Imamo rekordan plasman na UEFA listi, iza nas su klubovi kao Milan, Seltik, Rendžers...
Jugoslovenski klubovi (bez naših)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- fijesta7
- fijesta7
#252 Re: Drugi jugoslovenski klubovi (Dinamo, Zvezda, Maribor...)
Bravo Zvezdo stigli smo do pozicije broj 39!
Imamo rekordan plasman na UEFA listi, iza nas su klubovi kao Milan, Seltik, Rendžers...
- istra_hr
- fijesta7
#254 Re: Drugi jugoslovenski klubovi (Dinamo, Zvezda, Maribor...)
Znaci to penjanje jer se ujedno i skupljaju bodovi na poziciji Uefa liste nacionalnih koeficijenata. Srbija je na 12. mjestu.
Sa porazom od Rapida gubite bodove na toj ljestvici koja vam moze donijeti i dva predstavnika u Ligi Prvaka.
Bolje da palite alarm u svom klubu i zovete Hajduke da vam se pridruzi u borbi inace moze biti gadno.
Partizan je napravio kiks protiv belgijskog kluba i Belgija je smanjila razliku ...
Sa porazom od Rapida gubite bodove na toj ljestvici koja vam moze donijeti i dva predstavnika u Ligi Prvaka.
Bolje da palite alarm u svom klubu i zovete Hajduke da vam se pridruzi u borbi inace moze biti gadno.
Partizan je napravio kiks protiv belgijskog kluba i Belgija je smanjila razliku ...
- istra_hr
#255 Re: Drugi jugoslovenski klubovi (Dinamo, Zvezda, Maribor...)
Da "palimo alarm" i zovemo Hajduka u pomoć, jer će biti gadno?
ha ... prije Rijeku i Osijeka
Inače, nedavno, HR je imala dva predstavnika u (kvalama) za Ligu prvaka i niš od toga
Dinamo je očajan ove godine, ali i takav ima velike šanse za proljeće u Europi
- zarko.filip
#256 Re: Drugi jugoslovenski klubovi (Dinamo, Zvezda, Maribor...)
Pa valjda ce osvojiti trece mjesto u grupi za proljece u Evropi.
- istra_hr
#257 Re: Drugi jugoslovenski klubovi (Dinamo, Zvezda, Maribor...)
zarko.filip wrote: ↑22/10/2021 17:52Pa valjda ce osvojiti trece mjesto u grupi za proljece u Evropi.
mislim na drugo mjesto; iza West Hama , a ispred Genka i Rapida - gdje je i trenutno na tablici grupe
- zarko.filip
#258 Re: Drugi jugoslovenski klubovi (Dinamo, Zvezda, Maribor...)
istra_hr wrote: ↑24/10/2021 09:04zarko.filip wrote: ↑22/10/2021 17:52
Pa valjda ce osvojiti trece mjesto u grupi za proljece u Evropi.![]()
mislim na drugo mjesto; iza West Hama , a ispred Genka i Rapida - gdje je i trenutno na tablici grupe
- fijesta7
- fijesta7
#260 Re: Drugi jugoslovenski klubovi (Dinamo, Zvezda, Maribor...)
Piksi vs. Modric
"Mislim da je Modrić najinteligentniji nogometaš svijeta! Sjećam ga se još dok je igrao u Dinamu. Gledao sam utakmicu u Maksimiru i vidio niskog momka u plavom dresu koji igra baš kao što sam ja igrao. Kreativnost koju je pokazivao na terenu bila je zadivljujuća. Danas znam da nisam pogriješio u procjeni, što u Modrićevu slučaju i nije bilo teško", izjavio je za UEFA-in portal velikan srbijanskog nogometa Dragan Stojković Piksi.
Što se tiče kvaliteta fudbalera prije i sada, prije su fudbaleri bili mnogo bolji, s više talenta i s većom željom za dokazivanjem, dok se sada radi, u većini slučajeva, na fizičkoj spremi igrača i na taktici. Danas se sve svodi na novac. Nema više ljubavi prema klubu.
https://fkzeljeznicar.ba/intervju-zoran ... zija/6504/
Luka jeste kralj, ali danasnjeg fudbala.

"Mislim da je Modrić najinteligentniji nogometaš svijeta! Sjećam ga se još dok je igrao u Dinamu. Gledao sam utakmicu u Maksimiru i vidio niskog momka u plavom dresu koji igra baš kao što sam ja igrao. Kreativnost koju je pokazivao na terenu bila je zadivljujuća. Danas znam da nisam pogriješio u procjeni, što u Modrićevu slučaju i nije bilo teško", izjavio je za UEFA-in portal velikan srbijanskog nogometa Dragan Stojković Piksi.
Što se tiče kvaliteta fudbalera prije i sada, prije su fudbaleri bili mnogo bolji, s više talenta i s većom željom za dokazivanjem, dok se sada radi, u većini slučajeva, na fizičkoj spremi igrača i na taktici. Danas se sve svodi na novac. Nema više ljubavi prema klubu.
Luka jeste kralj, ali danasnjeg fudbala.
-
Piaty
#261 Re: Drugi jugoslovenski klubovi (Dinamo, Zvezda, Maribor...)
Meni je Modric ipak bolji.fijesta7 wrote: ↑16/11/2021 18:58 Piksi vs. Modric
Luka jeste kralj, ali danasnjeg fudbala.![]()
![]()
Znam da se to tesko moze porediti, ali bas uzimajuci u obzir vremenski momenat, realno Modric je bolji.
Nije veci majstor, ako vec hoces
P.s i neka si se prebacio na ovu temu sa svojim jugoslavenskim fudbalom
- istra_hr
#262 Re: Drugi jugoslovenski klubovi (Dinamo, Zvezda, Maribor...)
fijesta7 wrote: ↑16/11/2021 18:15
Za Guardian Pele je najbolji svih vremena, a Piksi je jedini među 100 iz bivše Jugoslavije
https://www.index.hr/sport/clanak/Za-Gu ... 50556.aspx
Moj jedini komentar na tvoju copy/paste "umotvorinu" sa Indexa je: pogledaj datum ... 5. mjesec 2014.godine
- dječak sa šibicama
#263 Re: Drugi jugoslovenski klubovi (Dinamo, Zvezda, Maribor...)
Stojkovic nije bolji ni od Savicevica, ni Prosineckog, kamoli Modrica.
Dejan je rusio Barcelonu u dresu Milana, osvojio titulu sa CZ i Milanom.
Luka ima titulu najboljeg igraca svijeta, 4 titule prvaka Europe, dalje da ne nabrajam. Besmisleno poredjenje, titule sve govore.
Dejan je rusio Barcelonu u dresu Milana, osvojio titulu sa CZ i Milanom.
Luka ima titulu najboljeg igraca svijeta, 4 titule prvaka Europe, dalje da ne nabrajam. Besmisleno poredjenje, titule sve govore.
- fijesta7
#264 Re: Drugi jugoslovenski klubovi (Dinamo, Zvezda, Maribor...)
Nemojte se ljutiti ali ovaj menadzerski fudbal novijeg vremena mi je stvarno neozbiljno uzimati u razmatranje.
Sve se svodi na menadzera - neko spomenuo sjajnog Mamica?
Zato sam i stavio to iz 2014 misleci samo na igrace iz ranijeg perioda.
Sve se svodi na menadzera - neko spomenuo sjajnog Mamica?
Zato sam i stavio to iz 2014 misleci samo na igrace iz ranijeg perioda.
-
Piaty
#265 Re: Drugi jugoslovenski klubovi (Dinamo, Zvezda, Maribor...)
Dzaba. Zato sam ja govorio da ne poredimo uopce.
Ali ako poredimo onda Modric jebiga (nemoj misliti da smo svrnuli sa uma sve majstorije od Stojkovica).
- fijesta7
#266 Re: Drugi jugoslovenski klubovi (Dinamo, Zvezda, Maribor...)
MIsljenje Panceva o Luki
"Luka Modrić svakako je veliki igrač, jedan od najvećih s ovih prostora. Ali nogomet je zbog toga zanimljiv, puno puta daje, ali i uzima. Mislim da on nije ni najbolji hrvatski igrač u historiji, a svakako nije najbolji na ovim prostorima. Bez obzira na sve velike nagrade koje je sasvim zasluženo osvojio.", dodao je bivši igrač Zvezde.
https://sportsport.ba/fudbal/modric-nij ... ima/337174
"Luka Modrić svakako je veliki igrač, jedan od najvećih s ovih prostora. Ali nogomet je zbog toga zanimljiv, puno puta daje, ali i uzima. Mislim da on nije ni najbolji hrvatski igrač u historiji, a svakako nije najbolji na ovim prostorima. Bez obzira na sve velike nagrade koje je sasvim zasluženo osvojio.", dodao je bivši igrač Zvezde.
https://sportsport.ba/fudbal/modric-nij ... ima/337174
- fijesta7
#267 Re: Drugi jugoslovenski klubovi (Dinamo, Zvezda, Maribor...)
Ma sve je to ok Luke jeste kudikamo uspjesniji ali ovdje se radi o kvalitetima fudbalera gdje mislim da Piksi dominira.dječak sa šibicama wrote: ↑16/11/2021 20:19 Luka ima titulu najboljeg igraca svijeta, 4 titule prvaka Europe, dalje da ne nabrajam. Besmisleno poredjenje, titule sve govore.
-
splinter
#268 Re: Drugi jugoslovenski klubovi (Dinamo, Zvezda, Maribor...)
Piksifijesta7 wrote: ↑17/11/2021 12:32Ma sve je to ok Luke jeste kudikamo uspjesniji ali ovdje se radi o kvalitetima fudbalera gdje mislim da Piksi dominira.dječak sa šibicama wrote: ↑16/11/2021 20:19 Luka ima titulu najboljeg igraca svijeta, 4 titule prvaka Europe, dalje da ne nabrajam. Besmisleno poredjenje, titule sve govore.
-
Baba Jefimija
#269 Re: Drugi jugoslovenski klubovi (Dinamo, Zvezda, Maribor...)
Kada se uspoređuju Stojković i Modrić to je kao da se uspoređuju Ivanišević i Đoković. Eto Ivanišević ima jedan grand slam Đoković 20 ili koliko već, ali ja mislim da je ipak Ivanišević bolji. Bože me sačuvaj. Jedino u čemu je Stojković bolji od Modrića je izvođenje slobodnih udaraca. Stojković u najboljim godinama otišao u Japan, Modriću u 37. daju ugovor u Realu. Jedan je u eri Ronalda i Mesija proglašen za najboljeg igrača na svijetu drugom je vrh bila titula najboljeg igrača Jugoslavije. 
- fijesta7
#270 Re: Drugi jugoslovenski klubovi (Dinamo, Zvezda, Maribor...)
Mislim da ima i daleko bolja dodavanja od Luke Piksi. Po tome je najcuveniji u svijetu.
-
Piaty
#271 Re: Drugi jugoslovenski klubovi (Dinamo, Zvezda, Maribor...)
Vrlo jasno objasnjeno.Baba Jefimija wrote: ↑17/11/2021 12:44 Kada se uspoređuju Stojković i Modrić to je kao da se uspoređuju Ivanišević i Đoković. Eto Ivanišević ima jedan grand slam Đoković 20 ili koliko već, ali ja mislim da je ipak Ivanišević bolji. Bože me sačuvaj. Jedino u čemu je Stojković bolji od Modrića je izvođenje slobodnih udaraca. Stojković u najboljim godinama otišao u Japan, Modriću u 37. daju ugovor u Realu. Jedan je u eri Ronalda i Mesija proglašen za najboljeg igrača na svijetu drugom je vrh bila titula najboljeg igrača Jugoslavije.![]()
Bolje je poredjenje Susica i Modrica.
- fijesta7
#272 Re: Drugi jugoslovenski klubovi (Dinamo, Zvezda, Maribor...)
Porediti fudbal sa individualnim sportom je poprilicno djecije vidjenje.
I ja sa djecom raspravljam!
I ja sa djecom raspravljam!
- JohnnyS
#273 Re: Drugi jugoslovenski klubovi (Dinamo, Zvezda, Maribor...)
Pa ni Deretić ne bi javno govorio da je neki igrač japanske lige bolji od zlatne kopačke 
-
Baba Jefimija
-
Baba Jefimija
#275 Re: Drugi jugoslovenski klubovi (Dinamo, Zvezda, Maribor...)
Ipak je Stojković ostavio traga u Japanu, to mu se ne spori.