Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post Reply
asker

#251 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by asker »

PM72 wrote:Nije to drumsko razbojništvo nego oličenje prave države.Hajd kreni preko španske granice okićen katalonskim zastavama ili da uđeš u Francusku sa nacističkim zastavama.Dobro bi prošao i sa zastavom SSSR-a u Latviji,Litvaniji,Estoniji,Češkoj,Poljskoj...

Neznam kakva ti je to prica. Pa i oni bajkeri iz Srbije fasovase na Carsiji, jel to neki uspjeh i olicenje drzave? Ili premijer Srbije u Srebrenici, hej, premijer, kamenje i flase u vugla, stratesko povlacenje, i cvike zaboravio, jebala bi ga rulja da ga ne odnesose.

Daj ba PM, veze to s vezome nema. Albanci dok se pucalo tamo znamo kako su prolazili. Poslije dobili drzavu na tacni. Lahko se sad kurcit. Dobro ti ljudi kazu, nemoze se porediti njihova i nasa borba.
cyprus

#252 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by cyprus »

Hajd da se složim u nečemu sa Challengerom - tačno je da se Albanci veoma precjenjuju... Da Milošević nije sebe precijenio, tj. da je bio iole mudriji, dobili oni jedan veliki Q na konto svoje "sloge"...
Last edited by cyprus on 11/03/2019 21:52, edited 1 time in total.
bosan

#253 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by bosan »

Ne mogu osuditi sami sebe i svoje ideje .
славянин

#254 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by славянин »

Challenger_ wrote:
славянин wrote:Zli Amerikanci nedaju...
Negacije se pišu odvojeno (ne daju) a Amerikanci nisu zli. Običan svijet kao i svaki drugi.
E hvala na ispravci veliki prosvjetitelju.

Pitanje - Kako nisu zli ? Pa vidis sta rade na sve strane.. Pritiscu Rusiju svetu,salju agente da dizu narod u Venecueli,poslali ISIS u Siriju i potplatili toliko ljudi da digne pobunu,bili protiv BiH u ratu i sprecavali Rusiju da nam pomogne,diraju presvjetli-pravicni-napredni-prejaki Iran... . :?
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#255 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by Challenger_ »

славянин wrote:E hvala na ispravci veliki prosvjetitelju.

Pitanje - Kako nisu zli ? Pa vidis sta rade na sve strane.. Pritiscu Rusiju svetu,salju agente da dizu narod u Venecueli,poslali ISIS u Siriju i potplatili toliko ljudi da digne pobunu,bili protiv BiH u ratu i sprecavali Rusiju da nam pomogne,diraju presvjetli-pravicni-napredni-prejaki Iran... . :?
Generalizacije su za idiote a prefinjeni nauk o strukturi moći za odabrane. Nisi taj.
cyprus

#256 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by cyprus »

славянин wrote:
Challenger_ wrote:
славянин wrote:Zli Amerikanci nedaju...
Negacije se pišu odvojeno (ne daju) a Amerikanci nisu zli. Običan svijet kao i svaki drugi.
E hvala na ispravci veliki prosvjetitelju.

Ama nisu Amerikanci zli, nego njihova deep state :D
славянин

#257 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by славянин »

Challenger_ wrote:
славянин wrote:E hvala na ispravci veliki prosvjetitelju.

Generalizacije su za idiote a prefinjeni nauk o strukturi moći za odabrane. Nisi taj.
O oprosti na mojoj generalizaciji (iako naravno smatrao sam da tvoje nadasve prefinjeno intelektualno bice ce prepoznati da pod terminom Amerikanci se misli na njihovu vanjsku politiku u ovom slucaju) prefinjeni odabrani geostrateze :shock: De objasjaj moj mali um jos kakvom nevjerovatnom istinom. Kada ocekujemo raspad NATOa i konacno oslobodjenje od strane dobrijeh Rusa i Iranaca :? :shock:
cyprus

#258 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by cyprus »

Dim iz Moje Lule wrote:
cyprus wrote: Da Milošević nije sebe precijenio, tj. da je bio iole mudriji, dobili oni jedan veliki Q na konto svoje "sloge"...
Miloševića su izdali i isporučili njegovi ljudi, srpska klika kriminalna koja je bila okupljena oko države, sa raznim herojima koji su na kraju opet ubijeni od srba i sve se kod srba svodi na samoizdaju tako će završit i vučić.
Da je na Balkanu više "izdajnika" kako bi ovo lijep kutak planete bio :)
LBVIEW

#259 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by LBVIEW »

Fudo387 wrote:
Challenger_ wrote:
SaraFina wrote:Bitno je temu? Osobno?
Zamisli onu/onog ko ti se dopada. Magija :D
Ništa. Zaboravi.

_____
I?
Sta ti i pajdo radosni mislite o ovom okupljanju?
Pa znas, oni su eksperti za globalnu politiku, krupne ribe, ko ce se jos bakcati "sitnicana".
A ona tetka iz Niksica je i veciti saljivdzija, ne bi taj o teskim temama, pogotovo kad su Srbi negativci.
Challenger_

#260 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by Challenger_ »

славянин wrote:(iako naravno smatrao sam da tvoje nadasve prefinjeno intelektualno bice ce prepoznati da pod terminom Amerikanci se misli na njihovu vanjsku politiku u ovom slucaju) prefinjeni odabrani geostrateze...
Ne misli. Nije to "američka vanjska politika". To je politika transkontinentalnih i transnacionalnih struktura, oligarhije (J. Carter), koje su uzurpirale kapacitete USA.
славянин

#261 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by славянин »

Challenger_ wrote:
славянин wrote:(iako naravno smatrao sam da tvoje nadasve prefinjeno intelektualno bice ce prepoznati da pod terminom Amerikanci se misli na njihovu vanjsku politiku u ovom slucaju) prefinjeni odabrani geostrateze...
Ne misli. Nije to "američka vanjska politika". To je politika transkontinentalnih i transnacionalnih struktura, oligarhije (J. Carter), koje su uzurpirale kapacitete USA.
Jesu li masoni,iluminati,bilderberg grupa ili neko treci iza svega toga ? Sta ti mislis ? -- kada je vec ne mogu da ti mislis za mene.Oce li se slobodni svijet (poznatiji kao Iran-Rusija-Sirija) uspjeti odbraniti od tih zlikovaca ? :?
Challenger_

#262 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by Challenger_ »

Dim iz Moje Lule wrote:da amerima bosna nešto nije važna nebi poslali pedera bošnjama, eto na ljeto usred sarajeva LGBT parade uz podršku čitavog političkog kora bošnjaka
Nije ni sasvim nebitna. Jedno je sigurno, neće dozvoliti njen raspad. Ali, Bošnjaci (i Srbi, zašto ne reći) nisu favorit te politike. U regionu to su Hrvatska i albanski faktor.
daddy-kool

#263 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by daddy-kool »

cyprus wrote:Hajd da se složim u nečemu sa Challengerom - tačno je da se Albanci veoma precjenjuju... Da Milošević nije sebe precijenio, tj. da je bio iole mudriji, dobili oni jedan veliki Q na konto svoje "sloge"...
Milošević nije imao izbora, ali nije se precjenio. Velikosrpska politika nije mogla dogovoriti suživot sa Albancima, a nisu htjeli ni prihvatiti Republiku Albansku u okviru Srbije. Milošević je znao barem 6 mjeseci unaprijed da će biti bombardovana Srbija ako ne prihvati mirovni plan. Nevolja je bila što je taj mirovni plan podrazumjevao suživot i političku ravnopravnost Albanaca. Pošto nije uspjelo istjerivanje Albanaca sa Kosova, ništa drugo nije preostalo Miloševiću nego da provocira istjerivanje Srba sa Kosova putem NATO bombardovanja.
daddy-kool

#264 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by daddy-kool »

Challenger_ wrote:
PM72 wrote:
Challenger_ wrote:Precjenjuju se Albanci preko svake mjere a potcjenjuju Bošnjaci a Boga mi i Srbi. Klasika.
Oni njima u sred Beograda poslali dron sa zastavom velike Albanije e možeš mislit šta bi im uradili na Kosovu sa spomenikom Draži.
To ne da nije izraz hrabrosti i pameti, to je nizašta, za *urac. Facinacija budalama. Državotvorna politika je nešto sasvim drugo.

Kada bi me neko prisilio da idem u opkladu na deset godina da dam sve pare ili na Bošnjake ili Albance, dao bih sve pare na Bošnjake i lopatom uzeo opkladu.
Tačno tako.
Challenger_

#265 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by Challenger_ »

Challenger_ wrote:Nije ni sasvim nebitna. Jedno je sigurno, neće dozvoliti njen raspad. Ali, Bošnjaci (i Srbi, zašto ne reći) nisu favorit te politike. U regionu to su Hrvatska i albanski faktor.
EDIT: Bošnjaci, Srbi (Crnogorci, Makedonci) su autsajderi te politike. Kako mogu promjeniti svoj mizeran status? Saradnjom. A nje NEĆE BITI dok je bradonja, "pravoslavnih" i "muslimanskih".

Sad sam na tragu teme.

Kome treba sve ovo? Svakako ne: Srbima, Bošnjacima, Crnogorcima i Makedoncima.

Toliko.
zavrzlama

#266 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by zavrzlama »

Od visegradskih cetnika...tema dodje do ameba i jednocelijskih organizama..ha ja
animals

#267 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by animals »

Ako se sad ovo ne istjera na cistac, ako se ne preduzmu sve mjere da se kazne
predvodioci, da se zabrani ulaz svim iz Srbije, koji imaju takva obiljezja,
onda Bosnjaci ne zasluzuju bolje sutra..
Fudo387

#268 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by Fudo387 »

Challenger_ wrote:
Challenger_ wrote:Nije ni sasvim nebitna. Jedno je sigurno, neće dozvoliti njen raspad. Ali, Bošnjaci (i Srbi, zašto ne reći) nisu favorit te politike. U regionu to su Hrvatska i albanski faktor.
EDIT: Bošnjaci, Srbi (Crnogorci, Makedonci) su autsajderi te politike. Kako mogu promjeniti svoj mizeran status? Saradnjom. A nje NEĆE BITI dok je bradonja, "pravoslavnih" i "muslimanskih".

Sad sam na tragu teme.

Kome treba sve ovo? Svakako ne: Srbima, Bošnjacima, Crnogorcima i Makedoncima.

Toliko.
Pises gluposti i propagandne pamflete. Smaras.
Toliko.
daddy-kool

#269 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by daddy-kool »

zavrzlama wrote:Od visegradskih cetnika...tema dodje do ameba i jednocelijskih organizama..ha ja
On topic, mislim da se ne može očekivati suštinska promjena u srpskom društvu barem narednih 20-30 godina. Ove neke prethodne generacije ogrezle u kriminalu i zločinu moraju nestati sa scene, a šta će poslije biti ko zna, vidjećemo.
daddy-kool

#270 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by daddy-kool »

animals wrote:Ako se sad ovo ne istjera na cistac, ako se ne preduzmu sve mjere da se kazne
predvodioci, da se zabrani ulaz svim iz Srbije, koji imaju takva obiljezja,
onda Bosnjaci ne zasluzuju bolje sutra..
Ništa se od navedenog neće desiti, niti je ovo nova pojava niti se samo uvozi iz Srbije.
Fudo387

#271 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by Fudo387 »

daddy-kool wrote:
zavrzlama wrote:Od visegradskih cetnika...tema dodje do ameba i jednocelijskih organizama..ha ja
On topic, mislim da se ne može očekivati suštinska promjena u srpskom društvu barem narednih 20-30 godina. Ove neke prethodne generacije ogrezle u kriminalu i zločinu moraju nestati sa scene, a šta će poslije biti ko zna, vidjećemo.
Ja ba, doce nove generacije, mozda ce se same od sebe unormaliti. :roll:
animals

#272 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by animals »

Pa stas dalje kad je drzava dozvolila registraciju ovakvi udruzenja..
pa jebem ti takvu drzavu..
animals

#273 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by animals »

Kako se mogu registrovati cetnicka udruzenja u BIH i legalno djelovati ,
trebalo bi pitati Bosnjacke politicare..
daddy-kool

#274 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by daddy-kool »

Fudo387 wrote:
daddy-kool wrote:
Ja ba, doce nove generacije, mozda ce se same od sebe unormaliti. :roll:
Ja samo kazem da je normalizacija malo vjerovatna u doglednoj buducnosti. Sta ce poslije biti vidjecemo.
daddy-kool

#275 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?

Post by daddy-kool »

animals wrote:Kako se mogu registrovati cetnicka udruzenja u BIH i legalno djelovati ,
trebalo bi pitati Bosnjacke politicare..
Registrovani su u RS.
Post Reply