BIKERI

Podforum za motocikliste...
Post Reply
Ticall

Post by Ticall »

djevojka iz sjene wrote:Znaci moze u ratama i slicno? :D :D :D
Da naravno da moze cak je i u nekim slucajevima placanja obavezno :D :D
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

13 wrote:uranili .... ljudi

day je pola rekao ..... prodajem viraga 535 ..... 97` godiste registrovan full oprema ..... presao 3000 kilometara ...... cijena je 7000KM ....... pa ko voli nek izvoli ..... zelio bih ga se rijesiti jer zjapi u garazi ..... a "garo" (dragstar) ...... ja MOJ!!!! .... pa Day prije bih bubreg prodo nego njega !!!!!!! ....... :D

ps. indijanac je danas malo decidniji ...... :-) :-D
Bjez ja se prepo da ode Garo
djevojka iz sjene

Post by djevojka iz sjene »

Ticall wrote:
Vidim, nudi mi se niz mogucnsti otplate. :D
Moram samo provjeriti svoje platezne sposobnosti :lol:

Dobro momci, pusticu vas da se vi vratite pravim bikerskim stvarima. Sto ne znaci, da necu i dalje pratiti temu.

Pozdrav svim bikerima :)
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

djevojka iz sjene wrote:
Ticall wrote:
Vidim, nudi mi se niz mogucnsti otplate. :D
Moram samo provjeriti svoje platezne sposobnosti :lol:

Dobro momci, pusticu vas da se vi vratite pravim bikerskim stvarima. Sto ne znaci, da necu i dalje pratiti temu.

Pozdrav svim bikerima :)
I onima koji to nisu a prate program :D
Ghost Rider

Post by Ghost Rider »

uh, sto vas salta bez kvacila ova djevojka iz sjene :D
phil manzanera

Post by phil manzanera »

Nista mudro, samo da malo "podignem" bikere: naljepnicu kao potvrdu o registraciji cemo lijepiti na viljusku motora, htjeli ne htjeli...... 8-)
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Tko snosi odgovornost ako ista otpadne zbog kise
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

phil manzanera wrote:Nista mudro, samo da malo "podignem" bikere: naljepnicu kao potvrdu o registraciji cemo lijepiti na viljusku motora, htjeli ne htjeli...... 8-)
Dragi moj Phil,

gdje na viljusku i kako je zadrzati na njoj?

Oni nisu normalni majke mi
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Phil, jos jedna od Adnana Terzica taze pristigla -

svi motoristi moraju nositi zute fluoroscentne prsluke jasno istaknute preko odjece ili opreme kad su na motorima.

Sad cemo svi bit jedan klub :D
Ticall

Post by Ticall »

Fakat ja svoj lijepi motor moram nekom naljepnicom kvariti :D a ko da gledam bice neka krkanska koju nemozes nigdje normalno zaljepiti
phil manzanera

Post by phil manzanera »

DaysleepeR wrote:Phil, jos jedna od Adnana Terzica taze pristigla -

svi motoristi moraju nositi zute fluoroscentne prsluke jasno istaknute preko odjece ili opreme kad su na motorima.

Ma, kakav, ba, Adnan Terzic: u ovoj drzavi jos uvijek postoji institucija koja donosi zakone, a to je parlament.

Znam ja da je to obaveza u Velikoj Britaniji, a da ne bude nesporazuma, obaveza je u SVIM europskim zemljama da se ima na dohvat ruke u automobilima i negdje u spremistu u motociklima fluoroscentni PRSLUK sa oznakom 471 (ili tako nekako, ne sjecam se). Uskoro ce to biti i u Hrvatskoj, tako da sam ja radi EU vec odavno kupio dva komada - jedan za u auto (visoke kazne ako nemas), a drugi za u motor.

Sto se tice FLUOROSCENTNE TRAKE (ne prsluka !), obavezno se mora nositi za sada samo u Velikoj Britaniji.
phil manzanera

Post by phil manzanera »

DaysleepeR wrote:
phil manzanera wrote:Nista mudro, samo da malo "podignem" bikere: naljepnicu kao potvrdu o registraciji cemo lijepiti na viljusku motora, htjeli ne htjeli...... 8-)
Dragi moj Phil,

gdje na viljusku i kako je zadrzati na njoj?

Oni nisu normalni majke mi

Nije to nista neobicno, pa u Njemackoj od vajkada postoje naljepnice i to dvije koje se lijepe na tablice, i naprijed i nazad.

Ja sam za ove naljepnice 100%, bar ce se smanjiti broj kretena koji voze neregistrirana i neispravna vozila.

A ako ti spadne sa viljuske, sta mislis ko ce biti odgovoran? Ali, ako ih urade kao na Zapadu, vjeruj mi imaces problema da ih skines ti sam naredne godine da bi ih zamijenio novom. Stoji to, stoji.....
Ghost Rider

Post by Ghost Rider »

DaysleepeR wrote:Phil, jos jedna od Adnana Terzica taze pristigla -

Izgleda da cemo i mi strajkovati zajedno sa onim jadnim poljoprivrednicima na M. Dvoru......nisu normalni majke mi, pa izgledacemo ko komunalci na motorima :D
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Phil, ovo za prsluke je zajebancija od strane naseg prijatelja, htio je da vidi tvoj komentar.

Medjutim, meni se ove naljepnice ne dopadaju.

Nemam nista protiv da je lijepim na tablicu ali na viljusku mi se ne lijepi ni sekunde.

Treba prouciti zakon kada izadje pa vidjeti sta pise.

Kod mene i BIH naljepnica stoji na tablici, sam sam je napravio u mikro formatu pa nisam imao nikakvih problema na granici.

Ako ova moze stati na tablicu tu ce joj i biti mjesto.
Ghost Rider

Post by Ghost Rider »

DaysleepeR wrote:Phil, ovo za prsluke je zajebancija od strane naseg prijatelja, htio je da vidi tvoj komentar.

Nemam nista protiv da je lijepim na tablicu ali na viljusku mi se ne lijepi ni sekunde.

Kod mene i BIH naljepnica stoji na tablici, sam sam je napravio u mikro formatu pa nisam imao nikakvih problema na granici.

Ja svoju BiH naljepnicu nosim u djepu i kada mi neki pametnjakovic na granici kaze da nemam naljepnicu ja mu je pokazem i zamolim ga da mi on nadje mjesto gdje cu je zalijepiti.....jedino da je zalijepim svojoj hanumi na guzu :D

Posto nisam u toku za te naljepnice zamolio bih da mi objasnite o cemu je rijec i kolike su... HVALA ! :-D
phil manzanera

Post by phil manzanera »

Sto se tice tablica, one moraju biti onakve kakve su originalne i na njima ne smije biti nista nalijepljeno. Nemojte da vas buni ova nasa nezainteresirana policija, mozda se provucete i na hrvatskoj granici, ali ce vas Slovenac sje*ati da necete znati kako se zovete, a da ne govorim o tome sto je u tome trenutku tesko naci rjesenje kako se izvuci iz situacije. Ja obicno kazem da se mogu svakavi belaji raditi i provlaciti se, ali sve do jednom (lako se je vaditi u BiH, ali ko putuje ka vani, zna o cemu ja govorim)

Sto se tice onih malih plasticnih tablica, to je takodjer opasno, jer ako ti se neko naklati na kosti, bolje je da nisi imao tablicu nikako, kao "spala mi, a nisam vidio" (mandatna kazna), nego da si imao onu malu plasticnu, jer se to tumaci FALSIFICIRANJEM SLUZBENIH DOKUMENATA (kao npr. novac) i to je posebno kaznjivo u Hrvatskoj, a da Sloveniju i Austriju i Njemacku ne pominjemo. Obzirom da dosta putujem, sve vam je tako kako vam kazem, a oni koji misle da su mangupi, to se ne pika kad te safata slovenac na svojoj teritoriji. Onda si obicni mis mekinjas, a i to je dobar status ako ti i to dozvole.

Sto se tice naljepnice za motor, onaj uzorak koji se nalazi attachiran na nekom prijasnjem postu na ovome ili na threadu o novim dokumentima je dobar primjer i tako to izgleda.

Vozdra i zivili.

SITNO!
phil manzanera

Post by phil manzanera »

DaysleepeR wrote:Phil, ovo za prsluke je zajebancija od strane naseg prijatelja, htio je da vidi tvoj komentar.

Pa, jesam li bio dobar glede komentara, pogotovo za one koji nemaju sve ove info? Ha? Jesam li zaradio picce?
Ghost Rider

Post by Ghost Rider »

Hehehe, je*ali te prsluci...ja sam vec bio dobro po*izdio :D

dobar si :-D
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

phil manzanera wrote:

Pa, jesam li bio dobar glede komentara, pogotovo za one koji nemaju sve ove info? Ha? Jesam li zaradio picce?

Dobar si, samo si razocarao po drugoj stvari, ocekivao sam od tebe vise otpora kad su u pitanju ove naljepnice.

Nekako si mi se prerano pomirio sa sudbinom.

Dzaba, meni se to ne lijepi po motoru pa kud puklo da puklo
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Ghost Rider wrote:Hehehe, je*ali te prsluci...ja sam vec bio dobro po*izdio :D

dobar si :-D
Dobra je zajebancija, al sjebace nas EU propisi vidjeces, sve malo po malo u kombinaciji sa nasim pametnim glavurdama
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Phil imam za tebe jedan citat iz jednog starog filma sa Piter Fondom a nije Easy Rider, vec The Wild Angels, kaze ovako:

"We wanna be free to ride our machines
without being hassled by The Man!"
phil manzanera

Post by phil manzanera »

DaysleepeR wrote:
phil manzanera wrote:

Dobar si, samo si razocarao po drugoj stvari, ocekivao sam od tebe vise otpora kad su u pitanju ove naljepnice.

Ma, ne bih te trebao razocarati, jer ja ne zelim da razbacujem svoju energiju na nevazne stvari u zivotu ili (u konkretnom slucaju) na stvari koje ne mogu promijeniti. Ja to odgurujem od sebe. Kako sam vec rekao u prethodnom postu, drzava je to jarane, drzava i ako je drzava odlucila da uvede naljepnice, sta tu moja mala malenkost moze uraditi? Ma, necu ba da se sekiram oko nevaznih stvari.

A sa druge strane, dobro ce to biti, smanjiti ce se broj idiota na ulicama....a naljepnica, prebolices ti to, to je sigurno, sve dodje na svoje, to je ba nevazna stvar u zivotu...

Haj, zivio....
phil manzanera

Post by phil manzanera »

DaysleepeR wrote:Phil imam za tebe jedan citat iz jednog starog filma sa Piter Fondom a nije Easy Rider, vec The Wild Angels, kaze ovako:

"We wanna be free to ride our machines
without being hassled by The Man!"

Ma jarane, zivimo u realnom svijetu, a ono "biti free", to je samo utopija, pogotovo u Americi, vjeruj mi slobodniji si u BiH nego bilo gdje u svijetu. Ako si gledao Easy Rider, a znam da jesi, sve ti je jasno......

Kad smo vec kod starih filmova, pogledaj ovaj link i....uzivaj!

http://thewarriorsreallivebunch.homeste ... rpage.html
Last edited by phil manzanera on 01/02/2006 11:18, edited 1 time in total.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

phil manzanera wrote:
DaysleepeR wrote:
phil manzanera wrote:

Ma, ne bih te trebao razocarati, jer ja ne zelim da razbacujem svoju energiju na nevazne stvari u zivotu ili (u konkretnom slucaju) na stvari koje ne mogu promijeniti. Ja to odgurujem od sebe. Kako sam vec rekao u prethodnom postu, drzava je to jarane, drzava i ako je drzava odlucila da uvede naljepnice, sta tu moja mala malenkost moze uraditi? Ma, necu ba da se sekiram oko nevaznih stvari.

A sa druge strane, dobro ce to biti, smanjiti ce se broj idiota na ulicama....a naljepnica, prebolices ti to, to je sigurno, sve dodje na svoje, to je ba nevazna stvar u zivotu...

Haj, zivio....
Pa ja mislim da se tu puno moze uraditi.

Ako pogledas podrucje tzv. Herceg Bosne, ljudima je od uspostavljanja TV pretplate na tel racunu omoguceno da na salteru uplate iznos manji za 6 KM.

I gdje je drzava tu?

Mislim da bi mi trebali da ukazemo na glupost ljepljenja naljepnice na vanjski dio vozila za sta nije ni namjenjena.
Vozaci automobila je nece lijepiti vani, samim tim nece ni narusavati vanjski izgled vozila niti se dovoditi u opasnost da im istu neko ukrade ili da otpadne usljed uticaja vremenskih uslova.

Zasto bih se ja dovodio u situaciju da mi neko mazne naljepnicu sa viljuske?

Ako cemo oko drzave, odavno postoji zakon o nosenju kacige pa vidimo koliko se postuje.

Ako dopustimo ovo, moze nam se desiti da se donese nekakav zakon ili propis koji ce voznju na dva tocka uciniti apsurdnom.
phil manzanera

Post by phil manzanera »

Ako si putovao kroz Austriju, onda si kupovao i vinjete i znas da ih je nemoguce skinuti a da se ne ostete, odnosno pocijepaju. A hoce li biti naljepnice kod nas ili nece, ja to za sada ne znam.

A sto se tice kaciga, potrebno je uraditi dvije stvari jer se tu ne radi o postivanju zakona, vec o zakonskim sankcijama (citaj: pare). Ni ja nisam nosio kacigu u Hrvatskoj, ali sada je nosim obavezno jer je kazna 700 kuna i nema milosti. Da ne spominjem Njemacku gdje nisam ni u snu pomislio da vozim bez kacige, ni u Austriji na moto susretima gdje mnogo motorista ne nosi kacigu, ali ja nosim jer cvikam i ne placa mi se brdo eura austrijskim policaj.

Dakle, dvije stvari:

1. Definirati clan zakona o nosenju kaciga

2. Pojacati sankcije (Citaj: novac) za nenosenje

Ali, zelio bih napomenuti da se u USA, ali dijelom i u Europi polako donose zakoni da nisi obavezan nositi kacigu ukoliko mozes da dokazes odredjen iznos uplacenog DODATNOG zdravstvenog osiguranja (u USA osiguranje do 10.000 US$, sto znaci da se mozda placa 100 US$ osiguranja na godinu)

Ajd sad, napustam ured, bjezim iz firme i odoh da se jedno sat/dva - VOZAM !

S U N C E ................... :D :-D :lol: 8) 8-)
Post Reply