BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
- Derdiyok
#251 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Ubiće Edib njega, ne brinem se 
-
hAZNADAR
#252 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Tacno tako. Mada je pozeljno krenuti od sebe samog.славянин wrote:
Oni gledaju da zaobidju zakon... kod nas neki mogu da ga zaobilaze kako oce dok se na drugim kola slamaju.
Nismo pravili "zulum" (to sigurno stara Bosanska rijec) jer nismo mogli jer smo bili okupirani konstantno.
Koliko vremena evo 23 godine ne micemo - koliko nam treba da se skontamo stoljece dva jel dosta ??
Zato sad imas 10ku sa lukom
Kakav narod takva drzava... od saltera,opstinskog sluzbenika,uposlenika agencija,policije,javnih preduzeca.... politicari su samo slika naroda.
Primjerice oni koje bodu turcizmi, germanizmi, latinizmi,... u jeziku koji su se davno udomacili. Takvi se sigurno ne mogu pomaknuti jer ocigledno trose energiju na nebitne stvari. Nema hajra dok drustvom dominiraju krajnosti - pocev od nabusanih do fobicara.
- славянин
#253 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Slazem se da je "sredina" ili umjerenost u svemu dobar pocetak, moj spomen na rijec "zulum" jeste zbog toga sto valjda imamo "nasu" rijec za to ali nebitno neka govori ko kako mu je voljahAZNADAR wrote:Tacno tako. Mada je pozeljno krenuti od sebe samog.славянин wrote:
Oni gledaju da zaobidju zakon... kod nas neki mogu da ga zaobilaze kako oce dok se na drugim kola slamaju.
Nismo pravili "zulum" (to sigurno stara Bosanska rijec) jer nismo mogli jer smo bili okupirani konstantno.
Koliko vremena evo 23 godine ne micemo - koliko nam treba da se skontamo stoljece dva jel dosta ??
Kakav narod takva drzava... od saltera,opstinskog sluzbenika,uposlenika agencija,policije,javnih preduzeca.... politicari su samo slika naroda.
Primjerice oni koje bodu turcizmi, germanizmi, latinizmi,... u jeziku koji su se davno udomacili. Takvi se sigurno ne mogu pomaknuti jer ocigledno trose energiju na nebitne stvari. Nema hajra dok drustvom dominiraju krajnosti - pocev od nabusanih do fobicara.
- O'zone
- Globalni moderator
#254 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Banned user for reason “Kršenje pravila foruma”
» deny_s
15 dana
Čovjek je preminuo i ako ništa drugo onda barem zbog njegove uloge branitelja u periodu kad je bilo najteže možeš pokazati malo empatije.
» deny_s
15 dana
Čovjek je preminuo i ako ništa drugo onda barem zbog njegove uloge branitelja u periodu kad je bilo najteže možeš pokazati malo empatije.
- dragma
- Vozim: Pješe
#255 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Mojne ga @O'zone, vidiš da je i on bio braniteljO'zone wrote:Banned user for reason “Kršenje pravila foruma”
» deny_s
15 dana
- wild roses
#256 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Mislim da smo mi jedno veoma bolesno društvo koje nema one normalne empatije. Svi misle da je njima najgore ili daje neko drugi pogrešno postupao namjerno pa mu je zato loše u životu. Većina tih boraca školovala se i počela raditi u skroz drugom sistemu. Većina je sa PTSP-om izašla iz rata, očekivala neki status heroja za sve što su prošli, uradili. U državi koja politički još uvijek nije uspostavljena, tranzicija, teško se ko može snaći, a da ne pričam o korupciji, kriminalu i svim ostalim bolestima. Po meni svi normalni ljudi u ovoj državi su žrtve koje ne znaju kako da se nose sa sistemom izvrnutih vrijednosti, a najveće žrtve su većinom demobilisani borci. Naravno da smo svi trebali drugačije uraditi i da se trebamo mijenjati, ali treba nekako početi, a empatija prema drugima samo može pomoći.
- insomnia78
#257 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Vecina tih boraca je nastavila zivotwild roses wrote:Mislim da smo mi jedno veoma bolesno društvo koje nema one normalne empatije. Svi misle da je njima najgore ili daje neko drugi pogrešno postupao namjerno pa mu je zato loše u životu. Većina tih boraca školovala se i počela raditi u skroz drugom sistemu. Većina je sa PTSP-om izašla iz rata, očekivala neki status heroja za sve što su prošli, uradili. U državi koja politički još uvijek nije uspostavljena, tranzicija, teško se ko može snaći, a da ne pričam o korupciji, kriminalu i svim ostalim bolestima. Po meni svi normalni ljudi u ovoj državi su žrtve koje ne znaju kako da se nose sa sistemom izvrnutih vrijednosti, a najveće žrtve su većinom demobilisani borci. Naravno da smo svi trebali drugačije uraditi i da se trebamo mijenjati, ali treba nekako početi, a empatija prema drugima samo može pomoći.
-
hAZNADAR
#258 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Nema tog jezika u Evropi koji nema mnostvo udomacenih izraza stranog porijekla. Ocigledno ti je zapeo zulum ko biva nije "stari bosanski izraz" a siguran sam da sam koristis izraze istog porijekla poput boja, bakar, cekic, peskir, pare, rakija,.... Hebiga sad - nije tema o jeziku ali ne mogu a da ne primijetim kako se zdravorazumsko kriticki odnosis prema drustvu i nama opcenito - a u isto vrijeme pokazujes jednu od pojava koje nas koce i cijede energiju. Kao sto rekoh - na jednoj strani nabusani vjernici, turkofili, islamisti, tradicionalisti,.. i svakojaka druga bagra oko SDA - a na drugoj strani lovci presretaci na turcizme i ostale manifestacije stranog porijekla,... cccccславянин wrote:Slazem se da je "sredina" ili umjerenost u svemu dobar pocetak, moj spomen na rijec "zulum" jeste zbog toga sto valjda imamo "nasu" rijec za to ali nebitno neka govori ko kako mu je voljahAZNADAR wrote:Tacno tako. Mada je pozeljno krenuti od sebe samog.славянин wrote:
Primjerice oni koje bodu turcizmi, germanizmi, latinizmi,... u jeziku koji su se davno udomacili. Takvi se sigurno ne mogu pomaknuti jer ocigledno trose energiju na nebitne stvari. Nema hajra dok drustvom dominiraju krajnosti - pocev od nabusanih do fobicara.Cuvanje jezika jeste veoma znacajan segment drustva i naroda.Recimo eno insomnijinih Francuza gdje vagaju koliko uopste emisija se na engleskom smije emitovati na TVu .. svi filmovi moraju biti sinkronizovani itd. Mozda zvuci paranoicno ili znaju mozda vise od nas na polju cuvanja jezika i kulture...
Treba uvijek krenuti od sebe,... najlakse je reci takvi smo narod, hebo ti nas,... osim moje situirane i emancipovane malenkosti,.
- славянин
#259 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Slazem se sa vecinom tvog postahAZNADAR wrote: Nema tog jezika u Evropi koji nema mnostvo udomacenih izraza stranog porijekla. Ocigledno ti je zapeo zulum ko biva nije "stari bosanski izraz" a siguran sam da sam koristis izraze istog porijekla poput boja, bakar, cekic, peskir, pare, rakija,.... Hebiga sad - nije tema o jeziku ali ne mogu a da ne primijetim kako se zdravorazumsko kriticki odnosis prema drustvu i nama opcenito - a u isto vrijeme pokazujes jednu od pojava koje nas koce i cijede energiju. Kao sto rekoh - na jednoj strani nabusani vjernici, turkofili, islamisti, tradicionalisti,.. i svakojaka druga bagra oko SDA - a na drugoj strani lovci presretaci na turcizme i ostale manifestacije stranog porijekla,... ccccc
Treba uvijek krenuti od sebe,... najlakse je reci takvi smo narod, hebo ti nas,... osim moje situirane i emancipovane malenkosti,.
Sto se tice od toga "treba od sebe poci" - naravno i to se trudim da uradim.Mislim sada nebih da pricam sta i kako ali ti garantujem da ono sto radim i kako se ponasam nije po ovim trenutnim "standardima" u drustvu - gresaka milion imam i trudim se da ih ispravim.Ponekada je tesko se uklapati u nesto i biti crna ovca u drustvu... ali postepeno treba stremiti ka poboljsavanju kako licnosti tako i svega drugog.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#260 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Februara 2014 poslije spinovanih, medijski potkopanih demonstracija sam rekla da je to moj zadnji put na ulici i da me se vise nitko nikad nece ticati. Isto mislim danas. Bila je to povjesna sansa da se korupcija ako ne iskorijeni onda smanji, politicari su bjezali iz kuca, drhtali u podrumima, botovi preplavili mreze, mediji jos jednom sluganski odradili necastan posao i ljude proglasili teroristima, sitne nepismene budzetlije se prepale da ce ih ko upitati preko kojeg i kakvog su se konkursa zaposlili i urlali lazi kako ljudi umiru jer hitna ne prolazi. Ispred boraca je prevarant Patkovic tijelom branio Bakirovu fotelju i zaplakivao se (???), Lagumdzija je nesto prstom mahao i opomonjao svoje, a glavna faca je bio Lukacev brico. Od tad me se ne ticu ni policajci, ni lijecnici nitko....donekle borci da ih kerine ne tuku..a ostalo neka strajkaju do sudnjeg dana za bolje i nisu (nismo).
- славянин
#261 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Problem je bio sto iz spontanosti nije proizaslo vodstvo... niko nije htio da uzme odgovornost u ruke.Jednostavno narod bez vodja.KatarinaKosaca wrote:Februara 2014 poslije spinovanih, medijski potkopanih demonstracija sam rekla da je to moj zadnji put na ulici i da me se vise nitko nikad nece ticati. Isto mislim danas. Bila je to povjesna sansa da se korupcija ako ne iskorijeni onda smanji, politicari su bjezali iz kuca, drhtali u podrumima, botovi preplavili mreze, mediji jos jednom sluganski odradili necastan posao i ljude proglasili teroristima, sitne nepismene budzetlije se prepale da ce ih ko upitati preko kojeg i kakvog su se konkursa zaposlili i urlali lazi kako ljudi umiru jer hitna ne prolazi. Ispred boraca je prevarant Patkovic tijelom branio Bakirovu fotelju i zaplakivao se (???), Lagumdzija je nesto prstom mahao i opomonjao svoje, a glavna faca je bio Lukacev brico. Od tad me se ne ticu ni policajci, ni lijecnici nitko....donekle borci da ih kerine ne tuku..a ostalo neka strajkaju do sudnjeg dana za bolje i nisu (nismo).
-
hAZNADAR
#262 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
PTSP? - pa cijela Evropa je poslije WWII bila ratom unistena, ljudi prezivjeli svasta pa nismo imali na djelu milione depresivaca i socijalaca.wild roses wrote:Mislim da smo mi jedno veoma bolesno društvo koje nema one normalne empatije. Svi misle da je njima najgore ili daje neko drugi pogrešno postupao namjerno pa mu je zato loše u životu. Većina tih boraca školovala se i počela raditi u skroz drugom sistemu. Većina je sa PTSP-om izašla iz rata, očekivala neki status heroja za sve što su prošli, uradili. U državi koja politički još uvijek nije uspostavljena, tranzicija, teško se ko može snaći, a da ne pričam o korupciji, kriminalu i svim ostalim bolestima. Po meni svi normalni ljudi u ovoj državi su žrtve koje ne znaju kako da se nose sa sistemom izvrnutih vrijednosti, a najveće žrtve su većinom demobilisani borci. Naravno da smo svi trebali drugačije uraditi i da se trebamo mijenjati, ali treba nekako početi, a empatija prema drugima samo može pomoći.
Velika vecina demobilisanih boraca je nastavila zivjeti, neko svoj posao, neko se prekvalifikovao, neko snasao na ovaj ili onaj nacin,..
Skolovanje i posao u bivsem sistemu im nije bio hendikep - prilagodili se novm sistemu kako u domovini tako i vani.
Demobilisane borce sto blokiraju saobracajnice mogu sazaljevati samo zbog njihove sopstvene nesposobnosti i gluposti. Sto nisu sve silne pare koje su potrosili na kladare, par kutija cigara dnevno, gorivo i izdatke na dotrajale dvojke,... ulozili na kurseve, prekvalifikaciju,... 23 god nisu mogli naci posao - ma daj. A gluposti sto padaju na predizborna obecanja i sto se umire kada vlast kupi kreditom socijalni mir.
A zasto se vlast ne usudjuje da ih konacno skine sa budzeta i prisili da se sami snalaze kao i svi ostali veterani u svijetu - upravo zbog vjerne armije dusebriznika koja ih vjecito zali, pravi od njih svetu kravu, povlasteni sloj(a demobilisane sto rintaju po cijeli dan ko hebe),.. i vjecito prosipaju patriotski agresivni naboj da ih niko ne smije darnuti - neka fora dokazivanja. Ko god dodje na vlast ima golem problem a to je budzet zahvaljujuci ovom problemu i niko ne smije nista poduzeti samo zbog dusebriznika koji aminuju blokade saobracajnica i udaranje policajaca i novinara. Samo na internet portalima i facebooku ko se usudi da kaze da je mozda vrijeme da nadju bilo kakav posao - dusebriznici im prozovu sedmo koljeno, prijete,...
Onda nema kukanja na stanje u drzavi jarane - ako mora kanuti ovakvima zbog empatije, sazaljenja,.. i ne ocekuj bolje uslove u medicini, efikasniju policiju, bolje saobracajnice, manje nepotizma,...
- KatarinaKosaca
#263 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Govorilo se (spinovalo) da je Fahro vodja.. pokazali smo tad i dokazali sitno sicarski pokvareni mentalitet i kukavicluk. I da sad placem nad kerinama? Ne pada mi napamet. Neka svi izgube posao ionako ni za sta nisu.славянин wrote:Problem je bio sto iz spontanosti nije proizaslo vodstvo... niko nije htio da uzme odgovornost u ruke.Jednostavno narod bez vodja.KatarinaKosaca wrote:Februara 2014 poslije spinovanih, medijski potkopanih demonstracija sam rekla da je to moj zadnji put na ulici i da me se vise nitko nikad nece ticati. Isto mislim danas. Bila je to povjesna sansa da se korupcija ako ne iskorijeni onda smanji, politicari su bjezali iz kuca, drhtali u podrumima, botovi preplavili mreze, mediji jos jednom sluganski odradili necastan posao i ljude proglasili teroristima, sitne nepismene budzetlije se prepale da ce ih ko upitati preko kojeg i kakvog su se konkursa zaposlili i urlali lazi kako ljudi umiru jer hitna ne prolazi. Ispred boraca je prevarant Patkovic tijelom branio Bakirovu fotelju i zaplakivao se (???), Lagumdzija je nesto prstom mahao i opomonjao svoje, a glavna faca je bio Lukacev brico. Od tad me se ne ticu ni policajci, ni lijecnici nitko....donekle borci da ih kerine ne tuku..a ostalo neka strajkaju do sudnjeg dana za bolje i nisu (nismo).
- wild roses
#264 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Svjesna sam da nije opravdanje rat, većina se snašla kao što gore neko napisa, ali nismo svi isti, a oni iz ovog ili onog razloga nisu se uspjeli snaći, ali dio su društva. Ali hajde da krenemo od onoga što oni traže, ako zanemarimo lične interese, zahtjev za objavom registra boraca i prestankom finansiranja boračkih organizacija je sasvim opravdan. Određeni ljudi bliski političkim strankama, a putem boračkih organizacija, sa svih nivoa vlasti dobivaju sredstva za sve borce, a oni ih troše. Prvo kancelarije i svi materijalni troškovi struja voda, sekretarice, proslave, obilježavanja itd, pa klix pomoći, banjska liječenja, ogrevi...velika su to sredstva, koja troši mali broj "boraca". Ukoliko bi uspjeli sa tim zahtjevom, zaustavio bi se kriminal u tom dijelu, borce ne bi mogao vise niko koristiti za svoje interese, jer bi sistemski bilo riješeno i isplate ne bi vezali za podršku nekom ili nekoj stranki. Ljudi trebaju vođe, trebaju nekog da za njih misli, radi, to je u prirodi većine. Da bi izbjegli manipulaciju, moramo imati dobar sistem.
- insomnia78
#265 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Kpje volan borce. Vecina boraca nije ni u kakvim udruzenjima niti koriste pomoc istih
- triconja
#266 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Zar postoji neko ko je bio godina za sluzenje a da nije pozvan u vojsku?insomnia78 wrote:Kpje volan borce. Vecina boraca nije ni u kakvim udruzenjima niti koriste pomoc istih
- insomnia78
#267 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Bojim se da mi izmice smisao
- Boemica
#268 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
insomnia78 wrote:Kpje volan borce. Vecina boraca nije ni u kakvim udruzenjima niti koriste pomoc istih
-
mali jomu
#269 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Boemica wrote:insomnia78 wrote: Kpje volan borce. Vecina boraca nije ni u kakvim udruzenjima niti koriste pomoc istih![]()
-
hAZNADAR
#270 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Interesantno je koliko imamo nediplomiranih ekonomskih strucnjaka i agenata obavjetajnih sluzbi, hakera,... kada postoji neko misljenje da raspolazemo budzetom jedne Svice a eto - lopovi u vlasti i udruzenjima to pokradose. I oni koji su prije par godina palili institucije i ovi sto blokiraju saobracajnice stvarno misle da su i drzava i udruzenja skupili novca dovoljno za uhljebljavanje demobilisanih dozivotno i blagostanje svih ostalih. Ocito se iza sumnje da neko stanca poluge zlata u podrumu - krije prije nase tipicno nepovjerenje i zavist.wild roses wrote:Svjesna sam da nije opravdanje rat, većina se snašla kao što gore neko napisa, ali nismo svi isti, a oni iz ovog ili onog razloga nisu se uspjeli snaći, ali dio su društva. Ali hajde da krenemo od onoga što oni traže, ako zanemarimo lične interese, zahtjev za objavom registra boraca i prestankom finansiranja boračkih organizacija je sasvim opravdan. Određeni ljudi bliski političkim strankama, a putem boračkih organizacija, sa svih nivoa vlasti dobivaju sredstva za sve borce, a oni ih troše. Prvo kancelarije i svi materijalni troškovi struja voda, sekretarice, proslave, obilježavanja itd, pa klix pomoći, banjska liječenja, ogrevi...velika su to sredstva, koja troši mali broj "boraca". Ukoliko bi uspjeli sa tim zahtjevom, zaustavio bi se kriminal u tom dijelu, borce ne bi mogao vise niko koristiti za svoje interese, jer bi sistemski bilo riješeno i isplate ne bi vezali za podršku nekom ili nekoj stranki. Ljudi trebaju vođe, trebaju nekog da za njih misli, radi, to je u prirodi većine. Da bi izbjegli manipulaciju, moramo imati dobar sistem.
- wild roses
#271 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Žao mi je što si na taj način shvatio moj post. Uglavnom, kako sam razumjela ti smatraš da se budžetska sredstva troše pravično i da udruženja sve rade kako treba. OK.hAZNADAR wrote:Interesantno je koliko imamo nediplomiranih ekonomskih strucnjaka i agenata obavjetajnih sluzbi, hakera,... kada postoji neko misljenje da raspolazemo budzetom jedne Svice a eto - lopovi u vlasti i udruzenjima to pokradose. I oni koji su prije par godina palili institucije i ovi sto blokiraju saobracajnice stvarno misle da su i drzava i udruzenja skupili novca dovoljno za uhljebljavanje demobilisanih dozivotno i blagostanje svih ostalih. Ocito se iza sumnje da neko stanca poluge zlata u podrumu - krije prije nase tipicno nepovjerenje i zavist.wild roses wrote:Svjesna sam da nije opravdanje rat, većina se snašla kao što gore neko napisa, ali nismo svi isti, a oni iz ovog ili onog razloga nisu se uspjeli snaći, ali dio su društva. Ali hajde da krenemo od onoga što oni traže, ako zanemarimo lične interese, zahtjev za objavom registra boraca i prestankom finansiranja boračkih organizacija je sasvim opravdan. Određeni ljudi bliski političkim strankama, a putem boračkih organizacija, sa svih nivoa vlasti dobivaju sredstva za sve borce, a oni ih troše. Prvo kancelarije i svi materijalni troškovi struja voda, sekretarice, proslave, obilježavanja itd, pa klix pomoći, banjska liječenja, ogrevi...velika su to sredstva, koja troši mali broj "boraca". Ukoliko bi uspjeli sa tim zahtjevom, zaustavio bi se kriminal u tom dijelu, borce ne bi mogao vise niko koristiti za svoje interese, jer bi sistemski bilo riješeno i isplate ne bi vezali za podršku nekom ili nekoj stranki. Ljudi trebaju vođe, trebaju nekog da za njih misli, radi, to je u prirodi većine. Da bi izbjegli manipulaciju, moramo imati dobar sistem.
-
Hakiz
#272 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Biće da su borci rata '92-'95. očekivali da će država za njih uraditi ono šta je prošla država uradila za boce '41-'45.
A zaboravili su da je ona država bila mrak i tamni vilajet, despotska tiranija, a ovo je sloboda i demokratija.
Pa im se pomiješalo.
A zaboravili su da je ona država bila mrak i tamni vilajet, despotska tiranija, a ovo je sloboda i demokratija.
Pa im se pomiješalo.
- Cherry-Cherry
#273 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
Hakiz wrote:Biće da su borci rata '92-'95. očekivali da će država za njih uraditi ono šta je prošla država uradila za boce '41-'45.
Pa im se pomiješalo.
-
jahh
- KatarinaKosaca
#275 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?
ma nisu nista ocekivali. Da se u ovoj zemlji posao dobiva konkurencijom i kompetencijom a ne kovertom i stranackom konvencijom ne bi bilo nista. Ljudi ne mogu da se zaposle (nemojte mi sad samo o skolovanju jer su skolovaniji od svake salteruse i policajca), a moraju jesti. Podrumase, trezorase i prebjegulje nije puno briga, a sinovi i kceri dezertera nam pametuju iz raznih NVO. Ja svoje poreze zelim borcima a ne budzetskih uhljupima.Hakiz wrote:Biće da su borci rata '92-'95. očekivali da će država za njih uraditi ono šta je prošla država uradila za boce '41-'45.
Pa im se pomiješalo.