Ovo ti je klasični oksimoron ali danas ništa nije čudno .kiligonzales wrote:Nemoj se ljutiti Kolinda, ali nama Bošnjacima je Komšić najdraži HrvatKolinda wrote:Kako nazvati ljude kojima na temi "Bošnjački član predsjedništva" 70% postova se svodi na relaciju Čović-Komšić ????
Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
- Kolinda
#251 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
-
SSemir
#252 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Niam gledao. Sta su pricali o tome?Haris.ba wrote: P.S.
Sa onom pričom o legalizaciji homoseksualnih brakova se je sam diskvalifikovao.
- SmokingMan
#253 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Isto sam pomislio nakon što je malo zamucao kod odgovora,ljudi jednostavno imaju odbojnosti prema tom trendu,nije prihatljivo za ovo podneblje,barem ne u dogledno vrijeme.Mogao bi ovdje izgubiti dosta potencijalnih glasova,ali to je za mene savim ok,u pitanju su ljudska prava.Haris.ba wrote: Sa onom pričom o legalizaciji homoseksualnih brakova se je sam diskvalifikovao.
-
kiligonzales
#254 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Ne moras biti poltron i uhljeb da vidis da covjeku neke druge stvari idu bolje nego politika i time drugim se moze pomoci BiH.mrjasmin wrote:Mislim da je mnogima krivo sto Hadzikadic uopste nije bez sansi i zato pisanjem pokusavaju stvoriti slike da covjek nema sanse. MIslim da se grdno varate o vi politicki poltroni i uhljebi.
Njegov cv
https://mirsadhadzikadic.ba/static/biografija
Sam po sebi je zanimljiv jer iako zivi decenijama u SAD-u prisutan je na listi najutjecajnijih ljudi u kongresu Bosnjaka svijeta isto tako je i clan Bosnjackog instituta. Sposoban je i obrazovan covjek, ali tesko da moze u kolo sa ovima koji vode kafansku politiku. Pitanje je sta mu je trebalo toliko vremena da se aktivira u politickom zivotu BiH?
- Haris.ba
#255 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Ma trik pitanje. Sam je rekao da predsjednik treba da bude predstavnik vrijednosti društva.
I pito ih novinar bi li podržali homoseksualne brakove. On rekao da, ostala dvojica ne.
Ove reisove riječi sada dobijaju potpuno drugačiju konotaciju.
I pito ih novinar bi li podržali homoseksualne brakove. On rekao da, ostala dvojica ne.
Ove reisove riječi sada dobijaju potpuno drugačiju konotaciju.
http://www.islamskazajednica.ba/vijesti ... adzikadicaISLAMSKA ZAJEDNICA U BIH
Reis Kavazović: Kandidatura Hadžikadića za Predsjedništvo svježina u vođenju predizborne kampanje
Objavljeno u kategoriji BiH na 18.05.2018 19:18:19
Last edited by Haris.ba on 13/09/2018 11:24, edited 1 time in total.
- SmokingMan
#256 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Pregledao sam čitavu debatu. 
- Smrcak15
#257 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
kiligonzales wrote: Pa sustinski bitno je pitanje, zasto bi dali glas covjeku koji nema stranke i koliko on sam moze promjeniti bilo šta u BiH?
Eto bez idealiziranja njegovih zivotnih dostignuca koliko je realno da on u BiH moze promjeniti bilo sta sto se tice njene dnevnopoliticke stvarnosti?
Na kraju na cemu graditi toliki optimizam da on moze promjeniti nesto?
moze itekako da proimijeni, ako bude incijator da okupi probosanske stranke kao sto planira, da se sprovode reforme..onda itekako ima, jer on ne misli se samo zadrzati na ovlastima predsjednistva, nego da sire djeluje, da bude pokretacka snaga promjena, jer to je njemu u interesu, nije njemu stalo samo da se bakci samo onim sto je u ingerenciji predsjednistva.
zato i ima svoj program koji je opisao u problemi i rjesenja.
covjek skolovan harvard zavrsio i to studirao na harvardu kako se mijenjau drustva, poznaje perfektno engleski (znaci nemora voditi prevodioca kao pudlicu), sigurno ima i strane kontakte, a vjerujem da ce dobiti podrsku i amerike. covjek je gospoda, kuklturan u diskusijama, ne napada druge hinjski kao SDP-SBB-SDA jedni druge. Hadzikadic obisao uzduz i poprijeko bosnu ovo vrijeme isao obilazio firme i pitao sa kojim poblemima se susrecu, i kako on moze pomoci da pokrene ekonmiju itd i zato je dao prijedloge u svom dokumentu.Na kraju na cemu graditi toliki optimizam da on moze promjeniti nesto?
ako mislite da jedan becirevic profesor historije kojem je savjetnik elektricar (bez fakultetskog obrazovanja) bolji od hadzikadica onda tesko se nama, i jos ne smije izaci na debatu, heeeeeeeeeej ba, nesmije ti predstavnik na hebenu debatu izaci, sta mi to imamo vise diskutovati ba...jad i bruka od politicara.
Da nista ne promijeni opet smo postigli nesto jer smo glasali za promjene da smaknemo SDA i kaznimo ih za javasluk sve ove godine....sdp je prije bio u vlasti, nista posebno se nije desilo...znaci biranjem SDP:a furamo po starom.
Last edited by Smrcak15 on 13/09/2018 11:28, edited 1 time in total.
-
kiligonzales
#258 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Nisam pratio debatu jer mi se vala neda gubiti vrijeme gledajuci kampanju u kojoj svako prica pricu za necije usi.Haris.ba wrote:Pa rekao ti je lijepo. On će ići pričati sa svakim. A ako ne budu htjeli raditi upotrijebiće pravna sredstva.kiligonzales wrote:Pa sustinski bitno je pitanje, zasto bi dali glas covjeku koji nema stranke i koliko on sam moze promjeniti bilo šta u BiH?
Eto bez idealiziranja njegovih zivotnih dostignuca koliko je realno da on u BiH moze promjeniti bilo sta sto se tice njene dnevnopoliticke stvarnosti?
Na kraju na cemu graditi toliki optimizam da on moze promjeniti nesto?![]()
Znači protukandidati na izborima smatraju gubljenjem vremena na tv u debatu doći sa njim, a da može zbog jačine svoje pozicije upravljati nekim procesima?
P.S.
Sa onom pričom o legalizaciji homoseksualnih brakova se je sam diskvalifikovao.
U drzavi gdje svako moze kako hoce maltane da se ponasa, spominjati pravna sredstva je malo smjesno.
Tesko da njega iko od ove nase politicke bagre ozbiljno dozivljava.
- SmokingMan
#259 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Vjerovatno su ga tako i doživjela ova trojica koja nisu došla na debatu....
- cadburry
#260 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Nepravda nece pasti ako dozvolis da onaj koji provodi tu nepravdu ostane na vlasti tako sto ne podrzis njegovu najozbiljniju konkurenciju. Meni je ovaj Dzaferovic olicenje zla, odnosno predstavnik je politike koja je zlo. Radoncic nije daleko od toga.mrjasmin wrote:Bacanje glasova je kad dajes svoj glas nekom kandidatu radi licnog interesa ili radi toga sto pripada tvojoj stranci. Davanje glasa najsposobnijem kandidatu nikad ne moze biti bacanje glasa. Mi vec 20 godina bacamo glasove na razne uhljebe i politicke sarlatane.cadburry wrote:U principu, postoje tri kandidata za bosnjackog clana predsjednistva: Dzaferovic, Radoncic i Becirovic. Sve ostalo je potpuno bacanje glasova.
Padaj nepravdo!
E sad, meni je ovaj Hadzikadic bio simpatican (mada sve vise uvidjam da je burek u svemiru), ali zasto dati glas kandidatu kojemu je maksimalni doment 20 -30 hiljada glasova i pustiti da npr. Becirovic izgubi (kao najmanje los kandidat od favorita) od Dzaferovica? Glasjauci za Hadzikadica bi ja u tom slucaju direktno radio za Dzaferovica. Druga stvar je da smatram da Becirovic = Radoncic = Dzaferovic. Onda mi je svejedno. Ali ja ipak mislim da je Denis Becirovic daleko bolja opcija od ove druge dvojice.
- Smrcak15
#261 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
glasanjem za hadzikadica, je pobuna protiv ovdasnje vlasti zbog nerada i javasluka sve ove godine...kiligonzales wrote: Nisam pratio debatu jer mi se vala neda gubiti vrijeme gledajuci kampanju u kojoj svako prica pricu za necije usi.
U drzavi gdje svako moze kako hoce maltane da se ponasa, spominjati pravna sredstva je malo smjesno.
Tesko da njega iko od ove nase politicke bagre ozbiljno dozivljava.
na taj im nacin kazes, NECE TE VISE MOJI SINOVCI, STO STE RADILI RADILI STE...pa ce s ei oni zapitati je li to pravi nacin kao sto su do sad radili...
ako im damo glas, to je cisti mazohizam...i kontat ce, cim su nas iabrali ponovo , znaci valjamo im, i nastavit cemo kao sto smo do sad...prosto ko suza.
-
kiligonzales
#262 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Bolje da je okupljo ljude na ulici i gurao nos po kucama trosnim iz grada u grad, okupljajuci ljude u kakvu opoziciju cijelom sistemu, nego sto razmislja da okuplja probosanske stranke. Proce ko Komsic kad je okupljo ljevicu, svi koji znaju da mogu sami bez njega, okrenuce mu ledja. Pocev od SDA, SBB, SDP,DF pa i GS.Smrcak15 wrote:kiligonzales wrote: Pa sustinski bitno je pitanje, zasto bi dali glas covjeku koji nema stranke i koliko on sam moze promjeniti bilo šta u BiH?
moze itekako da proimijeni, ako bude incijator da okupi probosanske stranke kao sto planira, da se sprovode reforme..onda itekako ima, jer on ne misli se samo zadrzati na ovlastima predsjednistva, nego da sire djeluje, da bude pokretacka snaga promjena, jer to je njemu u interesu, nije njemu stalo samo da se bakci samo onim sto je u ingerenciji predsjednistva.
covjek skolovan harvard zavrsio i to studirao na harvardu kako se mijenjau drustva, poznaje perfektno negleski (znaci nemora voditi prevodioca kao pudlicu), sigurno ima i strane kontakte, a vjerujem da ce dobiti podrsku i amerike. covjek je gospoda, kuklturan u diskusijama, ne napada druge hinjski kao SDP-SBB-SDA jedni druge. Hadzikadic obisao uzduz i poprijeko bosnu ovo vrijeme isao obilazio firme i pitao sa kojim poblemima se susrecu, i kako on moze pomoci da pokrene ekonmiju itd i zato je dao prijedloge u svom dokumentu.Na kraju na cemu graditi toliki optimizam da on moze promjeniti nesto?
ako mislite da jedan becirevic profesor historije kojem je savjetnik elektricar (bez fakultetskog obrazovanja) bolji od hadzikadica onda tesko se nama, i jos ne smije izaci na debatu, heeeeeeeeeej ba, nesmije ti predstavnik na hebenu debatu izaci, sta mi to imamo vise diskutovati ba...jad i bruka od politicara.
Da nista ne promijeni opet smo postigli nesto jer smo glasali za promjene da smaknemo SDA i kaznimo ih za javasluk sve ove godine....sdp je prije bio u vlasti, nista posebno se nije desilo...znaci biranjem SDP:a furamo po starom.
Mogao bi on ko Ceric proci, tesko cemo od njeg napraviti novog Silajdzica, bez obzira na njegovo akademsko zvanje i njegovo znanje. Pa i Cerke je vani zivio, radio, studirao, cak isprovocirao i donjeo rezoluciju americkog kongresa u BiH pred prosle izbore, pa 30 hiljada glasova na izborima dobio. Cak je dobro kotirao na onoj listi najutjecajnijih muslimana danasnjice od njih 500, redovni ucesnik Davosa i jos ko zna kakvih samita i na kraju izborni rezultat mu bio čorak.
Becirevic ima stranku koja se napokon konsolidovala i mogla bi ici na jak rezultat ove izbore. To sta mediji pisu o njegovim savjetnicima i njihovom obrazovanju je dio naše prljave kampanje u kojoj svako ko pripada drugoj strani moze i treba biti sataniziran. Dovoljno je uci na fb zapratiti sve medije i stranke i ove njima sklone stranice i vidjeti koliko je ova kampanja prljava. Samo ove bez sanse kao sto su Falatar ili Hadzikadic niko ne napada. Becirevic je sa SDP vec dobio par slojeva izdajnika i etiketu cetnika na internetu.
Moj glas ide Komsicu i DF, Hadzibajricu u kantonu i to je to i to nakon 8 godina pauze od glasanja.
Ko ne zeli SDA i SDP, pa i SBB, nek glasa za sve druge, a stranaka ne fali imamo ih tovar.
Pogledaj link
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... ena/309054
- Kikibombona
#263 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
To sto ovdje nije bio 30 godina je njegova najveca prednost. Cist od kriminala, korupcije, talova, tajkunsko-stranckih veza, ratno-huskacke demagogije itd. On je cist povjetarac u ucmaloj i kontaminiranoj bosansko-hercegovackoj politici. On na jednu stranu, sa Falatorom - svi ostali na drugu. Razlika je drasticna na prvi pogled. Kome je dobro u ovakavoj Bosni i Hercegovini neka glasa za SDA i SDP kandidate. Veoma jednostavno. Ja zelim promjene.kiligonzales wrote:Nisu to baš usporedive stvari.
Mirsad ima top biografiju, ali dodirna tacka sa BiH mu je mjesto rodjenja, covjek jednostavno nije prisutan 30+ godina u politickom zivotu BiH.
Smatrao bih ga ozbiljnim da je odozdo na prema gore stvarao bazu za svoj politicki uspon i moguci program, ovako mi izgleda kao neko ko je tu sa zadatkom da nekome glas uzme i nekom drugome ko ima stalniju glasacku bazu omoguci da na izborima bolje prodje, tipa recimo Sefiku ili Fahri.
- SmokingMan
-
kiligonzales
#265 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Posmatras pomenutog idealisticki. Stoji tvoje napisano. Ali u cemu se ogleda njegova borba za ono u sta vjeruje? Cime se on bori da sta promjeni? Kandidaturom? Tih 30 godina historije BiH je period obiljezen mnogo cime losim, pa i mnogim borbama za drzavu, pa i time da je neko BiH branio i zivotom, zdravljem. Meni malo to njegovo budjenje 23 godine od kraja rata podsjeca na gotovanerstvo. Ono sad je stanje relativno bolje, sad imam materijala da u BiH pravim nesto.Kikibombona wrote:To sto ovdje nije bio 30 godina je njegova najveca prednost. Cist od kriminala, korupcije, talova, tajkunsko-stranckih veza, ratno-huskacke demagogije itd. On je cist povjetarac u ucmaloj i kontaminiranoj bosansko-hercegovackoj politici. On na jednu stranu, sa Falatorom - svi ostali na drugu. Razlika je drasticna na prvi pogled. Kome je dobro u ovakavoj Bosni i Hercegovini neka glasa za SDA i SDP kandidate. Veoma jednostavno. Ja zelim promjene.kiligonzales wrote:Nisu to baš usporedive stvari.
Mirsad ima top biografiju, ali dodirna tacka sa BiH mu je mjesto rodjenja, covjek jednostavno nije prisutan 30+ godina u politickom zivotu BiH.
Smatrao bih ga ozbiljnim da je odozdo na prema gore stvarao bazu za svoj politicki uspon i moguci program, ovako mi izgleda kao neko ko je tu sa zadatkom da nekome glas uzme i nekom drugome ko ima stalniju glasacku bazu omoguci da na izborima bolje prodje, tipa recimo Sefiku ili Fahri.
Zasto njegova kandidatura nije dosla prije?
I on i Falatar meni izgledaju kao ljudi koji bi mogli lako dici sidro.
- Smrcak15
#266 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
kiligonzales wrote:Bolje da je okupljo ljude na ulici i gurao nos po kucama trosnim iz grada u grad, okupljajuci ljude u kakvu opoziciju cijelom sistemu, nego sto razmislja da okuplja probosanske stranke. Proce ko Komsic kad je okupljo ljevicu, svi koji znaju da mogu sami bez njega, okrenuce mu ledja. Pocev od SDA, SBB, SDP,DF pa i GS.Smrcak15 wrote:kiligonzales wrote: Pa sustinski bitno je pitanje, zasto bi dali glas covjeku koji nema stranke i koliko on sam moze promjeniti bilo šta u BiH?
covjek skolovan harvard zavrsio i to studirao na harvardu kako se mijenjau drustva, poznaje perfektno negleski (znaci nemora voditi prevodioca kao pudlicu), sigurno ima i strane kontakte, a vjerujem da ce dobiti podrsku i amerike. covjek je gospoda, kuklturan u diskusijama, ne napada druge hinjski kao SDP-SBB-SDA jedni druge. Hadzikadic obisao uzduz i poprijeko bosnu ovo vrijeme isao obilazio firme i pitao sa kojim poblemima se susrecu, i kako on moze pomoci da pokrene ekonmiju itd i zato je dao prijedloge u svom dokumentu.Na kraju na cemu graditi toliki optimizam da on moze promjeniti nesto?
Mogao bi on ko Ceric proci, tesko cemo od njeg napraviti novog Silajdzica, bez obzira na njegovo akademsko zvanje i njegovo znanje. Pa i Cerke je vani zivio, radio, studirao, cak isprovocirao i donjeo rezoluciju americkog kongresa u BiH pred prosle izbore, pa 30 hiljada glasova na izborima dobio. Cak je dobro kotirao na onoj listi najutjecajnijih muslimana danasnjice od njih 500, redovni ucesnik Davosa i jos ko zna kakvih samita i na kraju izborni rezultat mu bio čorak.![]()
Becirevic ima stranku koja se napokon konsolidovala i mogla bi ici na jak rezultat ove izbore. To sta mediji pisu o njegovim savjetnicima i njihovom obrazovanju je dio naše prljave kampanje u kojoj svako ko pripada drugoj strani moze i treba biti sataniziran. Dovoljno je uci na fb zapratiti sve medije i stranke i ove njima sklone stranice i vidjeti koliko je ova kampanja prljava. Samo ove bez sanse kao sto su Falatar ili Hadzikadic niko ne napada. Becirevic je sa SDP vec dobio par slojeva izdajnika i etiketu cetnika na internetu.
Moj glas ide Komsicu i DF, Hadzibajricu u kantonu i to je to i to nakon 8 godina pauze od glasanja.
Ko ne zeli SDA i SDP, pa i SBB, nek glasa za sve druge, a stranaka ne fali imamo ih tovar.
Pogledaj link
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... ena/309054
ako su se mogle proljetos probosanske stranke sastajati u vezi izbornog zakona, zasto to ne bi se sastajali zbog vaznijih tema, kao reforme?Bolje da je okupljo ljude na ulici i gurao nos po kucama trosnim iz grada u grad, okupljajuci ljude u kakvu opoziciju cijelom sistemu, nego sto razmislja da okuplja probosanske stranke. Proce ko Komsic kad je okupljo ljevicu, svi koji znaju da mogu sami bez njega, okrenuce mu ledja. Pocev od SDA, SBB, SDP,DF pa i GS.
-
kiligonzales
#267 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Odgovori sebi na pitanje, ti si optimista po tome pitanju, ja iz vidljivog zakljucujem da ce tesko nase stranke prihvatiti nezavisnog mentora sebi.Smrcak15 wrote:
ako su se mogle proljetos probosanske stranke sastajati u vezi izbornog zakona, zasto to ne bi se sastajali zbog vaznijih tema, kao reforme?Bolje da je okupljo ljude na ulici i gurao nos po kucama trosnim iz grada u grad, okupljajuci ljude u kakvu opoziciju cijelom sistemu, nego sto razmislja da okuplja probosanske stranke. Proce ko Komsic kad je okupljo ljevicu, svi koji znaju da mogu sami bez njega, okrenuce mu ledja. Pocev od SDA, SBB, SDP,DF pa i GS.
Poslusaj Kiflu, sta kaze o politici najace stranke u FBiH trenutno i tome sta treba biti prioritet u radu jednog clana takve stranke, to je dio o tome ko treba biti vazniji "stranka" ili "narod". Ko god zeli nek pogleda ...
https://www.facebook.com/elmedindino.ko ... 951196598/
- Kikibombona
#268 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Suvise sam omatorio da bilo koga i bilo sta idealizujem. Svi imamo prednosti i mane.kiligonzales wrote:Posmatras pomenutog idealisticki. Stoji tvoje napisano. Ali u cemu se ogleda njegova borba za ono u sta vjeruje? Cime se on bori da sta promjeni? Kandidaturom? Tih 30 godina historije BiH je period obiljezen mnogo cime losim, pa i mnogim borbama za drzavu, pa i time da je neko BiH branio i zivotom, zdravljem. Meni malo to njegovo budjenje 23 godine od kraja rata podsjeca na gotovanerstvo. Ono sad je stanje relativno bolje, sad imam materijala da u BiH pravim nesto.
Mirsad Hadzikadic je ambiciozan covjek. Otisao u najvecu drzavu svijeta i tamo napravio fantasticnu karijeru. Ostvario je sve na privatnom planu. Sada kao gotov proizvod dolazi u BiH da napravi nesto dobro.
Slicno se moze reci za Edina Dzeku. Otisao u svijet da profesionalno napreduje. Tamo se razvio kao vrhunski igrac i tako pomogao BiH igrajuci za nacionalni fudbalski tim. Da je ostao u BiH, sada bi mozda igrao za Mladost iz Doboja kod Kaknja.
Mi smo kontamirinana sredina. Zohari su od institucija napravili legla. Politicke stranke kontrolisu temelj drzave - PRAVOSUDJE. Kontrolisu sve zivo, infiltriralni u svaku poru drustva. Imamo horor drzavu, sve je trulo. Kao sto kaze Hadzikadic, oni sto su nas doveli u ovakvu situaciju iz nje nas ne mogu i nece izvuci.
Ostali kandidati su dio TRULOG sistema vec decenijama. Potpuno kontaminirani. Hadzikadic i Falatar su osvjezenje, zdravi ljudi koji dolaze u bolesno drustvo. Na nama je sada hocemo li glasati za zdrave ili bolesne ljude. Ako nastavimo za bolesne - bolest ce nas izjesti. Vec smo na aparatima.
- Smrcak15
#269 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
najbolje sto bi se moglo desiti Bosni je ova trojkaKikibombona wrote:Suvise sam omatorio da bilo koga i bilo sta idealizujem. Svi imamo prednosti i mane.kiligonzales wrote:Posmatras pomenutog idealisticki. Stoji tvoje napisano. Ali u cemu se ogleda njegova borba za ono u sta vjeruje? Cime se on bori da sta promjeni? Kandidaturom? Tih 30 godina historije BiH je period obiljezen mnogo cime losim, pa i mnogim borbama za drzavu, pa i time da je neko BiH branio i zivotom, zdravljem. Meni malo to njegovo budjenje 23 godine od kraja rata podsjeca na gotovanerstvo. Ono sad je stanje relativno bolje, sad imam materijala da u BiH pravim nesto.
Mirsad Hadzikadic je ambiciozan covjek. Otisao u najvecu drzavu svijeta i tamo napravio fantasticnu karijeru. Ostvario je sve na privatnom planu. Sada kao gotov proizvod dolazi u BiH da napravi nesto dobro.
Slicno se moze reci za Edina Dzeku. Otisao u svijet da profesionalno napreduje. Tamo se razvio kao vrhunski igrac i tako pomogao BiH igrajuci za nacionalni fudbalski tim. Da je ostao u BiH, sada bi mozda igrao za Mladost iz Doboja kod Kaknja.
Mi smo kontamirinana sredina. Zohari su od institucija napravili legla. Politicke stranke kontrolisu temelj drzave - PRAVOSUDJE. Kontrolisu sve zivo, infiltriralni u svaku poru drustva. Imamo horor drzavu, sve je trulo. Kao sto kaze Hadzikadic, oni sto su nas doveli u ovakvu situaciju iz nje nas ne mogu i nece izvuci.
Ostali kandidati su dio TRULOG sistema vec decenijama. Potpuno kontaminirani. Hadzikadic i Falatar su osvjezenje, zdravi ljudi koji dolaze u bolesno drustvo. Na nama je sada hocemo li glasati za zdrave ili bolesne ljude. Ako nastavimo za bolesne - bolest ce nas izjesti. Vec smo na aparatima.
Hadzikadic-Falatar-Ivanic
-
statixx
#270 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Smrele jesi ti ono pisao da si ranije glasao za SDA i Bakira. 
- drag_gost
#271 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Pismena i obrazovana raja ce glasati za Hadzikadica ili za Falatara, nepismeni, neobrazovani, uhljebi ce glasati za Becirevica, Radoncica ili Dzaferovica.
Jedinu nadu tu vidim u onom dijelku stanovnistva sto nikako, ili rijetko glasa.
Bitno je da izadjemo u sto vecem broju.
Jedinu nadu tu vidim u onom dijelku stanovnistva sto nikako, ili rijetko glasa.
Bitno je da izadjemo u sto vecem broju.
- Smrcak15
#272 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
nisam glasao ali podrzavao onako pasivno, jer ako nemas kome bolj dati glas, ako se bira manje zlo...tako ti to dodje nekako.statixx wrote:Smrele jesi ti ono pisao da si ranije glasao za SDA i Bakira.
-
neon-x
#273 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Nije ovo tvoje prvo zlobno javljanje na ovoj temi ali hajde da ti damo benefit of the doubt.GandalfSivi wrote:I koji si argument dao sem da je profesor? Jeste, i profesor je, i akademik, i ima objavljene naucne radove, i svaka mu cast za to, ali niti zna ista niti je spreman nauciti ista o politici. Da sam htio biti zloban, bio bih od pocetka, ali kao sto rekoh, iz postovanja prema ljudima koji ga guraju, bio sam spreman dati mu sansu. Evo, 20 dana prije izbora, lik jos uvijek nema napretka...sigurnoable wrote:GandalfSivi wrote:Znaci, pregledah emisiju na N1 i prosto me sramota. Vakat je da se objasne neke stvari. Prvo, Jerlagic je irelevantna licnost, koja je tu da jos uvijek zastupa energetski lobi, u tom fahu je bio cijeli zivot i svojevremeno je doveden (od strane Harisa i Orucevica) da proda nase energetske kapacitete Kazahtancima, nije uspio u tome, i sada je u politici samo po inerciji, nista drugo.
Sada, puno vaznija stvar zvana Mirsad Hadzikadic. Koja je to ubleha od covjeka. Znaci, lik ne da je sa marsa pao, nego nema pojma ni gdje je pao. Nisam htio ranije da pisem o njemu iz postovanja prema ljudima koji su ga doveli (Advisory council for Bosnia and Herzegovina), jer oni fakat puno dobrog posla rade nam za domovinu, ali od pocetka je lik blago receno izgubljen, mada bi se i mnogo tezi pojmovi mogli upotrijebiti za njega. Znam vec dugo price kada su mu Ajla i Dado na noge doveli i Bidena i Clintona, bukvalno da se uslika sa njima, kako se zalio sto nisu cijelo vece (u sustini dvije veceri, jer su dva odvojena eventa bila) sa njim proveli, jer ipak je on taj koji se kandiduje za Predsjednistvo BiH. Niti zna kuda je dosao ni kuda je posao. Imao je skoro godinu dana da nauci osnovne stvari o politici, ali jos uvijek mu se svi odgovori svode na puku demagogiju, i njegovo neznanje vec postaje opasno. Stvarno sam mu htio dati benefit of the doubt, razmisljajuci da ima neka "normalna" razmisljanja, a sve ostalo ce nadoci, i ljudi su me upozoravali na njegov ignorizam, na njegovu nadmenost, na nedostatak volje da dopuni svoje znanje, ali fakat sam do veceras mislio da moze to puno bolje i da ce biti osvjezenje na nasoj politickoj sceni. Mi ne mozemo dopustiti da imamo politicke diletente u ovako bitnim izborim, a gospodin Hadzikadic nije nista vise od toga.
Pored njih dvojice Senad Sepic je zvucao ne samo kao doktor politickih nauka (sto vec jeste), nego kao pravi drzavnik. Pa vi onda skontajte kakav im je kapacitet obojici, a pogotovo Mirsadu...![]()
![]()
![]()
Sad mi je jasno zasto nam je stanje u drzavi ovakvo. Pa ovo je smijesno kakve gluposti moze ljudski UHLJEBSKI um iznijeti to je nevjerovatno. Pa pazite vi sta prica jedan uhljeb u vezi profesora Mirsada Hadzikadica, o nekakvom znanju i inteligenciji i profesionalizmu. Ne bi me cudilo da za nekoliko dana izadje naslov kako je SDA ta koja ga je financirala da dodje do doktorata u Americi. Idi jarane poklopi se bolje ti je. Sramota je ovako nesto reci za profesora Mirsada Hadzikadica. Ako ne znas imas google, pa pogledaj koliko samo naucnih radova ovaj profesor ima ne samo na polju svog zanimanja vec i na polju medjunarodnih odnosa. Ako ja lazem google ne laze. Sramota! E dragi moji ovakvi nama i vode drzavu, ovakvi koji provale kroz usta svoja nesto gdje nema veze sa vezom i primitvni, neskolovani narod mu povjeruje. Sta ce se toga ruznog nadovezati za gospodina profesora Mirsada Hadzikadic do 7. Oktobra ne bi mu bio u kozi. Ocigledno je da se nije trebao zamarati sa nama primitivcima, ovo je sramota!
Btw, de mi definisi ovu frazu “uhljebski um”?
Mozes li poblize malo o ovoj velikoj insajdersko-mahalaskoj prici koja se prepricava po Americi... Reci na koji su to event Mirsadu doveli Clintona a on se zalio sto se ovaj ne druzi s njim cijelu noc jer je on ipak kandidat za Predsjednistvo? Gdje je to i kad bilo?
Predstavljas nam Mirsada kao nekakvog ACBH outsidera kojeg su oni negdje nasli i vrbovali da se kandidira, a u stvari Mirsad je od prvog dana postojanja ACBH kao prvi predsjednik, a poslije na razlicitim funkcijama, pa sve do njegove objave kandidature uz tu organizaciju. Dakle u vrijeme kada je trebalo ACBH iz povoja sa malim brojem ljudi koji su pokrenuli ideju dovesti do respektabilne organizacije Mirsad je bio predsjednik. Njegova zena je takodjer 4 godine bila predsjednik ACBH. Ali reci nam jos koju o ACBH.
Ono o cemu se mogu sloziti u nekoj mjeri jeste to da Mirsad prica opcenito, apstraktno, pomalo utopijski i da sigurno nije upoznat do u detalje o svim zavrzlamama politike u BiH. Stvar je u tome sto mi ocito imamo razlicita ocekivanja od njega, jer iz mog ugla gledanja mu to ne predstavlja nikakav problem za ono za sto nam moze biti od koristi kao clan Predsjednistva.
Ovdje se radi o tome da moramo poceti potpuno mijenjati politicku svijest i nacin vodjenja politike koji ce nam omoguciti da dajemo moc u ruke onih koji su na prvom mjestu vodjeni interesima drzave i njenog napretka pa tek onda svim drugim a ne da su na prvom mjestu stranacki, partikularni, lokalni, porodicni, licni itd.. Mi smo u jednom dubokom problemu kojeg nam nece rijesiti politikanstvo za koje su domaci politicari zaista doktori nauka. Sto dublje i sami budemo upadali u bavljenje politikanstvom i ostrasceni kao ludi bavili se svojim sitnim interesima bicemo sve dalje od mogucnosti da napravimo funkcionalnu drzavu koja moze imati nekakvu buducnost.
Mirsadov je zadatak da pokusa mijenjati svijest i mobilizirati dovoljno veliku kriticnu masu koja ce postepeno rasti a koja je istinski ubijedjena da je njihov najveci licni interes u stvari funkcionalna drzava i da je ljihov licni napredak i buducnost ugrozen ako je sami ne obezbijede. Takva kriticna masa je onda spremna da preuzme odgovornost za drzavu i njen interes i da po istom kriteriju bira svaku buducu vlast.
Mirsad je korisniji u Predsjednistvu od drugih samo kada bi cetiri godine pricao o ovome pa makar nista konkretno ne napravio.
-
statixx
#274 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Na nekoj temi si napisao, ali ne mogu sad traziti.Smrcak15 wrote:nisam glasao ali podrzavao onako pasivno, jer ako nemas kome bolj dati glas, ako se bira manje zlo...tako ti to dodje nekako.statixx wrote:Smrele jesi ti ono pisao da si ranije glasao za SDA i Bakira.
Kako si mogao dati glas covjeku koji se nije pojavio ni na jednoj debati?
- Smrcak15
#275 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
kazem ti nisam glasao....statixx wrote:Na nekoj temi si napisao, ali ne mogu sad traziti.Smrcak15 wrote:nisam glasao ali podrzavao onako pasivno, jer ako nemas kome bolj dati glas, ako se bira manje zlo...tako ti to dodje nekako.statixx wrote:Smrele jesi ti ono pisao da si ranije glasao za SDA i Bakira.
Kako si mogao dati glas covjeku koji se nije pojavio ni na jednoj debati?