Čega se sjećate iz djetinstva?
Moderator: anex
-
mishic
#251 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
E kada nadjem vremena o olimpijadi cu nadugo i nasiroko.
Za veceras dva nestasluka. Odemo skakati u dalj sa štapovima sa neke štale u stajnjak koji se ljeti osuši i očvrsne.
Skoci brat, pa ja, pa rodjak koji je bio nešto teži od nas i kako smo mi već narušili onaj okoreli dio on prilikom skoka potone do koljena i slomi obje noge. Užaaaas!!! Drugi događaj, na planini rođak se popeo i sijeće nožem vrh borića. Od toga smo pravili neku vrstu igračaka. Poenta je u tome što se on drži za vršicu koju ispod ruke sijeće zamahujući nožem. Brat i ja se kočimo od smijeha jer vidimo šta će se desiti. I na jednom ono što smo i očekivali. Sa nožem u jednoj i vršicom borića koju je odsjekao u drugoj ruci on drmnu od ledinu. Mi tek onda na sav glas u smijeh do suza.
I na jednom vidimo on se previja, grči i ne ustaje... Drži se za stomak a između prsta krv. A onda panika, vriska, dreka i dozivanje odraslih dok nas nisu čuli. Ukratko nož je završio u stomaku ali na svu sreću nije ozlijedio vitalne organe. Zapravo ko zna jeli na sreću jer je on nakon odrastanja počinio čitav niz belaja i postao jako knfliktna ličnost.
Za veceras dva nestasluka. Odemo skakati u dalj sa štapovima sa neke štale u stajnjak koji se ljeti osuši i očvrsne.
Skoci brat, pa ja, pa rodjak koji je bio nešto teži od nas i kako smo mi već narušili onaj okoreli dio on prilikom skoka potone do koljena i slomi obje noge. Užaaaas!!! Drugi događaj, na planini rođak se popeo i sijeće nožem vrh borića. Od toga smo pravili neku vrstu igračaka. Poenta je u tome što se on drži za vršicu koju ispod ruke sijeće zamahujući nožem. Brat i ja se kočimo od smijeha jer vidimo šta će se desiti. I na jednom ono što smo i očekivali. Sa nožem u jednoj i vršicom borića koju je odsjekao u drugoj ruci on drmnu od ledinu. Mi tek onda na sav glas u smijeh do suza.
I na jednom vidimo on se previja, grči i ne ustaje... Drži se za stomak a između prsta krv. A onda panika, vriska, dreka i dozivanje odraslih dok nas nisu čuli. Ukratko nož je završio u stomaku ali na svu sreću nije ozlijedio vitalne organe. Zapravo ko zna jeli na sreću jer je on nakon odrastanja počinio čitav niz belaja i postao jako knfliktna ličnost.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#252 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Uh sjecam se ovedezurni_ucenik wrote:
Sjecam se dobro te pjesme i spota a nisam znao da je nasa pjevala.
Inace ovo se sjecam da se vrtilo na zetelu
A ova je rokačina meni i danas najjača uz Mr.Vain i Look who's talking now
E'o šta vele za vokal, wikipedia:
Get-A-Way" originally featured vocals by rapper Boris Köhler (Gary Bokoe) and singer Samira Besic. The single became a major club hit in Germany upon release in October 1993. For unknown reasons, Besic did not participate further in Maxx beyond recording vocals for "Get-A-Way." A model-dancer named Eliz Yavuz (Alice Montana) was hired to lip-sync Besic's vocals for the accompanying music video.
Turkinja ova sto je nasu zamijenila u spotu izgleda
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#254 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Ovu smo svi pjevusili tih godina, a od riječi smo znali izgovoriti samo Si Sinjor i Bailando
- Loo
#255 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
_BataZiv_0809 wrote:Ovu smo svi pjevusili tih godina, a od riječi smo znali izgovoriti samo Si Sinjor i Bailando![]()
na na naaaaa
- Leverage
#256 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Bio sam u Zetri na koncertu prije 5-6 godina, publika presjedila cijeli koncert, samo pjevali nenanana 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#257 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
I onda kazu Despacito problemLoo wrote:![]()
na na naaaaa
Bila je i 6-7 godina poslije Bailanda ona Asereje od Las Ketchup ali to cu ostaviti mladjim forumasima, ja sam ipak vec bio momak kad je ona bila hit
-
dezurni_ucenik
#258 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
_BataZiv_0809 wrote:
Uh sjecam se oveje li ono DJ BOBO odrzao koncert kod nas tamo nekad 1997? Jelde jest?
Get-A-Way" originally featured vocals by rapper Boris Köhler (Gary Bokoe) and singer Samira Besic. The single became a major club hit in Germany upon release in October 1993. For unknown reasons, Besic did not participate further in Maxx beyond recording vocals for "Get-A-Way." A model-dancer named Eliz Yavuz (Alice Montana) was hired to lip-sync Besic's vocals for the accompanying music video.
Bobo bio 2000. godine u Zetri.
- Maraschino
#260 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Koja ste prva slova ucili u skoli nakon pola godine pisanja ''kosa tanka uspravna debela''?
-
BJB
#261 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Sjeca li se ikko Grizzly Adamsa? Vidim repriziraju na nekoj šlj tv stanici..
- B6Redhell
#262 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
_BataZiv_0809 wrote:Uh sjecam se ovedezurni_ucenik wrote:
Sjecam se dobro te pjesme i spota a nisam znao da je nasa pjevala.
Inace ovo se sjecam da se vrtilo na zetelu
je li ono DJ BOBO odrzao koncert kod nas tamo nekad 1997? Jelde jest?
Kad sam bio klinac, dj bobo je bio glavni. I 2 unlimited je bio zajeban sa onim rayom i anitom. Pa one italijanske grupe tipa cappella, pa onda malo zesce techno. Pa to sve kasnije preraslo na rave,i individualne DJ. itd. . Bile su to zajebane godine. Dijete rat pršti, nezaboravno.
- JanuaryJones
#263 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Imam traume od ovog crtanog

- ranger
#264 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
evo jedna od nas nesto mladjih...
sjecam se pilica u dnevnom boravku koje mi je nana unijela da se igram
sjecam se starog televizora koji je imo los prijem i slika je vazda bila sa "snijegom" i cece u njemu kako pjeva kupi nano cipelice sto imaju potpetice
sjecam se voznje u kamionu u kabini, i sjecam se da mi je bilo strasno krivo sto mama, novorodjena sestra i ja "moramo" sjediti u kabini a ostali rodjaci i tetke mogu na karoseriji tj.na tovarnom prostoru
sjecam se da sam plako sto sva djeca u mahali imaju cahuru a ja nemam, pa je babo kad se vratio s linije maksuz ispalio metak u zrak i dao mi cahuru
sjecam se da mi je bilo uzasno dosadno sto moramo spavat u podrumu jer je bio mali, tjesan, mracan, smrdljiv...i da sam jedva ceko da prodje ta akcija da mozemo izac
sjecam se babinog lovackog ruksaka koji je u ratu nosio na liniju i uvijek mi je bio cejf roviti po njemu i sjecam se da je mirisao na "nesto" (ulje za podmazivanje oruzija). mirisao je jos uvijek i 2010 kad sam ga izrovio na vikendici
sjecam se prvog dana skole kad je direktor rekao evo i za tebe jedan medenjak, ja sav uzbudjen kontam uuu sta je to.. kad ono najobicnija zemicka namazana medom ili sta je vec bilo unutra
sjecam se poli salame one od po metra koju je babo donio nekad krajem rata ...
sjecam se nekog sira koji su "danci" dijelili u humanitarnoj, bio je u konzervi koja je otvorena i sadrzaj presjecen na pola te je jedna polovica data nama a druga nekoj zeni... cak i tada mi je to bilo wtf?
sjecam se da smo 5 puta palili svijece na mojoj rodjendanskoj torti, i da smo 5 puta bjezali u skloniste taman kad sam trebao puhnut...
sjecam se rodjendanskog poklona od tetke - 10 jaja, da mama tortu napravi
sjecam se kad je uciteljica rekla ne morate mi se obracati sa "drugarice uciteljice" mozete samo uciteljice
sjecam se igranja lopte "na parkingu" danima satima, na +40 hercegovackog sunca, pritiska u glavi koja hoce da eksplodira, pulsiranja sljepoocnica kad sjednemo u hlad da odmorimo, bola u zubima kad se nadulidzamo ledene vode s obliznje cesme, svadje ko ce po loptu kad je nabijemo preko ograde...
sjecam se "ronaldovih" kopacki koje mi je babo kupio 98-99, nike model prosiven sa srebrnim koncem, bio sam glavna zvijezda na treningu fudbala kog sam treniro do prve kise, kad je majka rekla zajebi.
sjecam se razocarenja kad sam vidio da ronaldo te sezone vise ne nosi interov dres sa uzduznim prugama vec sa poprecnim a ja taman iskamcio da mi kupe dres - s uzduznim prugama
itd itd...
sjecam se pilica u dnevnom boravku koje mi je nana unijela da se igram
sjecam se starog televizora koji je imo los prijem i slika je vazda bila sa "snijegom" i cece u njemu kako pjeva kupi nano cipelice sto imaju potpetice
sjecam se voznje u kamionu u kabini, i sjecam se da mi je bilo strasno krivo sto mama, novorodjena sestra i ja "moramo" sjediti u kabini a ostali rodjaci i tetke mogu na karoseriji tj.na tovarnom prostoru
sjecam se da sam plako sto sva djeca u mahali imaju cahuru a ja nemam, pa je babo kad se vratio s linije maksuz ispalio metak u zrak i dao mi cahuru
sjecam se da mi je bilo uzasno dosadno sto moramo spavat u podrumu jer je bio mali, tjesan, mracan, smrdljiv...i da sam jedva ceko da prodje ta akcija da mozemo izac
sjecam se babinog lovackog ruksaka koji je u ratu nosio na liniju i uvijek mi je bio cejf roviti po njemu i sjecam se da je mirisao na "nesto" (ulje za podmazivanje oruzija). mirisao je jos uvijek i 2010 kad sam ga izrovio na vikendici
sjecam se prvog dana skole kad je direktor rekao evo i za tebe jedan medenjak, ja sav uzbudjen kontam uuu sta je to.. kad ono najobicnija zemicka namazana medom ili sta je vec bilo unutra
sjecam se poli salame one od po metra koju je babo donio nekad krajem rata ...
sjecam se nekog sira koji su "danci" dijelili u humanitarnoj, bio je u konzervi koja je otvorena i sadrzaj presjecen na pola te je jedna polovica data nama a druga nekoj zeni... cak i tada mi je to bilo wtf?
sjecam se da smo 5 puta palili svijece na mojoj rodjendanskoj torti, i da smo 5 puta bjezali u skloniste taman kad sam trebao puhnut...
sjecam se rodjendanskog poklona od tetke - 10 jaja, da mama tortu napravi
sjecam se kad je uciteljica rekla ne morate mi se obracati sa "drugarice uciteljice" mozete samo uciteljice
sjecam se igranja lopte "na parkingu" danima satima, na +40 hercegovackog sunca, pritiska u glavi koja hoce da eksplodira, pulsiranja sljepoocnica kad sjednemo u hlad da odmorimo, bola u zubima kad se nadulidzamo ledene vode s obliznje cesme, svadje ko ce po loptu kad je nabijemo preko ograde...
sjecam se "ronaldovih" kopacki koje mi je babo kupio 98-99, nike model prosiven sa srebrnim koncem, bio sam glavna zvijezda na treningu fudbala kog sam treniro do prve kise, kad je majka rekla zajebi.
sjecam se razocarenja kad sam vidio da ronaldo te sezone vise ne nosi interov dres sa uzduznim prugama vec sa poprecnim a ja taman iskamcio da mi kupe dres - s uzduznim prugama
itd itd...
- insomnia78
#265 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Drhte mi maleni prsti, baka me u crkvu vodi. Hajde se milo prekrsti i reci Hristos se rodi
- irac300
#266 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Što traume?JanuaryJones wrote:Imam traume od ovog crtanog![]()
![]()
- karanana
#267 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
jel ovo gustav?
nije meni se cini, ne znam da gustav ima kapu. ali lici.
ja sam imao traumu od gustavovog crtanog filma u kojem mu cesma kapa i lagano polagano mu se citav stan napuni vodom i on postane kao riba. dobije skrge i stvori mu se koza izmedju prstiju da mu se naprave peraje.
ja sam imao traumu od gustavovog crtanog filma u kojem mu cesma kapa i lagano polagano mu se citav stan napuni vodom i on postane kao riba. dobije skrge i stvori mu se koza izmedju prstiju da mu se naprave peraje.
- irac300
#268 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Jeste, Gustav je. Joj sjećam se te epizode.karanana wrote:jel ovo gustav?
- insomnia78
#269 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
A kad je bio u skoli pa nabuba onog djecaka iz odjeljenja. Onda mu pedagog kaze da trebaju da se vole umjesto da se tuku pa postane derpe
- TAFKAP
#270 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
Gore već neko naveo Suberbaku, onda Dr. Baltazar, kako se zvao onaj na tabli što je galamio na crtača kad mu nije nacrtao liniju? I onda "... kad Erik pojede bananu postaje BANANAMEN"
Popaj, Speedy Gonzales, onda atomski mrav, kremenko i kamenko,...
-
dezurni_ucenik
#271 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
TAFKAP wrote:Gore već neko naveo Suberbaku, onda Dr. Baltazar, kako se zvao onaj na tabli što je galamio na crtača kad mu nije nacrtao liniju? I onda "... kad Erik pojede bananu postaje BANANAMEN"
La Linea aka Barum Barum
-
dezurni_ucenik
#273 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?

A koji su ovo tek kraljevi bili.
- Loo
#274 Re: Čega se sjećate iz djetinstva?
dezurni_ucenik wrote:
A koji su ovo tek kraljevi bili.
Lolek i bolek?.
-
dezurni_ucenik