kriv za "Kapiju" i da je to - tako barem njihovi neki eksperti iz Srbije - najvjerovatnije uradio neko drugi, neko ko je postavio eksploziv u blizini. Tako da je i bolje mozda sto cute.poznanik wrote:Tuzlanska žalost morala je biti primjerenije obilježena u cijeloj državi, makar oglašavanjem večernje sirene kao u Tuzli.Heller wrote:Ne ponovilo se, a primjetio sam Tuzla i Banja Luka u žalosti a Sarajlije slave, kako bi bilo da je obrnuto
Pratio sam danas vijesti na tv frekvencijama RS, niti jedne riječi o ovom masakru djece i omladine, sram ih bilo
Sezam wrote:Pa Dodik je gomilu puta ponovio da je u pitanju montaza i da su to u stvari bile lutke + poginuli sa frontapoznanik wrote:Tuzlanska žalost morala je biti primjerenije obilježena u cijeloj državi, makar oglašavanjem večernje sirene kao u Tuzli.Heller wrote:Ne ponovilo se, a primjetio sam Tuzla i Banja Luka u žalosti a Sarajlije slave, kako bi bilo da je obrnuto