revolver amidza wrote:@osa,ja ne sporim kao niti većina bošnjaka značaj i ulogu "oluje" generalno za pozitivan tok događaja u bih,
međutim iritantno mi je kao bivšem pripadniku armije bih čitati tvoje postove gdje na svaki mogući način minimiziraš odn,nipodaštavaš uspjehe i borbu armije bih,..nerealno je i uspoređivati odbrambeno-oslobodilačke akcije armije bih (posebno 5.K) sa HV-om,..
to da je čitava srpska krajina legla za 3 dana dovoljno govori o činjenici da je zaista od strane beograda bila predata hrvatskoj , jer iako inferiorna u odnosu na hv,ta je vojska imala i vlastitu avijajciju,jaču nego vaša (oborili su vam 2 mig-a 21 kioliko se sjećama) i bez problema i za vrijeme "oluje" su vam mogli bombardovati zagreb,a nisu,nego su se na mahovljane iz udbina prebacili,.sila tenkova i artiljerije je prešla ovamo u bosnu,nešto ih se vama i predalo,..dakle da su se ozbiljno mislili braniti trebala bi vama 3 mjeseca a ne 3 dana da je zauzmete,s toga nemoj mi tih priča,.
kao drugo,hv je napala kninnsku krajinu sa više vojske negoli je ova imala svog stnovništva,
3 godine je hv imala vremena da se vojnički i logistički sprema da ih otrese a bez da ih neko na granicama bunari za oružje koje su kupovali,.sve u svemu kad se sve sabere i odzme,.bilo bi i sramota da "oluja" nije odrađena
ako misliš da ćemo mi možda na ovom forumu doživljavati višestruke orgazme na tvoje postove kojima nipodaštavaš jedan 5.K kojeg vi jeste deblokirali,ali zaboravljaš da je taj isti 5.K izdržao 3 godine blokade i konstantnih borbi da bi vas dočekao (usput ne znam ijedan slučaj u hrvatskoj koji je imao šta slično??),i na hvalospjeve za hv (što je sasvim u redu kada si ti u pitanju,i ja bih na tvom mjestu),onda se varaš,jer ima nas ovde koji smo čitav rat bili non-stop angažovani u borbi, i znamo cijeniti svoju prolivenu krv i borbu a tvoje nas se percepcije naše borbe nimalo ne tiču.
ne podcjenjujem ja armiju bih, ali niti ne precjenjujem, nego pokušavam biti realan, dosta sam o tome pisao na forumu, recimo napišem da armija nije bila u stanju izvoditi operacije na taktičkoj i strateškoj razini, naravno odmah me napadnu kao i ti , za potcjenjivanje, a to je istina, ne ulazim u uzroke, nedostatak oružja, tehnike, logistike, pa i kvalitetnog zapovjednog kadra, nego čisto konstatiram.
što se tiče silnih priča o dogovorima, ne znam možda ih je i bilo, pregovora svakako, recimo par postova prije netko napisa kako koridor nije presječen zbog šuška, ja pitam, pa štoga nije tuzlanski korpus presjekao nije njima šušak zapovjedao, izgleda da je onda i alija učestvovao u tim dogovorima, naravno odgovora bez.