Neredi u Francuskoj

Post Reply
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#251 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Challenger_ »

:lol:
славянин

#252 Re: Neredi u Francuskoj

Post by славянин »

Challenger_ wrote::lol:
:lol:
Challenger_

#253 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Challenger_ »

- Insomnia, daj vijesti, ti si na licu mjesta.

Do tada:
France govt said to expect 'great violence' at protests planned for Saturday - French radio
EDIT: :arrow: LINK
insomnia78

#254 Re: Neredi u Francuskoj

Post by insomnia78 »

Pa rekoh ja sinoc. Sljedeci vikend bi mog’o biti predudano
insomnia78

#255 Re: Neredi u Francuskoj

Post by insomnia78 »

Image
Uzgred ovo su “pravi” gilet jaunes. Danima i nocima na cesti, na minusima za razliku od ovih profesionalnih koji dodju vikendom polupati i zapaliti Pariz
Nedaleko od mjesta gdje radim ljudi vec cetiri dana i noci drze ** No links ** nafte u blokadi. Znas kakva je oluja bila prekjuce, evo i sad kisa pljusti. Likovi ne jebu nista. Barikade su s obje strane ulice i udri
Tara the River

#256 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Tara the River »

славянин wrote:
Tara the River wrote:

:zoka:
Jesi dobro? Sve ok? :( Nesto nije uredu sa tobom? Ne znam da li lazes namjerno ili si se zabunio pa me zamijenio sa nekim iz tvog bliskog okruzenja, ali ti moram reci, nije lijepo lagati i podmetati nekome rijeci koje nije izgovorio. Ja se tako ne izrazavam, zivim u svojoj domovini BiH, a o Austrijancima mislim sve najbolje. Ako ti se ne svidja sta je receno u postu ti se zali Mr. Roger-Petit-u, ili i ti kao i on mislis da makaron lijeci bolesne. Pa idi neka te izlijeci od laganja i podmetanja.
Excuse moi ako sam pogrijesio moja madamme ili madammoiselle :D Bila je jedna sto je tako dijelila savjete dok nije bubnula ovo o Austrijancima.. oprosti na greski.

Kakve savjete i gdje tacno? U postu gdje nikoga ne citiram se iscudjavam nad cinjenicom da blizi saradnik demokratski izabranog predsjednika, zemlje koja sebe naziva demokratijom o tom istom predsjedniku govori kao o kralju, a to sve prenosi mainstream medijski izvor. Ili si mozda blizak Vulinu i Vucicu, pa te moje rijeci vrijedjaju.

Sto se tice tvog malicioznog podmetanja, mislim da to radis namjerno da diskreditujes nekoga ko komentarise sa `MashAllah` na temi `Sirija`, pa iz toga izvlacis subjektivne pretpostavke da sam vjernik pa izmisljas djetinjaste bljuvotine vezane za svinjetinu i podmeces ih meni sa ciljem da me uvrijedis. Ne znam zasto mislis da bi me uvrijedilo pominjanje svinjetine, jednostavno to ne jedem, stoga vise svinja za tebe. I ne znam zbog cega ti toliko smeta jedna jedina rijec i zbog cega ti toliko smetaju osobe koje nisu tvoje vjere. BiH je nezavisna drzava u kojoj jos uvijek vlada sloboda govora za sve, zivimo u multireligijskoj zemlji, ja na `Hvaljen Isus i Marija` od susjeda katolika uvijek odgovaram sa `Navijeke`, na `Pomoz` Bog` od susjeda pravoslavaca sa `Bog vam pomogao`, i ne vidim u tome nista pogresno, naprotiv. Ukoliko gajis toliku netrpeljivost, ti spakuj svoje kofere pa pravac majcica srbija i jednoumlje, sretan ti put.
insomnia78

#257 Re: Neredi u Francuskoj

Post by insomnia78 »

De odvadi malo bgt.
jeza u ledja

#258 Re: Neredi u Francuskoj

Post by jeza u ledja »

Tara the River wrote:
славянин wrote:
Tara the River wrote:

:zoka:
Jesi dobro? Sve ok? :( Nesto nije uredu sa tobom? Ne znam da li lazes namjerno ili si se zabunio pa me zamijenio sa nekim iz tvog bliskog okruzenja, ali ti moram reci, nije lijepo lagati i podmetati nekome rijeci koje nije izgovorio. Ja se tako ne izrazavam, zivim u svojoj domovini BiH, a o Austrijancima mislim sve najbolje. Ako ti se ne svidja sta je receno u postu ti se zali Mr. Roger-Petit-u, ili i ti kao i on mislis da makaron lijeci bolesne. Pa idi neka te izlijeci od laganja i podmetanja.
Excuse moi ako sam pogrijesio moja madamme ili madammoiselle :D Bila je jedna sto je tako dijelila savjete dok nije bubnula ovo o Austrijancima.. oprosti na greski.

Kakve savjete i gdje tacno? U postu gdje nikoga ne citiram se iscudjavam nad cinjenicom da blizi saradnik demokratski izabranog predsjednika, zemlje koja sebe naziva demokratijom o tom istom predsjedniku govori kao o kralju, a to sve prenosi mainstream medijski izvor. Ili si mozda blizak Vulinu i Vucicu, pa te moje rijeci vrijedjaju.

Sto se tice tvog malicioznog podmetanja, mislim da to radis namjerno da diskreditujes nekoga ko komentarise sa `MashAllah` na temi `Sirija`, pa iz toga izvlacis subjektivne pretpostavke da sam vjernik pa izmisljas djetinjaste bljuvotine vezane za svinjetinu i podmeces ih meni sa ciljem da me uvrijedis. Ne znam zasto mislis da bi me uvrijedilo pominjanje svinjetine, jednostavno to ne jedem, stoga vise svinja za tebe. I ne znam zbog cega ti toliko smeta jedna jedina rijec i zbog cega ti toliko smetaju osobe koje nisu tvoje vjere. BiH je nezavisna drzava u kojoj jos uvijek vlada sloboda govora za sve, zivimo u multireligijskoj zemlji, ja na `Hvaljen Isus i Marija` od susjeda katolika uvijek odgovaram sa `Navijeke`, na `Pomoz` Bog` od susjeda pravoslavaca sa `Bog vam pomogao`, i ne vidim u tome nista pogresno, naprotiv. Ukoliko gajis toliku netrpeljivost, ti spakuj svoje kofere pa pravac majcica srbija i jednoumlje, sretan ti put.
wtf? :-)
Challenger_

#259 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Challenger_ »

Uvidom u društvene mreže stiče se utisak da ovaj pokret poprima epidemiološke razmjere. Baš me zanima da li će ih šibicari (nazovi-elita) na neki način kompromitovati, izigrati.
LBVIEW

#260 Re: Neredi u Francuskoj

Post by LBVIEW »

Obozavatelj Putinja nekog naziva Superhikom. :pisnuo: :pisnuo:
insomnia78

#261 Re: Neredi u Francuskoj

Post by insomnia78 »

Vlada odustala od novih taksi za gorivo koje su trebale biti uvedene prvog januara.
Sanjarko

#262 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Sanjarko »

insomnia78 wrote:Vlada odustala od novih taksi za gorivo koje su trebale biti uvedene prvog januara.
Dohavizali se mozda. A ovi nasi hoce PDV i akcize od nove da povecaju. Prizivaju belaj.
insomnia78

#263 Re: Neredi u Francuskoj

Post by insomnia78 »

Ma dohavizali se kurac
jeza u ledja

#264 Re: Neredi u Francuskoj

Post by jeza u ledja »

Challenger_ wrote:Uvidom u društvene mreže stiče se utisak da ovaj pokret poprima epidemiološke razmjere. Baš me zanima da li će ih šibicari (nazovi-elita) na neki način kompromitovati, izigrati.
Siri se cijelim svijetom. Planeta se transformira. :oops:
Sanjarko

#265 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Sanjarko »

insomnia78 wrote:Ma dohavizali se kurac
Je li barem prate rast cijena plate. Ovdje smo sve siromasniji. Sve para ima manju vrijednost a primanja stoje ista skoro ili bas skroz minimalno rastu.
insomnia78

#266 Re: Neredi u Francuskoj

Post by insomnia78 »

Pa da prate ne bi protestvovali
Sanjarko

#267 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Sanjarko »

insomnia78 wrote:Pa da prate ne bi protestvovali
Ma pitam jer u Njemackoj plate prate rast cijena kako sam shvatio a za FR nisam upucen pa pitam. Kazu deflacija u 15 clanica EU. Ne znam je li FR jedna od tih.
Nadzornik

#268 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Nadzornik »

_BataZiv_0809 wrote: Gori gora gori borovina :serbo:
Nije meni zao borovine,vec je meni zao ladovine... :D

Vive la France
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#269 Re: Neredi u Francuskoj

Post by _BataZiv_0809 »

Nadzornik wrote:
_BataZiv_0809 wrote: Gori gora gori borovina :serbo:
Nije meni zao borovine,vec je meni zao ladovine... :D

Vive la France
Nesta mala debeloga hladaaa

Di cemo se milovatii sadaaaa :josipalisac:
Challenger_

#270 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Challenger_ »

ioannes wrote:
Challenger_ wrote:Ts,ts,ts... Vidi onog gore. Uz*eb'o se kao da je on Makron.

:mrgreen:
nije smiješno....
to su duboko indoktrinirani ljudi.
on misli ako napadaš makarona da napadaš i njega.
a ne konta da on nije dio elite, nego djeli tabor sa nama svima.
Da... :mrgreen:

Inače, ni ona budaletina (Macron) ne spada u pomenutu "elitu", a kamo li naš uznemireni Ježek.
Challenger_

#271 Re: Neredi u Francuskoj

Post by Challenger_ »

Ouuu, kako se samo ovo zakuhalo. Od De Gaullovog ličnog odstupanja, niti jedan predsjednik Pete republike nije bio otjeran sa vlasti. Ako se to desi Macronu, a nije nemoguće, to će biti prvi takav slučaj.

Kakav presedan u najavi!!
GandalfSivi

#272 Re: Neredi u Francuskoj

Post by GandalfSivi »

Challenger_ wrote:Ouuu, kako se samo ovo zakuhalo. Od De Gaullovog ličnog odstupanja, niti jedan predsjednik Pete republike nije bio otjeran sa vlasti. Ako se to desi Macronu, a nije nemoguće, to će biti prvi takav slučaj.

Kakav presedan u najavi!!
Opet cemo ti se smijati za jedno dvije sedmice, i onda opet neces odgovoriti...
jeza u ledja

#273 Re: Neredi u Francuskoj

Post by jeza u ledja »

Ouuu.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#274 Re: Neredi u Francuskoj

Post by japin_mutapi »

makaronu jedino preostaje drzavni udar i da se proglasi feldmarsalom i dozivotnim predsjednikom - naravno i vanredno stanje u narednih 100 godina

sa bagrom ne moze drugacije
insomnia78

#275 Re: Neredi u Francuskoj

Post by insomnia78 »

I da CRS vice ili Makron ili cemo zapaliti Siriju
Post Reply