Potencijalna masa za neku novu političku struju itekako postoji. Ne kontam da se još niko nije pojavio s tom idejom da pokuša masovno motivirati ''spavače''.Ramzess Veliki wrote: Ja se nadam da cu se kad se vratim, a to ce biti kad nalupam love da mogu biti sit i neovisan od politike nacionalnih stranaka, tad cu se politicki aktivirati najvise na jednoj stvari, a to je omasovljenje izlaska na glasanje.
Da od tih 50% koji ne izlaze, izadje samo pola, nacionalne stranke ce zavrsiti na dnu ljestvice. Da izadje svih 50% sa onima koji glasaju protiv nacionalnih stranaka, one bi izgubile svaku trunku vlasti.
To bi znacilo preuzimanje sudstva, policije i vojske od njihovog kadra.
To bi znacilo da sve sto trazimo moze da se desi, pocev od zatvaranja trojke i oduzimanja njihove nelegalne imovine, procesuiranje prethodnih sudija, smanjenje kamata preko drzavne agencije za bankarstvo, otvaranje novih investicija, rudnika, prerade sirovina, fabrika ... sta fali dovesti Toyotu iz Engleske?
Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#251 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
- Ramzess Veliki
#252 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
I meni je to sumnjivo. Mislim da se desilo da nove gradjanske stranke nisu ocekivale da ce imati ovakav rezultat i krenule su nespremno.Tomahawk11 wrote:Potencijalna masa za neku novu političku struju itekako postoji. Ne kontam da se još niko nije pojavio s tom idejom da pokuša masovno motivirati ''spavače''.
Mislim da su se svi iznenadili ovim rezultatima.
Vladajuce su se prvi put nasle u situaciji da umalo da odu u propast, a opozicija je ostala nespremna i kadrovski nepripremljena da preuzme vlast.
Zato sad imamo situaciju da je opoziciji draze da se povuce iz vlasti jos jedan mandat i cetiri godine taljaju sa pripremama za preuzimanje vlasti na narednim izborima.
Ovaj put se ustvari desilo da nisu stranke upravljale izborima nego glasaci.
Glasaci pocinju pokazivati volju da se napokon nesto desi.
I sad opet dodjemo na onih 50% sto ne izlaze ... mislim da ce se i oni nakon ovog shoka poceti buditi i shvatati da mogu uticati na promjenu politike.
Naredni izbori ce biti zestoki.
- muha_sa
#253 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
vrijedi li pratit 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#254 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Iskreno se nadam. Prevaga bi mogle biti nadolazeće generacije kojima neko treba probuditi svijest.Ramzess Veliki wrote:
- muha_sa
#255 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Probudit ce se svijest kad se klepi po dzepu jedno 500 maraka za neizlazak na izboreTomahawk11 wrote:Iskreno se nadam. Prevaga bi mogle biti nadolazeće generacije kojima neko treba probuditi svijest.Ramzess Veliki wrote:
Tek tad možemo ocekivat da izlaznost bude preko 90%
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#256 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Može i tamuha_sa wrote:Probudit ce se svijest kad se klepi po dzepu jedno 500 maraka za neizlazak na izboreTomahawk11 wrote:Iskreno se nadam. Prevaga bi mogle biti nadolazeće generacije kojima neko treba probuditi svijest.Ramzess Veliki wrote:
Kontam da bi se neko morao debelo potruditi da bi one što okreću glavu svake izbore animirao da izađu na izbore i nešto promijene.
- Ramzess Veliki
#257 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Pa ovi novi studenti i mladi ljudi hoce.Tomahawk11 wrote:Iskreno se nadam. Prevaga bi mogle biti nadolazeće generacije kojima neko treba probuditi svijest.Ramzess Veliki wrote:
Na borce se ne moze racunati, oni su uspavani i tesko ce se pomaknut.
- Ramzess Veliki
#258 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Bas zato stranke na vlasti nece dozvolit usvajanje tog zakona.muha_sa wrote:Probudit ce se svijest kad se klepi po dzepu jedno 500 maraka za neizlazak na izboreTomahawk11 wrote:Iskreno se nadam. Prevaga bi mogle biti nadolazeće generacije kojima neko treba probuditi svijest.Ramzess Veliki wrote:
To bi trebala opozicija gurat kao svoj plan.
- SmokingMan
#259 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Kada bi država barem dijelom funkcionisala po modelu "platonove države" možda bi se vremenom i desile neke promjene.Barem je to tako trebalo biti od kraja rata pa naovamo,ali ništa se značajno nije moglo destiti jer je svaki pomak naprijed bio ugušen politikom nacionalističkih stranaka koje su svoje kor pustile u svim društvenim granama.I ne treba pitati šta je struku otjeralo u pravcu prosperitetnijih sredina,a i nije baš da treba očekivati svojevoljni povratak istih kako bi nešto poduzeli,prvenstveno po pitanju ekononskih reformi.Pa i samo vidite da uređenje sistema prvo počinje od raspodjele vlasti,gdje pojedine strane zbog neispunjavanja nekih njihovih zahtjeva povlače svoju polugu i kreću sa opsturkcijama,kooje idu na štetu države,posebice ekononskog sektora koji opet nije nezavistan od sistema.
- Ommadawn
#260 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Spomeni ovo sve iz uvodnog posta prosječnom bh dijasporcu, patriJoti i ima da te izbjegava za života.
Što i nije loše.
Što i nije loše.
- spreca
#261 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Bojim se da je veliki broj spavaca otisao vani , sto znaci da su izgubljeni za izbore, mada jos medju spavacima ima materijala
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#262 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Za njih mogu razumjeti, ali napade i ismijavanje od "domaćih ljudi" slabo kad da ću skontat, pogotovo njihov pokušaj da sve ovo svedu na lični nivo što su i uspjeli, na kraju krajeva.Ommadawn wrote:Spomeni ovo sve iz uvodnog posta prosječnom bh dijasporcu, patriJoti i ima da te izbjegava za života.
Što i nije loše.
- Ommadawn
#263 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
U se, na se i poda se.Jimmy McNulty wrote:Za njih mogu razumjeti, ali napade i ismijavanje od "domaćih ljudi" slabo kad da ću skontat, pogotovo njihov pokušaj da sve ovo svedu na lični nivo što su i uspjeli, na kraju krajeva.Ommadawn wrote:Spomeni ovo sve iz uvodnog posta prosječnom bh dijasporcu, patriJoti i ima da te izbjegava za života.
Što i nije loše.
- Sanjarko
#264 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Nemoj tako. Ja sam te podrzao i rekao sam da je istina sta si napisao. Zemljaci smo, jos i sugradzani.Jimmy McNulty wrote: Za njih mogu razumjeti, ali napade i ismijavanje od "domaćih ljudi" slabo kad da ću skontat, pogotovo njihov pokušaj da sve ovo svedu na lični nivo što su i uspjeli, na kraju krajeva.
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#265 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Joj tebe..Jimmy McNulty wrote: Za njih mogu razumjeti, ali napade i ismijavanje od "domaćih ljudi" slabo kad da ću skontat, pogotovo njihov pokušaj da sve ovo svedu na lični nivo što su i uspjeli, na kraju krajeva.
Pa što li nam je ovakvo stanje..garant zbog dijasporaca
domaći paćenici sa upadicama tipa..ni tebi nije lako i guziš li šta..najviše doprinose ovakvom stanju.
- Sanjarko
#266 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Zadovoljni. Lijezu plate. Pa zato tako i pisu. A sve je to upitno sa ovakvim sistemom.
- Sanjarko
#267 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Ali mislim da nisu ni oni zadovoljni nego su se pomirili sa usudom.
- MarlboroGold
#268 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Sve super. Kao da su svi na budžetu.
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#269 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Pa dobro, naravno da ni ja ne bih imala frustracije izazvane manjkom para da sam adekvatno plaćena za posao koji obavljam, ali svejedno, ne bih na ovakvu temu davala toliko blesave komentare.Vizionar 1985 wrote:Zadovoljni. Lijezu plate. Pa zato tako i pisu. A sve je to upitno sa ovakvim sistemom.
A i taj budžet, nije svima naklonjen
- Sanjarko
#270 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Ma to ja malo podbadam. Da malo zakuham.lmo wrote:Pa dobro, naravno da ni ja ne bih imala frustracije izazvane manjkom para da sam adekvatno plaćena za posao koji obavljam, ali svejedno, ne bih na ovakvu temu davala toliko blesave komentare.Vizionar 1985 wrote:Zadovoljni. Lijezu plate. Pa zato tako i pisu. A sve je to upitno sa ovakvim sistemom.
A i taj budžet, nije svima naklonjen
-
Suzie Q
#271 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Prvo se pokretacu teme savjetuje da ignorira zbivanja i pojave u drzavi, pa se onda prozivaju spavači. Pa gdje je tu logika?!
Ako pojedini smatraju da je ignoriranje događaja rjesenje, kako onda uopce bilo sta promijeniti? Kako onaj koji nema pojma sta se radi moze izabrati ispravno na izborima? Upravo takvi, ako i izađu na izbore, po automatizmu zaokruzuju one koje znaju jer za novo i drugacije nisu ni culi.
Ako pojedini smatraju da je ignoriranje događaja rjesenje, kako onda uopce bilo sta promijeniti? Kako onaj koji nema pojma sta se radi moze izabrati ispravno na izborima? Upravo takvi, ako i izađu na izbore, po automatizmu zaokruzuju one koje znaju jer za novo i drugacije nisu ni culi.
-
Fudo387
#272 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Pa sta to treba da znaci?Ommadawn wrote:Spomeni ovo sve iz uvodnog posta prosječnom bh dijasporcu, patriJoti i ima da te izbjegava za života.
Što i nije loše.
Da sam supak jer mi se ne da slusati tamo nekog depresivca?
Necu nista po vazdan raditi, samo cu razmisljati o brankvicima, bakirima hadezEJovima, qrcima, palcima...
Jasta cu.
Mlad je, nek’ ide u teretanu i nabilda se.
Manje ce razmisljati o glupostima, a bice ljepsi.
- kamberovica polje
#273 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Dakle nek zabije glavu u pijesak.Fudo387 wrote:Pa sta to treba da znaci?Ommadawn wrote:Spomeni ovo sve iz uvodnog posta prosječnom bh dijasporcu, patriJoti i ima da te izbjegava za života.
Što i nije loše.
Necu nista po vazdan raditi, samo cu razmisljati o brankvicima, bakirima hadezEJovima, qrcima, palcima...
Jasta cu.
-
Fudo387
#274 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Ma jok, nek’ je izvadi iz pijeska, smara se budalastinama na koje nema nikakvog uticaja, i ocelavi u 25-oj.kamberovica polje wrote:Dakle nek zabije glavu u pijesak.Fudo387 wrote:Pa sta to treba da znaci?Ommadawn wrote:Spomeni ovo sve iz uvodnog posta prosječnom bh dijasporcu, patriJoti i ima da te izbjegava za života.
Što i nije loše.
Jasta cu.
Ku’s bolje?
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#275 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:
Idem u teretanu godinama, jebla te teretana.