Srbija se expresno naoruzava?
-
155_mm
#251 Re: Srbija se expresno naoruzava?
@Haman2
imas veoma interesantne teze. najinteresantnija mi je ova da bosnjani nemogu da se brane jer nemaju cime.
to je isto kad bi ja rekao da srbi i hrvati nemaju cime da napadaju bosnjane jer su iskoristili ova arapska proljeca i po viskoj cijeni prodali iz svojih skladista municiju koju su naslijedili iz devedesetih. znaci, prakticno su ispraznili svoja skladista a pri tom su neki dobro zaradili na tome.
imas veoma interesantne teze. najinteresantnija mi je ova da bosnjani nemogu da se brane jer nemaju cime.
to je isto kad bi ja rekao da srbi i hrvati nemaju cime da napadaju bosnjane jer su iskoristili ova arapska proljeca i po viskoj cijeni prodali iz svojih skladista municiju koju su naslijedili iz devedesetih. znaci, prakticno su ispraznili svoja skladista a pri tom su neki dobro zaradili na tome.
-
Haman2
#252 Re: Srbija se expresno naoruzava?
BiH ne kupuje avian, tenkove, helikoptere itd. Ona proizvodi municiju, puske i neka manja orudja. Prema tome ona je puno, puno infernija u odnosu na nase susjede a i to sto imaju nasim susjedima smeta. Najradije bi da nemamo nista i da oni ostvare svoje zacrtane ciljeve a to bi znacilo nestanak Bosnjka i BiH.
Samo da ponovim sta sam ranije napisao
Samo da ponovim sta sam ranije napisao
[/quote]Samo da podsjetim sta sam ranije napisao.
Srbija se naoruzava jer Srbi u njoj osjecaju strah ako nisu prekomjerno naoruzani. Medjunarodna zajednica je odsvirala kraj ratu Srba i Hrvata. Srba gotovo da i nema u Hrvatskoj. Vratili su se samo stariji ljudi i to oni koji se iz nekih razloga nisu snasli u Srbiji.
Sukobima na Kosovu je takokodje dosao kraj Tu je NATO odsvirao kraj. Malo poprasili JNA i njene pratece jedinice, JNA se povukla pa i danas cujemo njihov lelek, jer im je propao plan izgona Albanaca sa Kosova u Albaniju i naseljavanja Srba iz Hrvatske. Sta bi tek bilo da ih je NATO bombardovao kao sto su oni granatirali Sarajevo.
Srpska politika kopira Ruse. Rusi su napravili blickrig na Krimu. Mozda se Srbija naoruzava da slican plan napravi u BiH, da udje sa vojskom u Rep. Srpsku, da Rep. Srpska proglasi odcjepljenje od BiH i pripajanju Srbiji .
Hrvatska bi takodje pod izgovorom zastite Hrvata u BiH usla u zamisljenu Herceg Bosnu i uradila isto sto i Srbija. To je u skladu sa Planom Cvetkovic-Macek i Tudjman-Milosevic. Tako bi Srbi i Hrvati ostarili svoj san o podjeli BiH i stvaranju malo vece Hrvatske i Srbije.
Medjunarodna zajednica bi malo negodovala a onda priznala postojece stanje, jer je i sama ucestvovala u kreiranju Plana Cvetkovic-Macek a otvoreno i ovog drugog poznatom pod nazivom Dejtonski mirovni ugovor.
Bosnjacima bi sugerisali onu raniju ideju Tudjmana i Milosevica da svoju novu drzavu nazovo kako hoce a najbolje bi bilo kako su mislili Tudjman i Milosevic da nosi naziv Muslimanija ili Islamska dzamhirija. Bosnjaci bi to odbili kao sto su to i ranije ucilnili.
Bosnjaci ne mogu ratovati, jer nemaju naoruzanje ( zato se zagovara vojna neutralnost BiH), a susjedi bi sve ucinili da naoruzanje ne dolazi preko njihove teritorije. Osim toga u BiH iz dana u dan se povecava broj starca jer mladi odlaze trbuhom za kruhom.. Dakle, Bosnjaci nemaju mladih ljudi za rat, nemaju ni naoruzanja, pa bi morali pristati na politiku svrsenog cina.
NAPOMEANA: Ovo je moje slobodno razmisljanje. Nemam nista protov ako drugi misle drukcije. Ipak, vrijeme je najbolji svjedok, da saznamo sta nam je spremila medjunarodna zajednica u dogovoru sa nasim komsijama.
-
155_mm
#253 Re: Srbija se expresno naoruzava?
pratim dogadjanja na tu temu vec dugo, dugo godina i smatram da za podvuceno nisi u pravu.Haman2 wrote:BiH ne kupuje avian, tenkove, helikoptere itd. Ona proizvodi municiju, puske i neka manja orudja. Prema tome ona je puno, puno infernija u odnosu na nase susjede a i to sto imaju nasim susjedima smeta. Najradije bi da nemamo nista i da oni ostvare svoje zacrtane ciljeve a to bi znacilo nestanak Bosnjka i BiH.
-
amko761
#254 Re: Srbija se expresno naoruzava?
A jel ikom palo na pamet da BiH ništa od toga o čemu vi sanjate ne nabavlja, jer bi se tako naoružavale i one dvije khm neprijateljske komponente oružanih snaga, tobejarabi.
Ili mislite da se može naoružavati samo bošnjacka komponenta?
-
Haman2
#255 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Svakako 155 ti imas pravo na svoje misljenje kao sto i ja imam na svoje. Ali kako se ne slazes sa mojim misljenjem, napisi zasto ili sta nije tacno u onome sto sam napisao.Napisi svoje misljenje.
-
155_mm
#256 Re: Srbija se expresno naoruzava?
pa prvo napravis listu sta su sve susjedi nabavili, pa onda procjenis kakva je korist od tog oruzja u nekom potencijalnom sukobu i na kraju procijenis koliko imaju municije za to neko oruzje. i samo ce ti se kazati.Haman2 wrote:Svakako 155 ti imas pravo na svoje misljenje kao sto i ja imam na svoje. Ali kako se ne slazes sa mojim misljenjem, napisi zasto ili sta nije tacno u onome sto sam napisao.Napisi svoje misljenje.
-
155_mm
#257 Re: Srbija se expresno naoruzava?
a je li ti mislis da ne moze?amko761 wrote:A jel ikom palo na pamet da BiH ništa od toga o čemu vi sanjate ne nabavlja, jer bi se tako naoružavale i one dvije khm neprijateljske komponente oružanih snaga, tobejarabi.
- Maraschino
#258 Re: Srbija se expresno naoruzava?
trebalo bi, vi cete dobiti iz matice...amkoamko761 wrote:A jel ikom palo na pamet da BiH ništa od toga o čemu vi sanjate ne nabavlja, jer bi se tako naoružavale i one dvije khm neprijateljske komponente oružanih snaga, tobejarabi.
- Hajvan
#259 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Haman2 wrote:BiH ne kupuje avian, tenkove, helikoptere itd. Ona proizvodi municiju, puske i neka manja orudja. Prema tome ona je puno, puno infernija u odnosu na nase susjede a i to sto imaju nasim susjedima smeta. Najradije bi da nemamo nista i da oni ostvare svoje zacrtane ciljeve a to bi znacilo nestanak Bosnjka i BiH.
mozda..
a ja se nadam da ce imati dovoljan broj osvetljubivih bosnjaka izvan trokutistana koji ce zapoceti svoje vlastite male ratove po serviji, rvackoj, sveCkoj, francuskoj…bilo dje
- Novi_Nick
#260 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Potpuno si u pravu, Bosnjackobosanski narod ima svoje legitimno pravo da sam sebi osigurara zastitu, bez obzira na politicare, sudske odluke i mdjunarodnu zajednicu. Jer niko ih ne moze bolje zastititi i njihove intrese nego oni sami sebe!General War wrote:Nemora, jel tako? Niko ne sprjecava federaciju ili kantone koji imaju pro- bosanski stav- da formiraju npr: nacionalnu gardu ( nesto kao TO) i bujrum; oformiraj, primi ljudstvo, naoruzavaj...ako moze PC sa zandarmerijom, ako moze kucni savjet PC da blokira tuzbu na zagradjivanje mora od strane HR...ne znam koji pravnik moze nama uskratiti pravo na legitimnu odbranu posto to OS ocito ne moze ...ponavljam, srbija uzima vecinom defanzivno oruzje jer je vec poklopila pola bosne, njoj ne treba Bas Carsija...horkesh wrote:Budžet Bosne i Hercegovine, koji uključuje i OSBiH, je na istom nivou još od, čini mi se, 2010. godine?takojegovorio wrote:Ako se Srbija expresno naoružava,i ostale zemlje bivše Jugoslavije treba da se expresno naoružavaju! Meni je jasno da Hrvatska i Slovenija to rade,tj naoružavaju se,dok Bosna izigrava žrtvu i pravi se fina,kao da se to nje ne tiče.Svakakvih sam se budala nagledao ali ko u Bosni to još nisam vidio!Na pretnje oružjem i otcepljenjem ne odgovara se saopštenjima već podizanjem borbene gotovosti oružanih snaga Bosne i Hercegovine!
Kakva crna borbena gotovost. U ovoj državi je to nemoguća misija.
Al qurko, gospoda poklopila resurse i uvalila se nadzorne odbore...tamam se skucili, jebes drzavu i 100000 mrtvih...koliko ostane njima tamam.
-
amko761
#261 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Da, mislim da ne može.155_mm wrote:a je li ti mislis da ne moze?amko761 wrote:A jel ikom palo na pamet da BiH ništa od toga o čemu vi sanjate ne nabavlja, jer bi se tako naoružavale i one dvije khm neprijateljske komponente oružanih snaga, tobejarabi.
Za razliku od vas djece i ratnika iz Švecke koji vidite domovinu jednom godišnje, ja živim ovdje i znam kakvo je uređenje ove države i na koji način funkcioniše.
- Novi_Nick
#262 Re: Srbija se expresno naoruzava?
amko761 wrote:Da, mislim da ne može.155_mm wrote:a je li ti mislis da ne moze?amko761 wrote:A jel ikom palo na pamet da BiH ništa od toga o čemu vi sanjate ne nabavlja, jer bi se tako naoružavale i one dvije khm neprijateljske komponente oružanih snaga, tobejarabi.
Za razliku od vas djece i ratnika iz Švecke koji vidite domovinu jednom godišnje, ja živim ovdje i znam kakvo je uređenje ove države i na koji način funkcioniše.[/size]
- Novi_Nick
#263 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Mozes pisati i pricati jedino u svoje ime a ne u ime bosnjakabosanaca kao kolektiva. Drugo mani se retrogradnih pisanja i negativnog ogovaranja o bosnjackobosanskoj dijaspori, od koje i ti u BiH djelimicno zivis i zavisih kako u miru tako i u ratu. Pisi u svoje licno ime sta si ti i kako u stanju kao pojedinac, uradio i mislis uraditi na zastiti bosnjakabosanaca kao naroda i kolektiva u sveri odbrane, ekonomije, privrede i slicno, te koji je tvoj licni doprinos za taj narod i drzavu BiH. Skreni paznju i fokus sa dijaspore na tebe licno pisuci o sebi i tvojim licnim djelima.Post: "amko761"
Da, mislim da ne može.
Za razliku od vas djece i ratnika iz Švecke koji vidite domovinu jednom godišnje, ja živim ovdje i znam kakvo je uređenje ove države i na koji način funkcioniše.![]()
- Point.
#264 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Jarane, nije ni Švedska na Marsu nego 2 sata letenja od BiH. A i ne moraš u današnje vrijeme živjeti u BiH da znaš kako stvari dole funkcionišu.amko761 wrote:Da, mislim da ne može.155_mm wrote:a je li ti mislis da ne moze?amko761 wrote:A jel ikom palo na pamet da BiH ništa od toga o čemu vi sanjate ne nabavlja, jer bi se tako naoružavale i one dvije khm neprijateljske komponente oružanih snaga, tobejarabi.
Za razliku od vas djece i ratnika iz Švecke koji vidite domovinu jednom godišnje, ja živim ovdje i znam kakvo je uređenje ove države i na koji način funkcioniše.
-
155_mm
#265 Re: Srbija se expresno naoruzava?
vidjet ce mo kakvo ce ti biti misljenje kad krenu slijetati herculesi US AF-a u tuzlu i ovi sto su ih ameri obucili krenu istovarati roobu.amko761 wrote:Da, mislim da ne može.155_mm wrote:a je li ti mislis da ne moze?amko761 wrote:A jel ikom palo na pamet da BiH ništa od toga o čemu vi sanjate ne nabavlja, jer bi se tako naoružavale i one dvije khm neprijateljske komponente oružanih snaga, tobejarabi.
po tvom shvatanju izgleda nije ni po slovu ni u duhu dejtona da ameri obucavaju samo ove u tuzli. obavjesti milorada da US Air Force krsi i slovo i duh dejtona.
i jos samo da ti kazem da nisi nisvjestan koliko si jadan sa tim ad hominem.
- LBVIEW
#266 Re: Srbija se expresno naoruzava?
To Amko bi kao trebalo biti Amir, trebao bi ti to malo inventivnije crni Spasoje. 
- dr_Evil
#267 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Covjek je upravu po trenutnom uredjenju sve se dijeli na 3 komponente, a i nabavke moraju preci preko ministarstva i predsjednistva tako da nema sanse da se moze samo bosnjacka naoruzati, mogu se samo pojacati policije u kantonima nesto tipa kao sto Dodo radit.155_mm wrote:amko761 wrote:]A jel ikom palo na pamet da BiH ništa od toga o čemu vi sanjate ne nabavlja, jer bi se tako naoružavale i one dvije khm neprijateljske komponente oružanih snaga, tobejarabi.
a je li ti mislis da ne moze?
Da, mislim da ne može.
vidjet ce mo kakvo ce ti biti misljenje kad krenu slijetati herculesi US AF-a u tuzlu i ovi sto su ih ameri obucili krenu istovarati roobu.
po tvom shvatanju izgleda nije ni po slovu ni u duhu dejtona da ameri obucavaju samo ove u tuzli. obavjesti milorada da US Air Force krsi i slovo i duh dejtona.
i jos samo da ti kazem da nisi nisvjestan koliko si jadan sa tim ad hominem.
Vidio si izjavu Macrona, takav stav dijeli dobar dio NATO clanica, opet bi prosle godine dok bi US Air Force mrdnuo guzicom.
Ne lozite se ljudi, opet bismo bili meta za gadjanje kao i zadnjih 120 godina zahvaljujuci korumpriranim "begovima" i "spahijama". Spasava nas samo sto imamo velika m**a.
-
daddy-kool
#268 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Pogrešno razmatrate opcije.
OS BiH su zadužene za odbranu teritorijalnog integiteta zemlje i bez ikakve sumnje najjači su domaći instrument sile. U najcrnjem scenariju OS BiH bi se potpuno raspale po svim etničkim linijama i ovaj dio što bi ostao u trokutistanu je opet najjači. U najgorem od najgorih scenarija otcjepljenja RS i untrašnjeg sukoba zapadni dio šumske bi izdržao možda dvije-tri sedmice.
Proširivanjem sukoba sa untrašnjeg na međunarodni nivo, jer se može očekivati aktivna i otvorena uloga Srbije, odnosi snaga se mijenjaju. Da bi se odbranila granica na Drini nama trebaju kvalitativni skokovi u naoružanju i/ili saveznik (USA) koji neće prezati da upotrijebi avijaciju u pograničnom dijelu.
Zato sam i pisao da je nama potrebno suštinsko povećanje budžeta OS BiH, što je naravno neizvodivo u ovakvom uređenju. Zbog toga se ne smije odustati od NATO-a jer to između ostalog podrazumijeva i povećanje finansiranja za odbranu.
OS BiH su zadužene za odbranu teritorijalnog integiteta zemlje i bez ikakve sumnje najjači su domaći instrument sile. U najcrnjem scenariju OS BiH bi se potpuno raspale po svim etničkim linijama i ovaj dio što bi ostao u trokutistanu je opet najjači. U najgorem od najgorih scenarija otcjepljenja RS i untrašnjeg sukoba zapadni dio šumske bi izdržao možda dvije-tri sedmice.
Proširivanjem sukoba sa untrašnjeg na međunarodni nivo, jer se može očekivati aktivna i otvorena uloga Srbije, odnosi snaga se mijenjaju. Da bi se odbranila granica na Drini nama trebaju kvalitativni skokovi u naoružanju i/ili saveznik (USA) koji neće prezati da upotrijebi avijaciju u pograničnom dijelu.
Zato sam i pisao da je nama potrebno suštinsko povećanje budžeta OS BiH, što je naravno neizvodivo u ovakvom uređenju. Zbog toga se ne smije odustati od NATO-a jer to između ostalog podrazumijeva i povećanje finansiranja za odbranu.
- dr_Evil
#269 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Hoces da kazes da bi dio oko Banja Luke izdrzao 2-3 sedmice, buraz i ja sam patriota ali budi malo realan, nije 1/3 OS BiH u rangu vojske Turske, ovo me podsjeca kad su u ratu pricali da su cetnici pijane bradonje bez imalo vojnog znanja i hrabrosti, pa na svakoj jacoj akciji slomismo zube. Ne podcjenjuj neprijatelja, oni su isto navikli na teske uslove kao i mi. Kao sto vec rekoh mi smo okruzeni neprijateljima, i danasnja SAD tesko da bi nam pomogla, u najbolje slucaju bi stavili Srbiji embargo.daddy-kool wrote:Pogrešno razmatrate opcije.
OS BiH bi se raspale za 10 minuta, procitah neki dan dobar clanak na bljesku kada novinar prepricava svoj vojni rok pocetkom 2000-ih i kada neko upita, a sta ako nas napadne Hrvatska. Jedino sto mi dobivamo iz OS BiH je obrazovan vojni kadar, mada to zlata vrijedi!
- Maraschino
#270 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Djikani(potencijalni separatisti) su navikli ratovati samo oruzjem a posto oruzja i municije nema kao prije, tesko da bi izdrzali 2-3 sedmice.
Imali su svoje vrijeme kada po dvije baterije haubica tuku narod naoruzan lovackim oruzjem...i opet polomise zube dok uzese nesto teritorije.
Na kraju, neka pokusaju.
Imali su svoje vrijeme kada po dvije baterije haubica tuku narod naoruzan lovackim oruzjem...i opet polomise zube dok uzese nesto teritorije.
Na kraju, neka pokusaju.
- dr_Evil
#271 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Da zato mi imamo oruzja vise od Erdogana, a tek sto imamo mlade raje sto je spremna uzeti pusku.Maraschino wrote:Djikani(potencijalni separatisti) su navikli ratovati samo oruzjem a posto oruzja i municije nema kao prije, tesko da bi izdrzali 2-3 sedmice.
Na kraju, neka pokusaju.
- Maraschino
#272 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Sve je bolje nego prije.dr_Evil wrote:Da zato mi imamo oruzja vise od Erdogana, a tek sto imamo mlade raje sto je spremna uzeti pusku.Maraschino wrote:Djikani(potencijalni separatisti) su navikli ratovati samo oruzjem a posto oruzja i municije nema kao prije, tesko da bi izdrzali 2-3 sedmice.
Na kraju, neka pokusaju.
Ko trazi avanturu zasluzuje dobru zabavu.
- dr_Evil
#273 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Oruzano i organizacijski sve je bolje nego prije.. Ono sto je puno, puno gore je kako stojimo na medjunarodnom planyu, naime nase drago bosnjacko rukovodstvo je otjeralo od sebe sve nase prijatelje u svijetu, '95 nas je skoro citav svijet stajao, a danas su protiv nas, vole nas samo kada dolazimo kod njih da im gradimo drzave. Tako da malo na koja vrata danas mozemo pokucati da nas podrze, ali eto Komsic ce pozvati ambasadora na razgovor, pa ce sve biti kao prije.Maraschino wrote:Sve je bolje nego prije.dr_Evil wrote:Da zato mi imamo oruzja vise od Erdogana, a tek sto imamo mlade raje sto je spremna uzeti pusku.Maraschino wrote:Djikani(potencijalni separatisti) su navikli ratovati samo oruzjem a posto oruzja i municije nema kao prije, tesko da bi izdrzali 2-3 sedmice.
Na kraju, neka pokusaju.
Ko trazi avanturu zasluzuje dobru zabavu.
- Maraschino
#274 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Samo use i u svoje kljuse.dr_Evil wrote:
Oruzano i organizacijski sve je bolje nego prije.. Ono sto je puno, puno gore je kako stojimo na medjunarodnom planyu, naime nase drago bosnjacko rukovodstvo je otjeralo od sebe sve nase prijatelje u svijetu, '95 nas je skoro citav svijet stajao, a danas su protiv nas, vole nas samo kada dolazimo kod njih da im gradimo drzave. Tako da malo na koja vrata danas mozemo pokucati da nas podrze, ali eto Komsic ce pozvati ambasadora na razgovor, pa ce sve biti kao prije.
Nas cetnici skoro istrijebise dok se svijet sjetio da se treba umijesati. Nije ni Milosevic ni Karadzic imali podrsku ali su picili po svome.
Nece ti trebati nicija podrska protiv separatizma kojega niko ne voli.
-
BAK-eV
#275 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Svijet je bio uz nas, dok smo bili slabi i dok su nas klali!dr_Evil wrote:
Oruzano i organizacijski sve je bolje nego prije.. Ono sto je puno, puno gore je kako stojimo na medjunarodnom planyu, naime nase drago bosnjacko rukovodstvo je otjeralo od sebe sve nase prijatelje u svijetu, '95 nas je skoro citav svijet stajao, a danas su protiv nas, vole nas samo kada dolazimo kod njih da im gradimo drzave. Tako da malo na koja vrata danas mozemo pokucati da nas podrze, ali eto Komsic ce pozvati ambasadora na razgovor, pa ce sve biti kao prije.
Eh kad smo ojacali, onda mir, mir niko nije kriv.
Toliko su nas volili, da su nam ukinuli republiku, vladu, nametnuli dvije policije, blokade na svim nivoima itd ...
Kakva ljubav.