Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mirsek

#251 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

insomnia78 wrote:
mirsek wrote:
insomnia78 wrote:Hajd sad kad vec znas njemacki potrazi na googlu statistiku ukradenih bicikala, auta, sitnog kriminala
Kakvu ba zvanicnu statistiku i google, sta kaze fransoa i tekica koliko se krade u vasoj mahali, vrlo jednostavno i bez komplikacija do pravih informacija.
Pa sta kaze zvanicna statistika, u Njemackoj se ne krade?
Razocarao si me, ocekivao sam od tebe standardno "kme kme" ili nesto slicno. :sad:
Od kad tebe zanimaju publikacije i izvjestaji relevantnih institucija ? :lol:
seln

#252 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by seln »

dječak sa šibicama wrote:O cemu pricamo ljudi, evo danas Sajam turizma u Skenderiji, sami penzioneri, dosli ljudi da se najedu gulasa dzabnog, pokupili sav hljeb sa Klas standa, sve sto je besplatno. Tuga za gledati.
Sta nas briga za tim?
Zar da zatvorimo oci pred cinjenicom da je Komsic protupravno izabran?
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#253 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Domaci izdajnik »

seln wrote:Moje izgladnjele oci su vidjele pune izloge, mocna auta, autoput, napucane trebe...
paaa, kad je proslo desetak godina, onda sam poceo realno da sagledavam.
A de mi reči šta se to može sagledati u BIH? Napucanih treba i auta nema ni po Minhenu koliko ih ima po SA i BL jel to mjerilo blagostanja i napretka? Onda su Bakir i Dodo u pravu bolji smo od Švice jebeš mu mater....Ovdje ako nisi rođak nekoga na vlasti ili uhljeb na dobroj poziciji nema te nigdje, svi poslovi i karijere su od danas do sutra. Gore ako i ostaneš bez posla u roku od nekoliko dana naći ćeš novi, šta možeš ovdje kada dobiješ otkaz? Tamo su ljudi u tridesetim i četrdesetim najbrojnija radna snaga, ovdje čim zagaziš u tridesete već ne možeš naći posla jer gazde hoće mladu kljusinu do 25 godina koja ima VSS i veliko iskustvo da mu bude hamal po 12 sati za siću. O ljudima koji pređu 40 ne treba ni govoriti....Pokušati svoj biznis neko kaže, hajde majstore probaj u maloj bari punoj krokodila! Dok je nama inspekcija kolo igrala ispred firme, Bog nam nije mogao para i papira nanijeti, sa druge strane lola drži noćni klub NA CRNO nikakvih papira nema, al zato ima leđa....i onda vidiš kako je mlad i sposoban može se....Tamo ne cvjetaju ruže ali si bar čovjek pred zakonom i kad toj istoj državi plaćaš porez i davanja dobijaš nešto za uzvrat, dok ovdje plaćaš komunalno a deset centi snijega parališe saobraćaj jer ih uvijek isti iznenadi u decembru/januaru, a kad ideš u bolnicu moraš ponijeti sve od posteljine do zavoja i infuzije jer oni nemaju a imaš najveće namete u Evropi na platu. Toliko od mene, kome je dobro ovdje, super! Meni nije...

Za Fudu: Ovdje sam napustio posao sa turizmom, jbg nemam više živaca jurišati na vjetrenjače. Prije toga radio u jednoj velikoj kompaniji bolje da sam nogu prebio nego tamo što sam zalud vrijeme gubio...
Fudo387

#254 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

dječak sa šibicama wrote:O cemu pricamo ljudi, evo danas Sajam turizma u Skenderiji, sami penzioneri, dosli ljudi da se najedu gulasa dzabnog, pokupili sav hljeb sa Klas standa, sve sto je besplatno. Tuga za gledati.
Po tom pitanju mi smo gospoda za zapadni svijet.
Oni ako nacuju da je nesto djaba, opusu dok kazes keks.
Gledao sam in na partijima kad firma ili advokati placaju ceh, jebo majku, to isto da je sad iz bijafre doslo, ne prestaje dok se ne spisa i usere.
Domaci izdajnik

#255 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Fudo387 wrote:Oni ako nacuju da je nesto djaba, opusu dok kazes keks.
Istina gledao svojim očima :-?
mirsek wrote: Razocarao si me, ocekivao sam od tebe standardno "kme kme" ili nesto slicno.
Od kad tebe zanimaju publikacije i izvjestaji relevantnih institucija ?
I ti se čudiš postovima jednorečeničnog? Njegovi najbolji i najpametniji postovi na temama su kad ubaci samo jednog lol smajlija :mrgreen:
mousstapha

#256 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mousstapha »

Poenta je valjda da su penzioneri dosli da jedu, jer jedva prezivljavaju sa malim penzijama.
dječak sa šibicama

#257 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by dječak sa šibicama »

mousstapha wrote:Poenta je valjda da su penzioneri dosli da jedu, jer jedva prezivljavaju sa malim penzijama.
upravo to
mirsek

#258 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

dječak sa šibicama wrote:
mousstapha wrote:Poenta je valjda da su penzioneri dosli da jedu, jer jedva prezivljavaju sa malim penzijama.
upravo to
Tuga brate :roll:
seln

#259 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by seln »

Lajavikrelac wrote:
A de mi reči šta se to može sagledati u BIH? Napucanih treba i auta nema ni po Minhenu koliko ih ima po SA i BL jel to mjerilo blagostanja i napretka? Onda su Bakir i Dodo u pravu bolji smo od Švice jebeš mu mater....Ovdje ako nisi rođak nekoga na vlasti ili uhljeb na dobroj poziciji nema te nigdje, svi poslovi i karijere su od danas do sutra. Gore ako i ostaneš bez posla u roku od nekoliko dana naći ćeš novi, šta možeš ovdje kada dobiješ otkaz? Tamo su ljudi u tridesetim i četrdesetim najbrojnija radna snaga, ovdje čim zagaziš u tridesete već ne možeš naći posla jer gazde hoće mladu kljusinu do 25 godina koja ima VSS i veliko iskustvo da mu bude hamal po 12 sati za siću. O ljudima koji pređu 40 ne treba ni govoriti....Pokušati svoj biznis neko kaže, hajde majstore probaj u maloj bari punoj krokodila! Dok je nama inspekcija kolo igrala ispred firme, Bog nam nije mogao para i papira nanijeti, sa druge strane lola drži noćni klub NA CRNO nikakvih papira nema, al zato ima leđa....i onda vidiš kako je mlad i sposoban može se....Tamo ne cvjetaju ruže ali si bar čovjek pred zakonom i kad toj istoj državi plaćaš porez i davanja dobijaš nešto za uzvrat, dok ovdje plaćaš komunalno a deset centi snijega parališe saobraćaj jer ih uvijek isti iznenadi u decembru/januaru, a kad ideš u bolnicu moraš ponijeti sve od posteljine do zavoja i infuzije jer oni nemaju a imaš najveće namete u Evropi na platu. Toliko od mene, kome je dobro ovdje, super! Meni nije...

.
:? :? :? :?
Ja pojma nemam o cemu ti pricas...
napisao sam odgovor Fudi da vecina nema pravu predstavu o zivotu vani (kao sto ni ja nisam imao), nisam tvrdio da je u Bosni bolje.
Moj licni utisak je da vecina ovih koji namjeravaju otici (ukljucujuci i tebe i konjislava) nema jasnu predstavu o zivotu vani.
To jos uvijek ne znaci da je u Bosni bolje. Naravno da ces vise zaraditi i bolje zivjeti... ali ti si na osnovu kratke posjete Njemackoj opisao neki raj, koji ne postoji nigdje.
I opet, cak i pored razocarenja koje ces dozivjeti (plata, cijene, zakonske poteskoce) tamo je jos uvijek bolje.
Fudo387

#260 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

Lajavikrelac wrote: Za Fudu: Ovdje sam napustio posao sa turizmom, jbg nemam više živaca jurišati na vjetrenjače. Prije toga radio u jednoj velikoj kompaniji bolje da sam nogu prebio nego tamo što sam zalud vrijeme gubio...
Ma kontam i to, dodije i to nase poslovicno metiljanje.
Samo, bez nekih pretjeranih iscekivanja i ushicenja, da se ne razocaras. A k’o da gledam, jebaces im mater drugu heftu, i njima i njihovom ajn zvaj draj... :lol:
mirsek

#261 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

Lajavikrelac wrote:
Dobar dobar, vrlo fino secirano nase drustvo i razlike sa Zapadom. :thumbup:
seln

#262 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by seln »

Fudo387 wrote:
Lajavikrelac wrote: Za Fudu: Ovdje sam napustio posao sa turizmom, jbg nemam više živaca jurišati na vjetrenjače. Prije toga radio u jednoj velikoj kompaniji bolje da sam nogu prebio nego tamo što sam zalud vrijeme gubio...
Samo, bez nekih pretjeranih iscekivanja i ushicenja, da se ne razocaras. A k’o da gledam, jebaces im mater drugu heftu, i njima i njihovom ajn zvaj draj... :lol:
:D
Prva godina: jooj, ovo je dzennet, vidi, ima svega
Druga godina: nabijem vas i vase eure, kad ne mozete popit kafu ko ljudi
Trece godina: idem kuci, pa kad bi suh hljeb jeo
Cetvrta: hajd, sacekacu jos godinu, da malo zaradim , da ne idem praznih ruku
....
Trideseta godina: eh... jah, sta ces.
Last edited by seln on 24/10/2018 15:31, edited 1 time in total.
Domaci izdajnik

#263 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

seln wrote:Naravno da ces vise zaraditi i bolje zivjeti... ali ti si na osnovu kratke posjete Njemackoj opisao neki raj, koji ne postoji nigdje.
I opet, cak i pored razocarenja koje ces dozivjeti (plata, cijene, zakonske poteskoce) tamo je jos uvijek bolje.
Nisam ni rekao da je raj, nego da je DRŽAVA. A meni koji sam cijeli život navikao na sranja, snalaženja, nerviranja, prepreke, nefunkcionalnost svega to i liči na raj, jer sam uredan po prirodi.
Fudo387 wrote:A k’o da gledam, jebaces im mater drugu heftu, i njima i njihovom ajn zvaj draj...
Već jesam vjeruj mi poslije drugog dana mini joba gore :lol: ali ne zbog posla ko posla nego, zbog po našim mjerilima, debilnih pravila.... :-) Al čuj... :mrgreen:
mirsek

#264 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

Fudo387 wrote:
Zasto bi to radio ? Covjek zna da ide da vozi a ne da bude direktor u bmw-u i opet ce mu kao vozacu biti bolje nego vecini nas u BIH sa fakultetima. Tamo ce imati mozda 1500 eura i uredjen sistem sa nekom perspektivom, kod nas nista od toga.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#265 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by un1ted »

Pa ko ce se vratiti? Onaj ko ne moze bez "Bosne" i onaj koji ne uspije. To sto nisi uspio ne znaci da nece drugi.
Fudo387

#266 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

seln wrote:
Fudo387 wrote:
Druga godina: nabijem vas i vas eure, kad ne mozete popit kafu ko ljudi
....
I u tome se pojavi i el fatiha, halali huso materi.
seln

#267 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by seln »

un1ted wrote:Pa ko ce se vratiti? Onaj ko ne moze bez "Bosne" i onaj koji ne uspije. To sto nisi uspio ne znaci da nece drugi.
Ja cu se vratiti.
Naravno, sa zaradjenom penzijom.
Tomahawk11
Globalni moderator

#268 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

Ma nek ide ko god hoće.
Posebno ljudi koji ovdje nemaju perspektive, šta će, ode trbuhom za kruhom.
Malo manje je razumljivo da idu potpuno situirani ljudi, a opet pravdajući se sistemom, nepostojanjem države.
No, svijet je globalno selo, neko ode, neko dođe, šta sad.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#269 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:
Gledao sam in na partijima kad firma ili advokati placaju ceh, jebo majku, to isto da je sad iz bijafre doslo, ne prestaje dok se ne spisa i usere.
I ja imam slicno iskustvo sa strancima. Isto da su iz gladi pobjegli. Jednom prilikom Svedima ucinim ogroooomnu uslugu, koju nit sam bio duzan niti ima ikakve veze sa nasim poslovnim relacijama, ali haj....i tako oni kedno 10 puta naglase da cemo na rucak poslije i da oni caste i....odemo u ekspres restoran u Konzumu :D
HAVANA

#270 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

seln wrote:
Fudo387 wrote:
Druga godina: nabijem vas i vase eure, kad ne mozete popit kafu ko ljudi
....
Ja do 7 izguro :D
mirsek

#271 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

Lajavikrelac wrote: Već jesam vjeruj mi poslije drugog dana mini joba gore :lol: ali ne zbog posla ko posla nego, zbog po našim mjerilima, debilnih pravila.... :-) Al čuj... :mrgreen:
Svabe su vrlo precizne cjepidlake ali to je cijena dobre uredjenosti drzave. Naviknut ces se. :D
Domaci izdajnik

#272 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

un1ted wrote:Pa ko ce se vratiti? Onaj ko ne moze bez "Bosne" i onaj koji ne uspije.
Ćuti samo.... :run: kakvih naših tokmaka ima.....jedan se vratio zato što ne može ići u kafanu kad mu je ćeif, skupa piva a ne smije se pušiti unutra... :-)
mirsek wrote:Zasto bi to radio ? Covjek zna da ide da vozi a ne da bude direktor u bmw-u i opet ce mu kao vozacu biti bolje nego vecini nas u BIH sa fakultetima. Tamo ce imati mozda 1500 eura i uredjen sistem sa nekom perspektivom, kod nas nista od toga.
U sridu :thumbup: Šta sam ovdje para i vremena bacio na fakultet, kurseve, sertifikate i ostale pičke materine kojima mogu u Bosni dupe obrisati koliko se pamet cijeni, bolje da sam ih popio i prokurvao bar bi imao o čemu palamuditi... :roll:
Fudo387

#273 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:
I ja imam slicno iskustvo sa strancima. Isto da su iz gladi pobjegli. Jednom prilikom Svedima ucinim ogroooomnu uslugu, koju nit sam bio duzan niti ima ikakve veze sa nasim poslovnim relacijama, ali haj....i tako oni kedno 10 puta naglase da cemo na rucak poslije i da oni caste i....odemo u ekspres restoran u Konzumu :D
Pa sto ih nisi odveo kod Kibeta da te caste? :lol:
muha_sa

#274 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

Fudo387 wrote:
:lol: :lol:

svaka ti je ko iz citaba :thumbup:
mirsek

#275 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

Lajavikrelac wrote:
un1ted wrote:Pa ko ce se vratiti? Onaj ko ne moze bez "Bosne" i onaj koji ne uspije.
Ćuti samo.... :run: kakvih naših tokmaka ima.....jedan se vratio zato što ne može ići u kafanu kad mu je ćeif, skupa piva a ne smije se pušiti unutra... :-)
mirsek wrote:Zasto bi to radio ? Covjek zna da ide da vozi a ne da bude direktor u bmw-u i opet ce mu kao vozacu biti bolje nego vecini nas u BIH sa fakultetima. Tamo ce imati mozda 1500 eura i uredjen sistem sa nekom perspektivom, kod nas nista od toga.
U sridu :thumbup: Šta sam ovdje para i vremena bacio na fakultet, kurseve, sertifikate i ostale pičke materine kojima mogu u Bosni dupe obrisati koliko se pamet cijeni, bolje da sam ih popio i prokurvao bar bi imao o čemu palamuditi... :roll:
Sretno ti u svakom slucaju. :bih:
Navrati katkad na forum da objasnis insomniji kako se bez fakulteta moze imati 2000 eura plata kad si vrijedan i hoces da radis i ucis na poslu. :D
Post Reply