Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
kluz franjo

#251 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kluz franjo »

Haris.ba wrote:Veoma zanimljivo. Kako je prošao CIK (vjerovatno će ovo doći na red)?

Ovo je ista situacija ko sa Plehom i Bjelakom prošle izbore.

Vjerovatno će iz SDA pokrenuti ovu priču. Ko je slijedeći na listi iza Zvonke? Šahman Bilsena?
Ako se dobro sjećam...
Fora glasi, ne možeš unutar jednog izbornog ciklusa.
Znači, svako 4 godine možeš mjenjati kako hoćeš i šta hoćeš.
Onomad, 2014. je "zapelo", jer su se na lokalnim 2012. drugačije izjasnili...
Sve u svemu :-)
kmirsad

#252 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kmirsad »

Znači važno je dobro procijeniti. predvijeti... šta će dobro kotirati ...svake 4 godine...jebeno...
putokaz1

#253 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by putokaz1 »

Pleho Musliman-Srbin-Bošnjak
Ćudić Bošnjak-Ostali
Marić Hrvat-Bošnjak
U BH mijenjaš stranku,nacionalnost ali i kanton ko Radeljaš
Šta očekujete od većine
Samozvana ljevica+SDA otpad
high_volume

#254 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by high_volume »

putokaz1 wrote:Pleho Musliman-Srbin-Bošnjak
Ćudić Bošnjak-Ostali
Marić Hrvat-Bošnjak
Šta očekujete od većine
To su njihovi osjećaji. Ne možeš ti nikom zabraniti kako da se osjeća, kome da bude naklonjen :D
kmirsad

#255 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kmirsad »

Ćudić Bošnjak-Ostali
Marić Hrvat-Bošnjak
Šta očekujete od većine
Kako si uspio i Čudićku odrobiti među ove prelivode, beskičmanjake i nekaraktare...
Onda moraš i mene među njih... i ja sam upisan u ponosne Bosance, dakle Ostale... lomio sam se, doduše, da se upišem kao Bohumil... al nije mi kobra dala, kaže... ne pretjeruj kmirso... kmirso i Bog nikako ne idu u istu rečenicu...sem ako se ne misli na Bahusa... :D
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#256 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

zvonko marić i haris pleho su totalno demaskirali ovu našu lakrdiju od sistema. u proslom sazivu skupštine prvi je bio hrvat, a drugi srbin, sada su obojica bošnjaci.

i umjesto da se cik pozabavi kažnjavanjem ovih delikvenata koji mijenjaju nacionalnost kao čarape, oni muljaju oko doma naroda.
El_comadante

#257 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by El_comadante »

malakh wrote:zvonko marić i haris pleho su totalno demaskirali ovu našu lakrdiju od sistema. u proslom sazivu skupštine prvi je bio hrvat, a drugi srbin, sada su obojica bošnjaci.

i umjesto da se cik pozabavi kažnjavanjem ovih delikvenata koji mijenjaju nacionalnost kao čarape, oni muljaju oko doma naroda.
nažaost takvi su propisi pa ih CIK nemože kazniti jer nema po kom osnovu.
JThomas

#258 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

kao ne može promijeniti u istom ciklusu. a u sljedećem može :mrgreen:
putokaz1

#259 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by putokaz1 »

Kako si uspio i Čudićku odrobiti među ove prelivode, beskičmanjake i nekaraktare...
Onda moraš i mene među njih... i ja sam upisan u ponosne Bosance, dakle Ostale... lomio sam se, doduše, da se upišem kao Bohumil... al nije mi kobra dala, kaže... ne pretjeruj kmirso... kmirso i Bog nikako ne idu u istu rečenicu...sem ako se ne misli na Bahusa... :D[/quote]
-Ona se jedina povukla
Da ne možeš nikome zabraniti da bude ono što želi,ali može Do The Dick zabraniti Bosanski jezik,mogu Županije zabraniti Srpski jezik
U pojedinim Općinama Bošnjaci se izjasne kao Ostali tj Nacionalne manjine i prođu u OV sa 25 glasova
Mi definitivno moramo mijenjati Ustav FBIH,Izborni Zakon.....
najbolji primjer je iz Vize za Budućnost ''Zela'' se izjasnio kao ''Indijanac'' da bi postao ministar
Drago mi je što KS ima mandatara -zove se Edin pravo ''Muslimansko'' ime a prezime ''Ostalo''
PrijeTK dobit će Sarajevo premijera a ko zna možda prije i Ode,začas se može situacija okrenuti
SDA vreba,SBB i Preletači(iz NIP) plus Pleho začas na 18
GandalfSivi

#260 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by GandalfSivi »

putokaz1 wrote:Kako si uspio i Čudićku odrobiti među ove prelivode, beskičmanjake i nekaraktare...
Onda moraš i mene među njih... i ja sam upisan u ponosne Bosance, dakle Ostale... lomio sam se, doduše, da se upišem kao Bohumil... al nije mi kobra dala, kaže... ne pretjeruj kmirso... kmirso i Bog nikako ne idu u istu rečenicu...sem ako se ne misli na Bahusa... :D
-Ona se jedina povukla
Da ne možeš nikome zabraniti da bude ono što želi,ali može Do The Dick zabraniti Bosanski jezik,mogu Županije zabraniti Srpski jezik
U pojedinim Općinama Bošnjaci se izjasne kao Ostali tj Nacionalne manjine i prođu u OV sa 25 glasova
Mi definitivno moramo mijenjati Ustav FBIH,Izborni Zakon.....
najbolji primjer je iz Vize za Budućnost ''Zela'' se izjasnio kao ''Indijanac'' da bi postao ministar
Drago mi je što KS ima mandatara -zove se Edin pravo ''Muslimansko'' ime a prezime ''Ostalo''
PrijeTK dobit će Sarajevo premijera a ko zna možda prije i Ode,začas se može situacija okrenuti
SDA vreba,SBB i Preletači(iz NIP) plus Pleho začas na 18
Nikako mi nije jasno, godinama si na forumu i jos nisi naucio quote opciju koristiti, ali ono fakat...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#261 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Chmoljo »

:lol:
gidra

#262 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by gidra »

Sve stranke zajedno-na vlasti VS SDA-opozicija
zanimljiv je period pred nama :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#263 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

Image

nek je sa sreĆom... vidi mladenaca :mrgreen: ... dajdza izgori ti kesa...
GandalfSivi

#264 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by GandalfSivi »

Btw, gdje su ono SDA-ovci (sto inace ne glasaju za SDA, ali...) sto do jucer ubise racunicom kako ce SDA nabaciti 18 glasova, kako jos nije nista gotovo i kako ce sbb/nb/df redom zajebati?

:lol: :lol: :lol:
A_A_AKCIJA

#265 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by A_A_AKCIJA »

kmirsad wrote:
Ćudić Bošnjak-Ostali
Marić Hrvat-Bošnjak
Šta očekujete od većine
Istini za volju, Sabka Ceker se prije izjašnjavala kao Bošnjakinja, nema šta da se ljutiš, mirso, tako ti je ...
kmirsad

#266 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kmirsad »

A_A_AKCIJA wrote:
kmirsad wrote:
Ćudić Bošnjak-Ostali
Marić Hrvat-Bošnjak
Šta očekujete od većine
Istini za volju, Sabka Ceker se prije izjašnjavala kao Bošnjakinja, nema šta da se ljutiš, mirso, tako ti je ...
Moguče je, ne kažem... ali sam stekao takav dojam o njoj, da ne mogu vjerovati da je to uradila iz niskih pobuda i željom za vlast, možda sam naivan, ali mi je to nespjivo s njom...
A podržavam svakog konstitutivnog koji promjeni svoje konstitutivno izjašnjavanje u Bosansko Hercegovačko izjašnjavanje
palermo

#267 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by palermo »

kmirsad wrote: A podržavam svakog konstitutivnog koji promjeni svoje konstitutivno izjašnjavanje u Bosansko Hercegovačko izjašnjavanje
e, da mi je samo još shvatiti zašto podržaješ
kmirsad

#268 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kmirsad »

palermo wrote:
kmirsad wrote: A podržavam svakog konstitutivnog koji promjeni svoje konstitutivno izjašnjavanje u Bosansko Hercegovačko izjašnjavanje
Da bi u Bosni i Hercegovini bilo više Bosanaca i Hercegovaca... jednostavno...
palermo

#269 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by palermo »

kmirsad wrote:
palermo wrote:
Da bi u Bosni i Hercegovini bilo više Bosanaca i Hercegovaca... jednostavno...
hajde, pa i Čović je bio jugosloven pa nije mnogo pomoglo da Jugoslavija opstane..... :D ......

Ne možeš i ne smiješ misliti da vi veći patriota od mene zato što se ti izjašnjavaš kao šta već a ja kao Bošnjak ili neko drugi kao Srbin, Hrvat.......mislim, možeš i smiješ, ali je glupo.....

elenis , otišli smo od teme.......a kad smo već na temi, bio juče u Sarajevu, k'o god uspije makar nešto učiniti na smanjenju zagađenosti u Sarajevu treba mu dići spomenik i proglasiti ga doživotnim premijerom Kantona........
kmirsad

#270 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kmirsad »

palermo wrote:
kmirsad wrote:Da bi u Bosni i Hercegovini bilo više Bosanaca i Hercegovaca... jednostavno...
hajde, pa i Čović je bio jugosloven pa nije mnogo pomoglo da Jugoslavija opstane..... :D ......

Ne možeš i ne smiješ misliti da vi veći patriota od mene zato što se ti izjašnjavaš kao šta već a ja kao Bošnjak ili neko drugi kao Srbin, Hrvat.......mislim, možeš i smiješ, ali je glupo.....

elenis , otišli smo od teme.......a kad smo već na temi, bio juče u Sarajevu, k'o god uspije makar nešto učiniti na smanjenju zagađenosti u Sarajevu treba mu dići spomenik i proglasiti ga doživotnim premijerom Kantona........
Naravno da mi ne pada na pamet da mislim da sam veči patriota od tebe... ali ne mislim da je glupo...
Potpuno se slaćem s tobom vezano za podizanje spomenika onom ko riješi aero zagađenje...to mora postati top tema i to smjesta... sve ostale su besmislene dok postoji ovakvo smrtonosno aero zagašenje. da imam moč... kakav par nepar... vanredno stanje, kao pred rat,potpuna zabrana saobračaja u gradu, javni prevoz,,... bar dok se ne stabilizuje stanje... ugrošena je nacionalna bezbjednost...
putokaz1

#271 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by putokaz1 »

Meni je baš čudno da su Crveni dobili premijera KS a još nisu premijera TK
Čudno mi je da Bakir lako predao Sarajevo
Cherry-Cherry

#272 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Cherry-Cherry »

Možda mu je sada Tuzla najvažnija, pa će nas da popusti. :-D
putokaz1

#273 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by putokaz1 »

Cherry-Cherry wrote:Možda mu je sada Tuzla najvažnija, pa će nas da popusti. :-D
U Tuzli kako KUKO kaže
Ako KUKO aminuje nove lijevu većinu bit će većina,tj PDA treba bit bar neutralan
PDA i SBB je pakt
Dr. Kuca

#274 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Dr. Kuca »

Sad ce se dino pohvaliti kako je otjerao maglu i otrove. Puhali, puhali i otpuhali. Svoja pluca zalozili za dobrobit gradjana KS. #nekanovapolitika #narodipravda
bunk

#275 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by bunk »

Bolja buducnost za narod i pravdu :lol:
Ali sdp i njihovo vodstvo.
Zarad Masiceve gluposti izbrisace se iz postojanja..
Kome su dopustili da im vuce konce,iz sjene naravno,strasno..
Locked