apsidejzi wrote:Kaze Puljic da je i Hitler dosao na vlast demokratski bas kao i Komsic. Indirektno njih dvojicu uporedi. Nesto se ne sjecam da su se hrvati bunili protiv Hitlera svojevremeno. Cak stavise, docekali su ga lijepo. Bili na njegovoj strani. Sta je sad problem sa Komsicem?
Ne mogu a da se ne sjetim...
To đubre od čovjeka,poltronsko i proustaško,u ratu je pokušao zavaliti Jozu Andžića,legendu odbrane grada....valjda mu smetalo što Jozo brani Sarajevo.
Dobro se sjećam toga...kardinal zamolio Aliju da mu da u pratnju nekog sposobnog vojnika ili policajca (bezbeli Hrvata) da ga prati po Srednjoj Bosni.Šupak Alija mu pošalje Jozu Andžića,patriotu ove zemlje i čovjeka sa mudima do poda...
I naravno,đubre od kardinala mu namjesti igranku sa Srbima.U transporteru UN-a ga zaustave u Rajlovcu,izvedu iz transportera i počnu tući na cesti...dva tenka i pedeset četnika do zuba naoružanih šutaju Jozu a kardinal zamolio vojnike UN-a da zatvore vrata od transportera da ne gleda...mučno mu...mater mu jebem...
Jozo nekako preživi i razmjeniše ga a kardinal se nasikirao za njim ko rob za državom.I sad mi takav šupak priča nešto u vezi Željka...e neka sam glasao za njega i opet ću.Makar bio jedini.Čitav rat smo ga čuvali i pazili,jeo je teletinu i travnički sir kad mi nismo imali hljeba...lično sam to gledao ...smrad od čovjeka...puna auta kaca sira i suhog mesa je pronosio pored nas ,u sred rata i najveće gladi...
da se razumijemo,pozicija kardinala je nešto veliko u katoličkoj vjeri i treba to poštovati.Ja ga ne poštujem jer je prodana duša,poltron i ulizica.On je tu da nam tumači ko je veći Hrvat a ko nije.Znači,samo hrvat iz HDZ-a može doći na njegovu dagaru...jebem li mu nanu naninu.