Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulacije??

Post Reply
dezurni_ucenik

#251 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by dezurni_ucenik »

Neregistrirani wrote:
dezurni_ucenik wrote:
I sta ste ocekivali da ce reci da je ponosan na svoju BiH. Oni vole RS vise nego BiH,
Da, zato sto oni ocekuju da svaki BH partiota mrzi rs i njih same u njoj. I to je taj momenat kad se grcevito drze rs, jer misle da ih bez nje nema.
Sto i nije daleko od istine, zar ne?

:lol:

Jes jes istina, strah od alijinih mudzahedina sa muhamedovim zastavama i jataganima u ustima pa hajmo napravit sebi drzavu . De mani me se patetike
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#252 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by malakh »

dezurni_ucenik wrote:

I tako te ubjedise da su oni u pravu. Naivno od tebe. Buraz nema tu price kako svako ima svoju istinu, zna se koja je istina.

I sta ste ocekivali da ce reci da je ponosan na svoju BiH. Oni vole RS vise nego BiH,
pa o tome i ja pričam. optužbe ne piju vode, kao ni prava istina. ne mogu ja njega ubijediti da sam 2. maja vidio tenk na skenderiji. pravi pravcati tenk, sa cjevčugom okrenutom prema predsjedništvu.

imaju svoju istinu i svaki pokušaj da im se objasne i argumentiraju neke činjenice, se zavrašaju bespotrebnim nerviranjem.
Neregistrirani

#253 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Neregistrirani »

dezurni_ucenik wrote:
Neregistrirani wrote:
dezurni_ucenik wrote:
Da, zato sto oni ocekuju da svaki BH partiota mrzi rs i njih same u njoj. I to je taj momenat kad se grcevito drze rs, jer misle da ih bez nje nema.

Jes jes istina, strah od alijinih mudzahedina sa muhamedovim zastavama i jataganima u ustima pa hajmo napravit sebi drzavu . De mani me se patetike
Nema potrebe za tim tonom. Ali znamo obojica da ono sto sam napisao nije daleko od istine.
Last edited by Neregistrirani on 09/05/2018 22:15, edited 1 time in total.
MuaDib

#254 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by MuaDib »

Ovo likovanje i postavljanje stvari u rezonu šta ga žališ čača mu bio u VRS, je toliko morbidno i pokvareno.
A pri tome se ne vidi, da se borbom tog čovjeka za istinu o njegovom sinu, možda upravo raskirnka ona ubilačka mašinerija, koja se u mirnodopskim uslovima samo pritajila i infiltrirala u institucije sistema. Aposlutno me ne interesuje, gdje Davor bio u ratu, jer to nije tema ni predmet trenutne situacije. Ako ima indicija da je počinio ratni zločin u tom period bujrum predajte dokaze u Tužilaštvo, zovnite SIPA-ine specijalce, istražitelje i nek se procesuira.

Ako niste u stanju sagledati ono što je sad na terenu i šta slučaj Davida Dragičevića pokazuje onda ste za žaljenje. Pokazuje isto ono što pokazuje i slučaj Mamić. A to je da naši MUP-ovi i tužilaštva postaju mjesta koja štite ubice, ološ i postaju servis mafije,bilo političke, bilo kriminalne. Ako Davor ne uspije danas, ako Muriz ne uspjeva sve ove godine stati u kraj tim ljudima, istima se otvara put da nepreduju na ljestvici. Sutra će takav idiot doći u Direkciju za koordinaciju policijskih tijela, možda u SIPU, možda će postati državni tužilac, državni inspektor ili u krajnjoj liniji sa takvom pozadinom će ih neka obavještajna služba držati u šaci i koristiti za ubijanje nedužnih, za pravljenje haosa. Ali ne vas to ne zanima, vama je samo bitno ukazati "Bošnjacima" da ne trebaju pružati ikakvu podršku građanima RS jer su ionako "četnici". A nemate vremena razmišljati gdje su dodirne tačke ovih bezdušnih kadrova, i da Vam sutra isti mogu napraviti pakao od života.

I jedan poučak za kraj:

"Prvo su došli po komuniste,
a ja se nisam pobunio
jer nisam bio komunist.
Zatim su došli po Židove,
a ja se nisam pobunio
jer nisam bio Židov.
Zatim su došli po sindikaliste,
a ja se nisam pobunio
jer nisam bio sindikalist.
Zatim su došli po katolike,
a ja se nisam pobunio
jer sam bio protestant.
Zatim su došli po mene,
a do tada više nije bilo nikoga
da se pobuni."
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#255 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by malakh »

Neregistrirani wrote:
malakh wrote:
sa njim se suosjećam jer imam sina i ne daj bože može se i meni isto desiti. dakle podržavam ga kao roditelj.

a vidi brate jednu stvar. u više navrata sam uživo imao par diskusija i rasprava sa "onima koji su branili državu", opuživao sam ih za izdaju svojih komšija, bošnjaka i hrvata, za genocid, za ubijanja i ranjavanja, a oni su istrajavali da je istina drugačija i shvatio sam da svako ima svoju istinu i da ja nemam ništa od rasprave sa njima na tu temu i da je to samo gubljenje živaca.
Ja cesto razgovaram o tome. Ljudi su sa svojih 18-25 godina (to su oni koje su bukvalno kidnapovali s fakulteta na sluzenje vojnog rata, a nisu puno drugaciji ni oni koji su bili nesto stariji, mobilisani po principu ili uniforma ili vojni zatvor, sica koja nije bila ni u kakvim bitnim jedinicama, narocito ne onim koje su bile zaduzene za logore ili egzekucije) od medija imali samo televiziju riste djoge, nikakav nezavisni izvor, mogucnost kritickog razmisljanja svedena na nulu. Obuku te, roknu na ratiste, tamo ti je opasnost realna i upadnes u film... Godinama poslije, rijetki ce ti priznati besmisao toga, jos rjedji ce posumnjati u ispravnost svoje odluke (dezertiranje je svakako bilo skoro nemoguce iz hermeticki zatvorene sredine), furaju ljudi svoju pricu, valjda im tako lakse, da su samo branili svoje, najcesce ponavljajuci da bi bili prvi da razgule da se opet zapuca.
i onda mu kažeš kako si branio svoje, a u višegradu bošnjaci bili većina, u sanskom mostu isto, zvornik, bratunac, srebrenica, vlasenica itd, a oni kažu da je to uvijek bila srpska zemlja.

uglavnom, da ne trolamo i ne idemo u off topic. i otac ovog momka je jedan od njih i budući da se slažem sa tim što si napisao, onda je kristalno jasno zašto to iz dana u dan i ponavlja, jer kada bi rekao drugačije, na trg mu ne bi došle ni prve komšije.
breuer

#256 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by breuer »

ma znam, ali i Srbe se u BiH posmatra ko da su pali sa neba, da se ne lažemo...
Neregistrirani

#257 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Neregistrirani »

malakh wrote: i onda mu kažeš kako si branio svoje, a u višegradu bošnjaci bili većina, u sanskom mostu isto, zvornik, bratunac, srebrenica, vlasenica itd, a oni kažu da je to uvijek bila srpska zemlja.

uglavnom, da ne trolamo i ne idemo u off topic. i otac ovog momka je jedan od njih i budući da se slažem sa tim što si napisao, onda je kristalno jasno zašto to iz dana u dan i ponavlja, jer kada bi rekao drugačije, na trg mu ne bi došle ni prve komšije.
Posteniji, iskreniji i oni bliskiji ce ti reci da su isli tamo gdje ih je iskrcao vojni trasnporter.

Na temu, evo dolazi Davor u Sarajevo da pruzi podrsku Dzenanovom ocu, pa se mogu napraviti neki protesti protiv njega, jer nije njegovo da pruza podrsku u tudjem entitetu.
http://www.sarajevograd.org/nesretni-oc ... a-protest/
dezurni_ucenik

#258 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by dezurni_ucenik »

Neregistrirani wrote:
dezurni_ucenik wrote:
Neregistrirani wrote:

Nema potrebe za tim tonom. Ali znamo obojica da ono sto sam napisao nije daleko od istine.
Da bez Rs-a nema ni njih? Vidio sam kako su je napravili.

Nema potrebe za daljnjom komunikacijom. Ajd poyy.
Maraschino

#259 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Maraschino »

Janjicar wrote:
insomnia78 wrote:Ekipa iz Doboja objasnila

A bosnjo nije ni za cega drugog no za kmeta.
Edit: pogresna slika
De mi reci omjer debila koji 2015e drze taj natpis i ljudi koji su pogodjeni poplavama u Doboju 2014e ?
cuj omjer...nema tu omjera jer da ga ima namlatili bi ove sto drze transparente, nego su to oni koje su biscani vadili iz vode ali to dok se dokopa srpskog zraka opet pizdarije pravi.
Neregistrirani

#260 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Neregistrirani »

Upravo to! I zato je trg pun svakog dana, jer je narodu preko glave toga da gledaju kako kravatasi i njihova djeca rade sta hoce i kome hoce. Mladunce Arkana i njegove plasticne udovice maltretira po nocnim klubovima, niko mu prismrditi ne smije. Postena djeca cestitih radnika konobarisu s prosjecima 9,5, dok neciji bitan isprdak upisuje faks prema onom poslu koji mu je obecan i odredjen po rodjenju. Zato je ovaj bunt i zato se vlast ujeda za dupe i prave priloge kakve je rtrs i veceras imao.

MuaDib wrote:Ovo likovanje i postavljanje stvari u rezonu šta ga žališ čača mu bio u VRS, je toliko morbidno i pokvareno.
A pri tome se ne vidi, da se borbom tog čovjeka za istinu o njegovom sinu, možda upravo raskirnka ona ubilačka mašinerija, koja se u mirnodopskim uslovima samo pritajila i infiltrirala u institucije sistema. Aposlutno me ne interesuje, gdje Davor bio u ratu, jer to nije tema ni predmet trenutne situacije. Ako ima indicija da je počinio ratni zločin u tom period bujrum predajte dokaze u Tužilaštvo, zovnite SIPA-ine specijalce, istražitelje i nek se procesuira.

Ako niste u stanju sagledati ono što je sad na terenu i šta slučaj Davida Dragičevića pokazuje onda ste za žaljenje. Pokazuje isto ono što pokazuje i slučaj Mamić. A to je da naši MUP-ovi i tužilaštva postaju mjesta koja štite ubice, ološ i postaju servis mafije,bilo političke, bilo kriminalne. Ako Davor ne uspije danas, ako Muriz ne uspjeva sve ove godine stati u kraj tim ljudima, istima se otvara put da nepreduju na ljestvici. Sutra će takav idiot doći u Direkciju za koordinaciju policijskih tijela, možda u SIPU, možda će postati državni tužilac, državni inspektor ili u krajnjoj liniji sa takvom pozadinom će ih neka obavještajna služba držati u šaci i koristiti za ubijanje nedužnih, za pravljenje haosa. Ali ne vas to ne zanima, vama je samo bitno ukazati "Bošnjacima" da ne trebaju pružati ikakvu podršku građanima RS jer su ionako "četnici". A nemate vremena razmišljati gdje su dodirne tačke ovih bezdušnih kadrova, i da Vam sutra isti mogu napraviti pakao od života.

I jedan poučak za kraj:

"Prvo su došli po komuniste,
a ja se nisam pobunio
jer nisam bio komunist.
Zatim su došli po Židove,
a ja se nisam pobunio
jer nisam bio Židov.
Zatim su došli po sindikaliste,
a ja se nisam pobunio
jer nisam bio sindikalist.
Zatim su došli po katolike,
a ja se nisam pobunio
jer sam bio protestant.
Zatim su došli po mene,
a do tada više nije bilo nikoga
da se pobuni."
Neregistrirani

#261 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Neregistrirani »

dezurni_ucenik wrote:
Da bez Rs-a nema ni njih? Vidio sam kako su je napravili.

Nema potrebe za daljnjom komunikacijom. Ajd poyy.
U pravu si, nema.
Maraschino

#262 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Maraschino »

breuer wrote:ma znam, ali i Srbe se u BiH posmatra ko da su pali sa neba, da se ne lažemo...
sto li?
ljudi se latili oruzja pobili i protjerali sve sto su stigli i napravili sebi brlog.
bas kao da su pali sa neba(nebeski narod) kao da nisu do juce zivjeli sa svojim komsijama.

...i zera im fali da zavole bosnu ali bez nesrba u njoj.
Neregistrirani

#263 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Neregistrirani »

Maraschino wrote:
sto li?
ljudi se latili oruzja pobili i protjerali sve sto su stigli i napravili sebi brlog.
bas kao da su pali sa neba(nebeski narod) kao da nisu do juce zivjeli sa svojim komsijama.

Da ti kazem koliko mi je srpskih komsijskih kuca prouzilo utociste za vrijeme racija, ne bi mi vjerovao. Kad nas vec nisu mogli zastiti na neki konkretniji nacin. Meni je svaka noc na njihovom tavanu znacila noc u kojoj me vojna policija nece pokupiti. A oni bi imali itekakvih problema da su otkriveni. Ovdje je sistem bio nemilosrdan i prema svojima koji su bili "neposlusni".
Ni koliko drugara mi je donosilo hranu kad Merhamet u Banjaluci nije imao ni mrve brasna. Mati otpustena, otac u radnoj obavezi, meni drustvo iz razreda skuplja za matursko vece.
Od 50 kuca u ulici, s neke tri smo imali probleme, otprilike s onima koji su se dokotrljali odnekud. Uspjesno se ignorisemo i to je to.
Nisu svi stoka, nego ne mogu dospjeti u pricu od glasnih i ratobornih.
(Btw. moja familija iz Federacije ima isti taj kont o Srbima, da valjaju jedino kad ih nema.)
Neregistrirani

#265 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Neregistrirani »

insomnia78 wrote:Hajd sad to ispricaj bosnjacima podrinja
Vrlo sam upucen u njihova iskustva, profesionalno, nazalost. Ne dizem ja u zvijezde nikoga.
Maraschino

#267 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Maraschino »

Neregistrirani wrote:
Maraschino wrote:
sto li?

Da ti kazem koliko mi je srpskih komsijskih kuca prouzilo utociste za vrijeme racija, ne bi mi vjerovao. Kad nas vec nisu mogli zastiti na neki konkretniji nacin. Meni je svaka noc na njihovom tavanu znacila noc u kojoj me vojna policija nece pokupiti. A oni bi imali itekakvih problema da su otkriveni. Ovdje je sistem bio nemilosrdan i prema svojima koji su bili "neposlusni".
Ni koliko drugara mi je donosilo hranu kad Merhamet u Banjaluci nije imao ni mrve brasna. Mati otpustena, otac u radnoj obavezi, meni drustvo iz razreda skuplja za matursko vece.
Od 50 kuca u ulici, s neke tri smo imali probleme, otprilike s onima koji su se dokotrljali odnekud. Uspjesno se ignorisemo i to je to.
Nisu svi stoka, nego ne mogu dospjeti u pricu od glasnih i ratobornih.
(Btw. moja familija iz Federacije ima isti taj kont o Srbima, da valjaju jedino kad ih nema.)
kod njih izuzetak a ovamo pravilo...i zadnja(btw) recenica nije korektna
Maraschino

#268 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Maraschino »

Neregistrirani wrote:
Vrlo sam upucen u njihova iskustva, profesionalno, nazalost. Ne dizem ja u zvijezde nikoga.
podrinje i mnoga druga mjesta sirom bih.
Neregistrirani

#269 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Neregistrirani »

dezurni_ucenik wrote:salonjeros tipicni. samo ignore.
Ne govorim taj jezik. Dobro nekih ljudi u doba kad je najlakse bilo pokazati prstom na moju nezasticenu kucu i da nas proguta mrak, ja ne mogu zaboraviti. Duboko svjestan desetina hiljada mojih sugradjana koji nisu imali slicnu situaciju.
Neregistrirani

#270 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Neregistrirani »

Maraschino wrote:
Neregistrirani wrote:
podrinje i mnoga druga mjesta sirom bih.
Moja profesija je usko vezana za civilne zrtve ratnih trauma. Odavde, preko prijedorske regije, pa sve do istoka.

To mi ne umanjuje sposobnost da budem protiv ovog rezima i poretka kojemu ni sopstvena djeca nisu sveta, a kamoli tudja. I kao neko ko nije ni roditelj da pokusam shvatiti kroz sta prolazi vec ko zna koja porodica iz BL koja je izgubila dijete uz potpuno sumanut i "nidje veze" motiv i objasnjenje. Nije David prvi. Ako ovako nastavi, nece biti ni posljednji.

Ali izgleda to dijete uopste nije glavna tema price.
breuer

#272 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by breuer »

A fkt sad, jel mali bio narkoman i lopuža i wanna be reper ili su i to spletke Dodinog sistema?!
SaraFina

#273 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by SaraFina »

Tema je otišla u totalno pogrešnom smjeru. Ubijen je mladić star 21 godinu. Njegov otac jeste bio pripadnik VRS-a, ali to nije nikakvo opravdanje da se smrt tog mladića koristi u prepucavanja tipa " eto ne mogu ga žaliti jer je učstvovao u stvaranju genocidne tvorevine, iz koje su protjerani i pobijeni nesrbi"

To je totalni primitivizam lišen svake ljudskosti. Otac pokojnog Davida očigledno se nije ni u ratu ni stranački okoristio, inače ne bi radio kao konobar, nego živio od opljačkanog i otetog ili se dobro stranački uhljebio.

To što RS smatra svojom, a ne spominje BiH ne treba nikom da "bode oči".
Čovjek nije nikakav zločinac niti postoje indicije, pa sve dok god je tako držimo se teme.
Sad bi vi ovdje pojedinci mrtvo djete i njegovog oca dehumanizirali i unizili njihovu tugu i nesreću nebulozma, što jednostavno nije fer. Treba se uzdignuti iznad tog primitivizama i pokušaja "zabadanja prstiju u oči". Neljudski i nehumano je.
Neregistrirani

#274 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Neregistrirani »

breuer wrote:A fkt sad, jel mali bio narkoman i lopuža i wanna be reper ili su i to spletke Dodinog sistema?!
:bih:

Vjerovatno je duvao kao vecina njegovih vrsnjaka. Nosio dredove i to je kao dovoljno da ga kvalifuje kao kriminalca. Najnovija informacija je da uopste nije bio u toj kuci za koju tvrda da ju je opljackao.
"Darko Ilić kaže da je moj sin ušao u kuću, opljačkao kuću, da je lopov, narkoman i da je na kraju otišao na most i skočio lastu. David nije lopov, narkoman niti samoubica. To je pošten momak, student ETF i IT škole u Beogradu. David je pušio marihuanu, to znam i to mi nije sporno. Fotodokumentaciju u boji mi još uvijek ne daju, jer se sve vidi. Drugi nalaz je rađen na insistiranje majke Suzane i mene. Prije dobijanja ovog nalaza, ovo je re-obdukcija, rađena četiri dana nakon što je tijelo nađeno".

Davor Dragičević je kazao da se na snimcima vidi da je riječ o "klasičnoj sačekuši".

"Pogledajte sve njihove izjave, tvrde da se prvi i drugi obdukcioni nalaz poklapaju. Ne poklapaju. Ako ja na vas pucam iz vatrenog oružja, je l' se prvo traži čahura ili rana? David je nađen u Crkvenoj u kanalizaciji. Dr. Željko Karan nije izuzeo vodu iz pluća. Dijete sam svoje poljubio 25. marta na obdukcionom stolu. 45 dana govorimo da nije bio u toj kući, da nije to uradio i niko nas ne sluša. Sve snimke što smo im dali su izuzeli i uništili, ovo su naši privatni. Vidi se na snimku da je to klasična sačekuša. Šest dana ne može tijelo putovati tim putem jer bi ga pojeli pacovi".

Dodao je da je odsjekao kosu preminulog Davida i poslao na DNK analizu.

"Petog aprila, kad sam dobio ovaj nalaz, otišao sam na Novo groblje i objavio na grupi da hoću da sahranim svoje dijete. Izvadio sam ga iz hladnjače, odsjekao kosu i poslao na analizu da utvrde šta je konzumirao u proteklih deset godina. Hemiju nije, nije htio kafetin popiti kad ima temperaturu. Niko od nas nije anđeo, ali ko ima prava da se igra Boga i nekome oduzme život".

http://** No links **.ba/clanak/175416/ubili-su-m ... -samoubica
SaraFina

#275 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by SaraFina »

breuer wrote:A fkt sad, jel mali bio narkoman i lopuža i wanna be reper ili su i to spletke Dodinog sistema?!

Otac je sam rekao da je duvao ali rijetko. Nikakve droge nije konzumirao. Navodno bio je na meti lokalnih dilera, i to visokopozicioniranih upravo što kao popularan momak nije htio ništa jače koristi, a ni rasparčavati po gradu.
Imao je širok krug poznanstava i željeli su ga vrbovati po svaku cijenu.
Post Reply