Srpska moralna katarza!?
-
Martinez_
#251 Re: Srpska moralna katarza!?
Dobra tema. Zaključke bi bilo dobro uporediti sa onim na budućim temama: ''mađarska moralna katarza'' ili ''turska moralna katarza''. Da vidimo gde su Srbi u društvu naroda koji žale za Trijanonom ili koji negiraju genocid nad Jermenima.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#252 Re: Srpska moralna katarza!?
naravno treba i amerima jebat mater za indijanski genocid a bogami i rusima nad jevrejima i muslimanima, potjerase sve sto se obrezuje...spancima nad astecima, rimljane nad galima a tu su i fasisti pod aleksandrom makedonskim...jebte sve genocidasi....
- muha_sa
#253 Re: Srpska moralna katarza!?
ide jedan lajkkaw_liga wrote:Lako se sad Srbima rugati a svi dobili drzave na racun noba-ustava iz 74 a znate li koji je procenat bio Srba u Nobu a koliko ostalih naroda
- pici
#254 Re: Srpska moralna katarza!?
ja dislajkmuha_sa wrote:ide jedan lajkkaw_liga wrote:Lako se sad Srbima rugati a svi dobili drzave na racun noba-ustava iz 74 a znate li koji je procenat bio Srba u Nobu a koliko ostalih naroda
- muha_sa
#255 Re: Srpska moralna katarza!?
ko ti je kriv što nisi skonto šta je pisac hotio rijetpici wrote:ja dislajkmuha_sa wrote:ide jedan lajkkaw_liga wrote:Lako se sad Srbima rugati a svi dobili drzave na racun noba-ustava iz 74 a znate li koji je procenat bio Srba u Nobu a koliko ostalih naroda
-
Martinez_
#256 Re: Srpska moralna katarza!?
Izgleda tako.pici wrote:naravno treba i amerima jebat mater za indijanski genocid a bogami i rusima nad jevrejima i muslimanima, potjerase sve sto se obrezuje...spancima nad astecima, rimljane nad galima a tu su i fasisti pod aleksandrom makedonskim...jebte sve genocidasi....
- pici
#257 Re: Srpska moralna katarza!?
muha_sa wrote: ko ti je kriv što nisi skonto šta je pisac hotio rijet
jebiga ubi me ova travarica
- muha_sa
#258 Re: Srpska moralna katarza!?
hajmo šta na ovu temu a tema jeMartinez_ wrote:Dobra tema. Zaključke bi bilo dobro uporediti sa onim na budućim temama: ''mađarska moralna katarza'' ili ''turska moralna katarza''. Da vidimo gde su Srbi u društvu naroda koji žale za Trijanonom ili koji negiraju genocid nad Jermenima.
- pici
#259 Re: Srpska moralna katarza!?
na zalost tako jeMartinez_ wrote:Izgleda tako.pici wrote:naravno treba i amerima jebat mater za indijanski genocid a bogami i rusima nad jevrejima i muslimanima, potjerase sve sto se obrezuje...spancima nad astecima, rimljane nad galima a tu su i fasisti pod aleksandrom makedonskim...jebte sve genocidasi....
- Danguba
#260 Re: Srpska moralna katarza!?
muha_sa wrote:ko ti je kriv što nisi skonto šta je pisac hotio rijetpici wrote:ja dislajkmuha_sa wrote: ide jedan lajk
-
Martinez_
#261 Re: Srpska moralna katarza!?
Pa šta da onda kažemo na ovu temu kad bi i svaka druga isto izgledala? Što od Srba očekuješ da budu bolji od Turaka, Rusa, Bugara, Mađara......???muha_sa wrote:hajmo šta na ovu temu a tema jeMartinez_ wrote:Dobra tema. Zaključke bi bilo dobro uporediti sa onim na budućim temama: ''mađarska moralna katarza'' ili ''turska moralna katarza''. Da vidimo gde su Srbi u društvu naroda koji žale za Trijanonom ili koji negiraju genocid nad Jermenima.--pogledaj naslov
- muha_sa
#262 Re: Srpska moralna katarza!?
tema je---Srpska moralna katarza!?Martinez_ wrote:Pa šta da onda kažemo na ovu temu kad bi i svaka druga isto izgledala? Što od Srba očekuješ da budu bolji od Turaka, Rusa, Bugara, Mađara......???muha_sa wrote:hajmo šta na ovu temu a tema jeMartinez_ wrote:Dobra tema. Zaključke bi bilo dobro uporediti sa onim na budućim temama: ''mađarska moralna katarza'' ili ''turska moralna katarza''. Da vidimo gde su Srbi u društvu naroda koji žale za Trijanonom ili koji negiraju genocid nad Jermenima.--pogledaj naslov
-
kaw_liga
#263 Re: Srpska moralna katarza!?
Odma neko prebacivanje na četnike koji nemaju veze sa icim o cem ja pisem, ja samo pitam ako je neko citao Dedijera ili druge istoricare recimo kakvi su bili sastavi tih udarnih brigada i ko je budimo realni zaslusan ponajvise za borbu protiv fasizma a onda i ustav iz 74 koji je jedino Srbiju rascjepkao na tri djela a za to su se i zalagali srpski komunisti...nemoramo se svađati i lupati samo se drzati cinjenica ja nemam nista protiv ni jednog naroda al citajuci komentare ovdje mislim da ste zera pretjeraliRahatHurmašica wrote:od tog broja oduzmi broj četnika koji su se borili protiv noba.kaw_liga wrote:Lako se sad Srbima rugati a svi dobili drzave na racun noba-ustava iz 74 a znate li koji je procenat bio Srba u Nobu a koliko ostalih naroda
- Danguba
#264 Re: Srpska moralna katarza!?
ni ja...kaw_liga wrote:Odma neko prebacivanje na četnike koji nemaju veze sa icim o cem ja pisem, ja samo pitam ako je neko citao Dedijera ili druge istoricare recimo kakvi su bili sastavi tih udarnih brigada i ko je budimo realni zaslusan ponajvise za borbu protiv fasizma a onda i ustav iz 74 koji je jedino Srbiju rascjepkao na tri djela a za to su se i zalagali srpski komunisti...nemoramo se svađati i lupati samo se drzati cinjenica ja nemam nista protiv ni jednog naroda al citajuci komentare ovdje mislim da ste zera pretjeraliRahatHurmašica wrote:od tog broja oduzmi broj četnika koji su se borili protiv noba.kaw_liga wrote:Lako se sad Srbima rugati a svi dobili drzave na racun noba-ustava iz 74 a znate li koji je procenat bio Srba u Nobu a koliko ostalih naroda
ali, sto ti ovo prebaci na II s.r. kada pricamo o srpskoj katarzi nakon desavanja iz 90-tih...ili smatras da nema potrebe ni za kakvom katarzom?
- pici
#265 Re: Srpska moralna katarza!?
ja bi ove multikomponovane istoricare nabijo na onaj andricev kolac...tolko o njihovom znanju i nePRISTRASNOSTI...bolje im je da idu u sveCku da vade govna iz kanalizacije...ako nista spasili bi nas od svojih frustiranih maloumnih mozgova.
-
kaw_liga
#266 Re: Srpska moralna katarza!?
Nisam znao da se ovo odnosi samo na desavanja nakon 90ih po meni je to razdoblje sramotno za Srbiju iz vise razloga al otom drugom prilikom.Al kad se govori o Srbima opcenito u zadnjih 100 godina a da se ne spomenu dva najvaznija događaja 1 i 2sv rat dje je su Srbi imali znacajnu ulogu je neobjektivno i normalno da Cerska bitka nemoze biti opravdanje za neki zlocin koji su srbi uradili 90ih...Nego zasto se toliko poteze ovaj zadnji rat treba svako priznati svoju krivicu i idemo dalje kao i nakon 45e a neuporedivi su i po broju zrtava a i po svim ostalim stvarimaDanguba wrote:
ni ja...
ali, sto ti ovo prebaci na II s.r. kada pricamo o srpskoj katarzi nakon desavanja iz 90-tih...ili smatras da nema potrebe ni za kakvom katarzom?
- muha_sa
#267 Re: Srpska moralna katarza!?
ma ja, mir mir mir, niko nije kriv.kaw_liga wrote:Nisam znao da se ovo odnosi samo na desavanja nakon 90ih po meni je to razdoblje sramotno za Srbiju iz vise razloga al otom drugom prilikom.Al kad se govori o Srbima opcenito u zadnjih 100 godina a da se ne spomenu dva najvaznija događaja 1 i 2sv rat dje je su Srbi imali znacajnu ulogu je neobjektivno i normalno da Cerska bitka nemoze biti opravdanje za neki zlocin koji su srbi uradili 90ih...Nego zasto se toliko poteze ovaj zadnji rat treba svako priznati svoju krivicu i idemo dalje kao i nakon 45e a neuporedivi su i po broju zrtava a i po svim ostalim stvarimaDanguba wrote:
ni ja...
- pici
#268 Re: Srpska moralna katarza!?
samo sareni krompirmuha_sa wrote:ma ja, mir mir mir, niko nije kriv.kaw_liga wrote:Nisam znao da se ovo odnosi samo na desavanja nakon 90ih po meni je to razdoblje sramotno za Srbiju iz vise razloga al otom drugom prilikom.Al kad se govori o Srbima opcenito u zadnjih 100 godina a da se ne spomenu dva najvaznija događaja 1 i 2sv rat dje je su Srbi imali znacajnu ulogu je neobjektivno i normalno da Cerska bitka nemoze biti opravdanje za neki zlocin koji su srbi uradili 90ih...Nego zasto se toliko poteze ovaj zadnji rat treba svako priznati svoju krivicu i idemo dalje kao i nakon 45e a neuporedivi su i po broju zrtava a i po svim ostalim stvarimaDanguba wrote:
ni ja...

-
RahatHurmašica
#269 Re: Srpska moralna katarza!?
zato što su nabrojani došli pameti, malo ko od njih bi bio u stanju u 21 vijeku napraviti genocid. Srbi su sada na nivou na kojem su oni bili prije nekoliko stotina godina.Martinez_ wrote:Pa šta da onda kažemo na ovu temu kad bi i svaka druga isto izgledala? Što od Srba očekuješ da budu bolji od Turaka, Rusa, Bugara, Mađara......???muha_sa wrote:hajmo šta na ovu temu a tema jeMartinez_ wrote:Dobra tema. Zaključke bi bilo dobro uporediti sa onim na budućim temama: ''mađarska moralna katarza'' ili ''turska moralna katarza''. Da vidimo gde su Srbi u društvu naroda koji žale za Trijanonom ili koji negiraju genocid nad Jermenima.--pogledaj naslov
I što švabe ne spomenu? Oni svoju djecu vode u logore i pokazuju im, stide se, dok su srbi na svoje logore ponosni.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#270 Re: Srpska moralna katarza!?
to i potvrđuje ovo što ljudi pišukaw_liga wrote:Odma neko prebacivanje na četnike koji nemaju veze sa icim o cem ja pisem, ja samo pitam ako je neko citao Dedijera ili druge istoricare recimo kakvi su bili sastavi tih udarnih brigada i ko je budimo realni zaslusan ponajvise za borbu protiv fasizma a onda i ustav iz 74 koji je jedino Srbiju rascjepkao na tri djela a za to su se i zalagali srpski komunisti...nemoramo se svađati i lupati samo se drzati cinjenica ja nemam nista protiv ni jednog naroda al citajuci komentare ovdje mislim da ste zera pretjeraliRahatHurmašica wrote:od tog broja oduzmi broj četnika koji su se borili protiv noba.kaw_liga wrote:Lako se sad Srbima rugati a svi dobili drzave na racun noba-ustava iz 74 a znate li koji je procenat bio Srba u Nobu a koliko ostalih naroda
bili su pametni srpski komunisti znali su da je srpski nacional-šovinizam največa opasnost za jugoslaviju i na taj su način htjeli da ga obuzdaju
-
Martinez_
#271 Re: Srpska moralna katarza!?
Zato što su Švabe jedinstven slučaj, izuzetak a ne pravilo. Pravilo su Turci, Srbi, Mađari...RahatHurmašica wrote:
zato što su nabrojani došli pameti, malo ko od njih bi bio u stanju u 21 vijeku napraviti genocid. Srbi su sada na nivou na kojem su oni bili prije nekoliko stotina godina.
I što švabe ne spomenu? Oni svoju djecu vode u logore i pokazuju im, stide se, dok su srbi na svoje logore ponosni.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#272 Re: Srpska moralna katarza!?
eto šanse srbima da zajebu švabe da ne budu jedinstven slučajMartinez_ wrote:Zato što su Švabe jedinstven slučaj, izuzetak a ne pravilo. Pravilo su Turci, Srbi, Mađari...RahatHurmašica wrote:
zato što su nabrojani došli pameti, malo ko od njih bi bio u stanju u 21 vijeku napraviti genocid. Srbi su sada na nivou na kojem su oni bili prije nekoliko stotina godina.
priznaju pokaju se plate odštetu itd itd
al jok srbi u društvu sa turcima ... pa se još ljute kad im kažeš da su isti turci
-
Straza
#273 Re: Srpska moralna katarza!?
Sahranili sedam pravoslavaca u muslimansko mezarje

Murvet Bajraktarević, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Doboj obavijestio je danas javnost preko svog Facebook profila o nevjerovatnom događaju u Doboju. „ Na parceli groblja Šušnjari, koja je određena za Bošnjake muslimane u zadnja tri dana osvanulo je 7 grobova drugih vjera. Obavijestio sam glavnog imama ef. Bajru Džafića, muftiju zeničkog Ejuba ef. Dautovića i medije. Kao predsjednik Medžilisa ujutro ću uputiti pismeni prigovor gradonačelinku Doboja Obrenu Pretoviču i firmi Progres koja upravlja grobljem Šušnjari“, navodi se u saopćenju gospodina Bajrakatarevića.

Murvet Bajraktarević, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Doboj obavijestio je danas javnost preko svog Facebook profila o nevjerovatnom događaju u Doboju. „ Na parceli groblja Šušnjari, koja je određena za Bošnjake muslimane u zadnja tri dana osvanulo je 7 grobova drugih vjera. Obavijestio sam glavnog imama ef. Bajru Džafića, muftiju zeničkog Ejuba ef. Dautovića i medije. Kao predsjednik Medžilisa ujutro ću uputiti pismeni prigovor gradonačelinku Doboja Obrenu Pretoviču i firmi Progres koja upravlja grobljem Šušnjari“, navodi se u saopćenju gospodina Bajrakatarevića.
-
padaodozdo
#274 Re: Srpska moralna katarza!?
Ili Srbi ne znaju neke osnovne obicaje svojih komsija sa kojim toliko dugo zive... ili opet provociraju.
A ni ovo prvo nije dobro.
-
Straza
#275 Re: Srpska moralna katarza!?
padaodozdo wrote:Ili Srbi ne znaju neke osnovne obicaje svojih komsija sa kojim toliko dugo zive... ili opet provociraju.
Znaju oni dobro sta rade ali ocito da njihova ludost nema granica