Podrska legendarnom komadantu Zoranu Cegaru

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Iker C

#251 Re: Podrska legendarnom komadantu Zoranu Cegaru

Post by Iker C »

Sve se ovo more rijesiti jednostavno samo da decko sa parkinga javno istupi i izvini se komadantu Cegaru.
Mogli smo to izvedti da momak nije klosar koji kmeci...
Dimu1927

#252 Re: Podrska legendarnom komadantu Zoranu Cegaru

Post by Dimu1927 »

sve ovo sto je rekao za camparu je upravu, ali ga to svejedno ne opravdava za njegovo ponasanje na onom snimku

ali je zanimljivo kako se ignorisu optuzbe koje je iznio protiv campare, nema medijske hajke i senzacionalnih naslova, kako se to gura pod tepih jer je campara anti-sda pa sad moze raditi sta hoce
Hakiz

#253 Re: Podrska legendarnom komadantu Zoranu Cegaru

Post by Hakiz »

Dimu1927 wrote: 01/02/2022 16:52 sve ovo sto je rekao za camparu je upravu, ali ga to svejedno ne opravdava za njegovo ponasanje na onom snimku

ali je zanimljivo kako se ignorisu optuzbe koje je iznio protiv campare, nema medijske hajke i senzacionalnih naslova, kako se to gura pod tepih jer je campara anti-sda pa sad moze raditi sta hoce
E...
moonca

#254 Re: Podrska legendarnom komadantu Zoranu Cegaru

Post by moonca »

Iker C wrote: 01/02/2022 15:46 Sve se ovo more rijesiti jednostavno samo da decko sa parkinga javno istupi i izvini se komadantu Cegaru.
Mogli smo to izvedti da momak nije klosar koji kmeci...
:lol: Sto je istina. ti se ne salish i nije sarkazam... . kakav je to junak . legenda (cegar) da se na 'klosharu' izivljava.... koji stoji ispred njega spustenih ruku....
i dvojica policajaca su saucesnici u maltreriranju i ugrozavalju ljudskih prava..... jer su u uniformi i nista nisu preduzeli da .zaustave nasilnicko / neuroticno ..ponasanje kolege..
Iker C

#255 Re: Podrska legendarnom komadantu Zoranu Cegaru

Post by Iker C »

Ovo nije izivljavanje nego prevaspitavanje, Zoka Cegar je uradio ono sto je trebao , zastitio je sebe i kolege od narocito drskog ponasanja radnika parkinga....
Svaka cast gazdi parkinga jer je momka odmah otpustio jer niko ne zeli radnika koji nije ljubazan i koji se ne zna ponasati.
moonca

#256 Re: Podrska legendarnom komadantu Zoranu Cegaru

Post by moonca »

Radnik da je mangup ili 'klosar' . (kako ga opisujesh) na prvi samar, je trebao biti na zemlji. i ne ustajati dok hitna ne dodje.. :wink:
Ovakvo prevaspitavanje, vjerovatno upraznjava kuci . slabichi....nad zenama i djecom... ;-) i kad ista pozove policiju. slijedi noc provedena u pritvoru. dok se okolnosti ne utvrde..
no_sikiriki

#257 Re: Podrska legendarnom komadantu Zoranu Cegaru

Post by no_sikiriki »

Je li koga komadao ovaj komaDant? :mrgreen:
Iker C

#258 Re: Podrska legendarnom komadantu Zoranu Cegaru

Post by Iker C »

no_sikiriki wrote: 01/02/2022 21:02 Je li koga komadao ovaj komaDant? :mrgreen:
Svim braniocima ovog grada je bio pretpostavljenji. Zoka Cegar, Svrakici, Juka, Alispago, Cele su 92. bili defacto generali armije koja se stvarala.
no_sikiriki

#259 Re: Podrska legendarnom komadantu Zoranu Cegaru

Post by no_sikiriki »

Iker C wrote: 02/02/2022 11:02
no_sikiriki wrote: 01/02/2022 21:02 Je li koga komadao ovaj komaDant? :mrgreen:
Svim braniocima ovog grada je bio pretpostavljenji. Zoka Cegar, Svrakici, Juka, Alispago, Cele su 92. bili defacto generali armije koja se stvarala.
Mislim da nisi shvatio moje pitanje. :mrgreen:
Magična riječ koju si htio je komaNdant.
Hakiz

#260 Re: Podrska legendarnom komadantu Zoranu Cegaru

Post by Hakiz »

moonca wrote: 01/02/2022 20:56 Radnik da je mangup ili 'klosar' . (kako ga opisujesh) na prvi samar, je trebao biti na zemlji. i ne ustajati dok hitna ne dodje.. :wink:
Ovakvo prevaspitavanje, vjerovatno upraznjava kuci . slabichi....nad zenama i djecom... ;-) i kad ista pozove policiju. slijedi noc provedena u pritvoru. dok se okolnosti ne utvrde..
A ko bi pozvao hitnu?
Iker C

#261 Re: Podrska legendarnom komadantu Zoranu Cegaru

Post by Iker C »

Sindikat parking radnika je ostro osudio ponasanje radnika parkinga koji je narusio ugled i cast svih parking radnika. Takodjer isticu da pojedinac koji je verbalno vrijedjao OSL nije njihov clan i da ne zele da se on dovode u vezu sa njima. U saopcenju se navode da su parking radnici svjetla tacka ovog grada bas kao i pol. sluzbenici i da se nadaju da ovaj incident nece poremetit dosadasnju saradnju policijskih agencija i parking radnika.
moonca

#262 Re: Podrska legendarnom komadantu Zoranu Cegaru

Post by moonca »

Hakiz wrote: 02/02/2022 11:09
moonca wrote: 01/02/2022 20:56 Radnik da je mangup ili 'klosar' . (kako ga opisujesh) na prvi samar, je trebao biti na zemlji. i ne ustajati dok hitna ne dodje.. :wink:
A ko bi pozvao hitnu?
Valter :zoka:
Edin H.

#263 Re: Podrska legendarnom komadantu Zoranu Cegaru

Post by Edin H. »

Trebao se baviti fudbalom, oni padaju na najmanji dodir.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#264 Re: Podrska legendarnom komadantu Zoranu Cegaru

Post by malakh »

https://pressmedia.ba/vijesti/2022/03/0 ... k-odbrane/

i nisam na prvu vjerovao pressmediji i provjerim u registru boraca i covjeku stvarno pise da je ratovao u hvo-u. :lol: a bio sa nama u mupu u par akcija dok nije pobjegao.

zoran cegar je kabadahija i svi koji ga poznaju ce to potvrditi. poslusajte sta legenda nase policije, jozo anđić kaže o cegaru. to je covjek koji je u stanju na ulici napasti obicne ljude, ako mu nije dan kako treba.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#265 Re: Podrska legendarnom komadantu Zoranu Cegaru

Post by malakh »

a da vam sada kazem par rijeci, kao dugogodisnji policijski sluzbenik fupa, u penziji. cegar je na sebi nosio uniformu i u uniformi nije smio sebi dozvoliti da uopce vodi bilo kakvu raspravu sa civilom koji ne ugrozava javni red i mir. svako ima pravo reci gdje se smije, a gdje se ne smije parkirati na privatnom parkingu.

ako je civil vrijedjao uniformisano lice, isti mora biti priveden i saslusan u policijskoj postaji i na kraju kaznjen sa 500 maraka zbog navedenog prekrsaja.

ako imamo pravnu drzavu, cegar ce biti trajno suspendiran i penzionisan, jer je licno on, kao uniformisano lice ucestvovao u ugrozavanju javnog reda i mira. meni se licno ogadio kada je sa par policajaca vodio harangu protiv komandanta vikica, kada su komandantu radili o glavi i na kraju ga otjerali u penziju, da bi na kraju izlobirao da on postane nacelnik sektora uniformisane policije kao nagrada sto je rušio vikica. to mu mnostvo nas nikada nije oprostilo.

sada, kao cegarov kolega, samo mogu reci da smo se svi sa gnusanjem ophodili prema njemu, jer je on sramota za fup, uvijek bio, a sada se to i pokazalo.
Dino79

#266 Re: Podrska legendarnom komadantu Zoranu Cegaru

Post by Dino79 »

malakh wrote: 03/02/2022 17:39 https://pressmedia.ba/vijesti/2022/03/0 ... k-odbrane/

i nisam na prvu vjerovao pressmediji i provjerim u registru boraca i covjeku stvarno pise da je ratovao u hvo-u. :lol: a bio sa nama u mupu u par akcija dok nije pobjegao.

zoran cegar je kabadahija i svi koji ga poznaju ce to potvrditi. poslusajte sta legenda nase policije, jozo anđić kaže o cegaru. to je covjek koji je u stanju na ulici napasti obicne ljude, ako mu nije dan kako treba.
Legenda koja je otisla da zivi u Istocno Sarajevo
Iker C

#267 Re: Podrska legendarnom komadantu Zoranu Cegaru

Post by Iker C »

Cuj Zoka da zivi u Lukavici... :lol: To sto mozda spijunira Srbe ne znaci da zivi tamo..
moonca

#268 Re: Podrska legendarnom komadantu Zoranu Cegaru

Post by moonca »

:-)
.. a, samara muslimane.. aaaa.. nije lijepo to vidjeti..... :wink:
Edin H.

#269 Re: Podrska legendarnom komadantu Zoranu Cegaru

Post by Edin H. »

moonca wrote: 04/02/2022 16:54 :-)
.. a, samara muslimane.. aaaa.. nije lijepo to vidjeti..... :wink:
Ne zakuhavaj
malakh

#270 Re: Podrska legendarnom komadantu Zoranu Cegaru

Post by malakh »

Dino79 wrote: 03/02/2022 22:48
malakh wrote: 03/02/2022 17:39 https://pressmedia.ba/vijesti/2022/03/0 ... k-odbrane/

Legenda koja je otisla da zivi u Istocno Sarajevo
znas li koliko bosnjaka i hrvata zivi u lukavici, pogotovo u zgradama gdje je jozo anđić? tada je kvadrat kostao cca 500-600 maraka i mnogi su kupovali stanove.
Škobo Habu

#271 Re: Podrska legendarnom komadantu Zoranu Cegaru

Post by Škobo Habu »

Sarajmen wrote: 01/02/2022 19:27

''* GLAS: Zašto i koliko Srba ste uhapsili u ratu u Sarajevu da ih mijenjate za svoje roditelje? Je li to bio zločin?

ČEGAR: Jesam i ne znam tačno koliko ih je bilo, ali nikome nije falila dlaka sa glave. Ti ljudi su dali izjave tamo gdje su trebali. Jesam to uradio i opet bih za svoju porodicu. To što sam uzeo ljude za taoce za mene nije zločin. Sprovedena je istraga o tome. Saslušan sam i u Tužilaštvu, a pozivani su i ljudi iz Haga u vezi sa tim slučajem. To može potvrditi i Momčilo Mandić. Oni su zarobili moju porodicu – oca, majku i sestru i odveli ih u “Kulu”, a ja sam pustio taoce kada su njih pustili. Stvar je završena i zdravo.''
https://pressmedia.ba/vijesti/2022/31/0 ... -musliman/
U prvom slučaju nije zločin, dok u drugom to jeste. Zakon akcije i reakcije? :?

Ti koji braniš na ovaj način Čegara imaš isti problem kao i on. Ništa bolji nisi.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#272 Re: Podrska legendarnom komadantu Zoranu Cegaru

Post by PreWiBa »

1. Otkud Čegar u Mostaru?

2. Je li to ovaj fakat priznao da je se borio PROTIV ABiH U MOSTARU?
malakh

#273 Re: Podrska legendarnom komadantu Zoranu Cegaru

Post by malakh »

sehohari wrote: 04/02/2022 22:33

1. Otkud Čegar u Mostaru?

2. Je li to ovaj fakat priznao da je se borio PROTIV ABiH U MOSTARU?
Zanima me vaše mišljenje o generalu Praljku koji je počinio samoubojstvo.

Nisam imao puno kontakata s njim, ali… sjećam se jednog trenutka i, ponavljam, uopće ne ulazim u presudu. Išao je konvoj s hranom u Istočni Mostar i ekstremisti nisu dopustili prolazak. Pokojni general, ja sam to vidio, popeo se na prvo vozilo i rekao: “Vozi”. Ja sam bio tu. I proveo je konvoj u Istočni Mostar. E, sada vi meni recite rade li to ratni zločinci? Nađite mi jednog svjedoka koji može potvrditi da je netko od tih ljudi u tome udruženom zločinačkom pothvatu ubio, silovao... Ja sam bio zapovjednik i nisam mogao znati što je netko radio u pozadini.
https://m.vecernji.hr/vijesti/ratna-leg ... ih-1211504

eto tu mozes procitati njegov intervju za vecernji kada su osudjeni za uzp.

ja mislim da kao po obicaju i ovo laze, jer je jedina njegova konekcija sa mostarom bila kada je preko njih pobjegao u hrvatsku, a kasnije u njemacku.

a da je bio u hvou, to mi je nepojmljivo jer je bio sa nama u jedinici policije. i to je nešto muljao.
Škobo Habu

#274 Re: Podrska legendarnom komadantu Zoranu Cegaru

Post by Škobo Habu »

Kakve sve ovo ima veze sa uzimanjem talaca, koji su građani Sarajeva, samo zbog toga što su Srbi?

Sam Čegar je u jednom intervjuu izjavio da je bilo dokazano kako su im članovi porodica bili VRS?

Je l' to ikada utvrđeno što je govorio i ko je to potvrdio?

Druga stvar, zamisli da su svi uzimali pravdu u svoje ruke kako je to radio Čegar, ne samo po Sarajevu, već po Tuzli i Zenici?

Nisu to latinska posla, već labuđi pjev izblajhani ratni patriota koji se ponašaju kao nekadašnji nosioci partizanske spomenice.
Edin H.

#275 Re: Podrska legendarnom komadantu Zoranu Cegaru

Post by Edin H. »

@Sarajmen koliko se sjećam bila je tada priča da je Zoka pokupio i neke borce Armije BiH?
Post Reply