Halid Bešlić - In Memoriam

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#252 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by pici »

Za pedeset godina Halidove karijere, nikad nisam cuo il procitao nesta ruzno, uvredljivo, bezobrazno, bahato itd. Zaista moras biti jako dobar insan da bi svoj život odrzao u tako jarkom svjetlu. Uvjek za njega mnogo hvale, pjesme, dobrote, itd. Ono bio je čvrst na zemlji ko stijena i od njega su se odbijali loši ljudi. Pa i njih je na trenutak znao očarat svojom blistavom dobrotom. Halid ce ostat kroz svoje pjesme i dobrotu.

Škobo Habu

#253 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by Škobo Habu »

Niko ne spominje da je Halid prvi put u ratno Sarajevo ušao kroz tunel. Tad je napadnut od strane usijanih glava u uniformama A RBiH. Znam da nije dobro proš'o tada.

Treba istaknuti da to Halid kasnije nije uopšte spominjao, niti je pravio famu oko toga.
BHF_Manijak

#254 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by BHF_Manijak »

Pitao sam na nekoliko mjesta i niko nije 100%, pa da ovdje provjerim ima li raje koju sjecanje bolje sluzi.

Koliko je puta Halid pravio koncert na Kosevu?
Vjecita_zavrzlama

#255 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by Vjecita_zavrzlama »

Halid nas spajao a neki razdvajaju :-D

Image
Billy The Pljuc

#256 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by Billy The Pljuc »

BHF_Manijak wrote: 09/10/2025 13:51 Pitao sam na nekoliko mjesta i niko nije 100%, pa da ovdje provjerim ima li raje koju sjecanje bolje sluzi.

Samo jednom meščini.
okanomalo

#257 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by okanomalo »

:shock: kojih budala ima i ko sve sebe danas zove novinarom? :ljut:

Image
Logovan

#258 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by Logovan »

Billy The Pljuc wrote: 09/10/2025 14:57
BHF_Manijak wrote: 09/10/2025 13:51 Pitao sam na nekoliko mjesta i niko nije 100%, pa da ovdje provjerim ima li raje koju sjecanje bolje sluzi.

Samo jednom meščini.
Organizovan je koncert 2013. godine i bio sam na koncertu, ali ne mogu da vjerujem da je bio samo ove godine. :? :-)
Billy The Pljuc

#259 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by Billy The Pljuc »

Logovan wrote: 09/10/2025 15:28
Billy The Pljuc wrote: 09/10/2025 14:57

Samo jednom meščini.
Organizovan je koncert 2013. godine i bio sam na koncertu, ali ne mogu da vjerujem da je bio samo ove godine. :? :-)
To je to, ni prije a ni poslije nije pjevao na Koševu.
dr_Evil

#260 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by dr_Evil »

okanomalo wrote: 09/10/2025 15:25 :shock: kojih budala ima i ko sve sebe danas zove novinarom? :ljut:

Image
:D Oplakah :D
muha_sa

#261 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by muha_sa »

Peacean

#262 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by Peacean »

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk objavio je da je Vlada Kantona Sarajevo proglasila ponedjeljak, 13. oktobar, Danom žalosti povodom smrti Halida Bešlića
Dugarry

#263 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by Dugarry »

Truba wrote: 09/10/2025 10:06 nije on samo dobar čovjek
on je na vrijeme shvatio što su prave životne vrijednosti ==> između ostaloga pomaganje manje sretnijim od sebe

okružen sam gomilom starijih ljudi od njega raspon od 82 do 90
i oni su dobri ljudi ali ne znam jesu li ikome išta pomogli (osim svome rodu)
iskreno i za sebe ne mogu reći...ne mogu se sjetiti jesam li ikome išta pomogao
ne govorimo ovdje o novcu nego o susretima s bolesnom djecom npr
ili davanjem izjava za medije koje stvaraju novi lanac dobrote tojest spiralu dobra

pa čovjek je dao izjavu za radio hzhb kao ono slušajte radio...niko mu nije smio zamjeriti jer je gromada
druge bi rakomadalo javno mijenje

osvrnuo bih se i na umjetnike...kao kontrast mi pada na pamet emir hadzihafizbegovic
sušta suprotnost brrr kad ga vidim nemam 3 dana napretka
Privilegija je dobiti priliku da nekom pomognes.

Kad se dobije prilika za to, mora se iskoristiti.
Vjecita_zavrzlama

#264 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

U Banjaluci:

Image
banjaluka078

#265 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by banjaluka078 »

U životu ne treba biti glup kao Mahir.

Ne vjerujem šta čitam.

apsidejzi

#266 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by apsidejzi »

Decko fino svira. Veceras lajv u cast Halida.

Vjecita_zavrzlama

#267 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

banjaluka078 wrote: 09/10/2025 21:11 U životu ne treba biti glup kao Mahir.

Ne vjerujem šta čitam.

Jel on sda? :D

Gledam stsnovnici mahom srbi pokrecu da se pravi spomenik , nadje se tu pokoji ”veliki bosnjo” koji drzi predavanje kako ”mi muslimani ne pravimo spomenike”

Eto Halid je bio poznat kao veliki musliman, how yes no.Volio covjek popit zivit, bio covjek sto bi se reklo iz naroda :bih:

Falit ce, mislim da nemamo vise licnosti koja je toliko spajala nas sve(mozda jos zdravko colic)… npr Dino Merlin, veliki pjevac-ali jasno kao dan da njegova smrt( nedao Bog :D) a ni zivot nece ujedinit ovako
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#268 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by Chmoljo »

sime_cipol wrote: 08/10/2025 21:19
SuperHans wrote: 08/10/2025 21:15
MMM1977 wrote: 08/10/2025 21:04 Svačiji život se može secirati i naći milion sitnica za kritiku ali tome stvarno nije ni vrijeme ni mjesto kao što nije vrijeme ni da se gradi vlastiti imidž na njegovoj smrti, što se itekako dešava ova dva dana.

Umro je, možda mu je tako i bolje obzirom na dijagnozu i na činjenicu da nije u cvijetu mladosti, volio je i popiti i zapaliti a bogami je imao i kila pa onda ništa čudno.

Laka mu ova naša zemlja, hvala mu za sve što je za života radio a posebno na humanitarnom i humanom radu. Život ide dalje a uspomene ostaju za one koji još čekaju svoje vrijeme.
Koliko znam godinama nije pio, ali jbg tako mu sudjeno. Ljudina
Pita mene mali tata Jel Halid pio (vidio par videa kako pije), kazem jeste.
Jel on musliman, kazem jeste.
Kako musliman, a pije.
Veci je Halid musliman koji pije, nego neki koji se ne dizu sa sedžde, ali nije nicije da sudi, ima onaj gore
što bi reko rahmetli profa Firket Karčić, koji je između ostalog predavao i šerijatsko pravo: više šerijata ima na Novom Zelandu i u Skandinaviji u zakonodavstvima tih zemalja nego u većini koje se zovu islamskim.

i to je to, suština prije forme.
DaysleepeR

#269 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by DaysleepeR »

Vjecita_zavrzlama wrote: 10/10/2025 08:28

Ne vjerujem šta čitam.

Gledam stsnovnici mahom srbi pokrecu da se pravi spomenik , nadje se tu pokoji ”veliki bosnjo” koji drzi predavanje kako ”mi muslimani ne pravimo spomenike”

Eto Halid je bio poznat kao veliki musliman, how yes no.Volio covjek popit zivit, bio covjek sto bi se reklo iz naroda :bih:

Falit ce, mislim da nemamo vise licnosti koja je toliko spajala nas sve(mozda jos zdravko colic)… npr Dino Merlin, veliki pjevac-ali jasno kao dan da njegova smrt( nedao Bog :D) a ni zivot nece ujedinit ovako
Isti mindset ko Sanin Musa.
To su luzeri koji nemaju prijatelja osim jadne žene koja je potpisala pa ga mora trpit i slušat.
banjaluka078

#270 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by banjaluka078 »

Nemam pojma ko je lik.

Vidim apel organizatora okupljanja u BL da se ne kupuju svijeće i cvijeće, nego da se tih nekoliko maraka donira Crvenom krstu. U Halidovom duhu.
dr_Evil

#271 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by dr_Evil »

Ne vjerujem šta čitam.

PA i ne pravimo kipove. Cak i haremi nisu bitni, to su samo ostatci. Valjda ako je neko musliman to je samo preseljenje, zato haremi i nisu impozantni kao kod krscana. Tek je negdje malo pred rat pocelo da se prave ove vece grobnice i takvo sto.

Eh sad, ako hoce ljudi da prave, pusti ih nek prave. Ne vjerujem iskreno da bi se to Halidu svidilo, nije nikad bio frajer od kica i sunda. Na kraju dana, koga to zanima iskreno.
Peacean

#272 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by Peacean »

"Povorka sa vozilom, u kojem će biti tijelo Halida Bešlića, poslije klanjanja dženaze u Begovoj džamiji kretat će se kroz Ferhadiju, a na glavnu ulicu će se uključiti kod Vječne vatre. Tužna povorka ići će dalje prema Barama i svi građani koji žele da se oproste od Halida Bešlića moći će to učiniti", saopštili su iz menadžmenta Halida Bešlića.

Dženaza-namaz Halida Bešlića klanjat će se u ponedjeljak, 13. oktobra, poslije podne namaza u 13:30 sati u haremu Gazi Husrev-begove džamije u Sarajevu, a ukop će se obaviti u 15 sati na Gradskom mezarju Bare.

Tevhid Halidu Bešliću proučit će se u ponedjeljak poslije ikindije-namaza u 16 sati u Gazi Husrev-begovoj džamiji.
Vjecita_zavrzlama

#273 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

dr_Evil wrote: 10/10/2025 09:55

Ne vjerujem šta čitam.

PA i ne pravimo kipove. Cak i haremi nisu bitni, to su samo ostatci. Valjda ako je neko musliman to je samo preseljenje, zato haremi i nisu impozantni kao kod krscana. Tek je negdje malo pred rat pocelo da se prave ove vece grobnice i takvo sto.

Eh sad, ako hoce ljudi da prave, pusti ih nek prave. Ne vjerujem iskreno da bi se to Halidu svidilo, nije nikad bio frajer od kica i sunda. Na kraju dana, koga to zanima iskreno.
Mnogo toga nije po islamu pa se radi , razlika izmedju bosnjaka i muslimana.Evo npr zene na dzenazama, kod nas to nije bilo nikada,, ali npr u tuzli i bihacu vidim da je to normalna pojava

I cvijece na mezaru isto nije obicaj, jbt moja mama ne zna gdje je mezar njene nene i djeda.A danas je cvijece obaveza
Logovan

#274 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by Logovan »

Chmoljo wrote: 08/10/2025 15:29 pa ne može, mogo bi se neko drugi sjetiti toga jebiga...
Taj mentalni sklop nikako ne razumijem. Hoćeš da budeš prvi koji je to nešto predložio, a onda ispadneš govno, popljuju te ljudi, itd. I ništa nisi dobio. A ne dao Bog sačekati i razmisliti i skontati nešto bolje od "davanja ulice". Nisu ulice jedine, ima još načina.
nivla

#275 Re: Halid Bešlić - In Memoriam

Post by nivla »

podjoh nesto da napisem, pa skontah da nije ni vrijeme ni mjesto za takvo pisanje
halid bio veliki gospodin i dobrotvor, to je po cemu ga pamtimo i neka tako i ostane, sumnjam da bi on volio da ga ovako ispracamo
Locked