Nije nista objasnio. Zar vam nije jasno da oni zive od nas. Znaci ozbiljan bojkot bi doveo da umru od gladi. Ne bi oni imali nista od toga da daju Bosnjacima otkaze - oni bi opet poumirali od gladi. Jedini logican potez je da oni hebu majku Covicu i kazu mu da malo popusti.Bloo wrote:Tomo.objasnio.razuman_covjek wrote: Ne, pritisak je kada ne kupujes njihovu robu.
Da ne ponavljam.
Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
-
razuman_covjek
#251 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#252 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
To svakako. Otvoriće fabriku za reciklažu otpadnog papira sa sarajevske deponije.error codes wrote:trebaju naravno jer ce sad Bake namaci novih 300.000 radnih mjestaTomahawk11 wrote:Trebaju li i Bošnjaci koji rade u hr firmama iz BiH ili nekom predstavništvu hr firme dati otkaze?
A možemo i snimati novi nastavak Resident Evila, atmosfera je svakako zrela za kakav zombi virus.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#253 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Pomrli bi oni, pomrli bi Bošnjaci koji rade kod njih. I svima superrazuman_covjek wrote:Nije nista objasnio. Zar vam nije jasno da oni zive od nas. Znaci ozbiljan bojkot bi doveo da umru od gladi. Ne bi oni imali nista od toga da daju Bosnjacima otkaze - oni bi opet poumirali od gladi. Jedini logican potez je da oni hebu majku Covicu i kazu mu da malo popusti.Bloo wrote:Tomo.objasnio.razuman_covjek wrote: Ne, pritisak je kada ne kupujes njihovu robu.
Da ne ponavljam.
Najbolje onda baciti kakvu atomsku na BiH. Ili, politi nas napalmom.
- Bloo
- Globalna šefica
#254 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
A mi ne zivimo od njih?razuman_covjek wrote:Nije nista objasnio. Zar vam nije jasno da oni zive od nas. Znaci ozbiljan bojkot bi doveo da umru od gladi. Ne bi oni imali nista od toga da daju Bosnjacima otkaze - oni bi opet poumirali od gladi. Jedini logican potez je da oni hebu majku Covicu i kazu mu da malo popusti.Bloo wrote:Tomo.objasnio.razuman_covjek wrote: Ne, pritisak je kada ne kupujes njihovu robu.
Da ne ponavljam.
- Kikibombona
#255 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Najbolje bi bilo formirati militantnu skupinu koja bi terorisala bosnjacke izdajnike koji rade za Hrvate.Tomahawk11 wrote:Pa ako ćemo bojkotovati hr proizvode, evo recimo, taj toaletni papir Violete, onda će oni vjerovatno smanjiti proizvodnju, pa će trebati otpustiti neke radnike, a koga prvog, hajmo Bošnje iz Sarajeva, evo vidiš tamo ništa ne prodajemo, pa će onda Bošnje svakako završiti na birou.razuman_covjek wrote:Zasto?Tomahawk11 wrote: Onda da daju otkaz svi koji rade u hr firmama?
Ovako odmah dati otkaze i da vide da je akcija ozbiljna.
Nema svrhe raditi nešto djelimično, nije toliko efikasno.
1. upozorenje
2. batine
3. ...
Kao uzor moze posluziti IRA u Sjevernoj Irskoj. Ova humanisticka organizacija je shvatila da policija ne radi posao i pitanje dilera drogom preuzela u svoje ruke. Svaki diler jednom bude opomenut, drugi put polomljen, a treci ubiVen. Ka'e, narkomanija u Belfastu i Deriju medju katolickom omladinom skoro iskorijenjena. Sada se samo protestanti drogiraju, ali ko ih jebe...
- SaraFina
#256 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Tomahawk11 wrote:Pa ako ćemo bojkotovati hr proizvode, evo recimo, taj toaletni papir Violete, onda će oni vjerovatno smanjiti proizvodnju, pa će trebati otpustiti neke radnike, a koga prvog, hajmo Bošnje iz Sarajeva, evo vidiš tamo ništa ne prodajemo, pa će onda Bošnje svakako završiti na birou.razuman_covjek wrote:Zasto?Tomahawk11 wrote: Onda da daju otkaz svi koji rade u hr firmama?
Ovako odmah dati otkaze i da vide da je akcija ozbiljna.
Nema svrhe raditi nešto djelimično, nije toliko efikasno.
Bošnjo iz SA ne može putovati u Violetu na posao. Neizvodivo je. Možda ima ljudi da rade bošnjačke nacionalnosti, ali su iz vecinskog hr kantona. Ista stvar sa zastupništvima... Široki Brijeg... I zapadna H. Nekoliko Kreševo i srednja B. Sve HR većinske općine...I Kanton.
Na kraju incijativa nije atak na radnika ili vlasnika, nego srestvo pritiska HDZ-u i Draganu Čoviću.
Predstavnik malobrojnije hr populacije..... vlasnik (Hrvat ) postrojenja proizvod ili uvoz prodaje tri do četiri puta više Bošnjacima, sukladno brojnosti...
Last edited by SaraFina on 17/10/2018 14:41, edited 1 time in total.
- beni-bu-man
#257 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
ja vise pickopacenika nisam vidio nego na ovoj temi 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#258 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
A zastupništva po Bosni? Sarajevu?SaraFina wrote: Bošnjo iz SA ne može putovati u Violetu na posao. Neizvodivo je. Možda ima ljudi da rade bošnjačke nacionalnosti, ali su iz vecinskog hr kantona. Ista stvar sa zastupništvima... Široki Brijeg... I zapadna H. Nekoliko Kreševo i srednja B. Sve HR većinske općine...I Kanton.
Na kraju incijativa nije atak na radnika ili vlasnika, nego srestvo pritiska HDZ-u i Draganu Čoviću.
Malobrojni vlasnika postrojenja proizvod prodaje tri do četiri puta više Bošnjacima, sukladno brojnosti...
Kako nije, imaš svijeta kojem je to hljeb?
Zavrneš pipu Violeti i zavrnuo si i njegovo porodici.
- moa
#259 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
jeee nista necemo ni jesti ni piti jeeeeeljevoruki wrote:bojkot i proizvoda iz srbije i rs.![]()
-
razuman_covjek
#260 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Eto hiljade Bosnjaka radi kod njih. De ba ljudi malo procitajte o game theory itd. Oni u ovome imaju PUNO vise da izgube. A da ja tebe pitam sta je alternativa? Pristati na ucjene fasista i nasu djecu osakatiti za sljedecih par generacija?Tomahawk11 wrote:Pomrli bi oni, pomrli bi Bošnjaci koji rade kod njih. I svima superrazuman_covjek wrote:
Nije nista objasnio. Zar vam nije jasno da oni zive od nas. Znaci ozbiljan bojkot bi doveo da umru od gladi. Ne bi oni imali nista od toga da daju Bosnjacima otkaze - oni bi opet poumirali od gladi. Jedini logican potez je da oni hebu majku Covicu i kazu mu da malo popusti.![]()
Najbolje onda baciti kakvu atomsku na BiH. Ili, politi nas napalmom.
Ovi sto govore da bojkoti nemaju efekta ne znaju o cemu pricaju. A sta su na primjer sankcije nego vrsta bojkota. Pa Izrael je imao anti-bojkot kampanju po svijetu jer su bili svjesni koji to efekat moze imati na njih.
- Streptokok
#261 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
inicijativa je na mjestu i sasvim opravdana. ovi što napadaju su prikriveni uzp-ovci.SaraFina wrote:[
Bošnjo iz SA ne može putovati u Violetu na posao. Neizvodivo je. Možda ima ljudi da rade bošnjačke nacionalnosti, ali su iz vecinskog hr kantona. Ista stvar sa zastupništvima... Široki Brijeg... I zapadna H. Nekoliko Kreševo i srednja B. Sve HR većinske općine...I Kanton.
Malobrojni vlasnika postrojenja proizvod prodaje tri do četiri puta više Bošnjacima, sukladno brojnosti...
- Bloo
- Globalna šefica
#262 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Odoh javiti Violetinim komercijalistima Bosnjacima iz Sarajeva da se sprema udar....
Smrt fasizmu, sloboda Bingu!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#263 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Halo, FGR, neutralni kozmopolito, odbeni-bu-man wrote:ja vise pickopacenika nisam vidio nego na ovoj temi
- SaraFina
#264 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Oprosti ali....Tomahawk11 wrote:A zastupništva po Bosni? Sarajevu?SaraFina wrote: Bošnjo iz SA ne može putovati u Violetu na posao. Neizvodivo je. Možda ima ljudi da rade bošnjačke nacionalnosti, ali su iz vecinskog hr kantona. Ista stvar sa zastupništvima... Široki Brijeg... I zapadna H. Nekoliko Kreševo i srednja B. Sve HR većinske općine...I Kanton.
Kako nije, imaš svijeta kojem je to hljeb?
Zavrneš pipu Violeti i zavrnuo si i njegovo porodici.
Drag si, ne mogu!
Jebem ti Gandalfa reci mu!!!
-
razuman_covjek
#265 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Vazi, javi i svom djetetu da si mu zacementirao da bude gradjanin drugog reda u vlastitoj zemlji zbog tih par komercijalista.Bloo wrote:Odoh javiti Violetinim komercijalistima Bosnjacima iz Sarajeva da se sprema udar....
- krofnaa*
#266 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Idemo bojkotovati - u suštini sve.
Pozatvarati markete, tržne centre, butike itd
Kupovati samo domaće
Vratiti prijeratne piljare i trafike gdje će se prodavati svih stotinu domaćih proizvoda koje imamo.
Zavirivati komšijama u cekere kad prođu
kazne: Flaša jane 10 udaraca bičem, kraš keks i dorina 20! pa izvolte
Pozatvarati markete, tržne centre, butike itd
Kupovati samo domaće
Vratiti prijeratne piljare i trafike gdje će se prodavati svih stotinu domaćih proizvoda koje imamo.
Zavirivati komšijama u cekere kad prođu
kazne: Flaša jane 10 udaraca bičem, kraš keks i dorina 20! pa izvolte
- beni-bu-man
#267 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
kome ti materTomahawk11 wrote:Halo, FGR, neutralni kozmopolito, odbeni-bu-man wrote:ja vise pickopacenika nisam vidio nego na ovoj temi![]()
sta mi je kurcu cejf to cu i kupiti, boli me pimpek odakle i cije je
ima se moze se, nema se kuka se ......
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#268 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Koliko god da radi, misliš li da ih treba žrtvovati zarad višeg cilja?razuman_covjek wrote: Eto hiljade Bosnjaka radi kod njih. De ba ljudi malo procitajte o game theory itd. Oni u ovome imaju PUNO vise da izgube. A da ja tebe pitam sta je alternativa? Pristati na ucjene fasista i nasu djecu osakatiti za sljedecih par generacija?
Ovi sto govore da bojkoti nemaju efekta ne znaju o cemu pricaju. A sta su na primjer sankcije nego vrsta bojkota. Pa Izrael je imao anti-bojkot kampanju po svijetu jer su bili svjesni koji to efekat moze imati na njih.
Daj mi neki primjer bojkota kao što je ovaj koji se predlaže.
Sve i jedan bojkot ''izraelskih'' proizvoda je doživio propast, odnosno, nije doveo do propadanja Coca-Cole, Nike i ostalih ''jevrejskih'' firmi.
Ucjene? O čemu konkretno govoriš? To neko tebe ili mene ucjenjuje da kupim Violetin toaletni papir? Ili pričaš o izbornom zakonu?
- Bloo
- Globalna šefica
#269 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ih, dijete ce biti u Austriji sa dvojnim drzavljanstvom i glasati za SDA da zajebe HDZ kad bude trebalo il nesto slicno kak vec to fercera.razuman_covjek wrote:Vazi, javi i svom djetetu da si mu zacementirao da bude gradjanin drugog reda u vlastitoj zemlji zbog tih par komercijalista.Bloo wrote:Odoh javiti Violetinim komercijalistima Bosnjacima iz Sarajeva da se sprema udar....
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#270 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Saro, samo se ne slažem sa ovom svojom idejomSaraFina wrote:
Oprosti ali....
Drag si, ne mogu!![]()
Jebem ti Gandalfa reci mu!!!kud mi dade ideju.
Valjda to mogu iako sam ti drag. Nije to valjda luksuz koji sebi mogu priuštiti samo oni koji ti nisu dragi?
-
Nivelacija
#271 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Kod nas u Tr, prvo nestane Zenicki jogurtKikibombona wrote:To trebas sam skontati.razuman_covjek wrote:Ima li Hafisa i Kolinde da nam objasne da je ovo los potez i da nece nikada uspjeti?
Ovakva vrsta bojkota nikad i nigdje nije dala nikakve rezultate. Ovdje se bojkotuje vec godinama, rijecima... a realnost je da smo preplavljeni srpskim, hrvatskim i slovenackim proizvodima. Tako ce jos dugo ostati. Nazalost.
Imalo bi smisla jedino da politika animira bojkot. Al' to bi vec bio ozbiljan incident sa teskim posljedicama za inicijatora.
---
Ja jedino pazim da uzimam proizvode zenicke mljekare. Tu sam iskljuciv i nista drugo ne dolazi u obzir. Ako nema proizvoda, idem u drugu prodavnicu. Zenicki jogurt u tetrapak pakovanju je najbolji u svemiru. Kvalitet (ili vise okus) na vrhunskom nivou, zato uzimam, inace ne bih da je 100 puta zenicki.
Jednako tako, redovno kupujem sarajevski Kiseljak ili tesanjku Oazu kao alternativu. Ako nema jednog i drugog proizvoda, sto se desilo svega par puta, uzeo bih prvu bocu koju bih ugledao.
---
Sto se tice hrvatskih proizvoda, karlovacku pivu pijem vise nego vodu (u ljetnom periodu).Prije Karle je bio Tuborg, ali se ogadio. I Karla ce, sigurno, pa ne znam sam na sta cu onda preci.
![]()
---
Sve ostalo uzimam bez razmisljanja. Odakle je, bas me briga. Jedino nekad pogledam kalorije, moram priznati.![]()
---
Hrvate sam jebo kada sam se prestao kladiti. Od tog soka se jos nisu oporavili.![]()
Koliko sam im para ostavio za 10 godina.
![]()
![]()
Koliko su kokaina posmrkali na moj racun...
![]()
Nije mi jasno jedino sto ne povecaju proizvodnju 5x kada je najteze doci do njihovih proizvoda a imaju veliku potraznju.
Last edited by Nivelacija on 17/10/2018 14:49, edited 1 time in total.
- Mišo_Kovač
#272 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Znači, od sad provjeravat etikete da se ne bi slučajno štagod bošnjačko kupilo
Pfft, haj dobro... 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#273 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ja sam svakako u bojkotu, samo sam prikriveni...beni-bu-man wrote: kome ti mater![]()
![]()
![]()
sta mi je kurcu cejf to cu i kupiti, boli me pimpek odakle i cije je![]()
ima se moze se, nema se kuka se ......
Ne jedem Argetu, ne pijem hr pivu (osim ako nisam kod njih, nemaju druge
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#274 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Obavezno, batali Klasove proizvode, ćevape ni pod razno, pita isto tako...ako ima šta još...pušiš li...nemoj Drinu, Auru i tako to...Mišo_Kovač wrote:Znači, od sad provjeravat etikete da se ne bi slučajno štagod bošnjačko kupiloPfft, haj dobro...
- Bloo
- Globalna šefica
#275 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Omg...
Nek neko provjeri ko uvozi Durex!!!!
Nek neko provjeri ko uvozi Durex!!!!