LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Moderator: Bloo
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
- Cherry-Cherry
#252 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Amin. I ja se to nadam za moju opštinu.
-
Vjecita_zavrzlama
#253 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
- Cherry-Cherry
#254 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Ja nisam.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑08/09/2024 13:36
jestel ilijas?![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#255 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Koja je logika da steta ide na nacelnika bgt?Dosadno mii wrote: ↑08/09/2024 09:13Trojka se nije ni potrudila da nadje dobrog kandidata za Novi Grad
Trebali su Benjaminu tu preselit ili Stetu kandidovat
Ovi ostali nemaju sanse
- Dosadno mii
#256 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Ma nikakva
Gledam po popularnosti
Gledam po popularnosti
- Chmoljo
#257 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Njegova iduca pozicija treba da bude premijer kantona.
Mislim da bi razvalio uz malu pomoc koliko toliko ok ministara koji bi dosli iz drugih stranaka.
A on je najkornisiji na listi za kanton i tu ce donijeti dosta glasova.
Mislim da bi razvalio uz malu pomoc koliko toliko ok ministara koji bi dosli iz drugih stranaka.
A on je najkornisiji na listi za kanton i tu ce donijeti dosta glasova.
Last edited by Chmoljo on 08/09/2024 14:04, edited 2 times in total.
Reason: devet :p
Reason: devet :p
- Ken_M
#258 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Najbolje bi bilo kakvog "kontra-gaziju", koji ima barem dva gaženja sa smrtnim ishodom ili nekog ratnog zločinca (doduše, SDP je već imao ratne zločince...).Chmoljo wrote: ↑08/09/2024 13:56Koja je logika da steta ide na nacelnika bgt?Dosadno mii wrote: ↑08/09/2024 09:13Trojka se nije ni potrudila da nadje dobrog kandidata za Novi Grad
Trebali su Benjaminu tu preselit ili Stetu kandidovat
Ovi ostali nemaju sanse
- dječak sa šibicama
#259 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Nisam siguran da Steta uziva velik ugled medju uhljeb ulizica pulenima SDP koji ih je pun kao i svaka stranka.
Bio sam na par banketa u hotelu Europa prije 2018 i 2020 izbora, tacno vidis da se jedni drugima uvlace u bulju a Steta i onaj drugi (ime mu stalno zaboravljam, celav, uvijek nasmijan, iz SDP Stari grad je) nekako u zapecku, oni se druze sa obicnom rajom dakle sa nama slucajnim prolaznicima. I bas su simpaticni likovi, raja klasicna, pricalo se o svemu nimalo o politici.
A tamo u drugim krajevima banket sale, okupljaju se interesna drustva, odvratni su.
Bio sam na par banketa u hotelu Europa prije 2018 i 2020 izbora, tacno vidis da se jedni drugima uvlace u bulju a Steta i onaj drugi (ime mu stalno zaboravljam, celav, uvijek nasmijan, iz SDP Stari grad je) nekako u zapecku, oni se druze sa obicnom rajom dakle sa nama slucajnim prolaznicima. I bas su simpaticni likovi, raja klasicna, pricalo se o svemu nimalo o politici.
A tamo u drugim krajevima banket sale, okupljaju se interesna drustva, odvratni su.
- Chmoljo
#260 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Steta je predsjednik kantonalne organizacije, nema tu sta ko njega voljeti ili ne, pita se on sasvim dovoljno tu.
- dječak sa šibicama
#261 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
SDP ima naviku koristiti imena, pa mozda koriste i njegovu trenutnu popularnost, tako su oni jahali na imenu Tatjane Ljuljic Mijatovic i Bogica Bogicevica, a u sustini oboje su u partiji gurnuti u totalni zapecak.
- Chmoljo
#262 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Ni tatjana ni bogic nisu imali u tom trentuku nikakve poslove ni pozicije unutar sdpa. Imali su samo staru slavu i svoj obraz.
Privlacenje imenima rade svi manje vise i nema u tome nista posebno lose.
No, sad cemo vjerovatno opet otici na pricu kako je cengic radio Bogicu o glavi, uz neizbjezno ignorisanja svih cinjenica, svega sto je bilo i izvrtanjem cinjenica da odgovaraju vec zauzetom misljenju.
Privlacenje imenima rade svi manje vise i nema u tome nista posebno lose.
No, sad cemo vjerovatno opet otici na pricu kako je cengic radio Bogicu o glavi, uz neizbjezno ignorisanja svih cinjenica, svega sto je bilo i izvrtanjem cinjenica da odgovaraju vec zauzetom misljenju.
-
Crvene_brigade
#263 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Nekoliko podataka iz istraživanja za općinske izbore koja je naručila SDA kada su gradske općine u pitanju.Irfan Čengić odnijet će pobjedu sa dvostruko većim brojem glasova u odnosu na SDA-ovog kandidata Dženana Selimbegovića.Srđan Mandić ima solidnu prednost nad kandidatom SDA-DF-SBiH Denisom Gratzom.Benjamina Karić po navedenom istraživanju ima više glasova nego Muamer Bandić,Nedžad Koldžo i Afan Kalamujić zajedno.Semir Efendić vodi ispred Mirze Selimbegovića ali sa puno manjim brojem glasova od očekivanog.Trojka je svjesna da je zaostatak moguće nadoknaditi i zato su se fokusirali na ovu općinu kao mogući bingo izbora.Ovo istraživanje SDA krije kao zmije noge jer im mogući rezultati općinskih izbora ne idu prilog. SDA bi mogla izgubiti i načelničko mjesto u Ilijašu jer njihov kandidat je priličnom zaostastku u odnosu na kandidata trojke.
-
Seyfo
#264 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Sve očekivano,samo ostaje nejasno zašto se trojka nije potrudila više oko Novog Grada. Šta sada mogu da urade? Niko ne zna za Mirzu Selimbegovića. Trebali su neko "ime"iskoristiti da pokušaju srušiti Efendića. Neko ime tipa Bogićević što neko reče,nekad se pojavljivao Slaviša Šućur, onda možda Delić,pa što da ne i Benjamina. Jer hoće Benjamina pomesti u Novom Sarajevu ali realno i nema protukandidate,to je zicer. Trebali su njeno ime iskoristiti u Novom Gradu da sruše Efendića. A da su bili dovoljno pametni da to urade,vjerujem da bi do izbora 2026 g nestala i stranka Za BiH.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#265 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
ja fakat ne kontam o čemu vi ovdje pričate
ili vi živite na nekakvom sarajevskom Menhetnu, a ja u prljavom i učmalom Novom Sarajevu
znači sdp načelnik, sdp gradonačelnik, sdp u Vladi KS, sdp premijer u Pederaciji itd itd. a mala seljadija se sjetila u predizborne svrhe da Vraca postoje
i to je vama vrh...pričate o ovim karinašima ko da su na Mjesec letjeli, a u stvarnosti moramo ganjati štelu da nam smeće odvuku
znači sdp načelnik, sdp gradonačelnik, sdp u Vladi KS, sdp premijer u Pederaciji itd itd. a mala seljadija se sjetila u predizborne svrhe da Vraca postoje
i to je vama vrh...pričate o ovim karinašima ko da su na Mjesec letjeli, a u stvarnosti moramo ganjati štelu da nam smeće odvuku
- Prpa.ba
#266 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Nisu u SDA glupi. Gurnuli su SBiH i DF naprijed upravo zbog stigme koju SDA i dalje nosi u KS unatoc "rezultatima" HNS-a na visim nivoima. Glasaci ce biti blazi prema SBiH i DF, posebno prema DF-u koji je prezivio napad NiP-a 2022. i "iznenadio" cak i na kantonalnom nivou.
Cengic ce izdominirati Stari grad, tu nema dileme i tu je SDA pristala biti kurban.
U Centru, Mandic ce sigurno izgubiti 2-3 hiljade preostalih NiP-ovaca, ekstaza iz 2020. je prosla pa ce prirodno i suzbiti izlaznost. Nema tu nikakvog govora o pobjedi 2:1 kao prosli put, sad ce biti u hiljadu-hiljadu i po glasova maksimalno i odlucice to koliko ce se smanjiti izlaznost, i kako ce se prosuti NIP-ovi glasovi. Ako bi NIP i SDA disciplinovano glasali za Gracica, mozda imaju malu sansu za pobjedu.
U Novom Sarajevu Bandic ima jako male sanse, mislim da ce SBiH dosta bolje proci za vijece na racun pada NIP-a, Benjamina ce izvjesno okupiti sarenu Srdicevsku vecinu kako je upravljala i gradskim vijecem, SDP, SBiH, DF uz tihu podrsku NS i SDA, repriza Tanoviceve.
U Novom gradu, Efendic uzima bez vecih problema, uvjerljivije od Mandica ali manje uvjerljivo od Benjamine. Selimbegovic je slab kandidat.
Cengic ce izdominirati Stari grad, tu nema dileme i tu je SDA pristala biti kurban.
U Centru, Mandic ce sigurno izgubiti 2-3 hiljade preostalih NiP-ovaca, ekstaza iz 2020. je prosla pa ce prirodno i suzbiti izlaznost. Nema tu nikakvog govora o pobjedi 2:1 kao prosli put, sad ce biti u hiljadu-hiljadu i po glasova maksimalno i odlucice to koliko ce se smanjiti izlaznost, i kako ce se prosuti NIP-ovi glasovi. Ako bi NIP i SDA disciplinovano glasali za Gracica, mozda imaju malu sansu za pobjedu.
U Novom Sarajevu Bandic ima jako male sanse, mislim da ce SBiH dosta bolje proci za vijece na racun pada NIP-a, Benjamina ce izvjesno okupiti sarenu Srdicevsku vecinu kako je upravljala i gradskim vijecem, SDP, SBiH, DF uz tihu podrsku NS i SDA, repriza Tanoviceve.
U Novom gradu, Efendic uzima bez vecih problema, uvjerljivije od Mandica ali manje uvjerljivo od Benjamine. Selimbegovic je slab kandidat.
-
made_in_sarajevo
#267 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Znaci prpa se pomirio da ga i ove izbore pusite 
-
Maliodmene
#268 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Najveci skok ubjedljivo ce imati SDP.
-
Crvene_brigade
#269 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Izgleda i Prpa ima podatke iz istraživanja koja je naručila SDA ali mu ofirno ovdje podijeliti sa nama
-
mishic
#270 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Ove kandidacijske liste mahom bi mogle biti liste za redoslijed hapšenja u slučaju da se pokrene borba protiv kriminala, korupcije, nepotizma i mafijaškog organizovanja.
-
made_in_sarajevo
#271 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Naucili su vec da su bitni ali u svojoj stranci samo
Cim prpa suti, znaci ne pije bas prica da su karicka i cengic potrosili silne pare na igraliste. Jedan clanak tiho se spomenulo, da nije mozda ne valja lagati u vjeri?
Cim prpa suti, znaci ne pije bas prica da su karicka i cengic potrosili silne pare na igraliste. Jedan clanak tiho se spomenulo, da nije mozda ne valja lagati u vjeri?
-
narcisaa
#272 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Prpa.ba wrote: ↑08/09/2024 15:44 Nisu u SDA glupi. Gurnuli su SBiH i DF naprijed upravo zbog stigme koju SDA i dalje nosi u KS unatoc "rezultatima" HNS-a na visim nivoima. Glasaci ce biti blazi prema SBiH i DF, posebno prema DF-u koji je prezivio napad NiP-a 2022. i "iznenadio" cak i na kantonalnom nivou.
U Novom Sarajevu Bandic ima jako male sanse, mislim da ce SBiH dosta bolje proci za vijece na racun pada NIP-a, Benjamina ce izvjesno okupiti sarenu Srdicevsku vecinu kako je upravljala i gradskim vijecem, SDP, SBiH, DF uz tihu podrsku NS i SDA, repriza Tanoviceve.![]()
Cuj zelene kornjace pristale? Neka kandiduju svog kriminalca za nacelnika SG, a mogli su vala i Seku
Ja svoj glas dajem Cengicu
-
suspect_zero
#273 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Crvene_brigade wrote: ↑08/09/2024 14:20 Nekoliko podataka iz istraživanja za općinske izbore koja je naručila SDA kada su gradske općine u pitanju.Irfan Čengić odnijet će pobjedu sa dvostruko većim brojem glasova u odnosu na SDA-ovog kandidata Dženana Selimbegovića.Srđan Mandić ima solidnu prednost nad kandidatom SDA-DF-SBiH Denisom Gratzom.Benjamina Karić po navedenom istraživanju ima više glasova nego Muamer Bandić,Nedžad Koldžo i Afan Kalamujić zajedno.Semir Efendić vodi ispred Mirze Selimbegovića ali sa puno manjim brojem glasova od očekivanog.Trojka je svjesna da je zaostatak moguće nadoknaditi i zato su se fokusirali na ovu općinu kao mogući bingo izbora.Ovo istraživanje SDA krije kao zmije noge jer im mogući rezultati općinskih izbora ne idu prilog. SDA bi mogla izgubiti i načelničko mjesto u Ilijašu jer njihov kandidat je priličnom zaostastku u odnosu na kandidata trojke.
Jesu ovi Selimbegovici u kakvom rodu?
-
Crvene_brigade
#274 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Nisu, koliko mi je poznato.suspect_zero wrote: ↑08/09/2024 18:35Crvene_brigade wrote: ↑08/09/2024 14:20 Nekoliko podataka iz istraživanja za općinske izbore koja je naručila SDA kada su gradske općine u pitanju.Irfan Čengić odnijet će pobjedu sa dvostruko većim brojem glasova u odnosu na SDA-ovog kandidata Dženana Selimbegovića.Srđan Mandić ima solidnu prednost nad kandidatom SDA-DF-SBiH Denisom Gratzom.Benjamina Karić po navedenom istraživanju ima više glasova nego Muamer Bandić,Nedžad Koldžo i Afan Kalamujić zajedno.Semir Efendić vodi ispred Mirze Selimbegovića ali sa puno manjim brojem glasova od očekivanog.Trojka je svjesna da je zaostatak moguće nadoknaditi i zato su se fokusirali na ovu općinu kao mogući bingo izbora.Ovo istraživanje SDA krije kao zmije noge jer im mogući rezultati općinskih izbora ne idu prilog. SDA bi mogla izgubiti i načelničko mjesto u Ilijašu jer njihov kandidat je priličnom zaostastku u odnosu na kandidata trojke.
Jesu ovi Selimbegovici u kakvom rodu?
-
putokaz1
#275 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
U cemu je razlika?HelaS wrote: ↑08/09/2024 09:39Ne razumijem logiku takvih ljudi, koji govore "Ma svi su isti", ili "Neću glasati", ili "Niko ne valja...". Ne znam šta žele ti ljudi, šta očekuju. Da im neko telepatski ispunjava želje i potrebe, da im dođe na kućna vrata i pita "Komšija, šta ti treba, kako da ti udovoljimo....". I izostanak sa glasanja.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑08/09/2024 09:12 ja sto sam skontao ovi sto kritikuju ...su najvise razocarani u svakoga, mislim da ce dobar dio ostati kuci
Pa ako smatraš da treba nešto činiti na tom lokalnim prostoru, mijenjati, nešto novo, itd. odaberi neku stranku i njihovu političku platformu, približi se i djeluj, pokušaj iznutra donijeti svoje ideje ili mijenjaj postojeće. Ili registriraj novu, ha ja. Neću ti ja ugađati, a ti da sjediš na kauču i širiš guzove. Ako si takav, onda trpi moj izbor i moju politiku, i šuti.