LED wrote:
ANKETA DANA
Da li idete na koncert Bijelog dugmeta?
Rasim Kadić, LDS
"Bože sačuvaj. Ni onda kada su bili važni, nisam išao na njihove koncerte. Iako nikada nisam bio, niti ću ići, ovo njihovo prevarno okupljanje je izdaja onoga što jeste Bijelo dugme, mislili smo da je sarajevsko, a ne beogradsko-zagrebačko. U nekom smislu, na muzičko-kulturnoj sceni, Bregović i Bebek me neodoljivo podsjećaju na priču o Cvetkoviću i Mačeku, pa je i zbog toga ovo Bože sačuvaj."
Mirza Tanović, glumac
"Jedini način da odem na taj koncert jeste da me Goran Bregović lično pozove, u šta čisto sumnjam s obzirom na veličinu koju je zauzeo. A ukoliko me neko ipak vidi na koncertu, to će biti jer me Goran zamolio da dođem.
Što se tiče zarađenog novca od koncerta, mislim da ne bi smjeli zaraditi ni jednu marku, i da bi sav novac trebali pokloniti bolesnoj djeci, djeci bez roditelja, siromašnima. Oni to duguju Sarajevu, koje je njima dalo karijere. A ako se to ne dogodi, neka je svakome od njih na čast, i svi koji će ići na koncert a ne razmišljaju gdje idu pare, neka se zapitaju."
Boro Kontić, direktor Mediacentra
"Ja ne idem na koncert. Nagledao sam se Dugmeta sedamdesetih i osamdesetih i previše, kada su bili najbolji. Nisam nostalgičan i više nemam nikakvu želju da ih gledam."
Senad Hadžifejzović, novinar
"Ne idem. Čekam da se okupi Azra, i ako se okupi - okupi. A ako ne, onda više nemam šta čekati."
Lamija Tanović, predsjednica LDS-a
"Na koncert ne idem, ali idu moje kćerke. Nemam neki poseban razlog zašto ne idem. Nekad me povrijede izjave Bregovića, ali to je njemu na čast. Muzika je ipak muzika, i u redu mi je ovo njihovo ponovno okupljanje."
Gavrilo Grahovac, ministar nauke, obrazovanja, kulture i sporta FBiH
"Ne mogu da dođem do karata. Upravo sam tražio pomoć od sekretara Vlade i šefa kabineta premijera da pronađu barem stotinjak karata za potrebe Vlade. U Vladi sjedi većina ministara iz te generacije i vjerujem da bi rado išli na koncert."
Amra Zulfikarpašić, dizajnerica
"Po svoj prilici neću, iako nemam nikakvih razloga političke prirode za to. I kad bih išla, otišla bih jedino zbog Tife, jer za ove druge nisam posebno zainteresirana. Ni za njih, a ni za spektakle."