GY 2005-2006.Svi za Bosnu
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Kimur
hegiga bezveze izgubiše kup u aleksandrovcu mogao se i on mazut'edu wrote:izgleda da ulaze..hvala bogu pa moje predvidjanja nisu bila tacna..(doduse tada su bili bez vasiljevica..koji im je svakako najvece pojacanje..i ispostavilo se kao odlican potez uprave..)..cestitke na ulasku u final8..(nadam se da nece usrati sada nesto..)..a u final8?..pa dokazali su da mogu svakoga dobiti..ali i od svakoga izgubiti..uz podrsku publike koja sigurno nece izostati mislim da..ako budu isli na fmp..mogu proci taj prvi krug..a poslije..sta bog da..nek' im je sa srecom!
ali meni je prioritet prvenstvo bih..jer su kup vec izgubili!
-
Stari
Zeleznik ? mh to mu dodje zapadni dio Begesha ako se ne varam ...IMT (iz Rakovice tim Industrije Motornih Traktora) je takodjer ako me pamcenje ne vara u zapadnom dijelu begesha...moguce je da su to oni...ako jesu ...tradicija je na Bosninoj strani...IMT nikad u tu kod vas u Sarajevu nije mogao ni nerjeseno izvuci...ponavljam ako je to onaj nekadasnji IMT...imali su povremeno beka u raprezentaciji jugoslavije Zorkic se prezivao bio je zamjena onim standardnim bekovima...
-
El-Baklawa
Zna li iko ko je ofaj Hasib sto je u Bosnu sljego...
.. da ne bude ko onaj dzemo... 
-
z-bone
Originalno, "nesponzorsko" ime FMP-a je KK Zeleznik. Prije rata su igrali po nizim republickim i regionalnim ligama. Nijednom nisu usli u savezni rang. Dakle zamisli KK Dalvin Split, KK Zelju ili KK Igman Ilidza, e pa Zeleznik je bio jos gori od njihStari wrote:Sad jedno ...vjerovatno potpuno deplasirano pitanje ... ko su ti FMP...odakle su...i kako su se zvali prije rata?
Jel to nekadasnji IMT ili mozda ...hajd da ne lupetam ...pomozite mi da se ukljucim u diskusiju.
elem, kada se Covic obogatio kao vlasnik Fabrike metalnih proizvoda (FMP) krajem '80-ih i pocetkom '90-ih, odlucuje da investira u svoju ljubav iz mladjih dana. Tu pocinje meteorski uspon kluba koji napreduje iz ranga u rang sve do prve SRJ lige. Tokom '90ih su konstantno bili u vrhu SRJ lige ali nikako nisu uspjevali da naprave zadnji korak i osvoje titulu. Konacno od 2000 pa naovamo osvajaju Kup SCG, Jadransku ligu i igraju polufinale ULEB kupa (sekunda je falila da udju u finale). Tokom godina su razvili zavidan omladinski pogon i stvorili/pomogli u stvaranju nekoliko manje ili vise zapazenih igraca: Goran Nikolic, Ogi Askrabic (inace Sarajlija), Dejan Milojevic, Dusan Kecman, Mladen Sekularac. Cak su i Radmanovica oteli Zvezdi prije nego sto je otisao u NBA. Trenutno im igra velika nada Nemanja Aleksandrov, a kaparisali su mladjanog 15-godisnjaka rmpaliju Dejana Muslija oko kog se oblizuje pola Evrope.
Ipak i pored svih uspjeha i naizgled zdrave finansijske konstrukcije, stice se utisak da je FMP tipican vjestacki klub - tj. igracka u rukama bogatasa sa ambicijama u politici i biznisu koji je koristi kao stepenicu ka necemu vecem. I njemu samom je jasno da nemaju navijace i da su vjecito u sjenci CZ i Partizana i da se tu najvjerovatnije nikad nista nece promjeniti ma koliko on pokusavao. Zbog toga je Covic javno izjavio da bi on rado fuzionisao klub sa Zvezdom, naravno pod uslovom da on bude glavni covjek te nove Zvezde.
A 'cuveni' IMT iz '80ih se sada zove KK Atlas i vodi ih Drazen Dalipagic. Inace njihovo originalno ime je KK Novi Beograd.
Eto sad sve znas............