I kažeš nisi za podjelu a pustio bi ih otcijepe? Šta je otcjepljenje ako nije podjela? Samo naivan insan bi mislio da bi se oni ikada vratili nazad u BiH, čak i kad bi umirali od gladi. Tad bi se pripojili Srbiji i šta si postigao onda? Ratovali su da se otcijepe, nisu uspjeli i sad bi im ti na tacni dao to. I još misliš da bi se ikad vratili. Bi kitu moju. Šta vam je bolan. I eto tvoj scenario uspije a šta ćeš sa Hrvatima koji ionako kmeče o majorizaciji i koji bi mogli reći kad mogu Srbi što ne možemo i mi?Radio Sarajevo wrote:
Ti očigledno ne čitaš sve što ja napišem, nego samo ono što ti odgovara. Da, pustio bih ih da se otcijepe, a onda uveo vize, sagradio zid, ne bih im dao da dođu do Banjaluke, istjerao s državnog budžeta, podijelio otkaze po privatnim firmama i oduzeo državljanstva. Tako bih postigao da nas mole da se vrate nazad, a svoje lidere bi spalili na trgovima. Mislim da je moja taktika mnogo produktivnija od taktike "ukini RS", jer evo vidimo dokle smo došli s Harisovom pričom.
Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
- Point.
#251 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
- Radio Sarajevo
#252 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Hajde mi samo odgovori na ovo pitanje.Point. wrote:I kažeš nisi za podjelu a pustio bi ih otcijepe? Šta je otcjepljenje ako nije podjela? Samo naivan insan bi mislio da bi se oni ikada vratili nazad u BiH, čak i kad bi umirali od gladi. Tad bi se pripojili Srbiji i šta si postigao onda? Ratovali su da se otcijepe, nisu uspjeli i sad bi im ti na tacni dao to. I još misliš da bi se ikad vratili. Bi kitu moju. Šta vam je bolan. I eto tvoj scenario uspije a šta ćeš sa Hrvatima koji ionako kmeče o majorizaciji i koji bi mogli reći kad mogu Srbi što ne možemo i mi?Radio Sarajevo wrote:
Ti očigledno ne čitaš sve što ja napišem, nego samo ono što ti odgovara. Da, pustio bih ih da se otcijepe, a onda uveo vize, sagradio zid, ne bih im dao da dođu do Banjaluke, istjerao s državnog budžeta, podijelio otkaze po privatnim firmama i oduzeo državljanstva. Tako bih postigao da nas mole da se vrate nazad, a svoje lidere bi spalili na trgovima. Mislim da je moja taktika mnogo produktivnija od taktike "ukini RS", jer evo vidimo dokle smo došli s Harisovom pričom.
Kako bi došli do Banjaluke? Na koji način, ako im mi ne priznajemo pasoše, pa čak oni bili i srpski?
S Hrvatima bismo lako, svakako ih je 10%, postali bi manjina, kao što i treba da budu, s obzirom da Dejton više ne bi važio. S obzirom da podržavaju Dodika, dobili bi ono što su zaslužili, pa neka kmeče.
- Maraschino
#253 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
zglajzo si a ako se pokusas vaditi, zglajzat ces jos. 
- славянин
#254 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Srpska zemlja kroz oblake leti
dakle doletit ce do banja luke 
-
PM72
#255 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Samo nam se ti ne sekiraj,biće šta će biti.Ti ćeš jopet davati moralnu podršku.Ali sa sigurne distancePoint. wrote:I kažeš nisi za podjelu a pustio bi ih otcijepe? Šta je otcjepljenje ako nije podjela? Samo naivan insan bi mislio da bi se oni ikada vratili nazad u BiH, čak i kad bi umirali od gladi. Tad bi se pripojili Srbiji i šta si postigao onda? Ratovali su da se otcijepe, nisu uspjeli i sad bi im ti na tacni dao to. I još misliš da bi se ikad vratili. Bi kitu moju. Šta vam je bolan. I eto tvoj scenario uspije a šta ćeš sa Hrvatima koji ionako kmeče o majorizaciji i koji bi mogli reći kad mogu Srbi što ne možemo i mi?Radio Sarajevo wrote:
- Point.
#256 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Kome ide Brčko? Pa samo zbog toga bi zakuhali jer bez njega ne mogu. Tu ti je već sukob. Što se tiče Hrvata, tu ih nebi mogli staviti pod manjine prvo zbog toga što oni nikad ne bi pristali na to a drugo većina ih ima pasoše Hrvatske koja je i u EU i u NATO-u. Znači leđa imaju, s tim da bi Bošnjaci bili proglašeni kao rušitelji BiH još bi nam natovarili islamizaciju, islamsku državu, 20.000 vehabija i ostale pičke materine.Radio Sarajevo wrote:Hajde mi samo odgovori na ovo pitanje.Point. wrote:I kažeš nisi za podjelu a pustio bi ih otcijepe? Šta je otcjepljenje ako nije podjela? Samo naivan insan bi mislio da bi se oni ikada vratili nazad u BiH, čak i kad bi umirali od gladi. Tad bi se pripojili Srbiji i šta si postigao onda? Ratovali su da se otcijepe, nisu uspjeli i sad bi im ti na tacni dao to. I još misliš da bi se ikad vratili. Bi kitu moju. Šta vam je bolan. I eto tvoj scenario uspije a šta ćeš sa Hrvatima koji ionako kmeče o majorizaciji i koji bi mogli reći kad mogu Srbi što ne možemo i mi?Radio Sarajevo wrote:
Kako bi došli do Banjaluke? Na koji način, ako im mi ne priznajemo pasoše, pa čak oni bili i srpski?
S Hrvatima bismo lako, svakako ih je 10%, postali bi manjina, kao što i treba da budu, s obzirom da Dejton više ne bi važio. S obzirom da podržavaju Dodika, dobili bi ono što su zaslužili, pa neka kmeče.
- Point.
#257 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Opet se ti Rambo petljaš a niko te ne zove. Dosadan si jarane, ponavljaš se ko ustajala pokvarena ploča. Odgovori na pitanje ili razligu. Toliko.PM72 wrote:Samo nam se ti ne sekiraj,biće šta će biti.Ti ćeš jopet davati moralnu podršku.Ali sa sigurne distancePoint. wrote:I kažeš nisi za podjelu a pustio bi ih otcijepe? Šta je otcjepljenje ako nije podjela? Samo naivan insan bi mislio da bi se oni ikada vratili nazad u BiH, čak i kad bi umirali od gladi. Tad bi se pripojili Srbiji i šta si postigao onda? Ratovali su da se otcijepe, nisu uspjeli i sad bi im ti na tacni dao to. I još misliš da bi se ikad vratili. Bi kitu moju. Šta vam je bolan. I eto tvoj scenario uspije a šta ćeš sa Hrvatima koji ionako kmeče o majorizaciji i koji bi mogli reći kad mogu Srbi što ne možemo i mi?Radio Sarajevo wrote:
-
PM72
#258 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Eto tebe i takve trebam pitati za učestvovanje u diskusiji o budućnosti mene i moje djece...ja sam ti već napisao da ti je bliži sjeverni pol nego RS i da si strani drzavljanin koji bi ratovao al mojom djecom.Šibe
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: 508 SW
#259 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Radio Sarajevo wrote: Ti očigledno ne čitaš sve što ja napišem, nego samo ono što ti odgovara. Da, pustio bih ih da se otcijepe, a onda uveo vize, sagradio zid, ne bih im dao da dođu do Banjaluke, istjerao s državnog budžeta, podijelio otkaze po privatnim firmama i oduzeo državljanstva. Tako bih postigao da nas mole da se vrate nazad, a svoje lidere bi spalili na trgovima. Mislim da je moja taktika mnogo produktivnija od taktike "ukini RS", jer evo vidimo dokle smo došli s Harisovom pričom.

I ti bi njima nešto uvodio.
Vidim najzesci su ovi iz Amerike, Holandije, Svedske
- Mx
#260 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Posto se drzava Srbija direktno mijesa u politiku, ekonomiju, pravno, vojno i sve ostalo u nezavisnu drzavu Bosnu i Hercegovinu, a zbog njihovog interesa da odvoje entitet RS i teritorijalno ga pripoje Srbiji. Doslo je vrijeme da se Bosanskohercegovacki politicari, stranke i gradjani pocnu direktno mijesati u politicke, ekonomske, pravne, vojne i sve ostalo u vezi nezavisne drzave Srbije. Trebaju se pokrenuti pitanja o izdvajanju Vojvodine, Sandzaka i Juga Srbije iz drzave Srbije tako da se malo izbalansiraju srpska svojatanja tudjih teritorija izvan drzave Srbije.
- Radio Sarajevo
#261 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Ti pišeš isto kao da se mi apsolutno ništa ne pitamo u tom procesu. Eto, odmah će ih Srbija prihvatiti, a hrišćanska zavjera će se proširiti na NATO i EU koji će ih objeručke takve primiti. Niko im neće uvesti vize, pasoš će im odmah priznati, a mi ćemo biti ucijenjeni da ih pustimo preko svoje teritorije.Point. wrote: Kome ide Brčko? Pa samo zbog toga bi zakuhali jer bez njega ne mogu. Tu ti je već sukob. Što se tiče Hrvata, tu ih nebi mogli staviti pod manjine prvo zbog toga što oni nikad ne bi pristali na to a drugo većina ih ima pasoše Hrvatske koja je i u EU i u NATO-u. Znači leđa imaju, s tim da bi Bošnjaci bili proglašeni kao rušitelji BiH još bi nam natovarili islamizaciju, islamsku državu, 20.000 vehabija i ostale pičke materine.
Da su Kosovari ovako razmišljali, danas bi ih srpska policija tukla na radnim mjestima. Ali to je valjda taj podanički mentalitet, vazda misliš da drugi trebaju odlučivati za tebe.
- Radio Sarajevo
#262 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Super je grafit. Pa neka srbuju, niko im ne brani, ali u svoja četiri zidasime_cipol wrote:Radio Sarajevo wrote: Ti očigledno ne čitaš sve što ja napišem, nego samo ono što ti odgovara. Da, pustio bih ih da se otcijepe, a onda uveo vize, sagradio zid, ne bih im dao da dođu do Banjaluke, istjerao s državnog budžeta, podijelio otkaze po privatnim firmama i oduzeo državljanstva. Tako bih postigao da nas mole da se vrate nazad, a svoje lidere bi spalili na trgovima. Mislim da je moja taktika mnogo produktivnija od taktike "ukini RS", jer evo vidimo dokle smo došli s Harisovom pričom.
I ti bi njima nešto uvodio.
Vidim najzesci su ovi iz Amerike, Holandije, Svedske
- Point.
#263 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Zašto lažeš i izmišljaš Rambo? Nigdje nisam napisao da bih ratovao, to upravo radiš ti i slični naivnom pričom o pusti ih da se otcijepe, a to Rambo moj znači sukob. Haj malo upotrijebi mozak za logično razmišljanje umjesto lične frustracije.PM72 wrote:Eto tebe i takve trebam pitati za učestvovanje u diskusiji o budućnosti mene i moje djece...ja sam ti već napisao da ti je bliži sjeverni pol nego RS i da si strani drzavljanin koji bi ratovao al mojom djecom.Šibe
- Point.
#264 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Šta bolan ti trabunjaš? Šta se mi imamo pitati tu u slučaju da se otcjepe, to je faktički druga država i mogu se pripojiti Vietnamu ako žele, tu se mi ništa ne pitamo jer bi bilo da se miješamo u unutrašnje stvari druge države. Haj malo upali logiku salame ti. Srbija bi ih sutra primila da mogu, to i otvoreno govore.Radio Sarajevo wrote:Ti pišeš isto kao da se mi apsolutno ništa ne pitamo u tom procesu. Eto, odmah će ih Srbija prihvatiti, a hrišćanska zavjera će se proširiti na NATO i EU koji će ih objeručke takve primiti. Niko im neće uvesti vize, pasoš će im odmah priznati, a mi ćemo biti ucijenjeni da ih pustimo preko svoje teritorije.Point. wrote: Kome ide Brčko? Pa samo zbog toga bi zakuhali jer bez njega ne mogu. Tu ti je već sukob. Što se tiče Hrvata, tu ih nebi mogli staviti pod manjine prvo zbog toga što oni nikad ne bi pristali na to a drugo većina ih ima pasoše Hrvatske koja je i u EU i u NATO-u. Znači leđa imaju, s tim da bi Bošnjaci bili proglašeni kao rušitelji BiH još bi nam natovarili islamizaciju, islamsku državu, 20.000 vehabija i ostale pičke materine.
Da su Kosovari ovako razmišljali, danas bi ih srpska policija tukla na radnim mjestima. Ali to je valjda taj podanički mentalitet, vazda misliš da drugi trebaju odlučivati za tebe.
- Radio Sarajevo
#265 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Kako rekoh, to je taj bošnjački podanički mentalitet i kompleks od svakog, pa i jadne Srbije.Point. wrote:Šta bolan ti trabunjaš? Šta se mi imamo pitati tu u slučaju da se otcjepe, to je faktički druga država i mogu se pripojiti Vietnamu ako žele, tu se mi ništa ne pitamo jer bi bilo da se miješamo u unutrašnje stvari druge države. Haj malo upali logiku salame ti. Srbija bi ih sutra primila da mogu, to i otvoreno govore.Radio Sarajevo wrote:Ti pišeš isto kao da se mi apsolutno ništa ne pitamo u tom procesu. Eto, odmah će ih Srbija prihvatiti, a hrišćanska zavjera će se proširiti na NATO i EU koji će ih objeručke takve primiti. Niko im neće uvesti vize, pasoš će im odmah priznati, a mi ćemo biti ucijenjeni da ih pustimo preko svoje teritorije.Point. wrote: Kome ide Brčko? Pa samo zbog toga bi zakuhali jer bez njega ne mogu. Tu ti je već sukob. Što se tiče Hrvata, tu ih nebi mogli staviti pod manjine prvo zbog toga što oni nikad ne bi pristali na to a drugo većina ih ima pasoše Hrvatske koja je i u EU i u NATO-u. Znači leđa imaju, s tim da bi Bošnjaci bili proglašeni kao rušitelji BiH još bi nam natovarili islamizaciju, islamsku državu, 20.000 vehabija i ostale pičke materine.
- Sanjarko
#266 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Nisam ja vise siguran da bi odcjepljenje znacilo rat, nego prije kako su neki forumasi govorili Kipranizaciju Bosne. FBiH bi u NATO i mozda u EU a RS bi kao ovi Ruski sateliti ostala na leru.
- Point.
#267 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Kao što rekoh, pričaš gluposti. Tvoj plan je bez repa i glave. Nezrela naivnost je misliti da bi se oni ikada vratili pod okrilje BiH kad bi ih pustio. Ljudi su ratovali 4 godine, napravili najteže zločine od 2 svjetskog rata, komplet im ratno i civilno rukovodstvo robija ili je robijalo i to sa ponosom zbog počinjenih zločina i sad ti, ko naivno dijete, misliš da će se oni plačući vratiti "političkom Sarajevu" kako vole reći jer neće imati šta na hastal staviti. Nemaju ni sad pa jedva čekaju šansu da se otcjepe.Radio Sarajevo wrote:
Kako rekoh, to je taj bošnjački podanički mentalitet i kompleks od svakog, pa i jadne Srbije.
I o kakvom kompleksu pričaš Božiji čovječe, samo kažem da će se oni radije pripojiti njima nego vratiti u BiH i da tu mi de facto ništa ne možemo u tom slučaju. To ti je isto ko kad se razvedeš sporazumno od žene i nadaš se da će se vratiti a ona ode kod nekog drugog i ti misliš da možeš išta uraditi po tom pitanju i da se tebe išta pita. To što ti predlažeš je čista izdaja.
I ne odgovari mi, kako misliš riješiti pitanje Distrikta Brčko?
- Radio Sarajevo
#268 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Nisi ni ti meni odgovorio, kako će prolaziti između Banjaluke i Bijeljine.Point. wrote:Kao što rekoh, pričaš gluposti. Tvoj plan je bez repa i glave. Nezrela naivnost je misliti da bi se oni ikada vratili pod okrilje BiH kad bi ih pustio. Ljudi su ratovali 4 godine, napravili najteže zločine od 2 svjetskog rata, komplet im ratno i civilno rukovodstvo robija ili je robijalo i to sa ponosom zbog počinjenih zločina i sad ti, ko naivno dijete, misliš da će se oni plačući vratiti "političkom Sarajevu" kako vole reći jer neće imati šta na hastal staviti. Nemaju ni sad pa jedva čekaju šansu da se otcjepe.Radio Sarajevo wrote:
Kako rekoh, to je taj bošnjački podanički mentalitet i kompleks od svakog, pa i jadne Srbije.
I o kakvom kompleksu pričaš Božiji čovječe, samo kažem da će se oni radije pripojiti njima nego vratiti u BiH i da tu mi de facto ništa ne možemo u tom slučaju. To ti je isto ko kad se razvedeš sporazumno od žene i nadaš se da će se vratiti a ona ode kod nekog drugog i ti misliš da možeš išta uraditi po tom pitanju i da se tebe išta pita. To što ti predlažeš je čista izdaja.
Ne moraju se vratiti, fino kipriziramo zemlju i živimo k'o ljudi, neka srbuju koliko god žele. Pun mi je kurac ovih što bi ratovali iz Amerike.
- Radio Sarajevo
#269 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
U Brčkom ima duplo više Hrvata i Bošnjaka nego što ima Srba. Misliš li da bi Hrvati prevagnuli živjeti u RS-u?Point. wrote:Radio Sarajevo wrote:
-
aratet
#270 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Kakav sukob, da mi bi vidjeti tog mozga koji ce ratovati za Bakira.Point. wrote:Zašto lažeš i izmišljaš Rambo? Nigdje nisam napisao da bih ratovao, to upravo radiš ti i slični naivnom pričom o pusti ih da se otcijepe, a to Rambo moj znači sukob. Haj malo upotrijebi mozak za logično razmišljanje umjesto lične frustracije.PM72 wrote:Eto tebe i takve trebam pitati za učestvovanje u diskusiji o budućnosti mene i moje djece...ja sam ti već napisao da ti je bliži sjeverni pol nego RS i da si strani drzavljanin koji bi ratovao al mojom djecom.Šibe
-
PM72
#271 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Znam da ti ne bi ratovao ali si nama već napisao ratni raspored.Lako je tuđim gloginje mlatitiPoint. wrote:Zašto lažeš i izmišljaš Rambo? Nigdje nisam napisao da bih ratovao, to upravo radiš ti i slični naivnom pričom o pusti ih da se otcijepe, a to Rambo moj znači sukob. Haj malo upotrijebi mozak za logično razmišljanje umjesto lične frustracije.PM72 wrote:Eto tebe i takve trebam pitati za učestvovanje u diskusiji o budućnosti mene i moje djece...ja sam ti već napisao da ti je bliži sjeverni pol nego RS i da si strani drzavljanin koji bi ratovao al mojom djecom.Šibe
- Sanjarko
#272 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Ono sto sam pisao sve mi se cini vise moguce. Uleti NATO i okupira FBiH, i uleti VS i okupira RS.
-
PM72
#273 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
ja se zalažem da proglasimo rat amerikancima pa kad nas zauzmu u kompletu,naravno ko im pruži otpor treba mu ruku odsjeć,da nas anektiraju ili neka nas proglase 50 i nekom američkom državom
- Point.
#274 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Pa kako su se zadnjih godina sprijateljili nebi me začudilo. Brčko ne pripada ni rs i fbih i tu ti je sigurica sukob, u to nema sumnje. Pa prije 2 hefte su u Brčkom slavili 9 januar.Radio Sarajevo wrote:U Brčkom ima duplo više Hrvata i Bošnjaka nego što ima Srba. Misliš li da bi Hrvati prevagnuli živjeti u RS-u?Point. wrote:Radio Sarajevo wrote:
Last edited by Point. on 24/01/2019 12:15, edited 1 time in total.
- Point.
#275 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Gdje sam napisao? Ne treba biti geopolitički stručnjak i skontati da će biti problema oko Brčkog. Ali eto, kad su neki spremni prodati pola države šta je Brčko jelde. Lako je tuđim teritorijem gloginje mlatiti.PM72 wrote:Znam da ti ne bi ratovao ali si nama već napisao ratni raspored.Lako je tuđim gloginje mlatitiPoint. wrote:Zašto lažeš i izmišljaš Rambo? Nigdje nisam napisao da bih ratovao, to upravo radiš ti i slični naivnom pričom o pusti ih da se otcijepe, a to Rambo moj znači sukob. Haj malo upotrijebi mozak za logično razmišljanje umjesto lične frustracije.PM72 wrote:Eto tebe i takve trebam pitati za učestvovanje u diskusiji o budućnosti mene i moje djece...ja sam ti već napisao da ti je bliži sjeverni pol nego RS i da si strani drzavljanin koji bi ratovao al mojom djecom.Šibe