CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

#251 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by muha_sa »

Rugafet wrote:
muha_sa wrote: nisam bitangin nit iciji advokat, al sam skonto da je bitangina poenta ovo---jebite ovaj narod i ne vadite, ko ih jebe kad šute i trpe
Pa ne bih bas rekao da je na to mislio. Eto ako se blokiraju ceste (onda nije bas da se suti) ide ismijavanje. Procitaj o cemu on pise. Evo da se slozimo da blokiranje nije nacin. Moramo nesto poduzeti krajnje je vrijeme valjda. Eto idu i izbori pa je i to jedan od nacina, uglavnom sve je bolje od ismijavanja i pisanja u stilu 'ko nema para da sipa neka ide pjeske'.
tako je--idu izbori pa bujrum

mnogima je muka otic i registrovat se za izbore a kamli otic na glasacko mjesto pa makar nevažecim glasacki listic napravili :-) pogledaj kolika je dosadašnja izlaznost pa ce ti bit jasno o cem vazim.
kad bi im neko donjeo glasacku kutiju i listice na kucnu adresu možda bi i zaokružili nekog sa liste, al jok :-) jebo to, hajmo mi na fejsu oformit grupu i bog te veselio :-)
znam ja nas-jebo nas :-) bolje nismo ni zaslužili
edo_79

#252 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by edo_79 »

muha_sa wrote:
Rugafet wrote:
muha_sa wrote: nisam bitangin nit iciji advokat, al sam skonto da je bitangina poenta ovo---jebite ovaj narod i ne vadite, ko ih jebe kad šute i trpe
Pa ne bih bas rekao da je na to mislio. Eto ako se blokiraju ceste (onda nije bas da se suti) ide ismijavanje. Procitaj o cemu on pise. Evo da se slozimo da blokiranje nije nacin. Moramo nesto poduzeti krajnje je vrijeme valjda. Eto idu i izbori pa je i to jedan od nacina, uglavnom sve je bolje od ismijavanja i pisanja u stilu 'ko nema para da sipa neka ide pjeske'.
tako je--idu izbori pa bujrum

mnogima je muka otic i registrovat se za izbore a kamli otic na glasacko mjesto pa makar nevažecim glasacki listic napravili :-) pogledaj kolika je dosadašnja izlaznost pa ce ti bit jasno o cem vazim.
kad bi im neko donjeo glasacku kutiju i listice na kucnu adresu možda bi i zaokružili nekog sa liste, al jok :-) jebo to, hajmo mi na fejsu oformit grupu i bog te veselio :-)
znam ja nas-jebo nas :-) bolje nismo ni zaslužili
Za ovaj dio si potpuno u pravu muha moj dobri .... žalosno ali istinito :eh:
Rugafet

#253 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by Rugafet »

Tako je muha, znam ja to. Sve u svemu, zalosno
Thorgerson

#254 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by Thorgerson »

Je li znaju ovi mamlazi koji zaustavljaju automobile i kobajagi protestuju kada su usvojene akcize? Jer imam osjecaj da oni misle da je to bilo prosle sedmice.
triconja

#255 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by triconja »

Thorgerson wrote:Je li znaju ovi mamlazi koji zaustavljaju automobile i kobajagi protestuju kada su usvojene akcize? Jer imam osjecaj da oni misle da je to bilo prosle sedmice.
Tek doskrolali do te vijesti neki dan ba, nemas ti pojma kako je zajebano kad ti pocetna stranica ima milion ipo objava a ti sve citas :lol:
Ci-Nick

#256 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by Ci-Nick »

Uvijek je država derala a narod se ko fol bunio.
Da narod ima pameti ne bi uzimao pušku i ratovao,.. što je još gore od plaćanja poreza i nameta.
Dio kolača od cijene goriva koji uzima država se kreće od 55 do 70% (u Europi) , BiH je na 55%, Hrvatska na 60 %, razvijene zemlje EU i više.
Kulturno nas uzimaju, tako je to svuda.
Kad padne cijena oni se ugrade, a kad poraste,.. nije do njih, nego do tržišta.
bleicher

#257 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by bleicher »

triconja wrote:
Thorgerson wrote:Je li znaju ovi mamlazi koji zaustavljaju automobile i kobajagi protestuju kada su usvojene akcize? Jer imam osjecaj da oni misle da je to bilo prosle sedmice.
Tek doskrolali do te vijesti neki dan ba, nemas ti pojma kako je zajebano kad ti pocetna stranica ima milion ipo objava a ti sve citas :lol:
https://www.klix.ba/biznis/privreda/min ... /180612094
#selam alejk, #samo nek ne puca, #joj nemoj mene, #suti i trpi, #normalan svijet #ne mozes nista promijeniti #imaju institucije
high_volume

#258 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by high_volume »

Haris.ba wrote:
high_volume wrote:Nije cilj blokada, već pritisak na vlast da pokrene mehanizme zaštite tržišta od prekomjerne cijene naftnih derivata. Vlada Federacije BiH, npr. ima tu mogućnost kroz Zakon o trgovini:
I je li vlada bila blokirana? Kako su demobilisani borci dobili šta su tražili? Blokadom saobraćajnica nisu dobili ništa. Ali, kada su blokirali parlamentarce...
U Mostaru je danas federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović održao sastanak s rukovodećim predstavnicima menadžmenta najznačajnijih distributera naftnih derivata u Federaciji Bosne i Hercegovine, gdje je postignut dogovor da će cijene goriva već od sutra, a najkasnij do kraja sedmice biti snižene i to za minimalno pet feninga...
mali jomu

#259 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by mali jomu »

cuj 5 feninga ooooooooooo odlicno, moglo je 2 feninga :lol:
Edin H.

#260 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by Edin H. »

mali jomu wrote:cuj 5 feninga ooooooooooo odlicno, moglo je 2 feninga :lol:
Natocim hiljadu litara I dobar petobanku. :zoka:
Janjicar

#261 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by Janjicar »

Super :thumbup:
Sad svaki 10ti rezervoar dodje dzaba ?
Haris.ba

#262 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by Haris.ba »

high_volume wrote:
Haris.ba wrote:
high_volume wrote:Nije cilj blokada, već pritisak na vlast da pokrene mehanizme zaštite tržišta od prekomjerne cijene naftnih derivata. Vlada Federacije BiH, npr. ima tu mogućnost kroz Zakon o trgovini:
I je li vlada bila blokirana? Kako su demobilisani borci dobili šta su tražili? Blokadom saobraćajnica nisu dobili ništa. Ali, kada su blokirali parlamentarce...
U Mostaru je danas federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović održao sastanak s rukovodećim predstavnicima menadžmenta najznačajnijih distributera naftnih derivata u Federaciji Bosne i Hercegovine, gdje je postignut dogovor da će cijene goriva već od sutra, a najkasnij do kraja sedmice biti snižene i to za minimalno pet feninga...
:-)

E svaka im čast. Svakako su "zaboravili" smanjiti cijene shodno cijeni barela.

I Vlada opet nije ništa uradila. Nije ograničila maržu kao što može. Nije donijela odluku da se nafta uvozi željeznicom kao što može...

Isto nadrealisti.
Edin H.

#263 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by Edin H. »

Jos jedna pobjeda proleterijata, radnicke klase i napredne inteligencije. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#264 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by _BataZiv_0809 »

Edin H. wrote:Jos jedna pobjeda proleterijata, radnicke klase i napredne inteligencije. :D
Jest lijepo zajebavat posten svijet iz prikrajka jelde
JThomas

#265 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by JThomas »

na cijelom balkanu je razvijeno upiranje prstom, vas je poslao ovaj, platio onaj, agenti stranih sila, masona, trilateralne komisije. ali čini mi se da kod nas postoji otklon prema samom institutu protesta, prema protestu uopšte. ono, rogati i bodenje i aga i konj.
triconja

#266 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by triconja »

Nesto kontam ako je par jebivjetara moglo postic da se za 5 feninga smanji cijena goriva sta bi mogo neki smislen i organizovan bunt postic?
JThomas

#267 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by JThomas »

šta god hoće. zato se i sistematski ismijava i obeshrabruje. tu se ujedine delegati svih stranaka.
Maraschino

#268 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by Maraschino »

triconja wrote:Nesto kontam ako je par jebivjetara moglo postic da se za 5 feninga smanji cijena goriva sta bi mogo neki smislen i organizovan bunt postic?
brat bratu 8-10 feninga.
O'zone
Globalni moderator

#269 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by O'zone »

triconja wrote:Nesto kontam ako je par jebivjetara moglo postic da se za 5 feninga smanji cijena goriva sta bi mogo neki smislen i organizovan bunt postic?
Nećemo nikad saznati.

Ovi u BL ne popuštaju. I danas zablokirali ulaze u grad
Edin H.

#270 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by Edin H. »

Nisu cijene goriva skocile samo u BiH, nego u cijeloj Evropi. U BiH he taj udarac na gradjane tezi zbog prosjecno nize kupovne moci. Uglavnom predvidjana su da ce cijene goriva i dalje rasti zbog tenzija na Bliskom Istoku, sankcija Venecueli i Trumpovog prekida sporazuma sa Iranom.

Ono sto treba traziti je unapredjenje, efikasan, kvalitetan i prihvatljiv gradski saobracaj, te dobar sistem posudbe bicikala sto bi u krajnjoj mjeri doprinjelo smanjenju gradskog zagadjenja. A auto vozi ko moze prisutiti i ko mora.
Edin H.

#271 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by Edin H. »

_BataZiv_0809 wrote:
Edin H. wrote:Jos jedna pobjeda proleterijata, radnicke klase i napredne inteligencije. :D
Eki bate, kao da je sa sjednice Poltbioroa stigao, eki "posten svijet" :lol:

Malo je ovo kompleksniji problem.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#272 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by _BataZiv_0809 »

Edin H. wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Eki bate, kao da je sa sjednice Poltbioroa stigao, eki "posten svijet" :lol:

Malo je ovo kompleksniji problem.
Pa ne pajdara vidim smijesno ti, vidim predlazes neka rjesenja, a sve to ljudima kojima to nije smijesno i bez licnog ucesca u implementaciji tih rjesenja :wink: jebiga nije okej
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#273 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by un1ted »

Cuj ti njih, posudba bicikala. Pa kako da sa tim jbenim biciklom dodjem iz Vogošće na Dobrinja gdje mi je posao? Ako idem gradskim saobraćajem trebaju mi tri prevoza i skoro dva sata u špici. I onda se nadje pameznjakovoc koji kaže nemoj voziti auto ako ti je skupo.

Sutra kada pokupe I ostale namirnice isti taj frajer će reći nemoj jesti tri šnite hljeba dovoljna ti je jedna.

Kako ne shvatate da je gorivo 20-30kf skuplje u odnosu na primanja, ali i realnu cijenu u BIH? Zašto gledate sve kroz sebe, ja i samo ja? Nema nimalo osjećaja za druge.

Da ste predložilo nesto konkretno, pa i poduzeli kontra akciju npr. Protesti da se uredi gradski saobraćaj, snizi cijena ili nesto slično imalo bi smisla vaše negodovanje. Sutra da budu protesti za gradski saobraćaj opet bi drkali kitu i na forumu glumili gospodu, jer imate automobil i dovoljno novca da sipate. Imam i ja, ali vidim da me sisaju ko ovce.
Maharadza

#274 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by Maharadza »

un1ted wrote:Cuj ti njih, posudba bicikala. Pa kako da sa tim jbenim biciklom dodjem iz Vogošće na Dobrinja gdje mi je posao? Ako idem gradskim saobraćajem trebaju mi tri prevoza i skoro dva sata u špici. I onda se nadje pameznjakovoc koji kaže nemoj voziti auto ako ti je skupo.

Sutra kada pokupe I ostale namirnice isti taj frajer će reći nemoj jesti tri šnite hljeba dovoljna ti je jedna.

Kako ne shvatate da je gorivo 20-30kf skuplje u odnosu na primanja, ali i realnu cijenu u BIH? Zašto gledate sve kroz sebe, ja i samo ja? Nema nimalo osjećaja za druge.

Da ste predložilo nesto konkretno, pa i poduzeli kontra akciju npr. Protesti da se uredi gradski saobraćaj, snizi cijena ili nesto slično imalo bi smisla vaše negodovanje. Sutra da budu protesti za gradski saobraćaj opet bi drkali kitu i na forumu glumili gospodu, jer imate automobil i dovoljno novca da sipate. Imam i ja, ali vidim da me sisaju ko ovce.
'ta ti znaš, el bake objasnio;
Image

:oops:
amar1994

#275 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU

Post by amar1994 »

un1ted wrote:Cuj ti njih, posudba bicikala. Pa kako da sa tim jbenim biciklom dodjem iz Vogošće na Dobrinja gdje mi je posao? Ako idem gradskim saobraćajem trebaju mi tri prevoza i skoro dva sata u špici. I onda se nadje pameznjakovoc koji kaže nemoj voziti auto ako ti je skupo.

nasem narodu je najbitnije da se svima plate smanje jer oni nemaju vise od 600-800KM :-) :lol:

@Bitanga dao najbolji prijedlog za satnice :kakoste:

PS. ima stanova i na dobrinji :mrgreen:

A sad sta ja mislim :

MMF supcima je u cilju da idemo putem grcke i porobljavanju modernom, polako polako ali sigurno :lol:

za par godina ide PDV gore , tipujem ne na 25 , nego 27-30% :smeker:
Post Reply