Booking.com ALL ABOUT

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Henry Chinaski

#251 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by Henry Chinaski »

_BataZiv_0809 wrote:Vise narod voli zanosit muda arapima nego zasukat rukave i pokusa nesto od svog zivota.

I onda ce te za 50 km sto mu arap da zvat islamofobom usudis li se sta reci protiv te stoke.

I onda se neko pita sto ovdje nema promjena. Narod u mentalnom kmetstvu, prodaje se za 50 KM.
Pretpostavljam da želiš reći da na drugim turističkim destinacijama domaći obožavaju turiste i da su turisti cvjećke.
Ne znam šta ima loše u tome da se bude ljubazan sa turistima i da se na njima zarade pare? I kako ti treba zasukati rukave, a da je turizam grozan?

Valjda želiš reći da trebamo zasukati rukave i svi u rudnik da ne bi bili na usluzi turistima? Pa da časno zaradimo svoj hljeb.
Baš neozbiljan post.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#252 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by un1ted »

Stvarno te ne kontam i zao mi je kada vidim koliku mrznju ispoljavas ka nekome u određenoj uslužnoj djelatnosti, gdje takvi kao ti PROPADAJU! Pogledaj samo Hrvate i njihove izlete po bookingu.

Ako smo dogovorili do 12h, šta mi ima dolaziti bilo ko prije 12h? Tvoja kuća, tvoja pravila, ali ako smo nešto dogovorili, poštuj i ti.

Dalje, oštećen stan, neuredan gost? Zašto služi polog, ili "osiguranje"? Zašto služi cleening fee? Zašto ne staviš sve to u uslove smještaja, pa kada neko položi 300€ neće praviti problem sigurno, a isto tako 30€ za čišenje i onda ne pričaš o smeću, ili bilo kakvoj neurednosti.

Ja ostavim čisto iza sebe, iznesem smeće, ali razumijem i one koji to ne urade. Njihov novac, njihovo pravo da ti čistiš vlastiti stan.
HAVANA wrote::lol: Sad zena zove,znalaaa sam,jebem im mater bahatuuuu :lol: Nazvala ih sinoc kada im odgovara check out,oko 12 kaze on.Kaze ona ok.Dosla na vrata,pozvonila u 11.56h.Otvara on kaze ni mu, ni be...Rekla si u 12h i zatvori joj vrata pred nosom. :angry: :angry: :lol: Inace kod drugih gostiju to izgleda ovako,jao izvinite, kasnimo...Pa ona sjede a oni se spremaju,cumuraju,po sat ostanu i ispricaju se...
Bice jedno 6 kesa smeca,do sad je 4 napunila,misterija sa podom kupatila zasto je uvijek mokar i gdje se kupaju...I tako,divota. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#253 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by _BataZiv_0809 »

Henry Chinaski wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Vise narod voli zanosit muda arapima nego zasukat rukave i pokusa nesto od svog zivota.

I onda ce te za 50 km sto mu arap da zvat islamofobom usudis li se sta reci protiv te stoke.

I onda se neko pita sto ovdje nema promjena. Narod u mentalnom kmetstvu, prodaje se za 50 KM.
Pretpostavljam da želiš reći da na drugim turističkim destinacijama domaći obožavaju turiste i da su turisti cvjećke.
Ne znam šta ima loše u tome da se bude ljubazan sa turistima i da se na njima zarade pare? I kako ti treba zasukati rukave, a da je turizam grozan?

Valjda želiš reći da trebamo zasukati rukave i svi u rudnik da ne bi bili na usluzi turistima? Pa da časno zaradimo svoj hljeb.
Baš neozbiljan post.
Sve si fulio. Aj ponovo ispocetka.
Henry Chinaski

#254 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by Henry Chinaski »

_BataZiv_0809 wrote:
Henry Chinaski wrote:

Baš neozbiljan post.
Sve si fulio. Aj ponovo ispocetka.
Ako bi mi objasnio šta si mislio pa da ponovo razmislim? Kmetstvo je što pružiš uslugu arapima turistima za 50 KM?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#255 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by _BataZiv_0809 »

Henry Chinaski wrote: Ako bi mi objasnio šta si mislio pa da ponovo razmislim? Kmetstvo je što pružiš uslugu arapima turistima za 50 KM?
Ne, nego kad zbog 50 maraka koje ti da arap, bljujes vatru na sve koji kritikuju njihov pesinluk.
Henry Chinaski

#256 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by Henry Chinaski »

_BataZiv_0809 wrote:
Henry Chinaski wrote: Ako bi mi objasnio šta si mislio pa da ponovo razmislim? Kmetstvo je što pružiš uslugu arapima turistima za 50 KM?
Ne, nego kad zbog 50 maraka koje ti da arap, bljujes vatru na sve koji kritikuju njihov pesinluk.
Arape zaobilazim u širokom luku i smatram da su bahati, bezobrazni i razmaženi.
Ne znam da li ih neko simpatiše zbog zajedničke religijske pripadnosti i to bi bilo prilično glupo.

Što se tiče turizma, i Hrvati bi više voljeli bogate nijemce i šveđane koji su super ljubazni, a troše milione ali kad moraju uzeti naše pare, nije im mrsko.
Ako neko može zaraditi pare vozajući arape, bolje je to nego da radi na građevini za 500 KM.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#257 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by _BataZiv_0809 »

Henry Chinaski wrote: Arape zaobilazim u širokom luku i smatram da su bahati, bezobrazni i razmaženi.
Ne znam da li ih neko simpatiše zbog zajedničke religijske pripadnosti i to bi bilo prilično glupo.

Što se tiče turizma, i Hrvati bi više voljeli bogate nijemce i šveđane koji su super ljubazni, a troše milione ali kad moraju uzeti naše pare, nije im mrsko.
Ako neko može zaraditi pare vozajući arape, bolje je to nego da radi na građevini za 500 KM.
Mozes vozat Arape ali ne moras radi toga izgubiti integritet za 50 maraka O tome sam pisao.
Vsvp

#258 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by Vsvp »

un1ted wrote:Stvarno te ne kontam i zao mi je kada vidim koliku mrznju ispoljavas ka nekome u određenoj uslužnoj djelatnosti, gdje takvi kao ti PROPADAJU! Pogledaj samo Hrvate i njihove izlete po bookingu.

Ako smo dogovorili do 12h, šta mi ima dolaziti bilo ko prije 12h? Tvoja kuća, tvoja pravila, ali ako smo nešto dogovorili, poštuj i ti.

Dalje, oštećen stan, neuredan gost? Zašto služi polog, ili "osiguranje"? Zašto služi cleening fee? Zašto ne staviš sve to u uslove smještaja, pa kada neko položi 300€ neće praviti problem sigurno, a isto tako 30€ za čišenje i onda ne pričaš o smeću, ili bilo kakvoj neurednosti.

Ja ostavim čisto iza sebe, iznesem smeće, ali razumijem i one koji to ne urade. Njihov novac, njihovo pravo da ti čistiš vlastiti stan.
HAVANA wrote::lol: Sad zena zove,znalaaa sam,jebem im mater bahatuuuu :lol: Nazvala ih sinoc kada im odgovara check out,oko 12 kaze on.Kaze ona ok.Dosla na vrata,pozvonila u 11.56h.Otvara on kaze ni mu, ni be...Rekla si u 12h i zatvori joj vrata pred nosom. :angry: :angry: :lol: Inace kod drugih gostiju to izgleda ovako,jao izvinite, kasnimo...Pa ona sjede a oni se spremaju,cumuraju,po sat ostanu i ispricaju se...
Bice jedno 6 kesa smeca,do sad je 4 napunila,misterija sa podom kupatila zasto je uvijek mokar i gdje se kupaju...I tako,divota. :D
Niko ne ispoljava mržnju , nego jednostavno napraviš računicu da je bolje da prazno stoji nego da se svakome iznajmljuje .
Nije problem da se ne iznese smeće , problem je što ga ima po čitavom stanu samo nema na mjestu predviđenom za smeće .
Isto kao da je njegov mozak zacrtao da ti za pare koje je platio napravi što veći belaj i isprlja što više stvari .
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#259 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by un1ted »

Pa u takvim slučajevima polog i pomaže. Samo što oglašivači ne žele da stave obavezan polog, ili naknadu za čišćenje, jer odbija druge unajmljivače.

Treba naći sredinu i svemu, pa neće biti ovakvih problema.
HAVANA

#260 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by HAVANA »

Sve je to fino polog,kartice,garancije...ali je onda puno slabija popunjenost.Najbolje radi na ovaj nacin bez ogranicenja i uslovljavanja i nikad nemam problem.Nikad osim sa njima.Ako to znaci da ih mrzim,ok. :-)
HAVANA

#261 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by HAVANA »

I niko ziv mi ne blokira kalendar citav mjesec juli a to uradi u aprilu.I vise se nikad ne javi,ne potvrdi dolazak,ne odgovara na poruke...Na kraju i ne dodje a ako dodje jebe me uzduz i poprijeko.Kako ba,kako sa stotinama drugih gostiju nikada problem a sa njima uvijek?
HAVANA

#262 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by HAVANA »

Kao i u svemu,postoje prava i obaveze,pravila...Za iznajmljivaca ali i za gosta.
drndalo

#263 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by drndalo »

HAVANA wrote:Sve je to fino polog,kartice,garancije...ali je onda puno slabija popunjenost.Najbolje radi na ovaj nacin bez ogranicenja i uslovljavanja i nikad nemam problem.Nikad osim sa njima.Ako to znaci da ih mrzim,ok. :-)
Pa zar nisi ti davno rekao da Arapima ne das vise...? Otkud sad problemi ? P.S. Preskocio sam zadnjih X strana... :zzzz:
HAVANA

#264 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by HAVANA »

drndalo wrote:
HAVANA wrote:Sve je to fino polog,kartice,garancije...ali je onda puno slabija popunjenost.Najbolje radi na ovaj nacin bez ogranicenja i uslovljavanja i nikad nemam problem.Nikad osim sa njima.Ako to znaci da ih mrzim,ok. :-)
Pa zar nisi ti davno rekao da Arapima ne das vise...? Otkud sad problemi ? P.S. Preskocio sam zadnjih X strana... :zzzz:
Pa napisao sam,izbjegavam kako znam i mogu.Ne mozes ti nikome zabraniti,klikne i bukira.Upali mi dosta puta ovo sa spratnoscu,parkingom... ali evo ovo ljeto su bili 2 puta.Nije bilo nista strasno,malo zenu iznervirali,prljavije nego inace,opet mi ko oni prije okrenuli male slike zivotinja u djecijoj sobi i bacio dva cokanjcica stoka i jedan votke u kutiju s medama i macama... :-) :lol: Sve u svemu dobro je proslo.Nemam ih vise na listingu,ima par turaka ali sa njima nisam nikada imao problema.Sve me pravo fini potrefili...
un1ted

#265 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by un1ted »

Izvini, ali ono što ti nudiš je vid uslužne djelatnosti. Ako ne postaviš pravila i ne odbiješ one koji po tvojim standardima ne bi trebali da gostuju god tebe, onda si isključivo ti krivac, jer si imao mogućnost izbora.

Ne može i jare i pare, posebno ne u uslužnim djelatnostima gdje dolazi svaka mraka.
HAVANA wrote:I niko ziv mi ne blokira kalendar citav mjesec juli a to uradi u aprilu.I vise se nikad ne javi,ne potvrdi dolazak,ne odgovara na poruke...Na kraju i ne dodje a ako dodje jebe me uzduz i poprijeko.Kako ba,kako sa stotinama drugih gostiju nikada problem a sa njima uvijek?
Sto da ne? Odlična opcija koju nudi booking. Zato ti kao izdavač staviš da je povrat novca onemogućen, pa kada bukira, mora se pojaviti, ili gubi novac. Opet se ti zaštitiš problema ako iskljucis opciju besplatnog otkazivanja.
Last edited by un1ted on 30/07/2019 14:21, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#266 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by _BataZiv_0809 »

Nije to posao za svakoga, a svako se danas pokusava baviti time. Ne mislim tu na Havanu naravno.

Radio sam dugo u ugostiteljstvu srodnim bransama kao turisticki vodic i taldzija kafane. Neka hvala.
banjaluka078

#267 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by banjaluka078 »

HAVANA wrote: Bice jedno 6 kesa smeca,do sad je 4 napunila,misterija sa podom kupatila zasto je uvijek mokar i gdje se kupaju...I tako,divota. :D
Bila prošle sedmice na Uni, unajmili kuću, gazda dočekao s kafom, pa krene priča o turistima, posjećenosti...kaže "nemoj me krivo shvatiti, meni je gost gost i najam je najam, ali bude mi najdraže kad vidim da nisu Arapi bukirali. Hajde što ostave prljavo, hajde što poskidaju slike, što ostave smeća kao u priči, ali zašto se, pobogu, kupaju pored kade?!" Kaže da se i komšije iznajmljivači žale, jednom su uništili sprat u prizemlju kad je procurilo iz kupaonice na spratu. Fakat, koji im je fol s kupanjem pored kade?
HAVANA

#268 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by HAVANA »

un1ted wrote:
Izvini, ali ono što ti nudiš je vid uslužne djelatnosti. Ako ne postaviš pravila i ne odbiješ one koji po tvojim standardima ne bi trebali da gostuju god tebe, onda si isključivo ti krivac, jer si imao mogućnost izbora.

Ne može i jare i pare, posebno ne u uslužnim djelatnostima gdje dolazi svaka mraka.
HAVANA wrote:I niko ziv mi ne blokira kalendar citav mjesec juli a to uradi u aprilu.I vise se nikad ne javi,ne potvrdi dolazak,ne odgovara na poruke...Na kraju i ne dodje a ako dodje jebe me uzduz i poprijeko.Kako ba,kako sa stotinama drugih gostiju nikada problem a sa njima uvijek?
Sto da ne? Odlična opcija koju nudi booking. Zato ti kao izdavač staviš da je povrat novca onemogućen, pa kada bukira, mora se pojaviti, ili gubi novac. Opet se ti zaštitiš problema ako iskljucis opciju besplatnog otkazivanja.
Pa eto probaj ti tako sa svojom imovinom i javi ako popunis 200 i vise dana godisnje na taj nacin.Zasto to da radim kad mi je super ovako,ocjena nikad za 4 godine nije bila ispod 9.8...Sve super, do njih...
un1ted

#269 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by un1ted »

E pa onda nemaš ni pravo da se žališ, jer upravo svojim postupcima ne odbijaš one na koje se žališ. Pare ili komfor?
SD7

#270 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by SD7 »

swanfilter wrote:
SD7 wrote:
swanfilter wrote:Prije bih hotel za zivotinje otvorio, nego to ciganskoj stoci spajz iznajmio. Podnijeti ih ne mogu ...
Jasno mi je odakle dolazi inspiracija za mrznju, ali zar zaista imate toliko snage da mrzite tako okrutno...
Odakle dolazi inspiracija za mrznju, u ovom slucaju Arapa? Kada vec znas, reci ...
Reci cu ti! U tvom slucaju dolazi slijedecim redom:

1. Iz kuce, jer su te tako roditelji odgojili
2. Iz skole, jer su te u njoj ucili netoleranciji i osveti
3. Iz drustva u kojem zivis, a koje je zatrovano mrznjom, netolerancijom, sovinizmom, fasizmom, xenofobijom i drugim drustvenim anomalijama
4. Iz vjerske ustanove koju obilazis jer se u njima nikada, bar na ovim prostorima, nista osim, opet mrznje i netolerancije nije moglo nauciti.

Vrlo lako za primjetiti iz par tvojih upisa
swanfilter

#271 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by swanfilter »

Totalno netacno. Ukratko, jer mi se ne da tacku po tacku obrazlagati. Povrsna i preopsta klasifikacija ...
SD7

#272 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by SD7 »

swanfilter wrote:Totalno netacno. Ukratko, jer mi se ne da tacku po tacku obrazlagati. Povrsna i preopsta klasifikacija ...
Ti se sam kvalificiras svojim pisanjem...stvari su za mene takve, kako ih ja vidim :D
swanfilter

#273 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by swanfilter »

A, zasto ne bi bile? Za mene ili tebe, nebitno ... Arapi su stoka i to je cinjenica, dokaza i primjera mali milijon. I mimo ovih turista. To, sto ti zelis biti fin sebi ili ovdje nama, ne mijenja realnu sliku o tim ljudima i njihovom seljoberskom mentalitetu.

I za nas cu, bez trunka oklijevanja, reci da smo stoka sitnog zuba, al i nekoliko stepenica iznad te pustinjske gamadi. Ja sam realan i u sridu, a za tebe je to sovinizam i ok. Al, prestani sa tim povrsnim klasifikacijama, tipa vjerski objekti, jer dzamije ne posjecujem ...
Last edited by swanfilter on 30/07/2019 16:45, edited 1 time in total.
drndalo

#274 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by drndalo »

SD7 wrote:stvari su za mene takve, kako ih ja vidim :D
I ljudi sa SCH su ubijedjeni da vide/cuju sve to oko sebe...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#275 Re: Booking.com ALL ABOUT

Post by _BataZiv_0809 »

Sta frajer napisa zbog 50 KM sto mu je dao Arap.
Post Reply