Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post Reply
covek92

#251 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by covek92 »

Point. wrote:BiH da podrži državu u kojoj vlada lik koji je u skupštini govorio da za svakog ubijenog Srbina treba ubiti 100 Bošnjaka, lika koji je do juče bio, poslije Šešelja, bio najveći četnik i radikalni nacionalista? Dokle god takvi ljudi budu na vlasti, vukovi u jagnjećoj koži, ništa BiH ne mora da podržava.
Pa?

Mi smo prisiljeni da pricamo sa Tacijem i Ramusom i slicnima koje bije glas da su direktno ili indirektno vadili Srbima organe i sta cemo sad?

Ti mislis da je svet pravedan, mislis da je pravda sto je uopste takav lik dosao na vlast u Srbiji ili sto je Taci glavni u Pristini i slicno?

Ne moras nista da podrzavas ali nemoj ni previse da guras nesto sto tebi bukvalno ne ide u korist ili ce se obiti o glavu.

Politika Srbije prema komsijama je takva i zato sto je politika komsija prema Srbima u tim drzavama takva kakva je. Sve je to uzajamo povezano.
NEMOGUCE JE da su komsije divne i da paze Srbe kao malo vode na dlanu a da sama Srbija to hoce da pokvari zbog svog interesa.

Madjari imaju odlican tretman u Srbiji a Srbi u Madjarsko takodje fantastican ali ih ima malo, ali svakako odlican tretman.

Ne znam kakvi su vasi planovi i kakvo je vase misljenje ali nijedna zemlja nece da odustane od svog naroda u drugim drzavama koji je pod kostantnim pritiskom kao Srbi u Bih ili Crnoj Gori i samo to morate da razumete i shvatite da SVAKA drzava tako radi i da tu nije Srbija specificna.

Vlast u Srbiji nije izabrana zbog toga sto je Vucic pricao ili slicnih stvari vec zbog lazi o boljem zivotu, POSTO je to na prvom mestu svakako svakom coveku.
detroit-mercy

#252 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by detroit-mercy »

_BataZiv_0809 wrote:
detroit-mercy wrote: De ponovo procitaj cio post, mozda ce ti nakon drugog ili treceg citanja biti malo jasnije a bilo bi dobro da procitas i naslov, mozda skontas o kome se pise :mrgreen: .
Odgovori na pitanje.
Haj jos jednom, procitaj opet cio post, skontaj o kome smo pricali pa izvuci zakljucak :mrgreen:.
Mada znam da ti nije bas pravo kad ti neko udari na jarane.
Vidim i idol ti se je javio sa ko fol zajebancijom, ali ne do bog da se usprotivi mokrim snovima brace :mrgreen: . Ni rijeci kontra :mrgreen:
detroit-mercy

#253 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by detroit-mercy »

covek92 wrote:
Point. wrote:BiH da podrži državu u kojoj vlada lik koji je u skupštini govorio da za svakog ubijenog Srbina treba ubiti 100 Bošnjaka, lika koji je do juče bio, poslije Šešelja, bio najveći četnik i radikalni nacionalista? Dokle god takvi ljudi budu na vlasti, vukovi u jagnjećoj koži, ništa BiH ne mora da podržava.
Pa?

Mi smo prisiljeni da pricamo sa Tacijem i Ramusom i slicnima koje bije glas da su direktno ili indirektno vadili Srbima organe i sta cemo sad?

Ti mislis da je svet pravedan, mislis da je pravda sto je uopste takav lik dosao na vlast u Srbiji ili sto je Taci glavni u Pristini i slicno?

Ne moras nista da podrzavas ali nemoj ni previse da guras nesto sto tebi bukvalno ne ide u korist ili ce se obiti o glavu.

Politika Srbije prema komsijama je takva i zato sto je politika komsija prema Srbima u tim drzavama takva kakva je. Sve je to uzajamo povezano.
NEMOGUCE JE da su komsije divne i da paze Srbe kao malo vode na dlanu a da sama Srbija to hoce da pokvari zbog svog interesa.

Madjari imaju odlican tretman u Srbiji a Srbi u Madjarsko takodje fantastican ali ih ima malo, ali svakako odlican tretman.

Ne znam kakvi su vasi planovi i kakvo je vase misljenje ali nijedna zemlja nece da odustane od svog naroda u drugim drzavama koji je pod kostantnim pritiskom kao Srbi u Bih ili Crnoj Gori i samo to morate da razumete i shvatite da SVAKA drzava tako radi i da tu nije Srbija specificna.

Vlast u Srbiji nije izabrana zbog toga sto je Vucic pricao ili slicnih stvari vec zbog lazi o boljem zivotu, POSTO je to na prvom mestu svakako svakom coveku.
Pa sad, aski sud ipak ima misljenje da je specificna.
Ah da vi aski sud ne priznajete
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#254 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by _BataZiv_0809 »

detroit-mercy wrote: Haj jos jednom, procitaj opet cio post, skontaj o kome smo pricali pa izvuci zakljucak :mrgreen:.
Mada znam da ti nije bas pravo kad ti neko udari na jarane.
Vidim i idol ti se je javio sa ko fol zajebancijom, ali ne do bog da se usprotivi mokrim snovima brace :mrgreen: . Ni rijeci kontra :mrgreen:
Jesi ti dosadan lik.
LBVIEW

#255 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by LBVIEW »

Bodkin wrote:
insomnia78 wrote:Odlicno. Jos samo da se sklonite sa naseg foruma i mirna Bosna
Koji ce nam kurac srbi na francuskom forumu
Na tvoju zalost, ipak je ovaj forum makar tisucu puta vise njegov nego ovog prekodrinskog chatnika.
No, nije ni prvi put, kako ono odgovori onom drugom chatniku na tvrdnju o "300 godina
hipoteke", da nije "ne pocinje istorija 91/41"?
Grean

#256 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by Grean »

Srbija je prirodni neprijatelj Bosnjaka kroz vijekove.

Podrzati ih samo u kakvom kolektivnom samoubistvu.
covek92

#257 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by covek92 »

Ne pricamo o ratu, u ratu je retko ko normalan, super, osudjeni su ili ce se osuditi oni koji su cinili zlocine i ne zelim da i o tome raspravljamo.

Ja ne vidim drugaciju politiku moje zemlje od podrske Srbima u Srpskoj i Crnoj Gori i na Kosovu a i Hr?

Narocito kad pogledas istoriju i stradanje Srbe kroz ovaj region.
Vi necete sa Srbima zbog zlocina iz zadnjeg rata i zbog toga sto su govna, zasto bi Srbi da budu sa vama ili nekima i slusaju naredjena a pretrpeli su iste ili i vece zlocine koju deceniju pre? Kakva je SUSTINSKA razlika?
Zasto su se Srbi pobunili(jedva 50 godina od Jasenovca) u Hr? Zato sto im je bilo idealno ili zato sto su se mozda uplasili za goli opstanak i zivoti imajuci u vidu rastuci nacionalizam u svim republikama?

Sve je DALEKO kompleksnije i zamrsenije nego sto vi pokusavate da predstavite kako je Srbija drzava koja seje mrznju i siri haso i ratove i nestabilnost.

Koliko ja znam, svaka normalna zemlja ima kontakte i podrzava svoje pleme i van maticne drzave.

Nismo mi krivi sto nas ima svuda po regionu.
Sta je tvoj predlog?
Da pustimo da se radi sa Srbima sta god, preglasavanja, ukidaj Srpsku, hapsi tamo sve, pobi, ukidaj, zaradjuju od njih, prekini kontakte sa Beogradom?
detroit-mercy

#258 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by detroit-mercy »

covek92 wrote:Ne pricamo o ratu, u ratu je retko ko normalan, super, osudjeni su ili ce se osuditi oni koji su cinili zlocine i ne zelim da i o tome raspravljamo.

Ja ne vidim drugaciju politiku moje zemlje od podrske Srbima u Srpskoj i Crnoj Gori i na Kosovu a i Hr?

Vi necete sa Srbima zbog zlocina iz zadnjeg rata i zbog toga sto su govna, zasto bi Srbi da budu sa vama ili nekima i slusaju naredjena a pretrpeli su iste ili i vece zlocine koju deceniju pre? Kakva je SUSTINSKA razlika?
Zasto su se Srbi pobunili(jedva 50 godina od Jasenovca) u Hr? Zato sto im je bilo idealno ili zato sto su se mozda uplasili za goli opstanak i zivoti imajuci u vidu rastuci nacionalizam u svim republikama?

Sve je DALEKO kompleksnije i zamrsenije nego sto vi pokusavate da predstavite kako je Srbija drzava koja seje mrznju i siri haso i ratove i nestabilnost.

Koliko ja znam, svaka normalna zemlja ima kontakte i podrzava svoje pleme i van maticne drzave.

Sta je tvoj predlog?
Da pustimo da se radi sa Srbima sta god, preglasavanja, ukidaj Srpsku, hapsi tamo sve, pobi, ukidaj, zaradjuju od njih, prekini kontakte sa Beogradom?
Zamisli, jos su nejac lavovima bacali.
Pa ko ih ne bi :mrgreen: .
archi_a

#259 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by archi_a »

covek92 wrote:@archi_a

Samo sto ne izbije sukob izmedju dugogodisnjih NATO clanica i to najbitnije clanice(Turske) i vrlo bitne Grcke.
Ismejavanje clanice NATO-a Crne Gore i negodovanje sto toliko malo daju sveukupno.

Clanica NATO-a Tr kupuje oruzje od Rusije i pali dolare po Stambolu..Ali dobro, sve je to cvrsto i svi ce oni skociti na Srbiju cak i ako pomisli da podrzi Srpsku da opstane prema dejtonskom sporazumu koji su oni i napravili i to onaj izvorni.

Glavni clan NATO(Ameri) se sve vise bune sto moraju toliko da finansiraju sve po svetu da prave antiraketne stitove po Rumunijama i brane ih od zastrasujuce Rusije a zauzvrat ne dobiju skoro nista, pa ni trziste za svoje proizvode.
Prijatelju, NATO je već u Bosni i Hercegovini i ne misli se nikad povući. :-D
NATO je više od jednog čovjeka (trumpa), koji danas jeste a sutra nije predsjednik. To je jedan mnogo jak sistem. Znamo.
covek92

#260 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by covek92 »

@archi_a

Super, neka bude tamo, dva entiteta se dogovaraju ako toga, ako Srbi nece, to je demokratija i to je to.
Tako ste se dogovorili da izgleda BIH.

A ti stvarno mislis da neki Tramp kao obicna figura tek tako menja politiku i kurs tako bitne i ogromne drzave i da to mozda nisu i neki prirodniji procesi i dugotrajniji, sveobuhvatniji?

Ima njegove uloge, ali ne odlucuje on sam o svemu tome NITI bi njega birali da nisu zeleli neke promene i unutrasnje i spoljasnje, prijatelje.
Grean

#261 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by Grean »

covek92 wrote:Ne pricamo o ratu, u ratu je retko ko normalan, super, osudjeni su ili ce se osuditi oni koji su cinili zlocine i ne zelim da i o tome raspravljamo.

Sta je tvoj predlog?
Problem je sto ste lazovi i mitomani a to se ogleda i u tvom postu.

Da vas ne truju lazima znao bi da su u i u II svjetskom ratu procentualno najveci stradalnici Bosnjaci, uglavnom stradali od cetnicke ruke. Ali eto, valjda je i to oprano necim tudjim zlocinima u Jasenovcu.

Srbi 7,8% populacije, Bosnjaci 8,2%, izvor “Kratka istorija Bosne” Noel Malcom a njegov izvor je Srbin Vladimir Dedijer.
archi_a

#262 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by archi_a »

Kada dođe do izglasavanja za ili protiv, znaš li kako se sprovodi anketa? Na nivou države, ne na nivou nacionalnih političkih partija. :)
covek92

#263 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by covek92 »

archi_a wrote:Kada dođe do izglasavanja za ili protiv, znaš li kako se sprovodi anketa? Na nivou države, ne na nivou nacionalnih političkih partija. :)
Radi se o tome da SAD i kao drustvo i kao sistem i kao drzava zele da promene neke kurseve i ne finansiraju vise BAS sve gluposti i stvari u svetu posto ocigledno imaju manjak para za svoju infrastrukturu koja je poprilicno zastarela u odnosu na najrazvijenije evropske zemlje bas zbog finansiranja vojske ratova i slicnih stvari.

To je i logicno i jasno.

Ovo sto se desava oko Kosova, rekoh, je odlican pokazatelj da promena i u svetu i u Americi, ocigledno ima.

A svaka promena odgovara Srbiji i Srbima, posto je tretman iste i istih do sada bio skoro pa uzasan.
LBVIEW

#264 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by LBVIEW »

Zasto se zadovoljiti samo severom Kosova, a gde je severna Makedonija, zapadna Bugarska, cela Crna Gora, pola BiH i trecina Hrvatske. Srbija je, kako rece drug Erotika :D ,vrlo bitan faktor - doduse jos uvek samo s 2 miga na kurblu :D , al poslace pravoslavna braca ne sikiraje se :D - tako da je uspeh zagarantovan:D , ha ja.
Salu i srpsku mitomaniju na stranu, cijelo Kosovo je za Srbe zavrsena prica, htjeli oni to priznati ili ne.
Jedan :thumbup: za najmladju drzavu na Balkanu.
detroit-mercy

#265 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by detroit-mercy »

covek92 wrote:
archi_a wrote:Kada dođe do izglasavanja za ili protiv, znaš li kako se sprovodi anketa? Na nivou države, ne na nivou nacionalnih političkih partija. :)
Radi se o tome da SAD i kao drustvo i kao sistem i kao drzava zele da promene neke kurseve i ne finansiraju vise BAS sve gluposti i stvari u svetu posto ocigledno imaju manjak para za svoju infrastrukturu koja je poprilicno zastarela u odnosu na najrazvijenije evropske zemlje bas zbog finansiranja vojske ratova i slicnih stvari.

To je i logicno i jasno.

Ovo sto se desava oko Kosova, rekoh, je odlican pokazatelj da promena i u svetu i u Americi, ocigledno ima.

A svaka promena odgovara Srbiji i Srbima, posto je tretman iste i istih do sada bio skoro pa uzasan.
Ma samo treba sacekati jos malo i sve ce to samo nadoci :mrgreen: .
Maraschino

#266 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by Maraschino »

covek92 wrote: Radi se o tome da SAD i kao drustvo i kao sistem i kao drzava zele da promene neke kurseve i ne finansiraju vise BAS sve gluposti i stvari u svetu posto ocigledno imaju manjak para za svoju infrastrukturu koja je poprilicno zastarela u odnosu na najrazvijenije evropske zemlje bas zbog finansiranja vojske ratova i slicnih stvari.

To je i logicno i jasno.

Samo se plasim da Amerika i Trump ne ukinu Haski sud i poniste sve presude donesene tamo a sve iz ljubavi prema Srbiji i Srbima. :roll:
Leverage

#267 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by Leverage »

Doći će vrijeme kad će zapad molit' Srbiju da se proširi od Soluna do Karlovca.
detroit-mercy

#268 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by detroit-mercy »

Leverage wrote:Doći će vrijeme kad će zapad molit' Srbiju da se proširi od Soluna do Karlovca.
Ajde bezi bre, minimum do Tokija :mrgreen:
Leverage

#269 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by Leverage »

detroit-mercy wrote:
Leverage wrote:Doći će vrijeme kad će zapad molit' Srbiju da se proširi od Soluna do Karlovca.
Ajde bezi bre, minimum do Tokija :mrgreen:
Srediće to s Kinezima, President Eleven daje zeleno svjetlo.
daddy-kool

#270 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by daddy-kool »

Samo cijelo Kosovo da se vrati u okvir Srbije, uz par uslova naravno. Pošto postoji istorija maltretiranja Albanaca od strane Srba na Kosovu, neophodno bi bilo uvesti pojam konstitutivnosti i dati Albancima ravnopravan položaj konstitutivnog naroda. Vrlo visoku autonomiju Kosovu, bez prava na otcjepljenje, albanski jezik potpuno ravnopravan srpskom u državnoj zajednici na cijeloj teritoriji. Policija na Kosovu se formira prema etničkom sastavu stanovništva. Ravnopravnu zastupljenost u svim državnim organima, i u sve tri grane uprave, pozitivnu diskriminaciju pri zapošljavanju Albanaca (zbog višedecenijske diskriminacije), ...
zrakomlat

#271 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by zrakomlat »

Ovaj guslar i dalje zabavlja vascijelo forumsko pućanstvo. Neka, valja, valja
nesloga

#272 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by nesloga »

covek92 wrote:Evo i moj prvi post ovde.

@nesloga

Sta god tvoj jaran mislio, nije bas u pravu.

Srbija mozda dobije i Ranilug ali iz Srbije ne ide verovatno nista ili eventualno delovi Preseva, ali ja cisto sumnjam u to posto je tu i autoput, nase institucije a ima i Srba u opstini Presevo.

U naselju Bujanovac su Srbi relativna vecina, ali ima i puno Roma.
Medjutim, Srbi su tu relativna vecina i nezamislivo je da gurnes jos 5k gradjana Centralne Srbije Albancima.
Osim toga, na 5km juzno od Bujanovca je srpska vojna baza jug nova i moderna baza koja sigurno nije gradjena da ne bude vise na teritoriji Srbije.

Oko Bujanovca su vecinom srpska sela, Medvedja je vec skroz srpska, i ima samo mali broj Albanaca.

Preko Bujanovca direktno ne kao kod Preseva pored, vec direktno kroz Bujanovca ide bitan autoput(koridor 10) i pruga Beograd-Solun.

Ne znam tacno sta je posredi, ALI veruj da jedino sto bi moglo da bude igri (a i to mi je bukvalno nezamislivo posto i u Presevu ima Srba i srpskih sela i nasih bitnih institucija i autoput je na 2km) je da delovi i to samo delovi opstine Presevo udju u sastav Kosova.

Ali ponavljam, ja ipak mislim da se ovde radi samo o razgranicenju samog Kosova koje je i samo nepriznato od pola sveta i nekakav eksperiment pa je podlozno promenama dok je cackanje u priznate od svih Srbije ipak malo ozbiljnija stvar.

Sever Kosova sa 1000km2 i oko 55/60k ljudi verovatno ide Srbiji ali i jos nesto, vrlo moguce, mozda Ranilug ili neki rubni prazni prostori.
Znaci Sever sa jezerom i hidroelektranom i sa trepcom a verovatno i nekim rudnicima.
Manastiri i crkve dobijaju poseban status, mozda postaju i teritorija Srbije, vratice im se valjda pokradena imovina koja nije mala.
Da podsetimo, na Kosovu je vise stotina srpskih manastira i crkava sa svojim posedima.

Ako neko pita sta Albanci dobijaju time, pa VRLO moguce da dobijaju slobodu da budu u UN, prestanak raznih blokada od Srbije i drugih zemalja koji nisu priznali i MOZDA mogucnost da se spoje sa Albanijom.

Ako Ranilug koji ne Jugu ali se fakticki granici sa Srbijom pripadne nama, onda je moguce da ce NEKI ali samo neki delovi opstine Presevo otici na drugu stranu ali ponavljam meni i mnogima je to skoro pa nezamislivo.

Mislim da je to u igri, odnosno uveren sam.
Uh jbt, pa od prvog odgovora danas na moj dobromjeran post o podjeli krenuo vatromet...pravo se zakuhalo.

Evo i mape od 2011, po njoj podjeliti - sve na sjeveru i sve plavo trebalo spojiti koridorima sa Srbijom kao preko Grebka, uz jug sa ski centrom Brezovicom i Gorom sa muslimanima ostaviti Srbiji bez koridora kao Kalinjingrad,a sve smedje uz okolinu Medvedje i Bujanovca, i samo Presevo do pruge i autoputa ide Velikoj Albaniji.

pa kad je derne' nek i hala gori:
Image
furlan

#273 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by furlan »

daddy-kool wrote:Samo cijelo Kosovo da se vrati u okvir Srbije, uz par uslova naravno. Pošto postoji istorija maltretiranja Albanaca od strane Srba na Kosovu, neophodno bi bilo uvesti pojam konstitutivnosti i dati Albancima ravnopravan položaj konstitutivnog naroda. Vrlo visoku autonomiju Kosovu, bez prava na otcjepljenje, albanski jezik potpuno ravnopravan srpskom u državnoj zajednici na cijeloj teritoriji. Policija na Kosovu se formira prema etničkom sastavu stanovništva. Ravnopravnu zastupljenost u svim državnim organima, i u sve tri grane uprave, pozitivnu diskriminaciju pri zapošljavanju Albanaca (zbog višedecenijske diskriminacije), ...
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Leverage

#274 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by Leverage »

Gledao sam jedan intervju u kojem je Šešelj na slično pitanje, tj. šta sa velikim potencijalnim političkim uticajem Albanaca ukoliko se Kosovo vrati odgovorio u stilu "znamo mi kako bismo to riješili", na pitanje novinara "Kako?" odgovorio je u stilu "o nekim stvarima se ne mora govoriti javno, ne mora se sve znati".

Dakle plan je stari dobro oprobani recept - etničko čišćenje.
Point.

#275 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by Point. »

covek92 wrote:
Pa?

1. Boli me kurac šta su ta dva kosovara radili ili nisu. Njih bije glas iz vaših usta a pošto ste skloni lažima i mitovima, ipak ćemo tu priču uzeti sa velikom dozom rezerve. Nema dokaza, samo rekla kazala priča. Prijetnje golobradog četnika porijeklom iz okoline Bugojna imamo kao video zapis da nas uvijek podsjeti skim imamo posla. Vuk dlaku mjenja al nikada čud, kako ide ona narodna.
2. BH Srbi su isključivo problem države BiH.
Post Reply