NediM17 wrote:emko1234 wrote:moguce da ga nema jos za kupiti. al dolazi sigurno brzo jer se golf gte uveliko prodaje.
Mozda sam subjektivan jer volim njemacka auta, pogotovo vw koncern al stvarno imam prilike svasta voziti i vozim. Nedavno smo nabavili golfa 7, to auto je za mene top onoga sto ta klasa moze da ponudi.
Od direktne konkurencije mi ne pada nijedan auto na pamet za koji bi mogao reci da je blizu golfa.
Znaci pricamo o autu generalno. Motori, tehnologija, izgled, vozne osobine, uzitak u voznji, cijena, postprodaja. Ja mislim da ko je god iole objektivan i nije vw hejter da ce se sloziti.
Focus, Astra, pa i Civic, ali ga nazalost nije moguce kupiti u BiH. Ovi auti ako nisu bolji nisu nista losiji od tog Golfa.
Tu su i mnogi drugi, 308, C4, Cee'd, Megane, i30, Auris, ali hajde da njih "odbacimo" jer nemaju u ponudi dizelasa kao sto ima Golf, ali takodjer, u svemu drugom osim u motorizaciji ne zaostaju sekunde za Golfom. Ko cilja na 1.6 TDI, svi ovi auti su bolji izbor nego li taj famozni Golf.

Prvo, malo je neozbiljno da mi ko nekome u ko između ostalog ima i tog golfa ti govoriš o njemu.
Drugo, odgovorno tvrdim da je astra J najgora astra otkako se taj model proizvodi. Neko ko poredi golf 7 i astru J je po meni neozbiljan toliko da ne vrijedi s njim ulaziti u raspravu.
Astra J sa 1.6cdti motorom od famoznih 136ks ima performanse kakve ima 1.6tdi golf sa 110ks. Po meni to dosta govori o onim stvarima koje mene lično zanimaju kod auta (motor, mjenjač, vozne osobine, dinamika) jer mi nije 70 godina pa da kažem da mi auto treba od tačke A do tačke B.
Imam model koji ima 150 dizel konja. Imao sam priliku nedavno da se probam s jednom biturbo dizel astrom onako od semafora do semafora, doduše bila je karavan, ja sam mislio da je to auto pokvareno. Ovo je blagi offtopic, štp se tiče potrošnje koju su naveo ko minus golfa, samo ću ti reći da 2.0tdi na otvorenom sa 58,3 litra goriva koliko maximalno stane u njega prelazi 1220km u vožnji i u kojoj se vozi 80-90 i u kojoj se vozi po gradu, doduše ne u špici i autoputa gdje se vozi 150 po 2-3 sata.
Prema tome, zamolio bih te lijepo da ako ćemo već pričati, da pričamo argumentovano.
Što se tiče omiljenje parole Bošnja, vw hejtera koja glasi "bošnjo samo zna za vw", zamolio bih vas da ukoliko niste u mogućnosti napustiti našu lijepu zemlju, pitate nekoga ko živi u dijaspori bez obzira na zemlju (pričamo o europi) koliko često se vw modeli a posebno golf viđaju na cesti?!
Što se tiče konkurencije, auris sigurno nikad neće biti ni blizu golfa, isto kao ni civic a ni kia ceed ili hyundai i30, auto koje bi moglo biti blizu golfa je megane, ili c4, eventualno ford focus. I to samo zato što liče na nešto. Vozne osobine prosjčnog megana i prosječnog golfa su neuporedive.