nikako da nadjem malo vremena pa da rezimiram proteklo prvenstvo..e pa sad ga imam...
krenimo od pocetka..(a kako bi drugacije..

)..u grupnoj fazi niko od favorita nije ispao..(osim ako nas i latviju neko ne smatra favoritima..

)..helem..mi kao i do sada..ucinak 100%..tri tekme tri poraza..medjutim problem je sto je igra nasih kosarkasa na ovom prvenstvu bila najgora do sada..mi nikad ovako lose nismo igrali..bezidejno u napadu..katastrofalno lose u odbrani..(ma koliko trunili komentatori bht-a..inace vrsni "poznavaoci" ovog sporta karamehmedovic i nekakv stojanovic..koji ni dan-danas ne znaju sta je asistencija)..odnos prema igri je bio smijesan..najvise se borio igrac koji ima najmanje (citaj: nema nista) sa nasom reprezentacijom crnjo domercant..teletovic nije bio los..ostali isto karine..e kad se sjetim kako je mujezinovic ginuo za grb na kojem se nalazi trokut i zvijezdice..

..vise je mujezinovic dao u jednoj utakmici nego mrsic (play koji za 40 minuta ne napravi niti jednu asistenciju..cak ne napravi ni ono sto belmin karamehmedovic smatra da je asistencija..

)..hukic je takodjer odigrao ispod svog prosjeka..selektor bajramovic je usr'o stvar..nije imao muda dati vecu sansu teletovicu..pa cak i princu (gore od mrsica nije mogao igrati)..reorganizacija potrebna..helem..mi jos uvijek cekamo pobjedu na europskom prvenstvu nakon 1993. godine...
ostalo...
nikad izjednacenije prvenstvo nije bilo..to su pokazale i utakmice 1/2 finala i finala..svabe vodjene, trenutno najboljim igracem starog kontinenta, dirkom nowitzkim otisle su do finala i pokleknuli na zadnjoj stepenici..pa dirk pali i ostali..ipak grci su pokazali da je kosarka kolektivan sport i da pojedinac ne cini ekipu (osim u posebnim prilikama: jordan i bullsi)..yanakis i 12 grckih kosarkasa su bili prejaki za velikog nowitzog, koji je rodjen 1978. godine (!)...
po mom misljenju..najveci gubitnik je reprezentacija hrvatske..ne njihovom krivicom popusili su foru..protiv bezobrazne sudijske kradje u 1/4 finalu protiv spanaca je bilo nemoguce se boriti..iako su imali odlicnu ekipu..i ubijedjen sam da su mogli do zlata..(sto sam najiskrenije zelio)..protiv sistema jednostavno nisu mogli..tu noc spanci su morali pobijediti..i sad mi je pred ocima slika uplakanog zorana cuture u holu ispred svlacionice..aleksandar petrovic je rekao da ne pamti onakvu kradju..(inace sve pohvale objektivnom aci petrovicu na komentarisanju utakmica hrv. repke)..fibin bezobrazluk je otisao predaleko..svaka cast bahi topalbecirevicu koji je, kako kaze ahmed buric, bio prva zvijezda press konferencije i koji je rekao da je ovo najveca kradja na ovim prostorima..steta za odlicnu hrvatsku ekipu..
srbija i crna gora?..mogli su dalje ali nisu..jebes ga..kosarka im ide silaznom putanjom i normalno je da nesto treba mijenjati..sta?..neka oni odluce..samo je bruka onakvo ponasanje gurovica..i ostalih igraca..kao i selektora obradovica..poruke tipa.."neka mi saigraci popuse" su nesto najbijednije sto se moglo desiti..cuo sam da su se i tukli u svalcionici izmedju sebe..fuj..smijesno..ipak je to druga ekipa bez pedje stojakovica..potrebna cistka podhitno...
francuzi..pet ratnika..braca pietrus..parker (iako je kasno proradio..ali je proradio)..onaj diao..rigodo..zasluzeno treci..a ne bi bilo nepravedno da su i do zlata otisli...
za kraj bih izdvojio petorku prvenstva po mom izboru...
1. Parker
2. Navaro
3. Nowitzki
4. Vujcic
5. Kasun