Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
supercali

#251 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by supercali »

konektovan wrote:
citroen xm wrote:Pasat je odličan automobil, ali nevjerovatno je šta mu sve ubrajate u novine. Čuj bi turbo dizelaš. Pa kada se to nudilo u toj klasi..... Samo ovi trenutno izvlače više snage, ali tehnologija je ista. Opet ponavljam, Pasat jeste odličan automobil ali reći da je daleko ispred konkurencije kao recimo P508 je smiješno. Možda taj DSG mjenjač je napredniji, to stoji, ali ostalo ništa.
Pa nudi vise opcija od konkurencije( konfekcije) a jako je blizu premium proizvodjaca,a u nekim stvarima je tu negdje sa njima.
Pa i citroen je po udobnosti ako ne bolji onda rame uz rame sa premuiumom sto se tice udobnosti sjedista
Kod svakog mozes naci nesto sto je bolje od drugih i sto je blizu ili jednako premiumu
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#252 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by konektovan »

Ukupno gledajuci respo,ukupno,taj passat ima vise kvaliteta ako neko trazi udoban,brz i stabilan auto. Te stvari neko vise cijeni od mekanîh sjedista iz citroena.
emko1234

#253 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by emko1234 »

NediM17 wrote:
emko1234 wrote:moguce da ga nema jos za kupiti. al dolazi sigurno brzo jer se golf gte uveliko prodaje.
Mozda sam subjektivan jer volim njemacka auta, pogotovo vw koncern al stvarno imam prilike svasta voziti i vozim. Nedavno smo nabavili golfa 7, to auto je za mene top onoga sto ta klasa moze da ponudi.
Od direktne konkurencije mi ne pada nijedan auto na pamet za koji bi mogao reci da je blizu golfa.
Znaci pricamo o autu generalno. Motori, tehnologija, izgled, vozne osobine, uzitak u voznji, cijena, postprodaja. Ja mislim da ko je god iole objektivan i nije vw hejter da ce se sloziti.
Focus, Astra, pa i Civic, ali ga nazalost nije moguce kupiti u BiH. Ovi auti ako nisu bolji nisu nista losiji od tog Golfa.

Tu su i mnogi drugi, 308, C4, Cee'd, Megane, i30, Auris, ali hajde da njih "odbacimo" jer nemaju u ponudi dizelasa kao sto ima Golf, ali takodjer, u svemu drugom osim u motorizaciji ne zaostaju sekunde za Golfom. Ko cilja na 1.6 TDI, svi ovi auti su bolji izbor nego li taj famozni Golf. :wink:
Prvo, malo je neozbiljno da mi ko nekome u ko između ostalog ima i tog golfa ti govoriš o njemu.
Drugo, odgovorno tvrdim da je astra J najgora astra otkako se taj model proizvodi. Neko ko poredi golf 7 i astru J je po meni neozbiljan toliko da ne vrijedi s njim ulaziti u raspravu.
Astra J sa 1.6cdti motorom od famoznih 136ks ima performanse kakve ima 1.6tdi golf sa 110ks. Po meni to dosta govori o onim stvarima koje mene lično zanimaju kod auta (motor, mjenjač, vozne osobine, dinamika) jer mi nije 70 godina pa da kažem da mi auto treba od tačke A do tačke B.
Imam model koji ima 150 dizel konja. Imao sam priliku nedavno da se probam s jednom biturbo dizel astrom onako od semafora do semafora, doduše bila je karavan, ja sam mislio da je to auto pokvareno. Ovo je blagi offtopic, štp se tiče potrošnje koju su naveo ko minus golfa, samo ću ti reći da 2.0tdi na otvorenom sa 58,3 litra goriva koliko maximalno stane u njega prelazi 1220km u vožnji i u kojoj se vozi 80-90 i u kojoj se vozi po gradu, doduše ne u špici i autoputa gdje se vozi 150 po 2-3 sata.
Prema tome, zamolio bih te lijepo da ako ćemo već pričati, da pričamo argumentovano.

Što se tiče omiljenje parole Bošnja, vw hejtera koja glasi "bošnjo samo zna za vw", zamolio bih vas da ukoliko niste u mogućnosti napustiti našu lijepu zemlju, pitate nekoga ko živi u dijaspori bez obzira na zemlju (pričamo o europi) koliko često se vw modeli a posebno golf viđaju na cesti?!

Što se tiče konkurencije, auris sigurno nikad neće biti ni blizu golfa, isto kao ni civic a ni kia ceed ili hyundai i30, auto koje bi moglo biti blizu golfa je megane, ili c4, eventualno ford focus. I to samo zato što liče na nešto. Vozne osobine prosjčnog megana i prosječnog golfa su neuporedive.
emko1234

#254 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by emko1234 »

citroen xm wrote:Pasat je odličan automobil, ali nevjerovatno je šta mu sve ubrajate u novine. Čuj bi turbo dizelaš. Pa kada se to nudilo u toj klasi..... Samo ovi trenutno izvlače više snage, ali tehnologija je ista. Opet ponavljam, Pasat jeste odličan automobil ali reći da je daleko ispred konkurencije kao recimo P508 je smiješno. Možda taj DSG mjenjač je napredniji, to stoji, ali ostalo ništa.
Jedina sličnost između 508 i passata je veličina.
Sve ostalo je debelo nadmašeno od strane passata, od performansi, dinamike, motorizacije, ponude mjenjača, opcione opreme, do aktivne i pasivne sigurnosti.
Izlija

#255 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by Izlija »

Ma kakav WV samo BMW :lol:
supercali

#256 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by supercali »

konektovan wrote:Ukupno gledajuci respo,ukupno,taj passat ima vise kvaliteta ako neko trazi udoban,brz i stabilan auto. Te stvari neko vise cijeni od mekanîh sjedista iz citroena.
Pa ti si pomenuo neke stvari ne ukupno do sada
supercali

#257 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by supercali »

emko1234 wrote:
Sve ostalo je debelo nadmašeno od strane passata, od performansi, dinamike, motorizacije, ponude mjenjača, opcione opreme, do aktivne i pasivne sigurnosti.
Jah
By emko endjenijer aus wolfsburg
klixo

#258 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by klixo »

ado-šampion wrote:
SSemir wrote: ammmm, to sam misljenje cuo od vlasnika mercedesa w204...valjda ima malo kredibiliteta njegovo misljenje,.
a citirao sam misljenje momka koji je vlasnik jednog takvog..
hmmm
Slozicemo se ako sjedis 9 sati u nekim sjedistima, ustanes jednom u toku te voznje da kupis nesto u pekari, i kad stignes na destinaciju nista te ne boli, nemas bolove u ledjima, nisi umoran, onda se za ta sjedista ne moze reci da su neudobna ni po kojem osnovu. Ne moram biti vlasnik ni jednog auta da to znam, mogao sam jednostavno rentati tog Passata, tako da u ovom slucaju njegov kredibilitet kao vlasnika W204 ne igra ulogu.

Objektivnost je jedno, a misljenje u Bosni nesto sasvim drugo. Misljenje u Bosni se svede na (lupam) "jarane imam renola, us'o u taksi vw slomio se, tvrda sjedista". A onda kad ga pitas "pa dokle si isao s taksijem, do Tuzle", kaze "ma jarane isao od Otoke do grada". I on je formirao misljenje o udobnosti nekih sjedista na putu od 5 kilometara. :-)

Btw. osnovna sjedista u Passatima 6 i 7, u koje spada i CC, jesu malo malena i moguce da su neudobna za nekog ko je puno tezak, ja sam 1.88, 85, poprilicno u formi, tako da su meni bila udobna, opet kazem objektivno gledajuci, ne na parkingu ili na putu od 10 kilometara. U paketimu Comfortline ili uz doplatu dolaze ergoComfort sjedista koja su odlicna, hvaljena na sva zvona.
Nije do sjedista , vec do sportskih amortizera koji osjete svaku rupu na cesti.
klixo

#259 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by klixo »

supercali wrote:
emko1234 wrote:
Jah
By emko endjenijer aus wolfsburg
Kakva crna 508ica , auto koje platis 50.000 2011te godine sada ima cijenu 18-19k.
A da je lijep jeste , zaista ako bih kupovao polovnjaka u tom cjenovnom rangu bio bi mi prvi izbor, inace pezoa novog ni pod razno kupovati, cijena prebrzo opada.
supercali

#260 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by supercali »

To sto brzo pada je drugi par cipela
Isti slucaj je sa opelom u hr kao kod nas vw sa fordom u britaniji i jos milion primjera gdje su drzave sklone odredjenoj marki vozila

Ps da se razumijemo ne kazem da je 508 bolji od pasata al vala nije ni pasat bolji kao sto se zeli prikazati
Tu je to skoro u 5 deka svaki kad se sve sabere i oduzme samo zavisi ko sta vise preferira
emko1234

#261 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by emko1234 »

supercali wrote:To sto brzo pada je drugi par cipela
Isti slucaj je sa opelom u hr kao kod nas vw sa fordom u britaniji i jos milion primjera gdje su drzave sklone odredjenoj marki vozila

Ps da se razumijemo ne kazem da je 508 bolji od pasata al vala nije ni pasat bolji kao sto se zeli prikazati
Tu je to skoro u 5 deka svaki kad se sve sabere i oduzme samo zavisi ko sta vise preferira
Nemoj pričati gluposti respo. Nego pogledaj malo po netu, passat i 508 iz iste godine, passat je sigurno skuplji barem 5%. Isto je i s golfom.
ado-šampion

#262 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by ado-šampion »

klixo wrote:
ado-šampion wrote:
SSemir wrote: ammmm, to sam misljenje cuo od vlasnika mercedesa w204...valjda ima malo kredibiliteta njegovo misljenje,.
a citirao sam misljenje momka koji je vlasnik jednog takvog..
hmmm
Slozicemo se ako sjedis 9 sati u nekim sjedistima, ustanes jednom u toku te voznje da kupis nesto u pekari, i kad stignes na destinaciju nista te ne boli, nemas bolove u ledjima, nisi umoran, onda se za ta sjedista ne moze reci da su neudobna ni po kojem osnovu. Ne moram biti vlasnik ni jednog auta da to znam, mogao sam jednostavno rentati tog Passata, tako da u ovom slucaju njegov kredibilitet kao vlasnika W204 ne igra ulogu.

Objektivnost je jedno, a misljenje u Bosni nesto sasvim drugo. Misljenje u Bosni se svede na (lupam) "jarane imam renola, us'o u taksi vw slomio se, tvrda sjedista". A onda kad ga pitas "pa dokle si isao s taksijem, do Tuzle", kaze "ma jarane isao od Otoke do grada". I on je formirao misljenje o udobnosti nekih sjedista na putu od 5 kilometara. :-)

Btw. osnovna sjedista u Passatima 6 i 7, u koje spada i CC, jesu malo malena i moguce da su neudobna za nekog ko je puno tezak, ja sam 1.88, 85, poprilicno u formi, tako da su meni bila udobna, opet kazem objektivno gledajuci, ne na parkingu ili na putu od 10 kilometara. U paketimu Comfortline ili uz doplatu dolaze ergoComfort sjedista koja su odlicna, hvaljena na sva zvona.
Nije do sjedista , vec do sportskih amortizera koji osjete svaku rupu na cesti.
To moguce, ali ja sam ovdje replicirao na neudobna sjedista.

Sto se tice sportskih amortizera, ja ne bih ni pod razno auto sa sportskim amortizerima u Bosni. Nisam penzioner, volim da je auto stabilno, da se ne naginje, da se ne ljulja, da je dinamicno, i fakat probao sam neke s tim sportskim amortizerima, auto je ko bolid, ali zelim makar minimum udobnosti u gradu da imam. Ovi sto sam ja probao, BMWi mahom, cak su i dobri na nekim normalnim neravninama, tipa normalan poklopac sahta ili oni tanki lezeci policajci, ali kad je npr. saht propao 20 cenata sto je kod nas cest slucaj, nema im pomoci, zubi ispadaju, jer tim amortizerima za takve rupe nedostaje hoda.

Mada, volio bih probati varijantu sportski ovjes + adaptivni ovjes, recimo DCC, da vidim na sta to lici. Cini mi se da je takav serijski dolazio na Golfu 6 GTD.
supercali

#263 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by supercali »

emko1234 wrote:
supercali wrote:To sto brzo pada je drugi par cipela

Nemoj pričati gluposti respo. Nego pogledaj malo po netu, passat i 508 iz iste godine, passat je sigurno skuplji barem 5%. Isto je i s golfom.
I sta time zelis dokazati?
citroen xm

#264 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by citroen xm »

emko1234 wrote: Jedina sličnost između 508 i passata je veličina.
Izvini jaro, ali ti pričaš tako kao da porediš G7 i Zastavu 101.
Ubrajaj ti šta hoćeš, ali Pasat ukupno gledano nije ništa bolje auto od P508.
direstraits0078

#265 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by direstraits0078 »

Passat tehnoloski ide ispred francuskih vozila, to se mora priznati. Isto kao sto jedan Up tehnoloski ide ispred 108/C1. Ostalo je tu negdje.
emko1234

#266 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by emko1234 »

citroen xm wrote:
emko1234 wrote: Jedina sličnost između 508 i passata je veličina.
Izvini jaro, ali ti pričaš tako kao da porediš G7 i Zastavu 101.
Ubrajaj ti šta hoćeš, ali Pasat ukupno gledano nije ništa bolje auto od P508.
Hahahah, čuj jaro.
Pa izvini ti jaro al passat ima u ponudi opremu kakvu nema P508 ni u opciji. Al evo navest ću ti samo 2 stvari, 4 motion i dsg mjenjač. Dok P508 u 2015 godini i dalje ima prastari aisin poluautomatik kojem treba godina dok prešalta, passat ima 6-7 stepeni dsg.
Stvari košto je aktivni cruise control, xds diferencijal, lcd tablu i slično neću ni spominjati
gtc

#267 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by gtc »

emko1234 wrote:
NediM17 wrote:
emko1234 wrote:moguce da ga nema jos za kupiti. al dolazi sigurno brzo jer se golf gte uveliko prodaje.
Mozda sam subjektivan jer volim njemacka auta, pogotovo vw koncern al stvarno imam prilike svasta voziti i vozim. Nedavno smo nabavili golfa 7, to auto je za mene top onoga sto ta klasa moze da ponudi.
Od direktne konkurencije mi ne pada nijedan auto na pamet za koji bi mogao reci da je blizu golfa.
Znaci pricamo o autu generalno. Motori, tehnologija, izgled, vozne osobine, uzitak u voznji, cijena, postprodaja. Ja mislim da ko je god iole objektivan i nije vw hejter da ce se sloziti.
Focus, Astra, pa i Civic, ali ga nazalost nije moguce kupiti u BiH. Ovi auti ako nisu bolji nisu nista losiji od tog Golfa.

Tu su i mnogi drugi, 308, C4, Cee'd, Megane, i30, Auris, ali hajde da njih "odbacimo" jer nemaju u ponudi dizelasa kao sto ima Golf, ali takodjer, u svemu drugom osim u motorizaciji ne zaostaju sekunde za Golfom. Ko cilja na 1.6 TDI, svi ovi auti su bolji izbor nego li taj famozni Golf. :wink:
Prvo, malo je neozbiljno da mi ko nekome u ko između ostalog ima i tog golfa ti govoriš o njemu.
Drugo, odgovorno tvrdim da je astra J najgora astra otkako se taj model proizvodi. Neko ko poredi golf 7 i astru J je po meni neozbiljan toliko da ne vrijedi s njim ulaziti u raspravu.
Astra J sa 1.6cdti motorom od famoznih 136ks ima performanse kakve ima 1.6tdi golf sa 110ks. Po meni to dosta govori o onim stvarima koje mene lično zanimaju kod auta (motor, mjenjač, vozne osobine, dinamika) jer mi nije 70 godina pa da kažem da mi auto treba od tačke A do tačke B.
Imam model koji ima 150 dizel konja. Imao sam priliku nedavno da se probam s jednom biturbo dizel astrom onako od semafora do semafora, doduše bila je karavan, ja sam mislio da je to auto pokvareno. Ovo je blagi offtopic, štp se tiče potrošnje koju su naveo ko minus golfa, samo ću ti reći da 2.0tdi na otvorenom sa 58,3 litra goriva koliko maximalno stane u njega prelazi 1220km u vožnji i u kojoj se vozi 80-90 i u kojoj se vozi po gradu, doduše ne u špici i autoputa gdje se vozi 150 po 2-3 sata.
Prema tome, zamolio bih te lijepo da ako ćemo već pričati, da pričamo argumentovano.

Što se tiče omiljenje parole Bošnja, vw hejtera koja glasi "bošnjo samo zna za vw", zamolio bih vas da ukoliko niste u mogućnosti napustiti našu lijepu zemlju, pitate nekoga ko živi u dijaspori bez obzira na zemlju (pričamo o europi) koliko često se vw modeli a posebno golf viđaju na cesti?!

Što se tiče konkurencije, auris sigurno nikad neće biti ni blizu golfa, isto kao ni civic a ni kia ceed ili hyundai i30, auto koje bi moglo biti blizu golfa je megane, ili c4, eventualno ford focus. I to samo zato što liče na nešto. Vozne osobine prosjčnog megana i prosječnog golfa su neuporedive.
Pa mora da je neki vrhunski vozac vozio tu astru sa 195ks i dvije turbine, a da si ti sa 150ks i samo jednom turbinom uspio da budes toliko bolji. Astra jeste teska i to je nedostatak koji za sobom povlaci i agilnost i snagu i potrosnju, ali je zato udobnost i osjecaj koji imas dok se vozis u njoj po meni savrsen.
Slazem se s tobom da Auris, Ceed ili i30 uopste ne treba da se porede sa modelima europskih proizvodjaca, ali sve je to stvar licnog ukusa. Neki kazu npr kod Opela mjenjac ne valja, meni je recimo idealan, jer sam navikao na takav. Vozio sam Corsu i kad sjednem da vozim Pola meni je bilo kao da u igracku sjednem. Onaj volan odvratan bez ikakvog osjcaja, mjenjac isto, pojma nemas hoce li ti ostati u ruci ili si ubacio u brzinu i slicno... sve je do osjecaja i na sta se neko navikao. Btw. da ne bi rekli da je Polo bio neki stari, a Corsa nova - Corsa je 4 godine starija od tog Pola bila.
mayab

#268 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by mayab »

BOSANCIMA I HERCEGOVCIMA SAMO BACIS KOST U OBLIKU PASSATA, GOLFA ITD. I ETO TI 6 STRANICA PISANJA O SVEMU I SVAČEMU, A TEMA VEĆ U STARTU NAKARADNO - POGREŠNO FORMULISANA!
OVO JE ZA DISERTACIJU IZ PSIHOLOGIJE! :thumbup:

:lol: :lol:
madner

#269 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by madner »

Probao od semafora do semafora. :D
citroen xm

#270 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by citroen xm »

emko1234 wrote: Hahahah, čuj jaro.
Pa izvini ti jaro al passat ima u ponudi opremu kakvu nema P508 ni u opciji. Al evo navest ću ti samo 2 stvari, 4 motion i dsg mjenjač. Dok P508 u 2015 godini i dalje ima prastari aisin poluautomatik kojem treba godina dok prešalta, passat ima 6-7 stepeni dsg.
Stvari košto je aktivni cruise control, xds diferencijal, lcd tablu i slično neću ni spominjati

Ok, za DSG sam rekao. Ima i P508 inu verziju sa pogonom na 4 točka samo nije klasičan 4x4.
LCD tabla je sigurno nešto što toliko razdvaja dva auta da nisu ni slični. :lol:
ado-šampion

#271 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by ado-šampion »

Passat je realno s B8 odmakao konfekciji u srednjoj klasi svidjalo se to nekome ili ne.

Ponuda motora, opreme (LCD displej, napredni audio sistemi, vrhunska sjedista) tehnickih opcija u vidu DSGa, 4Motion pogona, XDS diferencijala, pa i DCCa. Realno danas je tesko naci nesto cime Passat makar blizu na prilazi premium markama. Jedino sto ga koci je sto u istoj kuci postoji i A4.

To je i logicno, VW grupaciji ide pravo dobro, imaju para da ulazu. Francuzi to realno vise ne mogu pratiti, posebno ne PSA jer su u dugovima i nemaju para da ulazu u nove stvari. Ne danas, nemaju vec godinama. Po automatskim mjenjacima se sve vidi, tehnologija zastarila prije 10 godina. Najvece cudo tehnike u PSA autu hidraulicni ovjes unaprijedjen s kraja osamdesetih. Samo kad pogledas ponudu PSA u toj klasi, sve auta koja se vuku na platformi iz 2001. godine. Isto kao sto su im se i kompakti do 2001. do 2013. vukli na istoj platformi.

U krajnoj liniji, sva auta su ista, imaju 4 tocka. Po tome su svi automatski mjenjaci isti (sami saltaju), isto kao i poluautomatski, i pogoni na 4 tocka svi su isti, ne vuku 2 nego 4 tocka. Ali realno danas se auta razikuju cak po jebenom radiju da ne idem dalje. DGS je vrhunac sto se tice automatskih i polu-automatskih mjenjaca trenutno, 4Motion je vrlo dobar pogon na sva 4 tocka, motori vrlo dobri, LCD displej nema niko u toj klasi. Upravo ti detalji su ono sto danas razdvaja projecna i iznadprosjecna auta.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#272 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by mali_milojica »

PSA grupacija ima novi automatski mjenjac. EAT6 i svi ga hvale. Nije u rangu jednog DSG,ali je svjetlosnim godinama odmakao starom mjenjacu koji se mogao naci u PSA autima.
condy

#273 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by condy »

ado-šampion wrote:Passat je realno s B8 odmakao konfekciji u srednjoj klasi svidjalo se to nekome ili ne.

Ponuda motora, opreme (LCD displej, napredni audio sistemi, vrhunska sjedista) tehnickih opcija u vidu DSGa, 4Motion pogona, XDS diferencijala, pa i DCCa. Realno danas je tesko naci nesto cime Passat makar blizu na prilazi premium markama. Jedino sto ga koci je sto u istoj kuci postoji i A4.

To je i logicno, VW grupaciji ide pravo dobro, imaju para da ulazu. Francuzi to realno vise ne mogu pratiti, posebno ne PSA jer su u dugovima i nemaju para da ulazu u nove stvari. Ne danas, nemaju vec godinama. Po automatskim mjenjacima se sve vidi, tehnologija zastarila prije 10 godina. Najvece cudo tehnike u PSA autu hidraulicni ovjes unaprijedjen s kraja osamdesetih. Samo kad pogledas ponudu PSA u toj klasi, sve auta koja se vuku na platformi iz 2001. godine. Isto kao sto su im se i kompakti do 2001. do 2013. vukli na istoj platformi.

U krajnoj liniji, sva auta su ista, imaju 4 tocka. Po tome su svi automatski mjenjaci isti (sami saltaju), isto kao i poluautomatski, i pogoni na 4 tocka svi su isti, ne vuku 2 nego 4 tocka. Ali realno danas se auta razikuju cak po jebenom radiju da ne idem dalje. DGS je vrhunac sto se tice automatskih i polu-automatskih mjenjaca trenutno, 4Motion je vrlo dobar pogon na sva 4 tocka, motori vrlo dobri, LCD displej nema niko u toj klasi. Upravo ti detalji su ono sto danas razdvaja projecna i iznadprosjecna auta.
:thumbup:
530i

#274 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by 530i »

A sigurno je i Passat 4motion dsg bitdi lcd u istoj cjenovoj klasi kao i 508, c5, avensis i drugi.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#275 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by mali_milojica »

530i wrote:A sigurno je i Passat 4motion dsg bitdi lcd u istoj cjenovoj klasi kao i 508, c5, avensis i drugi.
:lol:
Tu su negdje u par desetina hiljada KM :mrgreen:
Post Reply