MALI Šengen

Locked
bunk

#251 Re: MALI Šengen

Post by bunk »

BHCluster wrote:Sta je pozitivno iz Srbije doslo u Bosnu i Hercegovinu u zadnjih 30 godina?
Upravo to.
A i da budemo realni ni od 1941 do 1991 nije bas da smo imali neku nafaku od srbije,crpili su nas i tapsali po glavi s pricom o bratstvu i jedninstvu do aprila 1992..
Kikibombona

#252 Re: MALI Šengen

Post by Kikibombona »

Supak Evrope

Image

Bugaraka i Rumunija, jednako kao Hrvatska, nisu zasluzili ulazak u EU, ali su primljeni iz strateskih razloga.

Dovoljno je pogledati mapu da se shvati koliko su vazne Rumunija i Bugarska. Kontrolom jedne od ove dvije drzave Rusi i Kinezi bi mogli kontrolisati cijeli Balkan, povezati se sa Srbijom. EU je MORALA uzeti Rumuniju i Bugarsku.

Hrvatsku su primili radi njemackog insistiranja. Hrvatska je mala i poslusna zemlja. Iako haraju kriminal i korupcija, prosjecna plata je solidna sto sprjecava masovni egzodus, a Hrvati se svakako brzo integrisu u EU i korisni su kao radna snaga.

...

Ove sto je ostalo Evropi uopste ne treba. Za zapad je vazno da je CG u NATO. Albanija je svakako NATO i americka drzava. Dakle, rusko-kineski utjecaj je nemoguc. Srbija okruzena, Makedonija nebitna, kao i BiH.

...

Sto se EU tice mozemo mi 20-30 godina ostati na istom, tapkati u mjesto i pomalo slati mladost u EU. Sve ok.
LBVIEW

#253 Re: MALI Šengen

Post by LBVIEW »

A sa Srbijom ce cvetati ruze, a mladost nece odlaziti? :lol:
bh.tornjak

#254 Re: MALI Šengen

Post by bh.tornjak »

kad se spomene ovaj malo Sengen treba se pomaknuti s mjesta...pljunuti tri puta preko lijevog i desnog ramena...Napiti se vode...proprati usta i ispljunuti.

Pokusaj Srbije (nakon sto im ratovima nije uspjelo da pokore) da politicki "poklope" region...gdje bi (naravno) oni gazdovali....
musicman80

#255 Re: MALI Šengen

Post by musicman80 »

U cemu je stvar tog malog schengena? Hocu li moci ja sada da odem da zivim i radim recimo u Makedoniju i da imam sva prava kao da sam makedonac ? Ako je tako, onda bi to imalo smisla, ali ako ne, onda ne znam u cemu ce biti razlika u odnosu na CEFTA-u koja je sada na snazi.
spreca

#256 Re: MALI Šengen

Post by spreca »

Kikibombona wrote:Supak Evrope

Image

Bugaraka i Rumunija, jednako kao Hrvatska, nisu zasluzili ulazak u EU, ali su primljeni iz strateskih razloga.

Dovoljno je pogledati mapu da se shvati koliko su vazne Rumunija i Bugarska. Kontrolom jedne od ove dvije drzave Rusi i Kinezi bi mogli kontrolisati cijeli Balkan, povezati se sa Srbijom. EU je MORALA uzeti Rumuniju i Bugarsku.

Hrvatsku su primili radi njemackog insistiranja. Hrvatska je mala i poslusna zemlja. Iako haraju kriminal i korupcija, prosjecna plata je solidna sto sprjecava masovni egzodus, a Hrvati se svakako brzo integrisu u EU i korisni su kao radna snaga.

...

Ove sto je ostalo Evropi uopste ne treba. Za zapad je vazno da je CG u NATO. Albanija je svakako NATO i americka drzava. Dakle, rusko-kineski utjecaj je nemoguc. Srbija okruzena, Makedonija nebitna, kao i BiH.

...

Sto se EU tice mozemo mi 20-30 godina ostati na istom, tapkati u mjesto i pomalo slati mladost u EU. Sve ok.
Kome smo mi potrebni,zaostali i nerazvijeni,cuko nas nema zasta ujesti....nismo nikome interesantni (u EU)da hoce koliko nas ima mogli bi nas sve razmjestiti u prazne stanove po njemackoj da ne govorim o cijeloj evropi.....najveci peoblem je velikosrpska politika koja neprizna niti jednu medjunarodnu presudu i koristi rusiju za razna veta i kome je potreban chir na cistoj njegovoj guzici...evropa se boji toga da ne zakuhamo izmedju sebe i kad bi usli u EU,zato su uzeli Hr a ostavili srbiju(i ostale sa njima)i napravili granicu medju njima......EU bi trebala svima oduzeti bezvizni rezim i sve koji su gore vratiti u maticne zemlje pa kad naprave normalna drustva neka se vrate...Crna gora jos ima velike sanse da udje.....i neznam o kakvom malom sengenu pricamo dok se srbija naoruzava ,pa ovdje fali mala iskra da opet bukne sve u tri pm.a neko bi da pravi neke unije bez granica i carina.....GLUPOST i nadam se da od toga nece biti nista
Kikibombona

#257 Re: MALI Šengen

Post by Kikibombona »

musicman80 wrote:U cemu je stvar tog malog schengena? Hocu li moci ja sada da odem da zivim i radim recimo u Makedoniju i da imam sva prava kao da sam makedonac ? Ako je tako, onda bi to imalo smisla, ali ako ne, onda ne znam u cemu ce biti razlika u odnosu na CEFTA-u koja je sada na snazi.
Hoces. Priznat ce se sve diplome i mozes raditi gdje hoces.
Nadzornik

#258 Re: MALI Šengen

Post by Nadzornik »

Sad kad Engleska zatrazi pristup MS tj. Malom sa velikim M Sengenu... :thumbup:
Svicarska je vec dobila status posmatraca koji joj garantuje buduce clanstvo naravno pod uslovom da zatvori sva poglavlja u
pristupnim pregovorima sa clanicama "Malog Sengena".
Mnoge danasnje clanice EU ce stati u red za prijem u ovaj elitni klub ali ce to malo potrajati jer je blagoslov Srbije kao osnivaca i idejnog
tvorca ove organizacije (MS) odlucujuci.

Okrece se kolo srece:
Ko bi gori,sad je doli... :D
spreca

#259 Re: MALI Šengen

Post by spreca »

musicman80 wrote:U cemu je stvar tog malog schengena? Hocu li moci ja sada da odem da zivim i radim recimo u Makedoniju i da imam sva prava kao da sam makedonac ? Ako je tako, onda bi to imalo smisla, ali ako ne, onda ne znam u cemu ce biti razlika u odnosu na CEFTA-u koja je sada na snazi.
:thumbup:
Mi to sve imamo osim sto bi definitivno bila izbrisana graniva medju srbiji i kosovom i srbiji i eresom....neka Pickousti sisa chunu ,niko nije toliko naivan koliko je on bezobrazan golobradi Seseljov Vojvoda
Nadzornik

#260 Re: MALI Šengen

Post by Nadzornik »

Srpski dinar kao najstarija valuta na Balkanu ce biti glavno platezno sredstvo i u skoroj buducnosti zajednicka valuta clanica MS.
1 MS Dinar - 3,92 Eur ili 7,7616 KM ... :thumbup:
daddy-kool

#261 Re: MALI Šengen

Post by daddy-kool »

Kikibombona wrote:
Hoces. Priznat ce se sve diplome i mozes raditi gdje hoces.
Pa kome to treba da nam jeftina radna snaga iz Srbije, S.Makedonije, Kosova i Albanije nahrli u našu ipak bogatiju državu. Za našu ekonomiju bi bilo mnogo isplativije uvesti vize za ove zemlje i kakve dobre tarife (vidjeti pod Kosovo) kako bi domaća privreda prodisala.
radostan dan

#262 Re: MALI Šengen

Post by radostan dan »

BHCluster wrote:Sta je pozitivno iz Srbije doslo u Bosnu i Hercegovinu u zadnjih 30 godina?
Image
cyprus

#263 Re: MALI Šengen

Post by cyprus »

daddy-kool wrote:Pa kome to treba da nam jeftina radna snaga iz Srbije, S.Makedonije, Kosova i Albanije nahrli u našu ipak bogatiju državu...
:D
MarshalDodik

#264 Re: MALI Šengen

Post by MarshalDodik »

spreca wrote:
Mi to sve imamo osim sto bi definitivno bila izbrisana graniva medju srbiji i kosovom i srbiji i eresom....neka Pickousti sisa chunu ,niko nije toliko naivan koliko je on bezobrazan golobradi Seseljov Vojvoda
Spomeni druze da bi u tom slucaju i svi Bosnjaci bili u jednoj drzavi.
Sandzak i Bosna opet kao nekada :kiss:
Maraschino

#265 Re: MALI Šengen

Post by Maraschino »

Sto budemo dalje od Srbije to bolje za nas i nasu stabilnost. Sve drugo je avantura koja nam ne ide u korist.
daddy-kool

#266 Re: MALI Šengen

Post by daddy-kool »

cyprus wrote:
daddy-kool wrote:Pa kome to treba da nam jeftina radna snaga iz Srbije, S.Makedonije, Kosova i Albanije nahrli u našu ipak bogatiju državu...
:D
Ha ja.

Haj reci da nije tako. :D
BHCluster

#267 Re: MALI Šengen

Post by BHCluster »

radostan dan wrote:
Image
Tuzlak. Epic fail!
radostan dan

#268 Re: MALI Šengen

Post by radostan dan »

jes, ko što je onaj banovani francuz beograđanin...taman tako.
nego, ko nas bre zavadi?
spreca

#269 Re: MALI Šengen

Post by spreca »

MarshalDodik wrote:
spreca wrote:
Spomeni druze da bi u tom slucaju i svi Bosnjaci bili u jednoj drzavi.
Sandzak i Bosna opet kao nekada :kiss:
Neka vise cemo se voljeti ovako
Nadzornik

#270 Re: MALI Šengen

Post by Nadzornik »

spreca wrote: Neka vise cemo se voljeti ovako

Ne, nemoj mi prici,hocu izdaleka da volim i zelim tvoja oka dva... :D
BHCluster

#271 Re: MALI Šengen

Post by BHCluster »

radostan dan wrote:jes, ko što je onaj banovani francuz beograđanin...taman tako.
nego, ko nas bre zavadi?
Image
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#272 Re: MALI Šengen

Post by Challenger_ »

Kikibombona wrote:Image
Vidi Kikija što srbuje.

:lol:

Dušan the Tsar like this.
tvojkomsija

#273 Re: MALI Šengen

Post by tvojkomsija »

Samo balkanske drzave koje se u potpunosti rijese uticaja Srbije mogu vidjeti sebe u EU i NATO. Zna se ko su blokatori svega.. ako nas pocnu uvlacit u te saveze, nece tome bit kraja i odjednom cemo se opet naci u 1990. Sengenovci bi bili novi reformisti, Aca novi Radovan (sa vise iskustva).

A ako nema dogovora i ako su nas iz EU ocito odjebali, ostat u dobrim odnosima sa SAD i ostalim prijateljima BiH.

Da se 90-ih cekalo na Francuze i ostale "vrhovne evropljane" rat bi do zadnjeg Bosnjaka potrajao
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#274 Re: MALI Šengen

Post by Challenger_ »

Je li ovo stvarno izvorno Vučićeva ideja?
daddy-kool

#275 Re: MALI Šengen

Post by daddy-kool »

Tako reći sutra bi bile ovakve scene:

Image
Last edited by daddy-kool on 10/11/2019 21:10, edited 1 time in total.
Locked