Afganistan nema filmski festival... a?HOOLIGANS wrote:(...)
Ako cete vec da se bunite da se pare trose na nepotrebne stvari, onda navedite i ostale primjere evo prvi je S.F.F. glupost koja ovoj zemlji ne treba.
A da spalimo sve biblioteke u BiH...?
Afganistan nema filmski festival... a?HOOLIGANS wrote:(...)
Ako cete vec da se bunite da se pare trose na nepotrebne stvari, onda navedite i ostale primjere evo prvi je S.F.F. glupost koja ovoj zemlji ne treba.
JBT sto ti to pitas nas koliko vvi imate ili koliko ima tih kulturnih zbivanja u samom sarajevu ili drzavi???JBT wrote:Pa u Sarajevu imamo preko sto dzamija, u BiH par hiljada. Isti slucaj je i sa drugim vjerskim objektima.
Koliko imamo filmskih festivala?
Inace, kulturne aktivnosti su daleko, daleko iza religioznih u BiH.
A i to je pokazatelj necega, je li tako?
E, moj jarane, da ti znas koliko si nedotupovan i koliko ova drzava ima malo koristi od tebe.....Ovo nije nista licno jer bih volio da se ovaj moj komentar odnosi na sve koji presipaju iz supljeg u prazno i obratno
Gradnja džamija je unazađivanje države?! Bilo bi smiješno da nije tragično. Slično sam čuo od srpskih intelektualca iz SANU-a, pa su zato valjda morali "odnazadid" državu rušenjem svih džamija pod njihovom okupacijom.JBT wrote: Ali, dok god budete radili na unazadjivanju ljudi oko sebe i ovo malo drzave sto imamo, do tad cete biti na tapetu.
Ima nas koji ne blejimo i ne muchemo.
Da li baš?hananah wrote:volim kad ima tako pametnih ljudi na forumu kao ti zeno
tako je, bas kao u stara dobra vremenakad se radilo, zaradjivalo, imalo, nije se kralo, nije bilo korupcije i mita, postovale se razlicitosti, vjera bila osobna stvar...
bas kao u takva vremena zeno
a gdje je danis prvi put sreo crnog viteza i bijelog viteza?
hemonove i jergoviceve zbirke & ..sve nastalo posmatranjem
Jarane, SANU-u odgovara prekomjerno gradjenje novih bilo kojih vjerskih objekata u BiH. To cementira ono sto je u ratu postignuto.Gradnja džamija je unazađivanje države?! Bilo bi smiješno da nije tragično. Slično sam čuo od srpskih intelektualca iz SANU-a, pa su zato valjda morali "odnazadid" državu rušenjem svih džamija pod njihovom okupacijom.
Što baš to kada nam nedostaje kafića, diskoteka, folkoteka, javnih kuća i strpitiz barova..........po glavi Bosanca.hananah wrote:Neka se grade dzamije, jednog dana kada prodje ovo vjersko ludilo bit ce dovoljno prostora da se iste iskoriste u svrhu biblioteka, galerija, kazalista, bolnica, skola...
...jos samo da kazes da Srbi i masoni novcano pomazu gradnje dzamija, da bi oslabili nasu drzavu...i imali bismo punu sliku...JBT wrote:
Jarane, SANU-u odgovara prekomjerno gradjenje novih bilo kojih vjerskih objekata u BiH. To cementira ono sto je u ratu postignuto.Gradnja džamija je unazađivanje države?! Bilo bi smiješno da nije tragično. Slično sam čuo od srpskih intelektualca iz SANU-a, pa su zato valjda morali "odnazadid" državu rušenjem svih džamija pod njihovom okupacijom.
A ne bi im ni odgovaralo preusmjeravanje ekonomskih sredstava u odnosu na ovo sto se danas radi. Ojacalo bi drzavu a i time njene karakteristike i lobi u svijetu. To im bas nikako ne bi odgovaralo.
Nema potrebe. Mi smo (Bosanci i Hercegovci) navikli raditi protiv sebe bez materijalne naknade. Mada me ne bi cudilo da pojedincima SANU posalju odredjenu novcanu nadoknadu u vidu bonusa. Zbog prebacivanja svih zacrtanih normi. A ne bi me cudilo ni da ti koji istu dobiju ne kazu ni A. Bitno je da kapne, a kako.... to je manje bitno....jos samo da kazes da Srbi i masoni novcano pomazu gradnje dzamija, da bi oslabili nasu drzavu...i imali bismo punu sliku...