Njahahah... zahebavas me? Nemoj polaziti od sebe, meni ne treba nikakav copor ja sam iksan a ne zvijer.... tesko je to tebi objasniti, izgleda da nijesi bas upoznat sa materijom.Bosanac sa dna kace wrote:dobrovoljno si se prikljucio kasnije nekoj novonastaloj grupi kao J.svjedoci? adventisti? ili si clan neke uze grupe u pravoslavnoj crkvi koja nastoji da promijeni shto moze????Nebi M. wrote:Pravoslavac sam jer sam tako krsten, ne svojim izborom. Ja mislim da se u pravoslavlju dosta starohriscanskih elemenata odrzalo, ali eto, institucija je institucija - a vjera ne treba instituciju, vec vjeru i vjernike.
glede one price, khm pa sva ideologija svetosavlja je poput te legende, jos to popovi sa propovjedaonica na sav glas govore, kad samo krenes od teorije Atanasija Jevtica da rijecen Srbin na sanskritu znaci nepokoran![]()
![]()
![]()
Ja sam jedino clan covecanstva i gradjanin jedne drzave... a da i clan sam fitnes - cluba i ovog i jos jednog foruma..
A izgleda - ponavljam - IZGLEDA da ti je ispran mozak pa baratas rijecima poput "svetosavlje". A bisere popova meni ne mozes prodati kao fore, ima i drugih vjerskih vodja i politicara koji su vece gluposti izustili... i jos vecih ucinili - mogli bismo do mile volje da se prepucavamo glupostima hodza, popova i fratra, ali stas' takvi su.