Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ommadawn wrote:Pa:
- kad cetnici mogu imati svoje parade u kojima promovisu mrznju prema drugacijem,
- kad ustase mogu imati svoje karnevale i marseve kroz Hercegovinu gdje izvode obscene stvari sa raznim modelima, gdje ismijavaju i ponizavaju ljude koji su druge vjere i nacije.
- kad vehabije mogu drzati svoje konferencije na kojima pozivaju na linc demokratski uredjenog drustva a koje im je omogucilo da mogu odrzavati takve skupove
- kada demobilisani borci (gdje ih dobar dio nije ni drzao pusku a kamoli vidio fronta i ratovao) mogu blokirati saobracajnice, trazeci guzovacu sve uz kolo, rakiju i rostilj.
Ne vidim onda problem zasto bi ljudi koji vole drugacije da se seksaju od vecine da naprave neku paradu gdje otvoreno isticu njihovu seksualnu orijetnaciju pozivajuci samo na to da ih se u drustvu ne sikanira a ne pozivajuci niti na nasilje, mrznju ili ponizavanje nekog drugog, predstavljali neki problem tom paradom?
razlika je u tome što sve grupe pod crticama imaju karakter stubova režima na područjima gdje drže te svoje manifestacije. samo se znaju povremeno posvađati oko cijene.
mislim biće i ovo, ali kad stranci zaprijete režimu...
Ommadawn wrote:Pa:
- kad cetnici mogu imati svoje parade u kojima promovisu mrznju prema drugacijem,
- kad ustase mogu imati svoje karnevale i marseve kroz Hercegovinu gdje izvode obscene stvari sa raznim modelima, gdje ismijavaju i ponizavaju ljude koji su druge vjere i nacije.
- kad vehabije mogu drzati svoje konferencije na kojima pozivaju na linc demokratski uredjenog drustva a koje im je omogucilo da mogu odrzavati takve skupove
- kada demobilisani borci (gdje ih dobar dio nije ni drzao pusku a kamoli vidio fronta i ratovao) mogu blokirati saobracajnice, trazeci guzovacu sve uz kolo, rakiju i rostilj.
Ne vidim onda problem zasto bi ljudi koji vole drugacije da se seksaju od vecine da naprave neku paradu gdje otvoreno isticu njihovu seksualnu orijetnaciju pozivajuci samo na to da ih se u drustvu ne sikanira a ne pozivajuci niti na nasilje, mrznju ili ponizavanje nekog drugog, predstavljali neki problem tom paradom?
Pitam se kako bi doticna reagirala kad bi neko rekao da pokrivene zene treba izolovati od ostatka drustva. After all, kako sama kaze, "mi sami imamo pravo da biramo s kim zelimo da zivimo".
Želim da se ovakvi ljudi izoluju i sklone što dalje od naše djece i društva. Neka idu negdje drugo i prave sebi grad, državu, zakone i svoja prava koja im niko neće osporavati.
glupača ja blaga riječ,soim ako tebi ovo je u redu
_Scarlett_ wrote:Pitam se kako bi doticna reagirala kad bi neko rekao da pokrivene zene treba izolovati od ostatka drustva. After all, kako sama kaze, "mi sami imamo pravo da biramo s kim zelimo da zivimo".
_Scarlett_ wrote:Pitam se kako bi doticna reagirala kad bi neko rekao da pokrivene zene treba izolovati od ostatka drustva. After all, kako sama kaze, "mi sami imamo pravo da biramo s kim zelimo da zivimo".
Iako ne živim više u BIH, ovo je jedna od rijetkih vijesti iz domovine koja me obradovala. Ljudi drugih spolnih i rodnih orjentacija su oduvijek bili tu i uvijek će ih biti. Oni nikad neće biti većina i uglavnom se krvavo bore za svaki gram slobode izražavanja koje većina uzima zdravo za gotovo. Naravno udarit će drvlje i kamenje na ove ljude, osuđivati ih da su oni laste koje donose propast 'normalnog društva' bez da u jednom trenutku pogledaju što su oni kao većina napravili od zemlje, kulture, industrije i budućnosti svoje djece.
Zato što je glupa, a uz to je i loša osoba, najblaže rečeno.
Postoje mnogi koji bi ljude njenog životnog stila izolovali. Ali ona je takvog mentalnog sklopa da će se jadati i smatrati nepravednim da se pokrivenim zabranjuje pristup u određenim ustanovama u Francuskoj, i tako ih se društveno izoluje. A to isto će raditi drugoj grupi ljudi u vlastitom dvorištu. Dvolična glupača.
Last edited by Rizvan on 01/04/2019 22:29, edited 1 time in total.