Da li je moguce banovati?Waxxyyxxyy wrote: ↑07/04/2021 17:54Hanjalic moze opisati svoj zadnji plagijat i zasto su se potpisi povuklizz215 wrote: ↑07/04/2021 17:51PA ZASTO INSPEKCIJA NE OBAVLJA SVOJ POSAO? Je li mi ovo govorite da je on mogao biti smijenjen? Da je moglo ovo sve proci regularno bez pokretanja foruma?selma-etf wrote: ↑07/04/2021 17:47
Na to pitanje možda Waxxyyxxyy zna odgovor. Zahtjev inspekciji sam predala prije 19 dana. Naravno nije anonimno kao "zabrinuti tetak" već potpisano pa i njega proslijeđujem.
Sarajevo, 19.03.2021. godine
Kantonalna uprava za inspekcijske poslove
Inspektorat prosvjetne inspekcije
Kantonalni prosvjetni inspektor za visoko obrazovanje
Aleja Bosne Srebrene bb, 71000 Sarajevo
HITNO!!!!!!!!!!!!!
PREDMET: URGENCIJA - Prijava kršenja Zakona o visokom obrazovanju od strane rukovodioca organizacione jedinice – dekana Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu
Poštovani,
U skladu sa članom 138. stav (3) Zakona o visokom obrazovanju i članom 114. stav (3) Statuta Univerziteta u Sarajevu, jedna trećina članova Vijeća Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu pokrenula je proceduru i dostavila Vijeću Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu obrazložen prijedlog za prijevremeno razrješenje rukovodioca organizacione jedinice – dekana Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, prof. dr. Jasmina Velagića. Isti prijedlog istovremeno je dostavljen i dekanu, prof. dr. Jasminu Velagiću u svojstvu predsjedavajućeg Vijeća Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, a kako bi imenovani poduzeo naredne, zakonom jasno propisane procedure. Prijedlog je službenim putem – putem protokola Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu predat i zaveden pod brojem 01-1097/21 od 03.03.2021. godine (dostavlja se u prilogu).
Na osnovu naprijed navedenog, saglasno imperativnoj pravnoj normi, članu 138. stav (4) Zakona o visokom obrazovanju, rukovodilac organizacione jedinice je bio dužan sazvati sjednicu vijeća najkasnije 15 dana od dana prijema obrazloženog prijedloga za prijevremeno razrješenje, te također u istom roku o tome obavijestiti rukovodioca visokoškolske ustanove – rektora Univerziteta u Sarajevu i osnivača, odnosno Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo. Do ovog trenutka, odnosno posljednjeg dana isteka roka za poduzimanje svih zakonom propisanih obaveza koje je rukovodilac organizacione jedinice – dekan Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, prof. dr. Jasmin Velagić bio dužan poduzeti, ništa nije poduzeto!
S obzirom na nadležnosti ove inspekcije, smatrajući ovo pitanje ne samo od interesa za nastavak rada Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, nego i u cilju zaštite javnog interesa, zahtijevam da izvršite inspekcijski nadzor na sve naprijed navedene okolnosti. Vodeći računa o važnosti ovog pitanja, činjenici da su zakonski rokovi prekršeni od strane odgovorne osobe, te uvažavajući potencijalne posljedice ovakvog samovoljnog ponašanja, molim da ovu prijavu smatrate hitnom i po istoj postupite bez odlaganja!
Prijavu istovremeno, kao informaciju o poduzetim radnjama dostavljam i rukovodiocu visokoškolske ustanove – rektoru Univerziteta u Sarajevu i osnivaču, odnosno Ministarstvu za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo.
S poštovanjem,
Podnosilac prijave
Prof. dr. Selma Hanjalić
Uzas!
Dekan ETF -a - diskusija
-
zz215
#251 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
-
megaribi1
-
erentedia
#253 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Jel imamo dogovor za instrukcije, onda mozemo plagirati nesto together

[/quote]
Prijavljujem te adminu Waxy stvarno si nekulturan, mogli su ti roditelji biti po godinama, meni jesu npr mogli.
Pa čovječe kako možeš tako ružno pisat?
[/quote]
Prijavljujem te adminu Waxy stvarno si nekulturan, mogli su ti roditelji biti po godinama, meni jesu npr mogli.
-
Waxxyyxxyy
#254 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
[/quote]
Ja ti istinu govorim, profesori su potpisali jedan bunt papira, a Hanjalic umetnula drugi, zato su profesori povukli potpise
-
Zeljko Juric
#255 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Last edited by Zeljko Juric on 07/04/2021 19:03, edited 1 time in total.
-
Waxxyyxxyy
#256 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Ja ti istinu govorim, profesori su potpisali jedan bunt papira, a Hanjalic umetnula drugi, zato su profesori povukli potpiseWaxxyyxxyy wrote: ↑07/04/2021 18:00Prijavljujem te adminu Waxy stvarno si nekulturan, mogli su ti roditelji biti po godinama, meni jesu npr mogli.
[/quote]
Evo zeljko neka kaze je li istina
-
erentedia
#258 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Ja ti istinu govorim, profesori su potpisali jedan bunt papira, a Hanjalic umetnula drugi, zato su profesori povukli potpiseWaxxyyxxyy wrote: ↑07/04/2021 18:00Prijavljujem te adminu Waxy stvarno si nekulturan, mogli su ti roditelji biti po godinama, meni jesu npr mogli.
[/quote]
Tako piši, kulturno.
Sad je ok. Samo kulturno i argumenti!
Imate uskličnik za svaki post pa ako neki post nije ok tu prijavite adminima ono što nije ok.
-
Waxxyyxxyy
-
Guadalajara
-
Guadalajara
#261 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Ovo od prijava KUIP nema nista. 
Dobit ces pismo-odgovor @selma-etf nakon mjesec-dva dana, pa ce te odbiti, pa ces se opet drugostepenom zaliti...i oni ce te skinuti...znaci nista od toga
Dobit ces pismo-odgovor @selma-etf nakon mjesec-dva dana, pa ce te odbiti, pa ces se opet drugostepenom zaliti...i oni ce te skinuti...znaci nista od toga
Last edited by Guadalajara on 07/04/2021 18:07, edited 1 time in total.
-
Waxxyyxxyy
#262 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Zeljko je posten, on ce potvrditi, profesori su potpisali jedan bunt papira, a onda je "netko" umetnuo novi bunt papira
-
Waxxyyxxyy
#263 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Zeljko je posten, on ce potvrditi, profesori su potpisali jedan bunt papira, a onda je "netko" umetnuo novi bunt papira
-
selma-etf
#264 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
A zašto nam ne kažeš ko je povukao potpise kad sve znaš. Ja o tome ne znam ništa, jedino se onda moglo još ljudi potpisati ako je to tako dozvoljeno.
- Osim_13
#265 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Tek sad kontam kako je moj fakultet dosadan ko proljev.
-
Waxxyyxxyy
#266 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Da li si dodavala papire u vec potpisane?selma-etf wrote: ↑07/04/2021 18:08A zašto nam ne kažeš ko je povukao potpise kad sve znaš. Ja o tome ne znam ništa, jedino se onda moglo još ljudi potpisati ako je to tako dozvoljeno.
-
polyx
#267 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Ti nisi predstavnik studenata drugog ciklusa, ti ovdje predstavljaš samo sebe i vlastiti interes kao što to godinama radiš. Nemaš jednog prijatelja na fakultetu što je opće poznato, pa pokušavaš se zbližiti s profesorima prenoseći im informacije i priče koje čuješ od studenata. Čuo sam jako potresne priče kako se javljaš studentima, konkretno studenticama brucoškinjama i šalješ neprimjerene poruke, te ih ometaš. Svoje slobodno vrijeme provodiš gledajući rezultate drugih studenata jer si opsjednut životima drugih ljudi (vjerovatno zato što nemaš vlastiti). Opasnost si ovom fakultetu i prosto mi nije jasno kako dekan može slušati išta što ti pričaš, jer sve što pričaš i radiš, radiš zbog svog ličnog interesa. Obična si ulizica, a čvrsto vjerujem da će ovaj fakultet postati bolje mjesto kada ga ti napustiš, AKO GA IKAD NAPUSTIŠ jer bukvalno vječno studiraš.gux wrote: ↑07/04/2021 16:39 Ja evo čitam i ne vjerujem, tačno me stid. Ja mislim da je svima ovdje jasno, da poenta nije uopšte oko praznika jel radni ili neradni, nego je poenta da se vrši napad na dekana, da se proba i preko foruma i grupa, kad već nije prošlo regularnim putevima. Koristi se situacija kad je dekan na bolničkom liječenju, na kisiku zbog korone. Zaista jadno.
Po akademskom kalendaru, Uskrs (kao i ostali vjerski praznici) je neradni dan za osobe koji slave isti praznik i tu se ne vrši nikakva diskriminacija. Uvijek se izlazilo u susret studentima koji slave neki praznik, pa se nastava ili pomjeri ili student dođe u drugu grupu koja ima vježbe drugi dan i slično. Da je zaista bio cilj da se riješi "problem vjerskih praznika", student prodekan bi poslao kulturan mail upravi, koja bi bez sumnje našla neki kompromis i riješila to pitanje. Ja ne sumnjam da bi uprava poslala mail profesorima da predavanja ako su u mogućnosti ne održavaju (jer većina predmeta ima 12-13 predavanja u 15 sedmica nastave) ili da se predavanja snime i budu dostupna studentima poslije (što dio profesora svakako već i radi za vrijeme ove online nastave). Međutim student prodekan je odlučio da napiše vrlo tendeciozan mail i to u nedjelju (dan pred ponedjeljak) svim profesorima na fakultetu s jednim u neku ruku napadačkim tonom, u kojem se traži da od "od sutra i u buduće" svi vjerski praznici budu neradni dani za sve studente (ne samo za studente koji ih slave), i dalje se navodi kako se nepoštivanjem toga vrši diskriminacija i ruši integritet fakulteta.
Na taj mail je dobila odgovor od dekana da pogleda legendu akademskog kalendara u kojem piše da je Uskrs neradni dan za one koji ga slave, i da nije njeno da odlučuje koji će dan biti radni a koji neradni.
Da ne bude da je anonimno, ovo je pisao predstavnik studenata drugog ciklusa.
-
zz215
#268 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Fascinantno je da su prodekani bili dva profesora divna - prof Juric koji mi predaje, a za prof Selmu sam cuo samo rijeci hvale. Tuzno je sto se toliko gnusnih lazi iznosi protiv ljudi koji su mozda cak najsvjetlije tacke fakulteta. Tacno isti proces kao u BiH, usuti sve koji pricaju, a ako ih ne mozes usutjeti onda ih izbaci i klevete razne govori prema njima.
Tuzno da ne moze biti tuznije. A studenti su samo kolateralna steta ovih prepucavanja.
-
Xforumas
#269 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Neka deda nemoj crtati ziv bio, idi igraj se s unucima sta ces na forumi. Predavali su mi obojica i uvijek bi odabrao Jurica ali ocigledno ja ne odlucujem. Dok ne budes ti odlucivao postuj odluku drugih.hrasno38 wrote: ↑07/04/2021 15:54Posto vidim da je ovo sto ja pisem veoma kompleksno za tebe gradivo da pojednostavim....ja ne pljujem i ne pisem nista lose o Velagicu kao profesoru i kao strucnjaku nego kao covjeku sa veoma losim ljudskim osobinama da bi rukovodio jednim fakultetom. Ako mislis da je dovoljno biti skolovan pa da budes sve na svijetu fulio si neke stvari u zivotu jer da pitas zavrsene studente koga vise cijene kao profesora Juric ili Velagica....80% ce ih reci ovog prvog jer ne ulazeci u njihov kvalitet znanja koji je nesporan kod obojce Zeljko ima 10x bolje ljudske osobine da bi radio sa studentima.....da i i zaista ga interesuje problem studenta za razliku od jos jednog u nizu SDA potcka koji je tu sjeo kako neki ljudi pricaju iz SDA prevarom jer je vise nego ocito Sekin ljubimac. Nadam se da ti je sad malo jasnije jer Klix nije jos uvijek omogucio crtanje a kad omoguci deda ti i nacrta ako treba!Xforumas wrote: ↑07/04/2021 15:47Aha, sad ide i prica "dok sam se ja borio" kao da je to relevantno za mjesto dekana. Borio se i moj otac (evo kaze nije se uvrijedio sto sam mu rekao da je deda - valjda ga i unuci tako zovu pa navikao) pa nije materijal za dekana ali opet ne pljuje po skolovanijim ljudima.
-
zz215
#270 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Da, kolegice s godine su mi govorile kako im se javlja, ne bira ni kojoj ce, kao i svakoj koja tek upise fakultet. Moji drugovi i ja se doslovno grozimo na te stvari, niko ga ne voli.polyx wrote: ↑07/04/2021 18:11Ti nisi predstavnik studenata drugog ciklusa, ti ovdje predstavljaš samo sebe i vlastiti interes kao što to godinama radiš. Nemaš jednog prijatelja na fakultetu što je opće poznato, pa pokušavaš se zbližiti s profesorima prenoseći im informacije i priče koje čuješ od studenata. Čuo sam jako potresne priče kako se javljaš studentima, konkretno studenticama brucoškinjama i šalješ neprimjerene poruke, te ih ometaš. Svoje slobodno vrijeme provodiš gledajući rezultate drugih studenata jer si opsjednut životima drugih ljudi (vjerovatno zato što nemaš vlastiti). Opasnost si ovom fakultetu i prosto mi nije jasno kako dekan može slušati išta što ti pričaš, jer sve što pričaš i radiš, radiš zbog svog ličnog interesa. Obična si ulizica, a čvrsto vjerujem da će ovaj fakultet postati bolje mjesto kada ga ti napustiš, AKO GA IKAD NAPUSTIŠ jer bukvalno vječno studiraš.gux wrote: ↑07/04/2021 16:39 Ja evo čitam i ne vjerujem, tačno me stid. Ja mislim da je svima ovdje jasno, da poenta nije uopšte oko praznika jel radni ili neradni, nego je poenta da se vrši napad na dekana, da se proba i preko foruma i grupa, kad već nije prošlo regularnim putevima. Koristi se situacija kad je dekan na bolničkom liječenju, na kisiku zbog korone. Zaista jadno.
Po akademskom kalendaru, Uskrs (kao i ostali vjerski praznici) je neradni dan za osobe koji slave isti praznik i tu se ne vrši nikakva diskriminacija. Uvijek se izlazilo u susret studentima koji slave neki praznik, pa se nastava ili pomjeri ili student dođe u drugu grupu koja ima vježbe drugi dan i slično. Da je zaista bio cilj da se riješi "problem vjerskih praznika", student prodekan bi poslao kulturan mail upravi, koja bi bez sumnje našla neki kompromis i riješila to pitanje. Ja ne sumnjam da bi uprava poslala mail profesorima da predavanja ako su u mogućnosti ne održavaju (jer većina predmeta ima 12-13 predavanja u 15 sedmica nastave) ili da se predavanja snime i budu dostupna studentima poslije (što dio profesora svakako već i radi za vrijeme ove online nastave). Međutim student prodekan je odlučio da napiše vrlo tendeciozan mail i to u nedjelju (dan pred ponedjeljak) svim profesorima na fakultetu s jednim u neku ruku napadačkim tonom, u kojem se traži da od "od sutra i u buduće" svi vjerski praznici budu neradni dani za sve studente (ne samo za studente koji ih slave), i dalje se navodi kako se nepoštivanjem toga vrši diskriminacija i ruši integritet fakulteta.
Na taj mail je dobila odgovor od dekana da pogleda legendu akademskog kalendara u kojem piše da je Uskrs neradni dan za one koji ga slave, i da nije njeno da odlučuje koji će dan biti radni a koji neradni.
-
selma-etf
#271 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Zaista ne razumijem o čemu pričaš. Daj makar jedan dokaz kao i ja što postavljam pa mogu odgovoriti.Waxxyyxxyy wrote: ↑07/04/2021 18:09Da li si dodavala papire u vec potpisane?
-
erentedia
#272 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Dobacuje curama?polyx wrote: ↑07/04/2021 18:11Ti nisi predstavnik studenata drugog ciklusa, ti ovdje predstavljaš samo sebe i vlastiti interes kao što to godinama radiš. Nemaš jednog prijatelja na fakultetu što je opće poznato, pa pokušavaš se zbližiti s profesorima prenoseći im informacije i priče koje čuješ od studenata. Čuo sam jako potresne priče kako se javljaš studentima, konkretno studenticama brucoškinjama i šalješ neprimjerene poruke, te ih ometaš. Svoje slobodno vrijeme provodiš gledajući rezultate drugih studenata jer si opsjednut životima drugih ljudi (vjerovatno zato što nemaš vlastiti). Opasnost si ovom fakultetu i prosto mi nije jasno kako dekan može slušati išta što ti pričaš, jer sve što pričaš i radiš, radiš zbog svog ličnog interesa. Obična si ulizica, a čvrsto vjerujem da će ovaj fakultet postati bolje mjesto kada ga ti napustiš, AKO GA IKAD NAPUSTIŠ jer bukvalno vječno studiraš.gux wrote: ↑07/04/2021 16:39 Ja evo čitam i ne vjerujem, tačno me stid. Ja mislim da je svima ovdje jasno, da poenta nije uopšte oko praznika jel radni ili neradni, nego je poenta da se vrši napad na dekana, da se proba i preko foruma i grupa, kad već nije prošlo regularnim putevima. Koristi se situacija kad je dekan na bolničkom liječenju, na kisiku zbog korone. Zaista jadno.
-
smijesni_ste
#273 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Evo jedno pitanjce, zašto ste napravili novi account na forumu, a posljednji put ste se logirali koristeći stari account baš danas koliko vidimZeljko Juric wrote: ↑07/04/2021 13:48 Ko god ima šta da me pita, nek izvoli. Ja svoja mišljenja ne iznosim anonimno.
Da ostavite dobar utisak jer vam je sada nick ime i prezime ili je neko drugi ipak u pitanju?
-
Waxxyyxxyy
#274 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Sad bar profesori na fakultetu mogu znati sa kim imaju poslaselma-etf wrote: ↑07/04/2021 18:15Zaista ne razumijem o čemu pričaš. Daj makar jedan dokaz kao i ja što postavljam pa mogu odgovoriti.
-
erentedia
#275 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Pa lože li se makar na njega?Da, kolegice s godine su mi govorile kako im se javlja, ne bira ni kojoj ce, kao i svakoj koja tek upise fakultet. Moji drugovi i ja se doslovno grozimo na te stvari, niko ga ne voli.