Jes vala, a prije toga bili za BiH i dobri sa nama pravo, al staces zlocesti sarajevski hegemonisti.animals wrote:I bira Hrvatima predstavnika..KatarinaKosaca wrote:Danas je hiljade gradjana na ulicama BL i slave tvorevinu nastalu na kostima i krvi. Sa druge strane, prosjecan Bosnjo psuje drzavu, mrtvog Aliju, oplakuje Titu i jos se pita koja je to vlada legitimna.
I onda se cude sto ovi odose u Banja Luku..
Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
-
hAZNADAR
#251 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
- muha_sa
#252 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
bleee_sa wrote:Zato znaš gorski venac napametmuha_sa wrote:imal Srbina koji ne zna ko je bio tetak Milošu Obilicuil nekom birvaktilskom patrijarhu ko je bio strikan jal daljni rodjo
![]()
sjecam se radnih kolega pa kad se sjedne uz jutarnju kafu pa krene prica![]()
ne znam kako mi se dedin brat zvao a kamli neki rodjo Muse Kesedzije
šta znam
- animals
#253 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
Nisi skontao poentu..hAZNADAR wrote:Jes vala, a prije toga bili za BiH i dobri sa nama pravo, al staces zlocesti sarajevski hegemonisti.animals wrote:I bira Hrvatima predstavnika..KatarinaKosaca wrote:Danas je hiljade gradjana na ulicama BL i slave tvorevinu nastalu na kostima i krvi. Sa druge strane, prosjecan Bosnjo psuje drzavu, mrtvog Aliju, oplakuje Titu i jos se pita koja je to vlada legitimna.
I onda se cude sto ovi odose u Banja Luku..
Zasto nisu izabrana tri predstavnika za BiH, vec samo jedan.. pitam vas..
Last edited by animals on 09/01/2019 18:49, edited 1 time in total.
- muha_sa
#254 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
ponukan postom forumaša kojeg cijenim ( nenadivan) ovo gore napisahbunk wrote:To je to.muha_sa wrote:imal Srbina koji ne zna ko je bio tetak Milošu Obilicuil nekom birvaktilskom patrijarhu ko je bio strikan jal daljni rodjo
![]()
A de pogledajte subotom ujutro na BN tv ili bilo kojoj iz entiteta ,ujutro u 7 i 30 kad cijeli svijet pusta crtane filmove da djeca pogledaju dok roditelji piju kafu,tamo siba neki od ratnih filmova sa tematikom poklase ustase i pobise nijemci
al, fakat je tako
bog te mazo--ljudi šalju naka vozila na Mars a oni još guslaju o turskom zulumu i kosovskom boju
-
nenadivan
#255 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
Pa nije on bio Srbin tipa koji bi tebi smetao. Možda.hAZNADAR wrote:Izjasnjavali se kao Srbi,... Golubic kao Srbin i nekad Hercegovac.nenadivan wrote:
Istaknuti članovi Mlade Bosne:.... Mehmed Mehmedbasic, Mustafa
Golubic (inače jako interesantan čova), Ibro Fazlinovic, Đulaga Bukovac....
Bilo je čini mi se i Bosnjaka
- bunk
#256 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
Ma nenadjebivi mitomani.
Ali sa sudbinom onog kojota.
Toliko paklenih planova skovano.
I vidimo kako je svaki od njih zavrsio...
Ali sa sudbinom onog kojota.
Toliko paklenih planova skovano.
I vidimo kako je svaki od njih zavrsio...
- SaraFina
#257 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
Danas, gospodo uhljebi, političari, tajkuni i kriminalci, na Dan Republike Srpske penzioneri preživljavaju od 187 KM mjesečno, radnici od 470!
Djecu ubijaju, bacaju u kanalizaciju i kriju ubice!
Pred slovenačkim konzulatom stoje najbolje radničke ruke!
U “najboljem regionalnom kliničkom centru” nema ko da liječi pacijente, ljekari odlaze!
Za gladne i bolesne dostupni su humanitarni brojevi!
Poniženima se serviraju zastava i “nacionalni ponos” Parada sloge i biča: Kome salutirate kad više nikog nema?Kome će želudac sutra biti pun kad zaviri u novčanik? Koliko će suza isplakati nakon što se s djecom čuje preko Skypea? Je li zastava dovoljna da ih ugrije, plati sve teže namete? Tekst Žane Gauk sa portala Žurnal.info prenosimo u cijelosti
09. 01. 2019. u 17:52 Žana Gauk/Žurnal.info
Razmakni zastavu i pogledaj jasnije u ponosnu i vječnu! Pogledaj zdravorazumski u Republiku Srpsku!
Na bini u centru Banjaluke, kao na Olimp, popeše se gospodari ovdašnjih života i smrti.
Na vrhu, kao što znamo, stoji apsolutni gazda Milorad Dodik. Bez njega u Republici Srpskoj ne možete raditi, školovati se, razmišljati i govoriti, ukoliko on to ne dozvoli. Jer, kao što je sam rekao, “ako niste u sistemu vlasti, sve to može da bude zabluda”!
Dodikov sistem vlasti funkcioniše isključivo po njegovim naredbama. To podrazumijeva da tužioci procesuiraju samo ono za šta Dodik misli da treba, policija hapsi one koji ne razmišljaju kao on, mediji postoje samo da bi veličali njegov lik i djelo, a sakrivali kriminal i korupciju … Sve ostalo služi da bi se pare naroda slijevale u njegove i džepove njemu odanih tajkuna!
Uz njega je i najodanija od svih, Željka Cvijanović, predsjednica RS. Ima samo jedan zadatak – da ga prati u stopu i ponavlja mantru “Republika Srpska je stabilna i korača naprijed”. Sve ostalo je priroda. Kao i apsolutna sloboda!
Da apsolutna sloboda ima svoje granice brine se Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, jedno od mitoloških bića sa Olimpa – pola nečovjek, pola transfuzija! Biće sa milion glava, a sve misle kao jedan – Milorad Dodik!
Jedina njihova veza sa običnim smrtnicima je gradonačenik Banjaluke Igor Radojičić, koji ima svoje mišljenje i mišljenje iz gepeka. Do podne traži da se pohapse ubice dvadesetjednogodišnjeg studenta Davida Dragičevića i da institucije konačno rade svoj posao, a od podne prijeti tužbama svima onima koji to isto traže.
Ima tu i tajkuna, pritajenih mangupa, hipnotisanih SNSD-ovaca, čiji je zadatak bio da izvedu na ulice sve one koji su egzistenciju pronašli “pod zastavom Srpske”.
Salutiraju im oni koji su svoj narod juče tukli drvenim palicama, nazivali huliganima i rušiteljima Republike Srpske, samo zato što je narod tražio da se otkrije ko ubija njihovu djecu.
Dan Republike obilato se slavi i po društvenim mrežama. Licemjerja li kad zastave kače i ode pjevaju oni koji na državnim jaslama, s grbače građana, zarađuju plate. Gadosti li kad se dive policijskom stroju, istom onom koji je 25. decembra na Trgu Krajine, na Davidovom trgu, tukao građane. Cinizma li kad se glasno pjeva “ponosnoj i vječnoj”, a ne smije da se pisne o kriminalu, korupciji, nepotizmu, amputiranoj pravdi, odlasku mladih, uništavanju svih vrijednosti, sunovratu morala...
Danas, gospodo uhljebi, političari, tajkuni i kriminalci, na Dan Republike Srpske penzioneri preživljavaju od 187 KM mjesečno, radnici od 470!
Djecu ubijaju, bacaju u kanalizaciju i kriju ubice!
Pred slovenačkim konzulatom stoje najbolje radničke ruke!
U “najboljem regionalnom kliničkom centru” nema ko da liječi pacijente, ljekari odlaze!
Za gladne i bolesne dostupni su humanitarni brojevi!
Poniženima se serviraju zastava i “nacionalni ponos”!
Kome će želudac sutra biti pun kad zaviri u novčanik? Koliko će suza isplakati nakon što se s djecom čuje preko Skypea? Ode im na grobove? Je li zastava dovoljna da ih ugrije, plati sve teže namete?
Kome salutirate, kad nikoga više nema!
-
pemanapemani
#258 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
Onda ce se sutra juzni Srbin Covic pozivati na odluku Ustavnog suda u slucaju Ljubic, a ne postuje odluku tog istog Suda u slucaju nelegalnosti dana genocidnog entiteta.
Isto tako, sutra ce mu se u Hrvatskoj klanjati oni koji ne mogu podnijeti Srbe ni nacrtane.
Totalna shizofrenija.
Isto tako, sutra ce mu se u Hrvatskoj klanjati oni koji ne mogu podnijeti Srbe ni nacrtane.
Totalna shizofrenija.
- General War
#259 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
pemanapemani wrote:Onda ce se sutra juzni Srbin Covic pozivati na odluku Ustavnog suda u slucaju Ljubic, a ne postuje odluku tog istog Suda u slucaju nelegalnosti dana genocidnog entiteta.
Totalna shizofrenija.
- tandmand
#260 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
Zasto shizofrenija? Naprotiv, vrlo mudro rade. Koriste Srbe na rasturanju BiH kao što su neke zapadne sile koristile ISIL ili AL Kaidu na Bliskom istoku.pemanapemani wrote:Onda ce se sutra juzni Srbin Covic pozivati na odluku Ustavnog suda u slucaju Ljubic, a ne postuje odluku tog istog Suda u slucaju nelegalnosti dana genocidnog entiteta.
Totalna shizofrenija.
- Irsar
#261 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
nepoznati988 wrote:Puno su borbeniji i imaju jacu svijest o znacaju drzave. Dok oni marsiraju po genocidnoj dobri bosnjani gledaju gdje ce pobjeci u slucaju da im ovi zakucaju na vrata.blut plut wrote:I to što kažeš, ali bez obzira na to što im je socijala imaju taj neki osjećaj za to praznikovanje.
Gledam i mladi im, to masovno po društvenim mrežama se lože i iskazuju patriotizam prema tom datumu.
Svi do jednog.
Televizije im isto. Političari su im govna kao i naši, pa o njima nema potrebe ni pričati.
Gomila Bošnjaka danas izgleda nije u stanju shvatiti jednu vrlo važnu i milion puta potvrđenu činjenicu: ljudi nisu životinje koje trebaju biti zadovoljne ako su im osnovne životne potrebe zadovoljene. Postoje i druge potrebe, ili želje, među kojima je i nešto što se zove "narodna svijest i jedinstvo", možda "patriotizam" i tome slično. Srbi to znaju, Bošnjaci bi da glume "građanine". Valjda po uzoru na "građanske države" tipa Njemačke ili šta već, ali prikladno zaboravljaju da je Njemačka (donedavno) bila "skoro 100% Nijemci", a ne 10% ovih, 20% onih i 70% nekih trećih.
- Irsar
#262 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
Inače da odgovorim na pitanja u naslovu teme, RS nije država tako da u svakom slučaju je "manje država nego BiH" (ako bismo i uzeli da je država, je li), ali ima mnoga obilježja države. Samim time, iako je u principu BiH država, u praksi je ona oslabljena država, jer ima pola teritorije koji u mnogim pitanjima vodi svoju politiku, ne osvrćući se na to šta ostatak države misli ili radi (tj. ne radi).
To jeste, BiH je manje država nego što bi kao "prava" država trebala biti. Pa sad vidite šta to znači i koliko je osigurana budućnost BiH u sadašnjoj veličini.
To jeste, BiH je manje država nego što bi kao "prava" država trebala biti. Pa sad vidite šta to znači i koliko je osigurana budućnost BiH u sadašnjoj veličini.
- bleee_sa
#263 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
Pa i nije to baš tako.
Čuj da ja gledam gdje ću pobjeći a roditelji i porodica mi ovdje, nema bježanja nismo ni '92.
To što Bošnjaci nisu ko komšiluk da se nešto previše javno ponose i ističu nacionalnim ponosom i identitetom ne znači da ne znaju đe, šta i kako.
Čuj da ja gledam gdje ću pobjeći a roditelji i porodica mi ovdje, nema bježanja nismo ni '92.
To što Bošnjaci nisu ko komšiluk da se nešto previše javno ponose i ističu nacionalnim ponosom i identitetom ne znači da ne znaju đe, šta i kako.
- Irsar
#264 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
blut plut wrote:Govorim o Bošnjacima.
Ahahaha, da je bar. Većina Bošnjaka su toliko daleko od Islama da su bliži nevjerovanju nego vjerovanju. Da se razumijemo, znam na šta misliš, ali stanje "na terenu" je takvo da je ipak prikladno Bošnjake ne miješati sa Islamom.insomnia78 wrote:To ti je isto ko i Muslimani
- SaraFina
#265 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
Među odlikovanima su predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ali i bivši časnik JNA Slavko Lisica, koji je u Hrvatskoj osuđen zbog ratnih zločina počinjenih na području Šibenika 1991. godine. Na obilježavanju "Dana RS-aPredsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik večeras se na svečanom prijemu povodom Dana Republike Srpske koji je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim susreo sa ambasadorom Hrvatske u BiH Ivanom Del Vechijom
Pazi šizofrenije kod susjeda. Dok postHUMANO Željko Cvijanović odlikuje ratnog zločinca...koji je razarao HR, HR poslala sa Čovićem i Bevandom i ambasadora
- SaraFina
#266 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
Sad mogu HELPelacije upućivati do 2020 hidžretske i lobirati.
- insomnia78
#267 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
Muslimani sa velkim MIrsar wrote:blut plut wrote:Govorim o Bošnjacima.Ahahaha, da je bar. Većina Bošnjaka su toliko daleko od Islama da su bliži nevjerovanju nego vjerovanju. Da se razumijemo, znam na šta misliš, ali stanje "na terenu" je takvo da je ipak prikladno Bošnjake ne miješati sa Islamom.insomnia78 wrote:To ti je isto ko i Muslimani
-
doboj71
#268 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
Sacekaj malo muha ,uskoro ce pronaci ostatke prastarih srpskih astronauta na tamnoj strani Mjeseca .muha_sa wrote:ponukan postom forumaša kojeg cijenim ( nenadivan) ovo gore napisahbunk wrote:To je to.muha_sa wrote:imal Srbina koji ne zna ko je bio tetak Milošu Obilicuil nekom birvaktilskom patrijarhu ko je bio strikan jal daljni rodjo
![]()
A de pogledajte subotom ujutro na BN tv ili bilo kojoj iz entiteta ,ujutro u 7 i 30 kad cijeli svijet pusta crtane filmove da djeca pogledaju dok roditelji piju kafu,tamo siba neki od ratnih filmova sa tematikom poklase ustase i pobise nijemci
al, fakat je takovaljda im dok su još bebe dok ih uspavljuju pricaju šta su im sve radili u trinestom vijeku
nabrajajuci ko je sve bio nakav vodja i ko im je cizme cistio.......................
![]()
bog te mazo--ljudi šalju naka vozila na Mars a oni još guslaju o turskom zulumu i kosovskom boju
- LBVIEW
#269 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
pemanapemani wrote:Onda ce se sutra juzni Srbin Covic pozivati na odluku Ustavnog suda u slucaju Ljubic, a ne postuje odluku tog istog Suda u slucaju nelegalnosti dana genocidnog entiteta.
Totalna shizofrenija.
- insomnia78
#270 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
Ostalo im od partizansbunk wrote:To je to.muha_sa wrote:imal Srbina koji ne zna ko je bio tetak Milošu Obilicuil nekom birvaktilskom patrijarhu ko je bio strikan jal daljni rodjo
![]()
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#271 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
Ne kontam, isti smo narod...
Neki od nas na određeni dan u godini pokazuje od jutra oružje, a neki zijevaju što kasnije ustaju.
09.01. - Na ulicama transporetri, oružje, konji,...
25.11. - Na ulicama pokoja zastava i pustoš, nigdje nikoga,...
00.00 - Sad kontam... vidim, fali mi treći. Šta ercegovci naši - koji je njihov "vako momački" jedan u godini dan
Neki od nas na određeni dan u godini pokazuje od jutra oružje, a neki zijevaju što kasnije ustaju.
00.00 - Sad kontam... vidim, fali mi treći. Šta ercegovci naši - koji je njihov "vako momački" jedan u godini dan
-
archi_a
-
nenadivan
#273 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
Griješiš prijatelju, prosječan Srbin nema pojma a istorijommuha_sa wrote:imal Srbina koji ne zna ko je bio tetak Milošu Obilicuil nekom birvaktilskom patrijarhu ko je bio strikan jal daljni rodjo
![]()
To što se mnogo priča o istoriji ne znači da to ljudi znaju. Druga stvar, na medijima se češće pominju "svijetle" strane te istorije. One ružne se prešućuju.
-
The 51st State
#274 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
Ali je zato para istorija omiljena disciplina, sto je Jos pogubnije.nenadivan wrote:Griješiš prijatelju, prosječan Srbin nema pojma a istorijommuha_sa wrote:imal Srbina koji ne zna ko je bio tetak Milošu Obilicuil nekom birvaktilskom patrijarhu ko je bio strikan jal daljni rodjo
![]()
ne znam kako mi se dedin brat zvao a kamli neki rodjo Muse Kesedzije![]()
To što se mnogo priča o istoriji ne znači da to ljudi znaju. Druga stvar, na medijima se češće pominju "svijetle" strane te istorije. One ružne se prešućuju.
- Leverage
#275 Re: Je li Republika Srpska danas više država nego Bosna i Hercegovina?
Imaju dan osnivanja HZHB i HRHB, mislim da više forsiraju ovaj prvi, to je u novembru nekad.Hame_ wrote:Ne kontam, isti smo narod...