Mogu. Sačekaj da nekoliko puta vlasnik restorana plati kaznu zbog pušenja. Vjeruj mi da će pronaći način da gostu koji zapali tu cigaru ugasi.
Konzumiranje duhana na javnim mjestima
-
Hakiz
#251 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
-
detroit-mercy
#252 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
- Haris.ba
#253 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Grb se stavlja u restoranima jer kaznjavaju ako nemas. Isto ce biti i za pusenje.
Isto i u kaficima. Fazon je sto samo ima malo sanitarnih inspektora.
Isto i u kaficima. Fazon je sto samo ima malo sanitarnih inspektora.
-
zigzag
#254 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Trebalo bi da ih ima sasvim dovoljno da ureduju glavne restorane.
Ja baš nisam znao za ovaj zakon ali imam namjeru prijaviti nekoliko mjesta pošto mi tu odgovara da idem na ručak ili večeru.
Sanitarni inspektor svakako neće kažnjavati nego upozoravati dok se ti restorani koliko toliko ne dovedu do toga da ispoštuju zakon.
A bitno mi je jer kad hoću na večeru,idem sa porodicom i ne treba da djeca udišu dimove tuđe motane cigare.
Ja baš nisam znao za ovaj zakon ali imam namjeru prijaviti nekoliko mjesta pošto mi tu odgovara da idem na ručak ili večeru.
Sanitarni inspektor svakako neće kažnjavati nego upozoravati dok se ti restorani koliko toliko ne dovedu do toga da ispoštuju zakon.
A bitno mi je jer kad hoću na večeru,idem sa porodicom i ne treba da djeca udišu dimove tuđe motane cigare.
- seln
#255 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Tvoje misljenje. Ja u ipak zadrzati moje.detroit-mercy wrote: ↑24/05/2021 14:22Da malo je, obzirom koliko opterecuje zdravstveni sistem, i tih 72 marke koje uplati prosjecni BH osiguranik nije dovoljno da pokrije zdravstvene troskove nego se donamiruje iz drugih izvora.
Koliko kosta samo jedan stent i ugradnja istog da ne pricamo o drugim terapijama i slicnim sranjima. Samo jedna ta procedura kosta vise od svega sto je uplatio za cio svoj zivot plus sto jebe i druge oko sebe.
Ako bismo sad poceli o uticaju masne hrane na bolesti srca i troskove ugradnje stenta... o uticaju secera na bolesti metabolizma i troskove dozivotne terapije insulinom... o uticaju industrije na bolesti pluca i troskove operacija i hemoterapije.... o uticaju saobracaja na broj mrtvih i tesko povrijedjenih i troskove rehabilitacije, proteza i invalidnina...
ukrako, mogli bismo zabraniti zivot kakav poznajemo i vratiti se u bronzano doba. Otprilike onako kako vehabije sebi zamisljaju dzennet na zemlji.
A slicnost vam je i u tome jer vam nije dovoljna vasa vjera, koliko god radikalna bila. Ne, vi ne mozete naci dusevni mir dok i zadnji kjafir ne primi vasu vjeru ili ne bude eliminisan. Daleko vam lijepa kuca od moje, i jednima i drugima.
- seln
#256 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Netacno. To ti pravio neke ankete, pa znas?
Znam nekoliko ljudi (ukljucujuci mene) koji izlaze samo ljeti, kad se moze sjediti vani. Zimi ne idem u lokale i kapak.
Sasvim je moguce da dolazi dovoljno drugih, tako da moj izostanak nista ne znaci... ali, svakom svoje.
Inace, jebem ja kahvu uz koju ne mogu zapaliti.
- seln
#257 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Eto vidite. Sad je u tom kurcu od drzave sve u redu.zigzag wrote: ↑24/05/2021 15:45 Znači zakon već postoji. O čemu se onda priča bezveze.
Nego.....
Novčanom kaznom od 500 do 2.000 KM kaznit će se za prekršaj ustanova, preduzeće i drugo
pravno lice, odnosno fizičko lice, ako ne zabrani pušenje i ne odredi prostorije za pušenje u
roku iz člana 19. ovog zakona.
Za prekršaj iz stava 1. ovog člana kaznit će se novčanom kaznom od 100 do 150 KM i
odgovorno lice u pravnom licu.
Član 16
Plate ce porasti, putevi ce biti kao u Njemackoj, sigurnost zivota i imetka kao u Svicarskoj, a politicari ce biti posteni kao u Svedskoj.
I radjace se vise djece.
- Haris.ba
#258 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Pa upravo. Prilagodio si se. Ne zahtjevas pepeljaru u zatvorenom prostoru. Ne moze i gotovo.seln wrote: ↑25/05/2021 09:06Netacno. To ti pravio neke ankete, pa znas?
Znam nekoliko ljudi (ukljucujuci mene) koji izlaze samo ljeti, kad se moze sjediti vani. Zimi ne idem u lokale i kapak.
Sasvim je moguce da dolazi dovoljno drugih, tako da moj izostanak nista ne znaci... ali, svakom svoje.
Dolaze drugi umjesto tebe, posao nije propao.
Mozes zapaliti uz kahvu, samo u svojoj zatvorenoj prostoriji. Jednostavno. Zivi se u zemlji koja je zabranila pusenje, ne vraca se u slobodarsku Bosnu.
- seln
#259 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Nisam se prilagodio. Postujem zakon i to je to.Haris.ba wrote: ↑25/05/2021 09:11Pa upravo. Prilagodio si se. Ne zahtjevas pepeljaru u zatvorenom prostoru. Ne moze i gotovo.seln wrote: ↑25/05/2021 09:06Netacno. To ti pravio neke ankete, pa znas?
Dolaze drugi, posao nije propao.
Mkzes zapaliti uz kahvu, samo u svojoj zatvorenoj prostoriji. Jednostavno.
Prilagodio bih se kada bih pederski podvukao rep i narucio latte pumpkin spice i popio ga unutra, listajuci instagram na mom smartfonu.
Ovako, pijem kafu u kuci ili kod istomisljenika.
Ali, ako ti treba kao argument, slobodno tvrdi da sam se prilagodio.
- seln
#260 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Ta "slobodarska Bosna " je, kao i obicno pocela graditi kucu od krova. Nista, ali bas nista ne stima na toj teritoriji ( o drzavi ne moze biti govora).
Politika, sigurnost, privreda, infrastruktura, skolstvo, zdravstvo, ekologija... apsolutno sve je u kurcu.
I sada... Fadiljove kucne carolije! Za sve ima rjesenje! Zabranicemo pusenje!
Jel se vi zajebavate ili su vicevi o glupim Bosancima fakat istiniti?
Mislim, stanovnici Bukinja se vec raduju zabrani, da konacno prodisu punim plucima.
- Haris.ba
#261 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Ma ne treba meni nista. Pricam o tome da svidjalo se nekome nesta ili ne svidjalo, ide se u zabranu pusenja u zatvorenim javnim prostorijama.seln wrote: ↑25/05/2021 09:15 Nisam se prilagodio. Postujem zakon i to je to.
Prilagodio bih se kada bih pederski podvukao rep i narucio latte pumpkin spice i popio ga unutra, listajuci instagram na mom smartfonu.
Ovako, pijem kafu u kuci ili kod istomisljenika.
Ali, ako ti treba kao argument, slobodno tvrdi da sam se prilagodio
Niti ce kafane propasti, niti ce fabrike duhana propasti (osim domacih koje su vec propale nevezano za zabranu pusenja).
Konkretno za nas, populisticki ce se to jos politicki razvlaciti. Sa vremenom ce se to uvesti.
Ja, i?seln wrote: ↑25/05/2021 09:20Ta "slobodarska Bosna " je, kao i obicno pocela graditi kucu od krova. Nista, ali bas nista ne stima na toj teritoriji ( o drzavi ne moze biti govora).
Politika, sigurnost, privreda, infrastruktura, skolstvo, zdravstvo, ekologija... apsolutno sve je u kurcu.
I sada... Fadiljove kucne carolije! Za sve ima rjesenje! Zabranicemo pusenje!
Jel se vi zajebavate ili su vicevi o glupim Bosancima fakat istiniti?
Mislim, stanovnici Bukinja se vec raduju zabrani, da konacno prodisu punim plucima.![]()
![]()
![]()
Kakve veze zabrana pusenja u zatvorenim prostorijama ima veze sa svim navedenim?
Neki prioriteti? Valjda je zdravlje najveci prioritet.
- seln
-
foxlife
#263 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
najbolji su ovi koji se javljaju iz zemalja gdje vec postoji neki zakon i postuju ga bez imalo rijeci a onda donosenje tog istog zakona pljuju u bih
bujrum vratite se u bih u kalesiju pa onda pljujte
bujrum vratite se u bih u kalesiju pa onda pljujte
-
foton
#264 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
To su kompleksaši koji bi najradije da Bosna ostane onakva kakvu je zamišljaju, primitivna i zaostala. Nisam odmah skontao da je seln dijasporac, ali ako jeste, onda mi je jasnije zašto nije upućen u npr. naše zdravstvo i generalno situaciju. Nebitno.
Bitno je da i pored "problema sa mesom, mlijekom, šećerom" itd.
-
soha96
#265 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
U ovakvim odlukama biras da li ides prema Berlinu ili Teheranu. Smijesno je da se uopste diskutuje o ovome. Ja sam pusac ali bih sutra odmah podrzao ovaj zakon, ako nismo dovoljno pametni onda se trebamo makar ugledati na pametnije i razvijenije drzave. Zdravlje na prvom mjestu.
- seln
#266 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Vec sam ti rekao, ne razumijes. Tako da... samo ti dizi kaziprst i masi kalasnjikovim.
- seln
#267 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Evo, stigao je i psiholog. Ne znam ko to iz dijaspore pravi od Bosne karinu od drzave... ono, dijasporci kradu, uzimaju mito, donose lose politicke odluke...foton wrote: ↑25/05/2021 12:21To su kompleksaši koji bi najradije da Bosna ostane onakva kakvu je zamišljaju, primitivna i zaostala. Nisam odmah skontao da je seln dijasporac, ali ako jeste, onda mi je jasnije zašto nije upućen u npr. naše zdravstvo i generalno situaciju. Nebitno.
Bitno je da i pored "problema sa mesom, mlijekom, šećerom" itd.ima inicijativa, koju podržava većina ljudi, a koja se tiče promjene svijesti o uticaju duhana od strane našeg društva, i ograničavanja prostora gdje se može konzumirati.
kad bi se bar malo razmisljalo prije nego se napise glupost...
- seln
- seln
#269 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Ne znam jesi li primjetio... ovdje se vec odavno ne diskutira o zakonu. Ne, prepirka ide po liniji "zabraniti pusenje generalno, pusace u jame, sabirne logore,"....soha96 wrote: ↑25/05/2021 12:42 U ovakvim odlukama biras da li ides prema Berlinu ili Teheranu. Smijesno je da se uopste diskutuje o ovome. Ja sam pusac ali bih sutra odmah podrzao ovaj zakon, ako nismo dovoljno pametni onda se trebamo makar ugledati na pametnije i razvijenije drzave. Zdravlje na prvom mjestu.
nezaposleni mamini sinovi se zale kako im pusaci leze na dzepu. Mladjahni i gorljivi misionari zele citav svijet prevesti na svoju vjeru. Na kraju, kako moze proci diskusija bez uvreda u pravcu dijapore, bez obzira je li ta dijaspora pobjegla ispod noza ili je otisla poslije rata (i jos uvijek odlazi) iz te ah tako divne drzave, u kojoj je sve potamam, samo jos fali zabrana pusenja.
Eto, mladi misionar proziva dijaporu koja podize spomenike Karadzicu i Mladicu.. i sa takvim balvanom razumno diskutirati?
-
tuitamo
#270 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Sve sto je napredan svijet zabrabio treba i u BiH zabraniti.
Tu ne treba biti puno pametan kad vidis kako bolji od tebe rade. Treba biti sretan da imas tu mogucnost.
Tu ne treba biti puno pametan kad vidis kako bolji od tebe rade. Treba biti sretan da imas tu mogucnost.
- muhafuca
#271 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
libo nas i za berlin i za teheransoha96 wrote: ↑25/05/2021 12:42 U ovakvim odlukama biras da li ides prema Berlinu ili Teheranu. Smijesno je da se uopste diskutuje o ovome. Ja sam pusac ali bih sutra odmah podrzao ovaj zakon, ako nismo dovoljno pametni onda se trebamo makar ugledati na pametnije i razvijenije drzave. Zdravlje na prvom mjestu.
trebamo se mi izmedju sebe sjest i dogovorit sta cemo i kako cemo bez da nesto radimo samo zato sto je to berlin uradio ili zatoo sto je to teheran uradio.
pa ako mi odlucimo da nama odgovara da zabranimo, onda zabranimo
a ako mi odlucimo da nama odgovara da ne zabranimo onda ne zabranimo
- seln
#272 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Korupcija, npr.? Kupljene diplome? IMT poslovanje?
Ah, mene budale... ja zaboravio da se na njih ne smije.
Dakle, kao surogat pravdi, kita se moze ostriti na pusacima.
-
zigzag
#273 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Zašto je problem imati restorane sa čistim zrakom za sve?
-
soha96
#274 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
U svakoj diskusiji imas radikale, ja nisam primijetio da su vecina na ovoj temi, mislim da vecina dijeli moje misljenje.seln wrote: ↑25/05/2021 13:18Ne znam jesi li primjetio... ovdje se vec odavno ne diskutira o zakonu. Ne, prepirka ide po liniji "zabraniti pusenje generalno, pusace u jame, sabirne logore,"....soha96 wrote: ↑25/05/2021 12:42 U ovakvim odlukama biras da li ides prema Berlinu ili Teheranu. Smijesno je da se uopste diskutuje o ovome. Ja sam pusac ali bih sutra odmah podrzao ovaj zakon, ako nismo dovoljno pametni onda se trebamo makar ugledati na pametnije i razvijenije drzave. Zdravlje na prvom mjestu.
nezaposleni mamini sinovi se zale kako im pusaci leze na dzepu. Mladjahni i gorljivi misionari zele citav svijet prevesti na svoju vjeru. Na kraju, kako moze proci diskusija bez uvreda u pravcu dijapore, bez obzira je li ta dijaspora pobjegla ispod noza ili je otisla poslije rata (i jos uvijek odlazi) iz te ah tako divne drzave, u kojoj je sve potamam, samo jos fali zabrana pusenja.
Eto, mladi misionar proziva dijaporu koja podize spomenike Karadzicu i Mladicu.. i sa takvim balvanom razumno diskutirati?
-
moonca
#275 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Da li nepushaci, u RL izbjegavaju pusace-- je li moguce prijateljstvo izmedju te dvije grupe, druzenje u kuci, restoranu itd..._id=17362974 wrote:25/05/2021 13:18 Ne, prepirka ide po liniji "zabraniti pusenje generalno, pusace u jame, sabirne logore,"....