Poligamija se širi Bosnom

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
manijak1

Post by manijak1 »

Kako god .........poligamija se ne širi Bosnom i Hercegovinom :oops: sve skupa jako tendeciozno :D :oops: kao i sve u zadnjih deset godina :D :D
kekec

Post by kekec »

Toozla wrote:Image
....vodimo ljubav, s jednom ili vise zena, a ne rat.... :D :D :D
Zene ce se snaci i bez canabisa, sa muskim ili bez njih. :D
Image
stella_k

Post by stella_k »

bolje_grob_nego_rob wrote:
stella_k wrote: Ne znam da li si ovim htio reci kako ja pisem gadosti...ako jesi neka si, sve je tebi na dusu. Svak za sebe odlucuje.
A ovo provest ce kod svake jednako vremena...ma nije covjece stvar u "provodjenju vremena", nego o razlogu zasto ljudi stupaju u tu zajednicu...To bi valjda trebala biti emocija, koju ni jedan muskarac ne moze podjednako raspodjeliti na cetiri strane...uvijek ce jedna biti draza, pa tako mozda i njena djeca ce biti na neki nacin ispred ostale djece...uvijek ce biti ona koja je najmanje ili nikako voljena.....da ne nabrajam, sta sve iz toga moze proisteci...
Koliko je mocan taj imaginarni muskarac da sve podjednako rasporijedi....a samo je Uzviseni prema svima isti, i svima po zasluzi...
Jer ipak je on, samo mali covjek, taj muskarac....

I nije tacno da se poligamija ne forsira; znas onu staru...gdje ima dima, i vatre ima...
Licno se nadam da imo to nece proci....jer ovo je IPAK 21. stoljece, ljudi vec odavno imaju mozak koji trebaju upotrijebiti (dar od Stvoritelja), a sloboda izbora je nesto sto se ne stice, vec ono sa cim se radja...bar kad su intimne stvari u pitanju...
Ne znam odakle ti to da sam htio reci da pises gadosti !

Samo sam ti htio reci da ne poznas dovoljno temu o kojoj pises, a to sam zakljucio po onnoj recenici u kojoj si napisala da ce sa najsladjom i najmladjom najvise bit...
Isto tako sam ti napisao da je islam prepoznao da je nemoguce da covjek voli podjednako dvije zene, nema sanse, nije insan robot.
onome muskarcu koji nije dovoljno sposoban da to sve podjednako rasporedi nije ni dozvoljeno da zeni vise zena, to je u vjetovano sa onim . da budeta pravedni...

Kazes da nije tocno da se poligmija ne forsira i da je ovo 21.stoljece u kojem ljudi imaju mozak za razmisljanje !

UPRAVO TAKO, Stella, ima dosta ljudi koji mozak koji im je Uzviseni dao da razmisljaju upotrebljavaju za prakticiranjr islama u svim njegovim segmentima.
Ili , mozda za neprakticiranje, ali za prihvacanje kao istine svega onog sto je Allah dopustio, ili za prihvatanje kao istine svega onog sto je Allah Uzviseni zzabranio.

Kako se cesto svi pozivate na demokraciju i toleranciju, bilo bi lijepo kad bi je pokusali primijeniti i u vezi muslimana i njihovog vjerovanja !
Jer kao sto ti rece, sloboda izbora je ono cime se radja !

Onda pustite muslimane da sami izabiraju , Allah s.w.t im je dao mozak za razmisljanje, ne pokusavajte im vi gradit njihova razmisljanja !

Ako vjerujete puno u tu demokratiju i toleranciju, u koju se zaklinjete !
Ja vjerujem u demokraciju i toleranciju ali se u njih ne zaklinjem. U stvari, ja uopste ne volim da se zaklinjem.

I da je po Njegovoj volji (skromnog sam misljenja) ne bi na Pocetku bio stvoren PAR Adem(Adam) i Hava (Eva), vec bi bio jedan Adem i nekoliko Hava. Visezenstvo je po meni samo blasfemija...jer vrijedja zenu koju je On stvorio, isto kao i muskarca koji u tom slucaju pogresnom glavom razmislja ( e ovo je sad bila gadost).
Nikada ne bih mogla podnijeti da me KUPI i dovede u dvore neki starac (pazi, ja nisam bas mladica) cija zena ce me ispratiti na prvo voljenje (nedao Bog) i ciju cu ja djecu miti isto kao svoju a isto ih nikad voljeti ne mogu bez obzira sto su od istog oca. Nema tu ljubavi, moj Robe....to ti je cista erotika u pitanju...isto kao sto nema ni humanosti niti jos kojecega sto se pod razlogom istoga prodaje...
I ne znam, da li zena muslimanka "koja na to pristaje" svojom glavom razmislja (ovo je vezano za drugi dio posta), jer o braku ne odlucuje ona nego njen otac koji dogovara sa potencijalnim zenikom, njeno je da suti i ide, ili ostane ako "dogovor" nije uspio. Ako je neobrazovana i financijski potpuno zavisna, njeno je samo da suti i povinuje se zeljama, trpi ili uziva potpuno lisena odluke....ti to zoves razmisljanjem? Mislim da to ipak ima neko drugo ime.Image
Nina 2

Post by Nina 2 »

Selam

pa punopravnost je maksimalno iskoristavanje prava koje zene imaju...a ne tek puka borba za ravnopravnost.

kako cu biti ravnopravna kad ja radjam a musko kraj mene stoji. kako cu biti ravnopravna kad muskarac kopa kanal a ja pored njeg stojim. kako cu biti ravnopravna kad ja samo primam a muskarac daje...

Muskarci kao i zene moraju se boriti za punopravnost a to je prije svega mir u svijetu, nestanak gladnih....
Toozla

Post by Toozla »

Nina 2 wrote: Muskarci kao i zene moraju se boriti za punopravnost a to je prije svega mir u svijetu, nestanak gladnih....
...a da se ti prijavis za takmicenje Miss Universum.... :D
Nina 2

Post by Nina 2 »

Selam

:lol: :lol:
Nina 2

Post by Nina 2 »

Selam

stella_k

Post by stella_k »

Ma divan si mi primjer nasla,nema sta !!!

BHDani, krasna novina !!!

:x :zzzz: :zzzz:
Hm....zasto tebi smetaju Dani...novina ko novina...Ima svoje citaoce kao i bilo koji drugi pisani medij...ako hoces kupis, ako neces nemoj, i to je to?
Ili ti mozda vise smeta ovaj text koji (vjerujem) oslikava pravo stanje stvari u poligamnoj zajednici.....?
stickitout

Post by stickitout »

stella_k wrote:

Hm....zasto tebi smetaju Dani...novina ko novina...Ima svoje citaoce kao i bilo koji drugi pisani medij...ako hoces kupis, ako neces nemoj, i to je to?
Ili ti mozda vise smeta ovaj text koji (vjerujem) oslikava pravo stanje stvari u poligamnoj zajednici.....?
prije ce biti da je ovo drugo
wels

Post by wels »

kako cu biti ravnopravna kad ja radjam a musko kraj mene stoji.
Mrcina,nece da radja
kako cu biti ravnopravna kad muskarac kopa kanal a ja pored njeg stojim.
Krampu pa kopaj i ti.

kako cu biti ravnopravna kad ja samo primam a muskarac daje...
U visemustvu,more bit da bi i on primo.
stella_k

Post by stella_k »

stickitout wrote:
stella_k wrote:

prije ce biti da je ovo drugo
Ma i ja mislim.
Fakat mi se (ali samo ponekadImage) ne dolazi na ovaj forum. :sax:
Nina 2

Post by Nina 2 »

Selam

a tako znaci....

mrcina i nista vise, ipak ne radja. A ti zeno krampaj...eto vam ravnopravnosti. FUJ

Eh ovo zadnje ti je vec "na mjestu"

Znaci sve sami pederluk preko zeninih ledja. Jos ce se muski pocet boriti za "zenska" prava da imaju vise muzeva. tako bi se zakonski mogli pored zene.....tcccc
stella_k

Post by stella_k »

Nina 2 wrote:Selam

a tako znaci....

mrcina i nista vise, ipak ne radja. A ti zeno krampaj...eto vam ravnopravnosti. FUJ

Eh ovo zadnje ti je vec "na mjestu"

Znaci sve sami pederluk preko zeninih ledja. Jos ce se muski pocet boriti za "zenska" prava da imaju vise muzeva. tako bi se zakonski mogli pored zene.....tcccc
stella_k

Post by stella_k »

Iz Biblije:
"Napustit ce kucu roditelja svojih i prionuti uz zenu svoju da budu jedno tijelo...."
Nina 2

Post by Nina 2 »

Selam

Iz Kur'ana: "Dozvoljava vam se da u noćima dok traje (savm) post sastajete se sa svojim ženama; one su odjeća vaša, a vi ste njihova odjeća." (EI-Bekare, 187).
wels

Post by wels »

Vidim ja,sve si ti proucila o visezenstvu.

Prva bi bila kod muza, spocetka samo radjala i kasnije guzicu na seciju razbacila novim mladjim zenama zapovjedala.De ti ovo,ti ispeci kahvu ti ces to itd.
"Krampe"(rada) se ti bojis.

Vidim ja zasta se ti boris,vec si sama rekla,punopravnost tebi treba, a krave nek se bore za ravnopravnost.Sama se rekla

Koja ces ti stara vjestica biti.Tesko tvojim eventualnim snahama.
Nina 2

Post by Nina 2 »

Selam

Nisam bogami ni proucavala...nadoslo mi ovdje citajuci vase komentare

Nikad ne bih imala "druge" da me sluze.......daleko bilo FUJ

Rada se ne bojim. Pozurim da ga se sto prije rjesim i tako izgledam cestita :P

punopravnost je ono sto treba i meni i svim zenama, djeci, muskarcima.

Ne bih zeljela nikad biti vjestica. Nadam se da ce me onaj moj odgojit da nikad ne pomislim na lose. a snahe???? Samo nek su punopravne muslimanke, slobodne, napredne, obrazovane, jake (za nedajboze), pametne, mudre, lijepe....
Nina 2

Post by Nina 2 »

selam

sad treba da idem....dosadilo mi

ako imate jos sta reci za kraj pa da se rastanemo :-)
stella_k

Post by stella_k »

Nina 2 wrote:selam

sad treba da idem....dosadilo mi

ako imate jos sta reci za kraj pa da se rastanemo :-)
Pozdrav, Nina 2...navrati nam opet..
Nina 2

Post by Nina 2 »

Selam

Hvala na pozivu. Hocu insaallah.

esselamu alejkum svima
wels

Post by wels »

...punopravnost je ono sto treba i meni i svim zenama, djeci, muskarcima.

Jos jednom da pitam posto vec pitah.

U kom smislu punopravnost
danas

Post by danas »

bolje_grob_nego_rob wrote:DANAS :
hvala Allahu Uzvisenom pa muslimani tebe ne smatraju nikakvim autoritetom u vezi Allahovih s.w.t ajeta !

Vidis, ja licno poznajem primjere nekoliko poligamnih brakova, i svaki od njih je bio prozet potpunom slobodom odlucivanja !

A sklad tih brakova, kao i sklad koji vlada izmedju zena koje imaju istog muza bi pozelio svakome u njegovom braku!
jeste bogme sreca da mene muslimani ne smatraju autoritetom, a jos je veca sreca da se ti i tebi slicni nizasta ne pitate... od svih islamskih propisa, tebi je ovo izgleda najprece -- da imas par hanuma sa strane...

u se, na se, i poda se... sta ce ti vise od zivota, ha ja...
manijak1

Post by manijak1 »

Vidis, ja licno poznajem primjere nekoliko poligamnih brakova, i svaki od njih je bio prozet potpunom slobodom odlucivanja
:oops: :D bio ??????? :D :D :D :D
stella_k

Post by stella_k »

manijak1 wrote:
Vidis, ja licno poznajem primjere nekoliko poligamnih brakova, i svaki od njih je bio prozet potpunom slobodom odlucivanja
:oops: :D bio ??????? :D :D :D :D
Pa ja, lijepo ti pise....[img]http://smilies.sofrayt.com/^/aiw/read.gif[/img] :D
bolje_grob_nego_rob

Post by bolje_grob_nego_rob »

stella_k wrote:
stella_k wrote: Ne znam da li si ovim htio reci kako ja pisem gadosti...ako jesi neka si, sve je tebi na dusu. Svak za sebe odlucuje.
A ovo provest ce kod svake jednako vremena...ma nije covjece stvar u "provodjenju vremena", nego o razlogu zasto ljudi stupaju u tu zajednicu...To bi valjda trebala biti emocija, koju ni jedan muskarac ne moze podjednako raspodjeliti na cetiri strane...uvijek ce jedna biti draza, pa tako mozda i njena djeca ce biti na neki nacin ispred ostale djece...uvijek ce biti ona koja je najmanje ili nikako voljena.....da ne nabrajam, sta sve iz toga moze proisteci...
Koliko je mocan taj imaginarni muskarac da sve podjednako rasporijedi....a samo je Uzviseni prema svima isti, i svima po zasluzi...
Jer ipak je on, samo mali covjek, taj muskarac....

I nije tacno da se poligamija ne forsira; znas onu staru...gdje ima dima, i vatre ima...
Licno se nadam da imo to nece proci....jer ovo je IPAK 21. stoljece, ljudi vec odavno imaju mozak koji trebaju upotrijebiti (dar od Stvoritelja), a sloboda izbora je nesto sto se ne stice, vec ono sa cim se radja...bar kad su intimne stvari u pitanju...
Ne znam odakle ti to da sam htio reci da pises gadosti !

Samo sam ti htio reci da ne poznas dovoljno temu o kojoj pises, a to sam zakljucio po onnoj recenici u kojoj si napisala da ce sa najsladjom i najmladjom najvise bit...
Isto tako sam ti napisao da je islam prepoznao da je nemoguce da covjek voli podjednako dvije zene, nema sanse, nije insan robot.
onome muskarcu koji nije dovoljno sposoban da to sve podjednako rasporedi nije ni dozvoljeno da zeni vise zena, to je u vjetovano sa onim . da budeta pravedni...

Kazes da nije tocno da se poligmija ne forsira i da je ovo 21.stoljece u kojem ljudi imaju mozak za razmisljanje !

UPRAVO TAKO, Stella, ima dosta ljudi koji mozak koji im je Uzviseni dao da razmisljaju upotrebljavaju za prakticiranjr islama u svim njegovim segmentima.
Ili , mozda za neprakticiranje, ali za prihvacanje kao istine svega onog sto je Allah dopustio, ili za prihvatanje kao istine svega onog sto je Allah Uzviseni zzabranio.

Kako se cesto svi pozivate na demokraciju i toleranciju, bilo bi lijepo kad bi je pokusali primijeniti i u vezi muslimana i njihovog vjerovanja !
Jer kao sto ti rece, sloboda izbora je ono cime se radja !

Onda pustite muslimane da sami izabiraju , Allah s.w.t im je dao mozak za razmisljanje, ne pokusavajte im vi gradit njihova razmisljanja !

Ako vjerujete puno u tu demokratiju i toleranciju, u koju se zaklinjete !
Ja vjerujem u demokraciju i toleranciju ali se u njih ne zaklinjem. U stvari, ja uopste ne volim da se zaklinjem.

I da je po Njegovoj volji (skromnog sam misljenja) ne bi na Pocetku bio stvoren PAR Adem(Adam) i Hava (Eva), vec bi bio jedan Adem i nekoliko Hava. Visezenstvo je po meni samo blasfemija...jer vrijedja zenu koju je On stvorio, isto kao i muskarca koji u tom slucaju pogresnom glavom razmislja ( e ovo je sad bila gadost).
Nikada ne bih mogla podnijeti da me KUPI i dovede u dvore neki starac (pazi, ja nisam bas mladica) cija zena ce me ispratiti na prvo voljenje (nedao Bog) i ciju cu ja djecu miti isto kao svoju a isto ih nikad voljeti ne mogu bez obzira sto su od istog oca. Nema tu ljubavi, moj Robe....to ti je cista erotika u pitanju...isto kao sto nema ni humanosti niti jos kojecega sto se pod razlogom istoga prodaje...
I ne znam, da li zena muslimanka "koja na to pristaje" svojom glavom razmislja (ovo je vezano za drugi dio posta), jer o braku ne odlucuje ona nego njen otac koji dogovara sa potencijalnim zenikom, njeno je da suti i ide, ili ostane ako "dogovor" nije uspio. Ako je neobrazovana i financijski potpuno zavisna, njeno je samo da suti i povinuje se zeljama, trpi ili uziva potpuno lisena odluke....ti to zoves razmisljanjem? Mislim da to ipak ima neko drugo ime.[img]http://smilies.sofrayt.com/fsc/terrified.gif[/img]

Stella, jedna je stvar razmisljati ako si musliman i nosis islam u srcu, a druga ako ti Allahova rijec ne predstavlja autoritet.
Da me Allah s.w.t sacuva ove druge skupine !

Boldirao sam ovu tvoju recenice o razmisljanju i odlucivanjuu kod ulaska u brak !
U idealnoj situaciji muslimanka se ne smije udati bez dozvole njenog staratelja, ali je nitko ne moze prisiliti na to !
Tvoja prica o neobrazovanosti i financijskoj nemoci zena je stara kao stara grcka, tj, rijec je o konstantnom tendencioznom pokusaju da se zena muslimanka prikaze kao neka babaroga koja ne zna izbrojati do tri, i koja po cijeli dan stoji ispred merhameta cekajuci da joj netko udijeli kilu brasna !

Medjutim istina je potpuno drugacija, pogotovo na dijelu Zemlje koji se zove Bosna, a o Bosni je rijec u ovoj temi zar ne ?

Posto sam musliman sa dna kace, ortodoksan rekli bi neki, poznajem desetine brakova izmedju deklariranih muslimana i muslimanki , pa i nekoliko poligamnih brakova !

Minimalno 70 % muslimanki koje poznajem su visokoobrazovane zene, koje imaju puno vise pameti i mnooogo jaci vokabular od velike vecine forumasa primitivaca na ovom siteu !

SVE ZENE KOJE POZNAM DA ZIVE U POLIGAMNIM BRAKOVIMA SU FAKULTETSKI OBRAZOVANE !

SVE ZENE KOJE POZNAM DA ZIVE U POLIGAMNIM BRAKOVIMA SU SE SAMOSTALNO I SA VELIKIM ENTUZIJAZMOM ODLUCILE NA TAJ KORAK !

VECINA ZENA KOJE POZNAM DA ZIVE U POLIGAMNIM BRAKOVIMA SU ZBOG TE SVOJE ODLUKE IZOLIRANE OD SVOJE FAMILIJE !

Razlog, sto u vecini slucajeva, njihovi roditelji se odricu tih sestara, je upravo taj sto su se odlucile na zivot u poligamnoj zajednici.
Titovom doktrinom ispran mozak, ne moze da prihvati Allahovu rijec, pa je to tako !

Mislim da je sve ovo sto sam naveo itekako dovoljno da dokaze da vase nastojanje da zenu muslimanku predstavite kao neuku i polupismenu glupacu ne pije vode, jer to zene muslimanke opovrgavaju iz dana u dan !

Jos da ih vi ne zalite....

E muko moja, tko se nasao da ih zali....
Post Reply