CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"?

Post Reply
Fudo387

#251 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Fudo387 »

animals wrote:
Fudo387 wrote:
cyprus wrote:
Pa nije baš u svim... Neke države daju svojoj dijaspori to pravo, u nekim je ono djelomično, a u nekim je dijaspora potpuno isključena... Npr. zamislisli cirkusa u Irskoj kada bi svi Irci u svijetu (kojih 90% živi izvan Irske) imali pravo glasa...
Apsolutna podrska ideji. :thumbup:
Ne zivis tamo, ne vidim razloga da se petljas u lokalne zajebancije koje te ne doticu.
Dodao bih, i svima onima koji imaju dvojna drzavljanstva.
Odluci se, jesi li drzavljanin BiH ili neke druge drzave.
Svi koji imaju drzavljanstvo ustavom im je zagarantovano..
Sad bi vi mjenjali civilizacijske vrijednosti..
Svi koji imaju Austrijsko drzavljanstvo imaju pravo glasa..
Ne vidim nista civilizacijsko u tome da ja nekom biram ljude koji nece meni uredjivati skole, ceste, parkove, raditi na sigurnosti, ekologiji, qrcu palcu.
Ne vidim nista civilizacijsko u tome da imas dvojno drzavljanstvo i koristis ga da muzes dvije drzave u isto vrijeme, pri tome ides na qrac lokalnom stanvnistvu i u jednoj i drugoj drzavi.
SaraFina

#252 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by SaraFina »

Bloo wrote:Mozda je ipak u pitanju ljubavni trougao izmedu Novaka, Irene i Stjepana.

Orgije su u pitanju draga Bloo :D EVO oglasio se i picousti" Napad je najbolja odbrana"

https://www.atvbl.com/vijesti/republika ... -pojedinih

Nadam se da će sve biti u redu sa Republikom Srpskom i našim narodom tamo, kazao je Aleksandar Vučić, i kazao da se prvo kiselo nasmejao, a da potom nije znao šta da kaže kada su neki govorili da se Srbija miješa u izbore u BiH.

- Ja ću sačekati kraj izbora, mi se nećemo miješati u odluku našeg naroda u RS, ali ću poslije izbora iznijeti dokaze, frapantne dokaze o najbrutalnijem miješanju pojedinih zapadnih sila u izbore u RS... i još da nađu Srbe koji će Srbiju da optužuju za miješanje, onda vam je sve jasno... - kazao je Vučić.

On je dodao da miješanje ide do tih mjera da ambasadori zapadnih zemalja zovu ljude sa lista pojedinih stranka, i prijete im da ne smeju da promjene stranu ili bi u protivnom "odgovarali za zločine i koje su počinili, i koje nisu počinili".

- Ovakvu knjigu imam da se vidi kako to izgleda, a naši Srbi su našli da Srbiji drže pridike...šta ćete... Srbija je uvijek sve znala da istrpi - kazao je predsjednik Vučić.

Dio Vučićevog uvodnog obraćanja u kojem govori o izborima u BiH pogledajte u videu na 1:14:30.

Pa Kolinda :D

https://www.index.ba/new-york-kolinda-z ... og-zakona/
"Bio je to vrlo produktivan susret. Poštujem činjenicu da on ovih dana ima 128 susreta pa smo dogovorili da ćemo nastaviti dijalog. Dijelimo zabrinutost za stanje na jugoistoku Europe, niz procesa koji se otvaraju u predstojeće vrijeme, počevši od izbora u Bosni i Hercegovini i činjenice da nije izmijenjen Izborni zakon,
Bloo
Globalna šefica

#253 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Bloo »

Sve mi toplo oko srca :mrgreen: vjerujem da bi i Erdogan se.oglasio da nije trenutno zauzet sa malo...jel...bitnijim stvarima. :mrgreen:
A Trezorko suti li suti, i mirno sa zenom otvara ceste, puteljke...tsk.
Point.

#254 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Point. »

Mir, mir, mir niko nije kriv.
animals

#255 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by animals »

Izborne manipulacije se desavaju posvuda..
U Austriji su ponovljeni zadnji presjednicki izbori Zbog
sumnji u manipulacije..
a sad da BiH bude cisto.. jasta ce..
Bodkin

#256 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Bodkin »

Fudo387 wrote:
animals wrote:
Ne vidim nista civilizacijsko u tome da ja nekom biram ljude koji nece meni uredjivati skole, ceste, parkove, raditi na sigurnosti, ekologiji, qrcu palcu.
Ne vidim nista civilizacijsko u tome da imas dvojno drzavljanstvo i koristis ga da muzes dvije drzave u isto vrijeme, pri tome ides na qrac lokalnom stanvnistvu i u jednoj i drugoj drzavi.
Dvojno je ok. Glasanje ako nisi u drzavi nije. Tu se slazem
Fudo387

#257 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Fudo387 »

Bodkin wrote:
Fudo387 wrote:
animals wrote:
Posteno, nema sta.
K’o da gledam, imas ili hrvatsko ili srbijansko. :D
Bodkin

#258 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Bodkin »

Fudo387 wrote:
Bodkin wrote:
Posteno, nema sta.
K’o da gledam, imas ili hrvatsko ili srbijansko. :D
Ni jedno. Ne vidim razlog da fudo iz sarajeva koji zivi u sarajevu, placa porez u sarajevu i djeca mu idu u skolu u sarajevu ne moze glasati jer ima americki pasos koji je stekao izrazitim zaslugama za americku drzavu :D
Fudo387

#259 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Fudo387 »

Ja vidim, neka vrati americki ako hoce da glasa u Sarajevu. Isto vazi i za Miju sa hrvatskim, i Mitra sa srpskim.
Fudo387

#261 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Fudo387 »

Bodkin wrote:Koja je razlika?
Sta koja je razlika?
Bodkin

#262 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Bodkin »

Fudo387 wrote:
Sta koja je razlika?
Imao ili nemao pasos ako zivi u bosni
Fudo387

#263 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Fudo387 »

Bodkin wrote:
Fudo387 wrote:
Sta koja je razlika?
Pa fina, stranac.
muzicar_iz_parka

#264 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by muzicar_iz_parka »

Fudo aj da se mjenjamo pasosa.
Pa da i ja mogu nuditi graničnoj policajki kao ti.
Bodkin

#265 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Bodkin »

Fudo387 wrote:
Bodkin wrote:
Pa fina, stranac.
Pa ima i bosanski
MarlboroGold

#266 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by MarlboroGold »

Kako bi se ovo moglo zaustaviti?
Fudo387

#267 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Fudo387 »

muzicar_iz_parka wrote:Fudo aj da se mjenjamo pasosa.
Pa da i ja mogu nuditi graničnoj policajki kao ti.
NemoRe.
daddy-kool

#268 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by daddy-kool »

Fudo387 wrote:

:thumbup:

Nemam ja problem da dijaspora bude zastupljena prilikom glasanja na entitetskom i državnom nivou. Ti ljudi su građani i ove zemlje i njihov glas treba da se čuje u nekom opštem odlučivanju, realno i doprinose putem novčanih doznaka ekonomiji. Ono što nema smisla je glasanje za kantonalni i opštinski nivo. Jednostavno su to hands-on stvari koje se tiču ljudi na terenu, ono kojeg ćeš ti opštinskog vijećnika birati iz USA? Za ove nivoe trebalo bi imati prebivalište u BiH.

Takođe postoji previše prevara, preljevanja novca, namještaljki, poreznih utaja itd da je neophodno prebaciti većinu finansiranja na ove niže nivoe koji su bliži biračima gdje će demokratskim sredstvima uspješnije upravljati svojom ekonomijom.
Last edited by daddy-kool on 25/09/2018 21:48, edited 1 time in total.
Fudo387

#269 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Fudo387 »

daddy-kool wrote:
Fudo387 wrote:

:thumbup:

Nemam ja problem da dijaspora bude zastupljena prilikom glasanja na entiteskom i državnom nivou. Ti ljudi građani i ove zemlje i njihov glas treba da se čuje u nekom opštem odlučivanju, realno i doprinose putem novčanih doznaka ekonomiji. Ono što nema smisla je glasanje za kantonalni i opštinski nivo. Jednostavno su to hands-on stvari koje se tiču ljudi na terenu, mislim kojeg ćeš ti opštinskog vijećnika birati iz USA? Po meni za ove nivoe moraš imati prebivalište u BiH.

Takođe postoji previše prevara, preljevanja novca, namještaljki, poreznih utaja itd da je neophodno prebaciti većinu finansiranja na ove niže nivoe koji su bliži biračima gdje će demokratskim sredstvima uspješnije upravljati svojom ekonomijom.
Ma bas me briga i za drzavni, i za entitetski nivo.
Ko god valja tamo vama, valja i meni.
daddy-kool

#270 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by daddy-kool »

Fudo387 wrote:
Ljudima znači da glasaju za predsjednika ili bi volili puniti domove naroda.
Neka ih, nek je raji veselo.
Fudo387

#271 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by Fudo387 »

daddy-kool wrote:
Fudo387 wrote:
Ljudima znači da glasaju za predsjednika ili bi volili puniti domove naroda.
Neka ih, nek je raji veselo.
A sta mu znaci?
Sta konkretno predsjednik BiH moze uraditi a da meni 10000 km od te drzave utice na zivot?
Dobro, moze mi uvesti vizu.
Ok, eto, neka uvede ako smije. :D
muzicar_iz_parka

#272 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by muzicar_iz_parka »

Ukinuti izbore potpuno, staviti nekog od Kimove famelije na vlast, kroz 3-4 decenije bi potpisali sporazum sa USA i postali omiljeni kod Trumpa Jr, koji će tada vladati Amerikom.
Sva ova sadašnja politička scena je u qrcu.
daddy-kool

#273 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by daddy-kool »

Fudo387 wrote:
A sta mu znaci?
Sta konkretno predsjednik BiH moze uraditi a da meni 10000 km od te drzave utice na zivot?
Dobro, moze mi uvesti vizu.
Ok, eto, neka uvede ako smije. :D
Znači mu da je na neki barem simbolički način povezan sa svojom (jedinom i pravom) domovinom.
Nekima znači da "zaćeraju" onim drugim.

Shodno tome te nivoe i treba održavati na nivou folklornog društva (ili što je aktuelno -- UN).
pemanapemani

#274 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by pemanapemani »

Fudo pravo zbori.

I dijaspora i dvojna drzavljanstva nemaju sta traziti na izborima u BiH.

Dijaspora jer ne zivi ovdje, ovi sa dvojnim neka se opredjele koja im je drzava domovina.

Jebi ga, ima ljudi sa trojnim drzavljanstvom. Moj rodjak ima nase, hrvatsko i svedsko. Pa jebi ga, je li ok da on odlucuje za ljude u BiH i RH, a prebivaliste Svedska i ne misli se nikad vratiti u BiH ili nastaniti u RH?
MarlboroGold

#275 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"

Post by MarlboroGold »

Nemoj tako. To je bolna tačka kad spomeneš većini dijasporaša.
Post Reply