Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Kandidati za mjesto hrvatskog člana Predsjedništva BiH

Poll ended at 05/10/2018 23:32

Jerko Ivanković - Lijanović - (Narodna stranka Radom za boljitak)
5
2%
Dragan Čović - (HDZ BiH)
32
10%
Boriša Falatar - (Naša straka)
86
28%
Diana Zelenika - (HDZ 1990)
8
3%
Željko Komšić - (DF)
177
57%

Total votes: 308

dert

#251 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by dert »

cypruse, jel' se to zajebavs svega ti :o
kakvu je to stetu Zeljko napravio?
Capsicum

#252 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Capsicum »

cyprus wrote:Prvo, nisam siguran koliko ima smisla da neko iz GS-a naziva druge stranke ultradesničarskim... Al hajd, danas valjda svašta ima smisla...
To po mjerilima Poskoka ili foruma UZP?
cyprus wrote:Drugo, HDZ-ovo glasačko tijelo je bilo u fazi raspadanja dok se nije pojavio Željko Komšić... Nakon toga dolazi do ponovne homogenizacije... Doduše, te 2006. godine sam i ja glasao za Komšića... To je tada bilo osvježenje, nada u izgradnju prijeko potrebnih međuetničkih mostova, multietnička priča... Danas je jasno da Željko Komšić više ne predstavlja to, ma ni izbliza... Hem što se pokazao kao političar koji je donio više štete nego koristi Bosni i Hercegovini, hem što mu ovogodišnja izborna kampanja ima gotovo sve elemente manijakalnog desničarenja (ponajviše zahvaljujući GS-u)...
Po čemu je to HDZ-ovo glasačko tijelo bilo u fazi raspadanja? Po postojanju druge kopije HDZ-a, koja se od prvog razlikuje samo u tome šta bi želieli da obuhvati zamišljeni treći entitet? Kao što rekoh, na prostorima na kojima danas HDZ vlada je najhomogenija desničarska baza na planeti. Opozicija praktično ne postoji. Ljevica ne postoji. Liberali ne postoje. Ne postoji ništa osim natvrđe desnice. NIŠTA. To je crna rupa ove planete. Jednoumlje nezabilježeno u historiji. To nema veze ni sa Komšićem ni sa GS-om.
cyprus wrote:Treće, zaista ne mogu da shvatim tu ćoravost po kojoj pobjeda Komšića znači uzimanje poluga moći HDZ-u... Komšićeva pobjeda je zapravo suprotno - Pirova pobjeda, koja znači dugoročno osnaživanje HDZ-ove pozicije...
Ne shvataš zato što se praviš lud. Lijepo sam objasnio. Komšić će HDZ-u izbiti jedan od bitnijih instrumenata blokade. Drugi instrument im se može izbiti tako što ćemo glasati za kandidate građanskih stranaka koji se izjašnjavaju kao Hrvati. A kada HDZ-a više ne bude ni u vladi FBiH, onda se može lagano početi demontirati UZP. Izbiti mu poluge moći oličene u javnim preduzećima, eliminisanje korumpiranih kadrova u administraciji i sudstvu i tužilaštvu, presijeći im kanale finansiranja iz državne kase. I na kraju pokazati ljudima da postoji život i van zločinačkih organizacija. :bih:
Novak20

#253 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Novak20 »

Jbt, niko da pomene demontiranje prepoštenog SDA. Nevjerovatno.
Capsicum

#254 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Capsicum »

Jbt, niko da pomene da je jutros u Neumu viđen delfin. Nevjerovatno.
Kolinda

#255 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Kolinda »

Capsicum wrote:
cyprus wrote:Prvo, nisam siguran koliko ima smisla da neko iz GS-a naziva druge stranke ultradesničarskim... Al hajd, danas valjda svašta ima smisla...
To po mjerilima Poskoka ili foruma UZP?
cyprus wrote:Drugo, HDZ-ovo glasačko tijelo je bilo u fazi raspadanja dok se nije pojavio Željko Komšić... Nakon toga dolazi do ponovne homogenizacije... Doduše, te 2006. godine sam i ja glasao za Komšića... To je tada bilo osvježenje, nada u izgradnju prijeko potrebnih međuetničkih mostova, multietnička priča... Danas je jasno da Željko Komšić više ne predstavlja to, ma ni izbliza... Hem što se pokazao kao političar koji je donio više štete nego koristi Bosni i Hercegovini, hem što mu ovogodišnja izborna kampanja ima gotovo sve elemente manijakalnog desničarenja (ponajviše zahvaljujući GS-u)...
Po čemu je to HDZ-ovo glasačko tijelo bilo u fazi raspadanja? Po postojanju druge kopije HDZ-a, koja se od prvog razlikuje samo u tome šta bi želieli da obuhvati zamišljeni treći entitet? Kao što rekoh, na prostorima na kojima danas HDZ vlada je najhomogenija desničarska baza na planeti. Opozicija praktično ne postoji. Ljevica ne postoji. Liberali ne postoje. Ne postoji ništa osim natvrđe desnice. NIŠTA. To je crna rupa ove planete. Jednoumlje nezabilježeno u historiji. To nema veze ni sa Komšićem ni sa GS-om.
cyprus wrote:Treće, zaista ne mogu da shvatim tu ćoravost po kojoj pobjeda Komšića znači uzimanje poluga moći HDZ-u... Komšićeva pobjeda je zapravo suprotno - Pirova pobjeda, koja znači dugoročno osnaživanje HDZ-ove pozicije...
Ne shvataš zato što se praviš lud. Lijepo sam objasnio. Komšić će HDZ-u izbiti jedan od bitnijih instrumenata blokade. Drugi instrument im se može izbiti tako što ćemo glasati za kandidate građanskih stranaka koji se izjašnjavaju kao Hrvati. A kada HDZ-a više ne bude ni u vladi FBiH, onda se može lagano početi demontirati UZP. Izbiti mu poluge moći oličene u javnim preduzećima, eliminisanje korumpiranih kadrova u administraciji i sudstvu i tužilaštvu, presijeći im kanale finansiranja iz državne kase. I na kraju pokazati ljudima da postoji život i van zločinačkih organizacija. :bih:
1. Tko bi trebao pojasniti prosječnom biraču tko je taj Hrvat na list za županijsku/kantonalnu skupštinu?
2. Koji su ti ključni kantoni/županije u kojima bi se skupilo ključnih 6 delegata?
3. Zar samom pomisli da Hrvatima biraš zastupnike ne urušavaš Ustav i zakone ove države a posebno presudu u slučaju Ljubić.
mO k3

#256 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by mO k3 »

@kolinda pod 3, si naveo da se urusava ustav i zakon gdje i kako ...
Kolinda

#257 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Kolinda »

mO k3 wrote:@kolinda pod 3, si naveo da se urusava ustav i zakon gdje i kako ...
Tvoje mišljenje mi je važno kao i razmnožavanje "Hrastova crvca"...
Capsicum

#258 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Capsicum »

1. Objasnit će im neko iz građanskih stranka koje žele demontažu stožerne stranke UZP-a.
2. Vidjet ćemo, neće biti prvi put. Ako ne prođe sad, na sljedećem popisu ću se ja prvi izjasniti kao Hrvat u Sarajevu i lobirati da se što više ljudi izjasni tako. Trebamo do apsurda dovesti ovaj sistem apartheida. Ako nema razuma među ljudima da se uvede jednakost svih građana, mi ćemo sistem urušiti iznutra, igrajući po tim diskriminatorskim pravilima.
3. Nikom ja ne biram ništa osim samom sebi. Koristim svoje Ustavno pravo da glasam onako kako mi je ćeif. Ljubić može samo da mi se sagne...
mO k3

#259 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by mO k3 »

Kolinda wrote:
mO k3 wrote:@kolinda pod 3, si naveo da se urusava ustav i zakon gdje i kako ...
Tvoje mišljenje mi je važno kao i razmnožavanje "Hrastova crvca"...
Misljenje??
znas ti dobro da ovdje nema urusavanja ustava i zakone Bosne i Hercegovine te da je to izmisljenje prica od strane hdz-ea
Novak20

#260 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Novak20 »

Capsicum wrote:1. Objasnit će im neko iz građanskih stranka koje žele demontažu stožerne stranke UZP-a.
2. Vidjet ćemo, neće biti prvi put. Ako ne prođe sad, na sljedećem popisu ću se ja prvi izjasniti kao Hrvat u Sarajevu i lobirati da se što više ljudi izjasni tako. Trebamo do apsurda dovesti ovaj sistem apartheida. Ako nema razuma među ljudima da se uvede jednakost svih građana, mi ćemo sistem urušiti iznutra, igrajući po tim diskriminatorskim pravilima.
3. Nikom ja ne biram ništa osim samom sebi. Koristim svoje Ustavno pravo da glasam onako kako mi je ćeif. Ljubić može samo da mi se sagne...
:lol: :lol: :lol:

Kako se Flamanci nisu sjetili da ovo rade u Belgiji ?
Kolinda

#261 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Kolinda »

Capsicum wrote:1. Objasnit će im neko iz građanskih stranka koje žele demontažu stožerne stranke UZP-a.
Znači sustav i država bi se trebala bazirati na prevari, otimanju i konstantnoj uzurpaciji prava jedno cijelog naroda. Bogami država za čovjeka, kako birvaktile reče uzoriti Komšić.
Capsicum

#262 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Capsicum »

Kolinda wrote:
Znači sustav i država bi se trebala bazirati na prevari, otimanju i konstantnoj uzurpaciji prava jedno cijelog naroda. Bogami država za čovjeka, kako birvaktile reče uzoriti Komšić.
Država bi se trebala bazirati na jednakosti svakog njenog građanina, pravnim tekovinama EU, modernim civilizacijskim i demokratskim vrijednostima, a ne sistemu apartheida, privilegovane kaste koja svoju moć bazira na tome što glas njihovog birača vrijedi nekoliko puta više od glasova drugih birača. Nedemokratski je, necivilizovano, nepravedno, diskriminatorski i nema šanse da opstane.
Smrcak15

#263 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Smrcak15 »

--
Last edited by Smrcak15 on 14/09/2018 09:20, edited 1 time in total.
high_volume

#264 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by high_volume »

Treće, zaista ne mogu da shvatim tu ćoravost po kojoj pobjeda Komšića znači uzimanje poluga moći HDZ-u... Komšićeva pobjeda je zapravo suprotno - Pirova pobjeda, koja znači dugoročno osnaživanje HDZ-ove pozicije...
:thumbup: :thumbup: Upravo tako. Kandidatura Komšića je potpuna homogenizacija hrvatskih birača u pravcu glasanja za Dargana Čovića. Suprotno, da nije Komšića, veliki broj "Čovićevih" glasova bio bi podijeljen između Falatara i Zelenike, ali i glasača između njihovih politika i stranaka.
mO k3

#265 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by mO k3 »

high_volume wrote:

Treće, zaista ne mogu da shvatim tu ćoravost po kojoj pobjeda Komšića znači uzimanje poluga moći HDZ-u... Komšićeva pobjeda je zapravo suprotno - Pirova pobjeda, koja znači dugoročno osnaživanje HDZ-ove pozicije...
:thumbup: :thumbup: Upravo tako. Kandidatura Komšića je potpuna homogenizacija hrvatskih birača u pravcu glasanja za Dargana Čovića. Suprotno, da nije Komšića, veliki broj "Čovićevih" glasova bio bi podijeljen između Falatara i Zelenike, ali i glasača između njihovih politika i stranaka.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: u to ti i cyprus samo vjerujete ... koliko je raguz prije 4 godine dobio glasova??
Capsicum

#266 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Capsicum »

high_volume wrote: :thumbup: :thumbup: Upravo tako. Kandidatura Komšića je potpuna homogenizacija hrvatskih birača u pravcu glasanja za Dargana Čovića. Suprotno, da nije Komšića, veliki broj "Čovićevih" glasova bio bi podijeljen između Falatara i Zelenike, ali i glasača između njihovih politika i stranaka.
Streptokok

#267 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Streptokok »

Novak20 wrote:Jbt, niko da pomene demontiranje prepoštenog SDA. Nevjerovatno.
Sta je reci? I oni imaju neki uzp za koji ne znamo?
Capsicum

#268 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Capsicum »

mO k3 wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: u to ti i cyprus samo vjerujete ... koliko je raguz prije 4 godine dobio glasova??
Misliš na ovog?
Image
BMX1977

#269 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BMX1977 »

I Americki Senat jasno daje podsku multi etnickim strankama i naglasava kako je apsurd da postoji entitetsko glasanje i kako Bosnjaci iz FBIH nemogu glasati u RS-u.

Znaci ako bi Amerikanci cak to ukinuli; zamislimo kakav ce njihov stav biti o Zeljku Komsicu kada opet bude u vlasti.
Prosli put je Hillary Klinton ovo rekla Zeljkanu nakon sto je "majorizirao kmecance":
"Vi gradite BiH sa onima koji joj zele dobro. Oni kojoj joj zele lose ne trebaju biti dio vlasti."
Znaci po ustavu Zeljkana moze birati ko god hoce. A po misljenju velikih sila ima punu podrsku. Dakle HDZ je gotov za sva vremena. Bit ce u vlasti u buducnosti samo kada vecina gradjana to dozvoli i tacka. Ako zele balvan revoluciju mogu opet ocekivati Sarajevske specijalce i Americku vojsku u zapadnom mostaru kao i 2001 i to je to.
Last edited by BMX1977 on 14/09/2018 09:33, edited 2 times in total.
BMX1977

#270 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BMX1977 »

high_volume wrote:

Navala UZP-ovaca na forumu. Vidi ovaj cyprus ima cak mali milion postova. :zoka:
cyprus

#271 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by cyprus »

Capsicum wrote:To po mjerilima Poskoka ili foruma UZP?
Po zdravorazumskim mjerilima.

Recimo ovaj Twit se sastoji iz tri riječi, a govori njih hiljadu...

Image

Ovo je jal za krivične prijave, jal za mentalne institucije...
Capsicum wrote:Po čemu je to HDZ-ovo glasačko tijelo bilo u fazi raspadanja? Po postojanju druge kopije HDZ-a, koja se od prvog razlikuje samo u tome šta bi želieli da obuhvati zamišljeni treći entitet? Kao što rekoh, na prostorima na kojima danas HDZ vlada je najhomogenija desničarska baza na planeti. Opozicija praktično ne postoji. Ljevica ne postoji. Liberali ne postoje. Ne postoji ništa osim natvrđe desnice. NIŠTA. To je crna rupa ove planete. Jednoumlje nezabilježeno u historiji. To nema veze ni sa Komšićem ni sa GS-om.
Raspad jednog HDZ-a na dva je itekako bio veliki znak pluralizacije hrvatskog glasačkog tijela. Osim toga, jedan solidan broj glasova su znali otkinuti i Lijanovići, HSP, NHI i slično... To što su ove stranke i dalje imale neke zajedničke poglede, pa Bože moj, to je nažalost realnost ove postratne Bosne i Hercegovine... Moraš biti dio određenog narativa, ako želiš uopšte preći onaj prag od 3%... I svaka, doslovno svaka partija u Bosni i Hercegovini se nalazi unutar okvira jednog od ta tri narativa... One koje su pokušale da izađu iz istih, vrlo brzo su kažnjene od strane glasačkog tijela... Neke zajedničke poglede imaju i SDA, SDP, NS i SBB, pa to ne znači da su kopije jedne drugoj (iako to možda nekome iz Širokog Brijega može tako djelovati)...

Što se tiče HDZ-a i Dagana Čovića, ja ne znam niti jednog Hrvata da je fasciniran njima, a znam neke njihove glasače... Oni iako ne misle puno toga dobrog o Čoviću i kriminalcima iz HDZ-a, smatraju da imaju moralnu dužnost da glasaju za njih, jer u njima vide jedini garant svog opstanka... Ironija je u tome što baš HDZ-ova politika najviše doprinosi nestanku Hrvata iz Bosne i Hercegovine, ali kratkovidnost bosanskohercegovačkih naroda je druga tema... Ovdje pričamo o percepcijama koje odlučuju izborne rezultate... Kreature kao što su Željko Komšić i Emir Suljagić samo pojačavaju taj sentiment na n-tu, tako dajući Čovićevom HDZ-u monopol nad svemu što je hrvatsko u ovoj zemlji...
Capsicum wrote:Ne shvataš zato što se praviš lud. Lijepo sam objasnio. Komšić će HDZ-u izbiti jedan od bitnijih instrumenata blokade. Drugi instrument im se može izbiti tako što ćemo glasati za kandidate građanskih stranaka koji se izjašnjavaju kao Hrvati. A kada HDZ-a više ne bude ni u vladi FBiH, onda se može lagano početi demontirati UZP. Izbiti mu poluge moći oličene u javnim preduzećima, eliminisanje korumpiranih kadrova u administraciji i sudstvu i tužilaštvu, presijeći im kanale finansiranja iz državne kase. I na kraju pokazati ljudima da postoji život i van zločinačkih organizacija. :bih:
E upravo je u tome suština vaše kratkovidnosti... Kad kažem vaše, mislim na sve koji smatraju da Komšićeva pobjeda predstavlja neku stvarnu pobjedu za Bosnu i Hercegovinu... Otkud vam jebena ideja da je predsjedništvo jedan od bitnijih instrumenata blokade? :-) :-) Kakvo promašeno razmišljanje, ja ne mogu da vjerujem... Predsjedništvo je samo jebena simbolika, malo više fensi fotelja i govornica, i ništa drugo... Apsolutno ništa... Poluge moći u Bosni i Hercegovini su potpuno negdje drugo...

Al, džabe ja ovo sve pišem, jelde? :-D Pametnom je dovoljan i išaret, a ćoravom ne vrijedi ni crtež...
Last edited by cyprus on 14/09/2018 09:39, edited 1 time in total.
Kolinda

#272 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Kolinda »

Capsicum wrote:
Kolinda wrote:
Država bi se trebala bazirati na jednakosti svakog njenog građanina, pravnim tekovinama EU, modernim civilizacijskim i demokratskim vrijednostima, a ne sistemu apartheida, privilegovane kaste koja svoju moć bazira na tome što glas njihovog birača vrijedi nekoliko puta više od glasova drugih birača. Nedemokratski je, necivilizovano, nepravedno, diskriminatorski i nema šanse da opstane.
Ustav sine.
Po presudi US na apelacije Bože Ljubića sud je kazao da postoji pojam legitimni predstavnici a sad vi trubite o aparthejdu, pravnim tekovinama i ostalim floskulama koje koristite ali po potrebi, a gdje je onda zastoj u Mostaru i izborima, jeli tu vrijedi jedan čovjek jedan glas?
BMX1977

#273 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BMX1977 »

Kolinda wrote: Ustav sine.
Po presudi US na apelacije Bože Ljubića sud je kazao da postoji pojam legitimni predstavnici a sad vi trubite o aparthejdu, pravnim tekovinama i ostalim floskulama koje koristite ali po potrebi, a gdje je onda zastoj u Mostaru i izborima, jeli tu vrijedi jedan čovjek jedan glas?
Pa postoji pojam. Covijek koji predstavlja Hrvate mora biti iz reda Hrvatskog naroda. To je jedino sto ustav kaze. Znaci zato se Zeljko na listicima vec nalazi u polju u kojem su Hrvati. Time je on legalan i legitiman predstavnik Hr naroda a za njega moze glasati ko god hoce jer nije ovo NDH. Jasno?

Ostajete da kmeceti i tako ce biti sada i za 20 godina. Pogledaj sta Senat SAD-a jucer kaze o tome.
Hafis

#274 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Hafis »

BMX1977 wrote:
Kolinda wrote: Ustav sine.
Pa postoji pojam. Covijek koji predstavlja Hrvate mora biti iz reda Hrvatskog naroda. To je jedino sto ustav kaze. Znaci zato se Zeljko na listicima vec nalazi u polju u kojem su Hrvati. Time je on legalan i legitiman predstavnik Hr naroda a za njega moze glasati ko god hoce jer nije ovo NDH. Jasno?

Ostajete da kmeceti i tako ce biti sada i za 20 godina. Pogledaj sta Senat SAD-a jucer kaze o tome.
Džaba Hrvatu Ibrahimu govoriti, evo treći put...ono uporno onako kako ga je u mejtefu učilo.
Hafis

#275 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Hafis »

BMX1977 wrote:
Jesu li Stijepan Mesic i Ivo Josipovic Hrvati?
Jok, eto ti si. A i pravi vijernik i čovijek :D
Locked