Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
- sinuhe
#251 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Bio je Bogicevic i predsjednik Olimpijskog komiteta BiH sa znacajnim sredstvima za kandidaturu Sarajeva za ZOI 2010. Bez rezultata naravno a mozemo pitati i gdje su medalje
Ali necemo o tome.
-
Škobo Habu
#252 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Markovinu tezu možeš shvatiti ovako: ljevičarenja samoupravnog tipa, nasljeđeno iz bivše Jugoslavije, ponestaje zbog smjene generacija.geralt wrote: ↑23/11/2020 11:38
Ne mogu se sloziti sa tezom o glasacima ljevice kao nekim umirucim dinosaurusima. Nisu jos sabrani svi glasovi od zadnjih izbora tako da o njima ne mogu donositi neke zakljucke, ali 2018. je za SDP glasalo oko 150 000 ljudi, a za NS 50 000. Ako jos dodamo 100 000 DF-ovih glasaca (stranka koja samu sebe promovise kao titoisticku), to je 350 000 ljudi.
Ako se gleda procenat ukupnog broja glasaca, to je vise nego sto su komunisti + reformisti imali '90. Zdruzena lista ("zguzena lista") je '96. jedva presla 100 000 glasova.
Stranke koje bi trebale da budu spona između takvog ideološkog nasljeđa i modernosti nisu uspjele da stvore dovoljnu jaku bazu među biračima kako bi isti u njima prepoznali vrijednosti kojima teže.
Markovina je u pravu kada kaže da je SDP, u političkom i ideološkom smislu, prevaziđen, baš kao što je NS suviše trom da se nametne kao moderna liberalna stranka. DF nije ljevica, već improvizacija od ljevice.
-
Palmalma
#253 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Statut grada Sarajeva
2. Gradonačelnik i zamjenici Gradonačelnika
a) Gradonačelnik
Član 38.
Gradonačelnik Grada Sarajeva (daljnjem tekstu: Gradonačelnik) je izvršni organ Grada
Sarajeva.
Gradonačelnik predstavlja i zastupa Grad Sarajevo.
Gradonačelnik odgovara za ustavnost i zakonitost akata koje donosi, odnosno predlaže
Gradskom vijeću.
Član 39.
Gradonačelnik, u obavljanju poslova iz samoupravnog djelokruga Grada Sarajeva,
nadležan je za:
1. provođenje gradske politike, predlaganje i izvršavanje gradskih propisa i gradskih
akata i izvršavanje prenesenih nadležnosti Gradu Sarajevu,
2. utvrđivanje unutrašnje organizacije Gradske uprave Grada Sarajeva i upravne
organizacije i donošenje pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Gradske uprave
Grada Sarajeva i upravne organzacije, uz suglasnost Gradskog vije ća i donošenje
drugih akata iz svoje nadležnosti,
3. postavljanje državnih službenika i namještenika u skladu sa zakonom,
4. osiguravanje saradnje državnih službenika sa ombudsmenom,
5. vršenje nadzora nad gradskim ustanovama i objektima, gradskim preduze ćima i
gradskom imovinom,
6. poticanje saradnje gradskih općina,
7. predlaganje i izvršavanje budžeta Grada Sarajeva,
8. prezentiranje i predlaganje Gradskom vije ću politike za mandatni period,
9. podnošenje izvještaja Gradskom vije ću o ostvarivanju politike Grada Sarajeva i
svojim aktivnostima,
Gradonačelnik je odgovoran za zakonito i stru čno obavljanje prenesenih poslova u
skladu sa zakonom.
Član 40.
Za Gradonačelnika može biti izabran svaki gra đanin Bosne i Hercegovine koji
ostvaruje bira čko pravo na području Grada Sarajeva.
Izbor će se izvršiti na prvoj sjednici Gradskog vije ća na početku svakog novog
mandata gradskih vije ćnika.
Gradski vijećnik ima pravo predložiti kandidata za izbor Gradona čelnika.
Predloženi kandidat mora prije izbora pismeno izjaviti da će prihvatiti izbor.
Za izbor Gradonačelnika potrebna je ve ćina glasova ukupnog broja gradskih vije ćnika.
Ukoliko niti jedan predloženi kandidat ne dobije u prvom krugu glasanja potrebnu
većinu, provodi se uži izbor između dva kandidata koji su dobili najve ći broj glasova.
Ukoliko dva kandidata na drugom mjestu dobiju jednak broj glasova, odlu čit će se
žrijebom koji kandidat ide u novi krug izbora, izuzev ako jedan od kandidata ne odustane.
Ukoliko u drugom krugu oba kandidata dobiju jednak broj glasova, odlu čuje se žrijebom,
koji izvlači Predsjedavajući.
Neposredno nakon izbora izabrani se treba izjasniti da li prihvata izbor.Ukoliko odbije,
ponovit će se izbori iz reda ostalih kandidata.
Gradonačelnik može biti smijenjen prije isteka mandata odlukom Gradskog vije ća.
Prijedlog za smjenjivanje je potrebno da podrži ve ćina ukupnog broja gradskih vije ćnika.
Odluka o smjenjivanju donosi se na posebnoj sjednici Gradskog vije ća. Za odluku je
potrebna dvotre ćinska većina glasova ukupnog broja gradskih vije ćnika.
Ukoliko mjesto Gradonačelnika ostane upražnjeno, Gradsko vije će izabrat će novog
Gradonačelnika u roku od 60 dana.
2. Gradonačelnik i zamjenici Gradonačelnika
a) Gradonačelnik
Član 38.
Gradonačelnik Grada Sarajeva (daljnjem tekstu: Gradonačelnik) je izvršni organ Grada
Sarajeva.
Gradonačelnik predstavlja i zastupa Grad Sarajevo.
Gradonačelnik odgovara za ustavnost i zakonitost akata koje donosi, odnosno predlaže
Gradskom vijeću.
Član 39.
Gradonačelnik, u obavljanju poslova iz samoupravnog djelokruga Grada Sarajeva,
nadležan je za:
1. provođenje gradske politike, predlaganje i izvršavanje gradskih propisa i gradskih
akata i izvršavanje prenesenih nadležnosti Gradu Sarajevu,
2. utvrđivanje unutrašnje organizacije Gradske uprave Grada Sarajeva i upravne
organizacije i donošenje pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Gradske uprave
Grada Sarajeva i upravne organzacije, uz suglasnost Gradskog vije ća i donošenje
drugih akata iz svoje nadležnosti,
3. postavljanje državnih službenika i namještenika u skladu sa zakonom,
4. osiguravanje saradnje državnih službenika sa ombudsmenom,
5. vršenje nadzora nad gradskim ustanovama i objektima, gradskim preduze ćima i
gradskom imovinom,
6. poticanje saradnje gradskih općina,
7. predlaganje i izvršavanje budžeta Grada Sarajeva,
8. prezentiranje i predlaganje Gradskom vije ću politike za mandatni period,
9. podnošenje izvještaja Gradskom vije ću o ostvarivanju politike Grada Sarajeva i
svojim aktivnostima,
Gradonačelnik je odgovoran za zakonito i stru čno obavljanje prenesenih poslova u
skladu sa zakonom.
Član 40.
Za Gradonačelnika može biti izabran svaki gra đanin Bosne i Hercegovine koji
ostvaruje bira čko pravo na području Grada Sarajeva.
Izbor će se izvršiti na prvoj sjednici Gradskog vije ća na početku svakog novog
mandata gradskih vije ćnika.
Gradski vijećnik ima pravo predložiti kandidata za izbor Gradona čelnika.
Predloženi kandidat mora prije izbora pismeno izjaviti da će prihvatiti izbor.
Za izbor Gradonačelnika potrebna je ve ćina glasova ukupnog broja gradskih vije ćnika.
Ukoliko niti jedan predloženi kandidat ne dobije u prvom krugu glasanja potrebnu
većinu, provodi se uži izbor između dva kandidata koji su dobili najve ći broj glasova.
Ukoliko dva kandidata na drugom mjestu dobiju jednak broj glasova, odlu čit će se
žrijebom koji kandidat ide u novi krug izbora, izuzev ako jedan od kandidata ne odustane.
Ukoliko u drugom krugu oba kandidata dobiju jednak broj glasova, odlu čuje se žrijebom,
koji izvlači Predsjedavajući.
Neposredno nakon izbora izabrani se treba izjasniti da li prihvata izbor.Ukoliko odbije,
ponovit će se izbori iz reda ostalih kandidata.
Gradonačelnik može biti smijenjen prije isteka mandata odlukom Gradskog vije ća.
Prijedlog za smjenjivanje je potrebno da podrži ve ćina ukupnog broja gradskih vije ćnika.
Odluka o smjenjivanju donosi se na posebnoj sjednici Gradskog vije ća. Za odluku je
potrebna dvotre ćinska većina glasova ukupnog broja gradskih vije ćnika.
Ukoliko mjesto Gradonačelnika ostane upražnjeno, Gradsko vije će izabrat će novog
Gradonačelnika u roku od 60 dana.
-
redhat
#254 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Misliš da bi Sarajevu pasovalo da bude domaćin bilo kakvog svjetskog dešavanja te vrste? Misliš da posljeratno Sarajevo ima snage i kapaciteta da iznese ZOI? Kad neko bubne ovakve podatke treba ga podsjetiti da u zenitu snage Jugoslavija je dvogodišnje doprinose BiH izdvojila onomad 1984 godine da organizuje ZOI84. Upitaj nekog starijeg ko je ostvarivao pravo na penziju što niko nema doprinosa iz godine 1984. ako ne vjeruješ. A da podjestim tad je Jugoslavija imala 22 miliona stanovnika i dobar ugled u svijetu i ekonomiju - šta sad BiH ima i Sarajevo konkretno, manje od 2.7 miliona stanovnika, pola zemlje koji niti bi htjelo da učestvuje u organizaciji takvog jednog eventa.
Bogić nije mađioničar pa da je to mogao organizovati - i ne trebamo se zavaravati da mi to možemo iznijeti.
Šta bi sa Skakinom elktričnom formulom koja će sarajevu uvrstiti u kalendar - plaćeno 250.000 naših para za ideju koja je bila aktuelna 7 dana
-
BAK-eV
-
sumirprimus
#256 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
znas nik ti nosi ime boska buhe, bosko buha partiznaski maloteljtni heroj bombas, stipu se magazina, ne bi me cudilo da i ne znate jeko bio bosko buha, ko sto neko rece, cuj bogic odbio generale nisam to znaooŠkobo Habu wrote: ↑23/11/2020 11:31Nick je pozajmljen iz Fan magazina. Tako se zvala jedna kolumna. Nema veze sa stvarnim Boškom Buhom.sumirprimus wrote: ↑23/11/2020 11:07
pazi paradoksa nik bosko buha. jedno od najpoznatijih partizanskih imena,heroj 2 proleterske, kako bi rekli mrskih komunistickih tito jedinica. pogino kao maloteljni partizan. iz ubjedjenja.![]()
maske su pale! dzoker![]()
Užasno si površan. Paglu si za određene stvari. Nije ni čudo što si sa Leverageom u istoj stranci.
ad eminem to stari, pravo socijal liberalni pristup raspravi
-
redhat
#257 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Jel trollaš ili stvarno pitaš a ako pitaš a stariji si od 14 jel ne vidiš na šta grad liči?
Doduše možda su ti prljav grad gdje je zadnja deratizacija na nivou grada urađena 2012, grad sa nefunkiconalnim gradskim saobraćajem kojim voze vozila stara 30-40 godina sa GRASom koji propada sa problemom pasa lutalica, migranata lutalica, paljevina auta, policajaca koji ginu u sačekušama - možda ti je sve to ok. Mislim u redu, možda si godište koje ne zna da može biti bolje.
Samo da te podsjetim da je BiH i Sarajevo olimpijadu 1984 dobilo u konkurenciji sa Japanom i Švicarskom - a sad se mjerimo sa Albanijom i Kenijom.
-
sumirprimus
#258 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
vjerovatno ovi hard core sdaovci se i ne sjecaju olipmijade.
njihovi kruti stavovi i poticu od ovog sistema i rata.
starii sdaovci i nisu za foruma, previse puljki
njihovi kruti stavovi i poticu od ovog sistema i rata.
starii sdaovci i nisu za foruma, previse puljki
-
BAK-eV
#259 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Ti nabrajas stvari, koje gradonacelnik ne moze rijesiti - to su pitanja za drzavu, entite i kanton .... A jeste da su to problemi, ne sporim.redhat wrote: ↑23/11/2020 12:11
Jel trollaš ili stvarno pitaš a ako pitaš a stariji si od 14 jel ne vidiš na šta grad liči?
Doduše možda su ti prljav grad gdje je zadnja deratizacija na nivou grada urađena 2012, grad sa nefunkiconalnim gradskim saobraćajem kojim voze vozila stara 30-40 godina sa GRASom koji propada sa problemom pasa lutalica, migranata lutalica, paljevina auta, policajaca koji ginu u sačekušama - možda ti je sve to ok. Mislim u redu, možda si godište koje ne zna da može biti bolje.
Samo da te podsjetim da je BiH i Sarajevo olimpijadu 1984 dobilo u konkurenciji sa Japanom i Švicarskom - a sad se mjerimo sa Albanijom i Kenijom.
Opet pitam te, kakav ugled je izgubljen?
Koji to ugled?
U cijim ocima?
-
Škobo Habu
#260 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Ne samo da znam ko je bio Boško Buha, već i Sirogojno. A Mirka i Slavka sam čit'o u izdanju Dečiji Novina iz G.Milanovca.sumirprimus wrote: ↑23/11/2020 12:07
znas nik ti nosi ime boska buhe, bosko buha partiznaski maloteljtni heroj bombas, stipu se magazina, ne bi me cudilo da i ne znate jeko bio bosko buha, ko sto neko rece, cuj bogic odbio generale nisam to znaoo![]()
![]()
![]()
ad eminem to stari, pravo socijal liberalni pristup raspravi![]()
Al' to ne mora značiti da sam zaglavio u osamdesetim.
-
redhat
#261 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Preskočio si moje komentare o svojim godinama i shvatanjima, znači da ne fulam puno ako uopšte fulam.BAK-eV wrote: ↑23/11/2020 12:18Ti nabrajas stvari, koje gradonacelnik ne moze rijesiti - to su pitanja za drzavu, entite i kanton .... A jeste da su to problemi, ne sporim.redhat wrote: ↑23/11/2020 12:11
Opet pitam te, kakav ugled je izgubljen?
Koji to ugled?
U cijim ocima?
Elem da ti udovoljim sa odgovorom, grad nije ni g od grada i fali mu sjaja, legitimiteta, fali mu komunalne kulture, higijene, ulice nisu osvjetljene, imaš 75% grada gdje nije pametno hodati s prvim mrakom itd itd. Fali mu sve ono što po definiciji grad treba da ima da bi bio smatran za ozbiljnu metropolu. Uporedi zagreb ili beograd sa sarajevom - da ne idem dalje pa da u priču uključujem beč ili pariz. A puna su nam usta kako smo metropla i raskrsnica istoka i zapada. Ne tvrdim da će dolaskom Bogića to sve da se promijeni ali makar ćemo dobiti gradonačelnika koji je profesionalni političar sa 50 godina staža, državnik koji ako ništa nema problem sa izjavnim rečenicama i ličnim imenima.
I nije tačno da gradonačelnik nema nikakav upliv u rješavanje stvari koje sam naveo - pogotovo ne gradonačelnik koji je jednoglasno izglasan od strane stranaka koje drže lokalnu vlast u Sarajevu.
Ako ti ovaj moj odgovor nije dovoljno dobar pa budeš tražio dodatno objašnjenje zaključit ću da ipak trollaš i da ne vrijedi trošiti vrijeme.
-
Capljina74
#262 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Zadojen velikosrpskom propagandom!Škobo Habu wrote: ↑23/11/2020 12:27Ne samo da znam ko je bio Boško Buha, već i Sirogojno. A Mirka i Slavka sam čit'o u izdanju Dečiji Novina iz G.Milanovca.sumirprimus wrote: ↑23/11/2020 12:07
znas nik ti nosi ime boska buhe, bosko buha partiznaski maloteljtni heroj bombas, stipu se magazina, ne bi me cudilo da i ne znate jeko bio bosko buha, ko sto neko rece, cuj bogic odbio generale nisam to znaoo![]()
![]()
![]()
Još ako si čitao Veselu svesku...
Ono na trećoj strani o narodnim herojima...
Dodje mi da lupam glavom u zid...
Last edited by Capljina74 on 23/11/2020 13:17, edited 2 times in total.
-
BAK-eV
#263 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Ti trolas jer tvrdis da je Sarajevo izgubilo ugled a nigdje obrazlozenja, kakav i u cijim to ocima.redhat wrote: ↑23/11/2020 12:29 Preskočio si moje komentare o svojim godinama i shvatanjima, znači da ne fulam puno ako uopšte fulam.
Elem da ti udovoljim sa odgovorom, grad nije ni g od grada i fali mu sjaja, legitimiteta, fali mu komunalne kulture, higijene, ulice nisu osvjetljene, imaš 75% grada gdje nije pametno hodati s prvim mrakom itd itd. Fali mu sve ono što po definiciji grad treba da ima da bi bio smatran za ozbiljnu metropolu. Uporedi zagreb ili beograd sa sarajevom - da ne idem dalje pa da u priču uključujem beč ili pariz. A puna su nam usta kako smo metropla i raskrsnica istoka i zapada. Ne tvrdim da će dolaskom Bogića to sve da se promijeni ali makar ćemo dobiti gradonačelnika koji je profesionalni političar sa 50 godina staža, državnik koji ako ništa nema problem sa izjavnim rečenicama i ličnim imenima.
I nije tačno da gradonačelnik nema nikakav upliv u rješavanje stvari koje sam naveo - pogotovo ne gradonačelnik koji je jednoglasno izglasan od strane stranaka koje drže lokalnu vlast u Sarajevu.
Ako ti ovaj moj odgovor nije dovoljno dobar pa budeš tražio dodatno objašnjenje zaključit ću da ipak trollaš i da ne vrijedi trošiti vrijeme.
Ko je to promjenio misljenje na gore o Sarajevu? Ko?
---
Za tvoju informaciju Sarajevo nikada nije ni imalo neki ala veliki ugled. Obicni postsocijalisticki grad, sa "zanimljivom" infrastrukturom za strance i turiste.
Za nas ostale isto pakovanje problema vec 50 godina osim eto te zaobilaznice i nesto autoputica ( o cemu opet gradonacelnik ne moze odlucivati).
-
sumirprimus
#264 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
ideesŠkobo Habu wrote: ↑23/11/2020 12:27Ne samo da znam ko je bio Boško Buha, već i Sirogojno. A Mirka i Slavka sam čit'o u izdanju Dečiji Novina iz G.Milanovca.sumirprimus wrote: ↑23/11/2020 12:07
![]()
![]()
-
redhat
#265 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Nisi baš u pravu a bilo je još socijalističkih gradova sa starim šmekom koji su se vremenom razvijali pa su se izdigli iz te neke prosječnosti na koju ti ciljaš. Kompletna istočna evropa su bili ti socijalistički gradovi sa zanimljivim infrastrukturama, čak i taj ZG i BG koji sam uzeo kao poređenje.BAK-eV wrote: ↑23/11/2020 12:40Ti trolas jer tvrdis da je Sarajevo izgubilo ugled a nigdje obrazlozenja, kakav i u cijim to ocima.redhat wrote: ↑23/11/2020 12:29 Preskočio si moje komentare o svojim godinama i shvatanjima, znači da ne fulam puno ako uopšte fulam.
Ko je to promjenio misljenje na gore o Sarajevu? Ko?
---
Za tvoju informaciju Sarajevo nikada nije ni imalo neki ala veliki ugled. Obicni postsocijalisticki grad, sa "zanimljivom" infrastrukturom za strance i turiste.
Za nas ostale isto pakovanje problema vec 50 godina osim eto te zaobilaznice i nesto autoputica ( o cemu opet gradonacelnik ne moze odlucivati).
Sarajevo je iz niza objektivniih i manje objektivnih razloga stagniralo ili čak nazadovalo a jedan od razloga su pogrešni ljudi na pogrešnim pozicijama.
- drndalo
#266 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
@BakeV-i uzoriti...
Procitaj, saslusaj sabrana djela/gafove Skake, pa mi reci jel to pomoglo nasem ugledu u ocima svijeta s kojima smo imali posla...?
Albanija i Kenija su za nas trenutno ozbiljne civilizacije...
Procitaj, saslusaj sabrana djela/gafove Skake, pa mi reci jel to pomoglo nasem ugledu u ocima svijeta s kojima smo imali posla...?
Albanija i Kenija su za nas trenutno ozbiljne civilizacije...
- saibaba
#267 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Bogić je pricipijelan i posten covjek, poznat kao takav u bivsoj drzavi i sire. Za Sarajevo je i radi imidža grada dobro da neko takav bude gradonacelnik.
Druga stvar, on je neko ko se nece uklapati u talove i muljaze konakovića i sl ekipe tako da mislim da ce dati ostavku za jedno 8 - 10 mjeseci.
Druga stvar, on je neko ko se nece uklapati u talove i muljaze konakovića i sl ekipe tako da mislim da ce dati ostavku za jedno 8 - 10 mjeseci.
- drndalo
#268 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Bogic nam je sansa da se vidi da mozemo i drugacije. Kako treba...
-
Škobo Habu
#269 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Sve se čitalo - Male i Dečije Novine, Vesela sveska, Kekec...Capljina74 wrote: ↑23/11/2020 12:34
Zadojen velikosrpskom propagandom!
Još ako si čitao Veselu svesku...
Ono na trećoj strani o narodnim herojima...
Dodje mi da lupam glavom u zid...
Nema to veze sa velikosrpstvom, već sa nečijim ličnim glupoostima kako je Jugoslavija bila El Dorado.
El Dorado jeste bila u određenim segmentima, ali u svim apsolutno nije.
Ja znam sela koja su imala po hiljadu stanovnika a do njih se jedva dolazilo makadamskim putevima.
Danas ta sela imaju i asfalt, i uličnu rasvjetu, i vodovod i kanalizaciju, ali niko u njima ne živi.
Lako je prduckati o Jugoslaviji iz vizure Slavinovića, Alipašina ili Blatuše.
-
sumirprimus
#270 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
cuj zna sela, ćuj ćito, drzo u ruci 
-
BAK-eV
#271 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Ja ciljam na vase postove, koji pripisuju gradu i gradonacelniku neke ovlasti kojih nema i ugled grada na nivou kojeg nema.
Budite malo realniji ljudi!
- drndalo
#272 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Kao sto sam vec ranije rekao kao pohvalu Skaki, je da je pokazano kako Gradonacelnik u saradnji sa ostalim gradskim tijelima (opstine, kanton) moze uraditi puno vise nego nam je to ranije servirano.
Bogic sigurno nece bti fikus tu gdje jeste, i dobro je da tako, da se letvica za iduce pretendente digne iz ovih decenijskih nizina...
Ugled grada koliki god da je, bio je dobro visi prije. Prije rata zbog Olimpijade koje su se mnogi sjecali kao odlicne, a onda na nasu veliku nesrecu zbog rata, kad smo postali poznati planetarno sa CNNa... I svi su nam htjeli pomoci u oporavku, dok nisu skontali da su milijarde nestale... Njihove... Dje su pare? Para neJma...
- exliberal-ex
#273 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Sam gradonacelnik i grad su u raljama kantona koji manje vise odlucuje o svemu tako da ce biti veoma tesko nesto pokrenut. Meni ovo imenovanje mi vise dodje kao sadaka....
Ja se sjecam kad sam ga vidio u danijela ozme tamo negdje 93, neki supak iz opstine mu poslao poziv za mobilizaciju, on obukao jna opremu i posao da se javi. Neko ga je vidio kad je prolazio pored komande prvog korpusa te ga zaustavio pa ga vratio kuci....
A u isto vrijeme gazde po carsiji uredno sjedili po svojim radnjama ili dubokoj logistici....tako se vracaju zasluge
Ja se sjecam kad sam ga vidio u danijela ozme tamo negdje 93, neki supak iz opstine mu poslao poziv za mobilizaciju, on obukao jna opremu i posao da se javi. Neko ga je vidio kad je prolazio pored komande prvog korpusa te ga zaustavio pa ga vratio kuci....
A u isto vrijeme gazde po carsiji uredno sjedili po svojim radnjama ili dubokoj logistici....tako se vracaju zasluge
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#274 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
redhat wrote: ↑23/11/2020 11:52Misliš da bi Sarajevu pasovalo da bude domaćin bilo kakvog svjetskog dešavanja te vrste? Misliš da posljeratno Sarajevo ima snage i kapaciteta da iznese ZOI? Kad neko bubne ovakve podatke treba ga podsjetiti da u zenitu snage Jugoslavija je dvogodišnje doprinose BiH izdvojila onomad 1984 godine da organizuje ZOI84. Upitaj nekog starijeg ko je ostvarivao pravo na penziju što niko nema doprinosa iz godine 1984. ako ne vjeruješ. A da podjestim tad je Jugoslavija imala 22 miliona stanovnika i dobar ugled u svijetu i ekonomiju - šta sad BiH ima i Sarajevo konkretno, manje od 2.7 miliona stanovnika, pola zemlje koji niti bi htjelo da učestvuje u organizaciji takvog jednog eventa.
Bogić nije mađioničar pa da je to mogao organizovati - i ne trebamo se zavaravati da mi to možemo iznijeti.
Šta bi sa Skakinom elktričnom formulom koja će sarajevu uvrstiti u kalendar - plaćeno 250.000 naših para za ideju koja je bila aktuelna 7 dana
- drndalo
#275 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva
Zato i rekoh, cetvorka preuzima vecinu i Vladu kantona, izmjena ce biti i u vecini opstina. Sve u svemu, postoje uslovi da se tu moze raditi bolje/vise nego da nema svega toga.exliberal-ex wrote: ↑23/11/2020 15:04 Sam gradonacelnik i grad su u raljama kantona koji manje vise odlucuje o svemu tako da ce biti veoma tesko nesto pokrenut. Meni ovo imenovanje mi vise dodje kao sadaka....
A u isto vrijeme gazde po carsiji uredno sjedili po svojim radnjama ili dubokoj logistici....tako se vracaju zasluge![]()