ne znam sta je radila ovdje, ali sa prilicnom sigurnoscu mogu pretpostaviti sta nijearzuhal wrote:Možda je čitala Orwelovu 1984 tokom boravka u Političkom Sarajevu pa joj to stvorilo taj utisak "mehaničkog ispunjavanja obaveze muškarca & žene jednom heftično u trajanju ne više od 20 minuta, prema državi, društvu, vjeri i partiji zarad produžetka vrste", iako je, kažu, to knjiga za koju ljudi na svijetu najviše lažu da su je pročitali...wewa wrote:sta kaze, nuzno zlo
![]()
sto bi bilo lahko djecu gojit' da je ovo ovako... ne bih trazila ni kuci da dolaze
Noćni život i hedonizam u Sarajevu
- wewa
#251 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
- SaraFina
#252 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Sex je precijenjen. Bolje se ustezati od ovozemaljskih iskušenja i onda u dženetu uživati. Život je ionako prolazan, a onda će uslijediti vječnost. I nagrada.
To mi u Sarajevu znamo i zato nas ovozemaljski užitci, iskušenja i kritike ne dotiču. Samo VI bludničite po Zagrebu, Beču, Berlinu ili Minhenu.
Oho vam se oho na sudnjem danu. Svi oni koji nisu nevini dočekali bračnu zajednicu stojaće na žarkom suncu i tako će biti žigosani za blud i nemoral. Ostali koji su se ustezati od ovozemaljskih iskušenja biće u debeloj hladovini koja će ih štiti.
A onda nakon stajanja koje će se nekim činiti kao vječnost, uslijediće kazna odnosno nagrada.
Da. Da. Tako će da bude!
To mi u Sarajevu znamo i zato nas ovozemaljski užitci, iskušenja i kritike ne dotiču. Samo VI bludničite po Zagrebu, Beču, Berlinu ili Minhenu.
Oho vam se oho na sudnjem danu. Svi oni koji nisu nevini dočekali bračnu zajednicu stojaće na žarkom suncu i tako će biti žigosani za blud i nemoral. Ostali koji su se ustezati od ovozemaljskih iskušenja biće u debeloj hladovini koja će ih štiti.
A onda nakon stajanja koje će se nekim činiti kao vječnost, uslijediće kazna odnosno nagrada.
Da. Da. Tako će da bude!
-
gidra
#253 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Evo ja sam tu, imam 28 godina, sam živim a mogu slobodno reći za sebe da dobro izgledam obzirom kakve sam žene vodao i vodam kroz život.BadBoy wrote:Na temi o noćnom životu i izlazscima u Sarajevu volio bih da postavim jedno važno pitanje:
Koliko je ovdje na ovoj temi mladih ljudi koji žive i još uvijek izlaze u Sarajevu?
Trošim minimalno milju KM u kafani i to mi je najveći životni trošak, sam ih zaradim i nije babin novac, također mi je i društvo imućnije i vazda smo u izlascima i provodima po Sarajevu.
Najviše izlazim u Tavernu (koju niko ni da spomene u svih ovih 10 stranica a najbolje mjesto u kompletnom gradu za izaći sa najboljim pičkama i 80% lokala dolazi ženska populacija), Aqaurius, Peoples, Mr Cue, Walter, MyFace, Mala Pivnica, Barometar, Bosna Ilidža.
U pubove ne izlazim nit se tu izlazi tu se ode isključivo na pivu sa rajom, Pub Malta, City Pub, Ort, Cheers, Mr. Khan, Charlie itd.
U Slogu nisam ušao ne pamtim, generalno loš provod sa lošim kokama. Nit idem na elektronske party-e, rokerske i alternativne klubove. (Ušao nedavno u Silver & Smoke leglo narkomanije)
Sve ovo što je napisano na prethodnih 10 stranica mogu kurcu za uši okačiti jer trebe nikad pristupačnije nisu bile a pogotovo sada sa ovim mlađim generacijama 95-2000 godište koje odrastaju na Instagramu i turbofolku. Ko je naučio guziti taj guzi i dalje i guzit će, ovim alternativcima ostaje forum za neke dubokoumne rasprave šta bi bilo kad bi bilo.
Na prvoj stranici napisah da je noćni život u odnosu na regiju totalno sranje zbog finansija, jer narod nema para. Pare su pokretač za sve.
Jedino što opstaje i što će opstati su turbofolk ala tamburice kafane i vječita Sloga, sve ostalo će ostati na pokušaju hint Mixer.
- sheilak
#254 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Vidis ti si dokaz da je nekome sada dobro nekome bilo prije 5-6 godinagidra wrote:Evo ja sam tu, imam 28 godina, sam živim a mogu slobodno reći za sebe da dobro izgledam obzirom kakve sam žene vodao i vodam kroz život.BadBoy wrote:Na temi o noćnom životu i izlazscima u Sarajevu volio bih da postavim jedno važno pitanje:
Koliko je ovdje na ovoj temi mladih ljudi koji žive i još uvijek izlaze u Sarajevu?
Trošim minimalno milju KM u kafani i to mi je najveći životni trošak, sam ih zaradim i nije babin novac, također mi je i društvo imućnije i vazda smo u izlascima i provodima po Sarajevu.
Najviše izlazim u Tavernu (koju niko ni da spomene u svih ovih 10 stranica a najbolje mjesto u kompletnom gradu za izaći sa najboljim pičkama i 80% lokala dolazi ženska populacija), Aqaurius, Peoples, Mr Cue, Walter, MyFace, Mala Pivnica, Barometar, Bosna Ilidža.
U pubove ne izlazim nit se tu izlazi tu se ode isključivo na pivu sa rajom, Pub Malta, City Pub, Ort, Cheers, Mr. Khan, Charlie itd.
U Slogu nisam ušao ne pamtim, generalno loš provod sa lošim kokama. Nit idem na elektronske party-e, rokerske i alternativne klubove. (Ušao nedavno u Silver & Smoke leglo narkomanije)
Sve ovo što je napisano na prethodnih 10 stranica mogu kurcu za uši okačiti jer trebe nikad pristupačnije nisu bile a pogotovo sada sa ovim mlađim generacijama 95-2000 godište koje odrastaju na Instagramu i turbofolku. Ko je naučio guziti taj guzi i dalje i guzit će, ovim alternativcima ostaje forum za neke dubokoumne rasprave šta bi bilo kad bi bilo.
Na prvoj stranici napisah da je noćni život u odnosu na regiju totalno sranje zbog finansija, jer narod nema para. Pare su pokretač za sve.
Jedino što opstaje i što će opstati su turbofolk ala tamburice kafane i vječita Sloga, sve ostalo će ostati na pokušaju hint Mixer.
Tebi je smisao izlaska taverna meni ili nekome drugome nije
Nekome je sloga nekome pussy
Poenta je da nama generalno je smisao izgleda da budemo vidjeni a ne da se provedemo u izlasku (r)
-
kiligonzales
#255 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Pozerska kultura preovladava danas.sheilak wrote: Vidis ti si dokaz da je nekome sada dobro nekome bilo prije 5-6 godina
Poenta je da nama generalno je smisao izgleda da budemo vidjeni a ne da se provedemo u izlasku (r)
Ako vidis grlate u cosku koji pjevaju i kad muzika stane, zaplesu, cirkus prave i zasmiju dio kafane, a raja povadi telefone da snimi isto, ti smo haha
- Ramzess Veliki
#256 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Da sam Gidrinih godina sigurno bih jednako pisao.
Bez para nema izlazaka, nema djevojaka, nema provoda i tacka. Decko dobro zbori.
Mislim na njegovu generaciju.
Bez para nema izlazaka, nema djevojaka, nema provoda i tacka. Decko dobro zbori.
Mislim na njegovu generaciju.
- vješalica
#257 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Za sve su krivi komunisticko-ruralno-religijski razlozi sto nije mogla posteno se odjahati u studentskom stazuFudo387 wrote:Kakve su ovo mentalne vratolomije, kolut nazad, kolut naprijed mozgom...
Cuj, dok sam studirala u Sarajevu niko mi nije prisao da me bari?
Pa jesi li nekad pomislila, mozda nisam privlacna?
Ko ce ti pric’ jarane ako si k’o tenk koji ima frizuru?
- vješalica
#258 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Ako ti je nevazan taj sindromsuncana_strana wrote:Upravo! O tome sam se i referirala u jednom od predhodnih postova. Nece se taj sindrom mahale u Sarajevu jos dugo , dugo promijeniti.Bodkin wrote:Nocni zivot je sad pao kur** za usi, a ni nekad nije bio sjajan.
Poenta je u mentalitetu mahale. To se nece mijenjati i zato je glupo ocekivati od sarajeva da bude kao drugi gradovi. Znaci nije do manjka alkohola, droge ili klubova. Poenta je u “joj da me vidi babo”
Onda cemu prepreke?
Radi sta hoces...uvijek mozes
Tebe gusi taj sindrom,hoces slobodu,a sama od sebe nisi slobodna.Dakle seres.
- JThomas
#259 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
to je politička priča pod krinkom izlaska. vjerovatno iz nekog centra za multidisciplinarne studije i gubljenje vremena.
provod u sarajevu treba razumjeti. nikad on neće ličiti na onaj u beogradu, budimpešti ili njujorku. ali i to ima a i b stranu. ko skonta i ko nema očekivanja k'o da je njujork, bude mu lijepo u sarajevu s koje god da je strane svijeta. pa i ljudima iz zagreba i beograda. oni se vrlo često oduševe sarajevom, iako (ili upravo zato) što je drukčije od onoga na šta su navikli.
provod u sarajevu treba razumjeti. nikad on neće ličiti na onaj u beogradu, budimpešti ili njujorku. ali i to ima a i b stranu. ko skonta i ko nema očekivanja k'o da je njujork, bude mu lijepo u sarajevu s koje god da je strane svijeta. pa i ljudima iz zagreba i beograda. oni se vrlo često oduševe sarajevom, iako (ili upravo zato) što je drukčije od onoga na šta su navikli.
-
BadBoy
#260 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
To je to brate zato sam i postavio pitanje koliko ljudi koji ovdje pišu imaju godina.gidra wrote:Evo ja sam tu, imam 28 godina, sam živim a mogu slobodno reći za sebe da dobro izgledam obzirom kakve sam žene vodao i vodam kroz život.BadBoy wrote:Na temi o noćnom životu i izlazscima u Sarajevu volio bih da postavim jedno važno pitanje:
Vrijeme rocka je davno prošlo. Toga više nema nigdje u svijetu osim u neki podkulturama i "nišama".
Sad su na sceni EDM zvuci, hip-hop (najjači trenutno, smjena sa EDM-om) i naravno pop i r&b koji nikada ne izlaze iz mode.
Eh sada nama "tehno" partija nije falilo nikada (mada i tu zaostajemo za svijetom jer je kod nas još uvijek najzastupljeniji onaj tvrdi industrijski tehno sa kraja 90tih i početka 2000tih). Dođe po neki izuzeta tipa Solomun koji uvijek ima vrhunske i svjetske partije.
Ostalo što si napisao potpuno se slažem, uz jednu manju opasku. Cure u Sarajevu su uvijek bile teže za pokupit nego u drugim gradovima. Ovo su mi potvrdili i svi stranci koje sam ugošćavao ovdje kroz godine.
Vidimo se u Taverni, Contri ili Barometru večeras
- black
#261 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Imam dvadeset i dvije
od toga sam osam proveo u školi
a sve ostalo u teretani
Imam dvadeset i dvije
guzim povremeno
drkam po navici
a sve ostalo vrijeme provodim u teretani
Imam dvadeset i dvije
rođen sam u gradu
nisam urban
ne posjećujem demonstracije
izlazim u kladionice
Imam dvadeset i dvije
ne želim promijeniti svijet
želim samo uredno naplatiti svoj tiket...
Imaš problema s tim
napuši se kurčine
Kada kažem
jebo mater
ja ne psujem
ja samo tako pričam
Imam dvadeset i dvije
nisam đigeraš
ne slušam Sabana
al jebo bi Seku Aleksić
ako ti kažeš da ne bi
onda si ili derpe
ili si student
i ne ideš u teretanu
Imam dvadeset i dvije
sin sam sekretarice i mašinskog inžinjera
oboje su na birou
a bolje bi im bilo da su sretni
Kada kažem
jebo mater
ja ne psujem
ja samo tako pričam
Imam dvadeset i dvije
boli me kurac kako je bilo prije
danas je kako je
a sutra će biti kako bude
Imam dvadeset i dvije
ne znam ko je Tito bio
čuo sam da je dobro guzio
al poserem mu se na petokraku
Imam dvadeset i dvije
ne tražim belaja
al ako ga tebi fali
naćeš me u teretani...
Pa ovo je genijalno
ja sam oduševljen
Kada kažem
jebo mater
ja ne psujem
ja samo tako pričam
-
Bodkin
#262 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
A i ne shvata da je to mahala jer se o takvima prica u raji i buduci da je mali grad, uvijek ima neko da je zna i da zna da je bila sa ovim ili onim. Mislim naravno da neces mozda zeniti neku sa kojom si uletio prvu noc ali je veci problem sto nadjes neku koju prvo izvedes 5 puta ali dodje problem kad ti kazu da je dala nekom na prvu tamo nekad 2007triconja wrote:Jos precizniji primjer licemjerstvaAlternativac1 wrote:Velika je vjerovatnoća uhvatiti nešto, recimo u Slogi, malo se ljubakat, pofatat...
Ali završnicu izbjegavaju... nedo bog da pođe sa tobom kući / u hotel... Za to zaista treba da ti se posreći...
I generalno slažem se sa postavljačem teme, ali i ne slažem, jer i ja bih ženio nevinu, a iživljen bih ušao u brak..![]()
-
suncana_strana
#263 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
U Sarajevu je smisao nocnog provoda otici na nargilu.
U Sarajevu u svakom kaficu i lokalu treste narodnjaci.
U Sarajevu 98% izlazaka gubi smisao poslije 23 h, jer grad postaje sablasno pust.
Sta ce prosjecan Hrvat posjetit u Sarajevu kad se diljem Hrvatske davno napravila distinkcija od utjecaja sa Istoka i kad je nargila u Hrvatskoj nepoznanica?
Jala Brat koji je izuzetno popularan u BIH i Srbiji je u Hrvatskoj stran pojam.
U biti, cajke , i muzika koja se forsira u Sarajevu se ne slusa u HR. Mozda netko privatno voli, ali po kaficima ne.
Nargile nisu nigdje trend na Zapadu, osim kod Turaka u Njemackoj.
Srpski narodnjaci nisu zanimljivi vecini Balkana, jer se nitko ne zeli predati lako tom utjecaju.
I sad, dodje netko iz Sarajeva kao ugostitelj i nargile su mu vrh ugodjaja koji moze ponuditi?
Ma nemoj mi rec?
Sarajevo se pod utjecajem turkofila odavno orjentaliziralo i izgubio onaj svoj stari jugoslovenski stih, nazalost.
Grad koji osim SFF , cevapa i polusatne setnje Trebevicom nema nista ponuditi jednom turisti sa Zapada.
U Sarajevu 98% izlazaka gubi smisao poslije 23 h, jer grad postaje sablasno pust.
Sta ce prosjecan Hrvat posjetit u Sarajevu kad se diljem Hrvatske davno napravila distinkcija od utjecaja sa Istoka i kad je nargila u Hrvatskoj nepoznanica?
U biti, cajke , i muzika koja se forsira u Sarajevu se ne slusa u HR. Mozda netko privatno voli, ali po kaficima ne.
Srpski narodnjaci nisu zanimljivi vecini Balkana, jer se nitko ne zeli predati lako tom utjecaju.
I sad, dodje netko iz Sarajeva kao ugostitelj i nargile su mu vrh ugodjaja koji moze ponuditi?
Ma nemoj mi rec?
Sarajevo se pod utjecajem turkofila odavno orjentaliziralo i izgubio onaj svoj stari jugoslovenski stih, nazalost.
Grad koji osim SFF , cevapa i polusatne setnje Trebevicom nema nista ponuditi jednom turisti sa Zapada.
Last edited by suncana_strana on 29/06/2018 11:46, edited 1 time in total.
-
PeppermintSA
#264 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
To je to.sheilak wrote:Vidis ti si dokaz da je nekome sada dobro nekome bilo prije 5-6 godinagidra wrote:Evo ja sam tu, imam 28 godina, sam živim a mogu slobodno reći za sebe da dobro izgledam obzirom kakve sam žene vodao i vodam kroz život.BadBoy wrote:Na temi o noćnom životu i izlazscima u Sarajevu volio bih da postavim jedno važno pitanje:
-
Bodkin
#265 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Nije nista pogresno rekla. Odnosno jeste neke gluposti tipa ne mozes pivo u gradu popiti ali ono sto je tema nije daleko od istine. Nikakve veze to nema sa politikomJThomas wrote:to je politička priča pod krinkom izlaska. vjerovatno iz nekog centra za multidisciplinarne studije i gubljenje vremena.
-
Bodkin
#266 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Ok ovo je vec nebulozasuncana_strana wrote:
.
- wewa
#267 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
dijete drago, ko je tebe toliko povrijedio u Sarajevu, da i sad iz Njemacke ovako pises?suncana_strana wrote:U Sarajevu je smisao nocnog provoda otici na nargilu.
Ma nemoj mi rec?
ovo za Hrvatsku - hajd sto nisi upoznala pravo Sarajevo, ali sto bona ne provede malo vise vremena u matici?
- JThomas
#268 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
ma nijeBodkin wrote:Ok ovo je vec nebulozasuncana_strana wrote:
.
i ti ko da si od juče na forumu...
- Euridika
- Globalna šefica
#269 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Jah sumorne teme, isto kao i ovaj sumorni dan...
... tačno mi sad žao ove omladine (adolescenti i studentarija) što nemaju kud izaći. A sami traže nargilhane, ne otvaraju ih ugostitelji što ih vole, već zato što omladina traži takvu ponudu. A pare su jedino bitne, jel? 
- Hajvan
#270 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
black wrote:Damir Avdic-Diplomatz wrote:Imam dvadeset i dvije
od toga sam osam proveo u školi
a sve ostalo u teretani
Imam dvadeset i dvije
guzim povremeno
drkam po navici…
----
Pa ovo je genijalno
ja sam oduševljen
Kada kažem
jebo mater
ja ne psujem
ja samo tako pričam
- wewa
#271 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
a sto nema nargilhana u uljudjenom Zagrebu, molicu?Euridika wrote:Jah sumorne teme, isto kao i ovaj sumorni dan...... tačno mi sad žao ove omladine (adolescenti i studentarija) što nemaju kud izaći. A sami traže nargilhane, ne otvaraju ih ugostitelji što ih vole, već zato što omladina traži takvu ponudu. A pare su jedino bitne, jel?
to samo nasi zatucanci hoce, onako frustrirani od suspregnute seksualnosti. i ta nargila, falusni simbol svoje vrste.
-
PeppermintSA
#272 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Naravno da je i politička priča, ali nipošto iz nekog NGO centra.JThomas wrote:to je politička priča pod krinkom izlaska. vjerovatno iz nekog centra za multidisciplinarne studije i gubljenje vremena.
Kad si već donio zaključak, tj. podcrtao da nikad noćni život neće biti kao u Beogradu ili Budimpešti (porediti se sa Nju Jorkom ni ne treba), završi misao i objasni zašto. Odgovor je suština ove priče.
Mi smo svi skloni idealizirati Sarajevo, odnosno lažno ga uljepšavati, odnosno lično doživljavati pozitivne reakcije stranaca koji ovdje dođu, neshvatajući da su te reakcije kratkoroćne prirode i ne želeći sebi priznati da isključivo jedan jedini profil ljudi dolazi ovdje.
Sarajevo je u zadnjih 25 godina izgradilo imidž na nizu floskula koje zapravo odvlače od pravih stvari. Kad ti predstaviš sliku ''evropskog Jeruzalema", "mjesta gdje se istok susreće sa zapadom", "centra angažovane umjetnosti" itd. - što je sve najobičnija šuplja priča, a mogu ti i empirijski dokazati i zašto jeste, ti ćeš nužno privlačiti jedan specifičan, malobrojan profil ljudi, a sebi tepati da si bitan iako nisi.
Dakle, dovlačićeš profil ljudi koji odudara i od svojih matičnih društava pa upravo zato bi radije u Sarajevo nego negdje drugdje. A oni koji zalutaju u Sarajevo će se zadržati jako kratko.
I vjeruj mi, nisam ni ja nikad čuo nešto ružno o Sarajevu od nekog stranca koji je došao na par dana. On dođe iz Berlina i bude oduševljen Sarajevom, sve slika, ispituje o ratu i historiji, ali onda poslije 2 dana ode dalje. Znači, kratkoroćno je. Zanimljivo mu je, drugačije, ali na dva dana. Kasnije? Odoh ja nazad u blud i porok.
Problem je što to nama puni nekakve baterije i uvjerava nas u neku našu grandioznost. Niti je Sarajevo specifičan grad u odnose na sve ostale, niti ima nešto što drugi gradovi nemaju - ali zato nema puno onoga što drugi gradovi imaju. Evropski Jeruzalem gdje istok susreće zapad? Mogu ti nabrojati preko 10 evropskih gradova koji bi prije ponijeli taj epitet, samo oni nude mnogo štošta više pa ne moraju to isticati.
- JThomas
#273 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
nisam za tebe rekao.
ja ne idealiziram ništa pa ni sarajevo. iako ga volim. ne znam gdje je u gore navedenom idealizacija.
ja ne idealiziram ništa pa ni sarajevo. iako ga volim. ne znam gdje je u gore navedenom idealizacija.
-
suncana_strana
#274 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Prvo, prije 7-8 godine u jednom kvartu u Zagrebu se trebao otvoriti narodnjacki klub. BBB su se usprotivili i rekli su da ce istuci svakoga tko dodje tu, nije se klub otvorio.Bodkin wrote:Ok ovo je vec nebulozasuncana_strana wrote:
.
Da, slusaju se narodnjaci u Hrvatskoj, ali u ruralnim dijelovima zemlje koja se oslanjaju na BIH , osobito u dalmatinskoj zagori koja gravitira Hercegovini.
Nadji bilo gdje na sjevernom primorju ili u dijelovima zemlje koja su liberalnija i odmaknutija u BIH gdje su narodnjaci dio mainstream kulture , ja cu povuc ovo sve sto sam rekla.
Jesi li ikad bila u Zagrebu, Rijeci , Puli? Proseci se tim gradovima ljeti ako budes cula da se u centru pusta narodnjacka muzika kao sto se pusta u Sarajevu , ja cu sebi jezik odgristi.
Obzirom da je muzika odavno komercijalizirana, u generalnoj slici ne postoji toliko pobornika cajki u Hrvatskoj, koliko se to namece u srpskim i bosanskim tabloidima.
Narodnjaci su u Hrvatskoj deklarativno zabranjeni, a to sto ih slusa relativno mali procenat opce populacije, ne utjece na stvaranje generalne slike o Hrvatima kao velikim obozavateljima turbo folka.
Dok u Sarajevu apsolutno svatko mora slusati narodnjake , jer je to dio kulture .
-
PeppermintSA
#275 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
To je nekako suština ove teme.Euridika wrote:Jah sumorne teme, isto kao i ovaj sumorni dan...... tačno mi sad žao ove omladine (adolescenti i studentarija) što nemaju kud izaći. A sami traže nargilhane, ne otvaraju ih ugostitelji što ih vole, već zato što omladina traži takvu ponudu. A pare su jedino bitne, jel?
Ponuda prati potražnju. Do prije 7-8 godina, Sarajevo je imalo dva i po hotela. Nagli porast turizma najprije Arapa i Turaka dovede do toga da od jednom buknuše hotelski kapaciteti. To je sasvim normalno.
Znači, problem nije u nedostatku same infrastrukture koliko u većinskom mentalitetu.
Da se ne lažemo - Sarajevo je i u bivšoj Jugoslaviji bio najkonzervativniji veliki grad u svakom pogledu. I tu postoji niz mitova koji bi se trebali napokon srušiti. Ko god tvrdio da je Sarajevo bio ultra liberalan, otvoreni grad lupa. To je slična priča onoj kad neko istakne prijeratno Oslobođenje kao neki pijemont novinarstva, a zapravo je bila riječ o najobičnijem partijskom glasilu kojeg je jedino beogradska Borba nadjebala u jednoumlju.
U Beogradu su organizovani seks partiji 50-ih godina prošlog vijeka, u Ljubljani je postojalo seks pozorište od 1959. godine itd.