Boriša Falatar - predsjednik?

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
kmirsad

#251 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

jao_situacije wrote:zašto svi ovi anonimusi odjednom odluče da se kandidiraju za predsjedništvo
zašto ne krenu fino od nekog kantona pa onda entitet pa onda državni nivo

ma jok, de odmah u predsjedništvo i obavezno da se mijenja nešto, isto ko da ima ovlasti da mijenja

i onda još kažu to su pametni i obrazovani ljudi
što ovaj boriša nije fino došao u komisiju za očuvanje nacionalnih spomenika ako je bio u unesco (valjda?)
:lol: Ako krene od općinskog nivoa, preko kantonalnog, entitedskog, državnog... kad sazrije za Predsjedništvo... taman će imati oko ... 113 godina... :lol:
kmirsad

#252 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

Capsicum wrote:
kmirsad wrote:
Ako nisi primjetio... Klix Forum sam pomenuo onako , usput... kao dodatni argument za moju tvrdnju... ali kad več spominješ dio mog posta i to manje značajan... da te obavjestim... Faletar je glavna tema na stotinama drugih foruma, portala, fejsbuku... sve bruji o kandidatu naše stranke...i to ne samo u BiH... :-D
Raja jeste li i vi osjetili ovo brujanje? Ja mislio zemljotres, ali ne prestaje... :lol:
:lol: Jel prestalo,,, :lol:
Capsicum

#253 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Capsicum »

kmirsad wrote:
Capsicum wrote:
kmirsad wrote:
Ako nisi primjetio... Klix Forum sam pomenuo onako , usput... kao dodatni argument za moju tvrdnju... ali kad več spominješ dio mog posta i to manje značajan... da te obavjestim... Faletar je glavna tema na stotinama drugih foruma, portala, fejsbuku... sve bruji o kandidatu naše stranke...i to ne samo u BiH... :-D
Raja jeste li i vi osjetili ovo brujanje? Ja mislio zemljotres, ali ne prestaje... :lol:
Učinilo mi se na momenat da jeste, ali nećeš vjerovati... čim si se javio na ovu temu opet je krenulo.

Šta je ovo braćo mila? :D
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#254 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by malakh »

kmirsad wrote::lol: Jel prestalo,,, :lol:
kada ce biti prvo obracanje falatara? evo njegovo ime se spominje unazad mjesec dana, a covjeku ni traga ni glasa?
Bodkin

#255 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Bodkin »

kmirsad wrote:
jao_situacije wrote:zašto svi ovi anonimusi odjednom odluče da se kandidiraju za predsjedništvo
zašto ne krenu fino od nekog kantona pa onda entitet pa onda državni nivo

ma jok, de odmah u predsjedništvo i obavezno da se mijenja nešto, isto ko da ima ovlasti da mijenja

i onda još kažu to su pametni i obrazovani ljudi
što ovaj boriša nije fino došao u komisiju za očuvanje nacionalnih spomenika ako je bio u unesco (valjda?)
:lol: Ako krene od općinskog nivoa, preko kantonalnog, entitedskog, državnog... kad sazrije za Predsjedništvo... taman će imati oko ... 113 godina... :lol:
Covjek bio na LSE, mozda najbolja skola na svijetu, radio na kriznim zaristima za unesco i onda dodje lik na forumu i kaze “nek krene od kantona skupa sa propalim studentima koji dana rada nemaju dok ih nisu u kanton ugurali i tu ce do penzije biti.

Jebo te tito logike. Lik moze birati firme ili medjunarodne organizacije al da bi zadovoljio sda glasaca, mora od kantona sarajevo krenuti
daddy-kool

#256 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by daddy-kool »

Bodkin wrote:
Ono sto ga diskvalifikuje je sto nije hrvat po bosnjackim standardima tipa komsic da za njega glasa 200k ljudi. To je sva filozofija.
Ovo sam previdio, pa zašto ne bi za njega glasali hercegovački Hrvati umjesto Čovića?

Ovaj bi im bio puno bolji. :D
daddy-kool

#257 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by daddy-kool »

Bodkin wrote:

Covjek bio na LSE, mozda najbolja skola na svijetu, radio na kriznim zaristima za unesco i onda dodje lik na forumu i kaze “nek krene od kantona skupa sa propalim studentima koji dana rada nemaju dok ih nisu u kanton ugurali i tu ce do penzije biti.

Jebo te tito logike. Lik moze birati firme ili medjunarodne organizacije al da bi zadovoljio sda glasaca, mora od kantona sarajevo krenuti
Pusti tu priču, ovako se to gleda ovde: radio sa humanitarcima, uhljeb u UN, emigrirao u USA i sad bi on nama da nešto bude?! :-)

Dje je sad Čović da ga pita za krštenicu? :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#258 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by pici »

doklena je borušHa ocel dobaČit do izbornog praga il ce dovaČti šteku... imal selameta
Capsicum

#259 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Capsicum »

Malo je smiješno kako neki iz svoje sarajevocentrične perspektive umisle neku bitnost u cijeloj državi. NS je tipičan primjer. Ostvare dobar rezultat od Čaršije do Č.Vile i odmah misle da mogu imat predsjednika svemira. Niko ne spori njima da imaju pravo kandidovati koga hoće, ali NS sa svojim brojem glasova ne može ni u KS biti neki previše bitan faktor, a ne u ostatku države gdje su u tragovima samo. Drugo, kandiduju čovjeka koji je totalni anonimus i pitanje je zna li išta o ovoj zemlji i da li uopšte govori naš jezik?! Hoće li taj čovjek dati kakvu izjavu, da vidimo da uopšte postoji van članka na wikipediji koji je Peđa na vrat na nos napisao kad ga je privolio da se kandiduje?

Pošto ekipu iz NS ne smatram glupim ljudima, onda vjerujem da im je jasno da za 6 mjeseci ne mogu od totalnog anonimusa stvoriti kandidata koji će dobiti dovoljno glasova za ulazak u predsjedništvo. Niti imaju infrastrukturu, niti novac za to, a Boga mi ni naši građani nisu baš skloni egzibicijama na izborima. Zbog toga se postavlja logično pitanje zbog čega ga kandiduju. Neki kažu principijelnost, treba nove ljude itd. OK, slažem se. Ali onda se pomirite s tim da od skidanja nacionalista s vlasti nema ništa. Falatar jednostavno ne može dobiti više glasova od Komšića. U stvari, da budem precizniji, nijedan kandidat NS ne može biti izabran za člana predsjedništva samostalno, bez podrške ostalih građanskih i lijevih stranaka. To je realnost. Uradite istraživanja. Vidim neki umislili da cijela država bruji o NS kandidatu za člana predsjedništva.

Realno, većina građana u BiH politiku ne prati ili je prati površno. Glasaju za one koje im ponudi najbliža politička opcija i koja im na najjednostavniji mogući način objasni zašto je bitno da njihov kandidat pobijedi. Kod SDA je jasno. Oni se bore za očuvanje svoje kriminalne hobotnice i pobjeda njihovog kandidata obezbjeđuje da im "mrski komunisti" ne otmu to što su pokrali. HDZ kandidat plaši svoje stado majorizacijom, a u stvari u pozaciji je logično ista priča kao i kod SDA, opstanak kriminalne hobotnice. Komšić kakav god da je, obrazložio je svoju kandidaturu strahom i željom da Čović ne uđe u predsjedništvo. Iz moje perspektive, to je sasvim racionalno obrazloženje i to vrlo jako. Komšić je već dobijao 300k glasova, narod zna za njega i ima šanse da dobije više glasova nego Čović.

Šta vi mislite? Hoće li ovaj građanski orjentisani dio glasačkog tijela u FBiH radije zaokružiti kandidata koji dokazano može pobijediti Čovića i ući u predsjedništvo ili totalnog anonimusa s vrlo slabom stranačkom infrastrukturom. Obzirom da SDP još nije predstavio svog kandidata (ako ga uopšte predstavi), onda se izbor građanski orjentisanih birača svodi na A ili B, Komšić ili Falatar. Obzirom da glasačko tijelo NS čine uglavnom razočarani ljevičari, a da je glasačka baza ideološki liberalnih glasača u BiH izuzetno slaba, onda smatram da bi NS ovim potezom mogla da napravi harakiri. Natjerat ćete razočarane ljevičare da se vrate ljevici.
kmirsad

#260 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

Capsicum wrote:
kmirsad wrote:
Capsicum wrote: Raja jeste li i vi osjetili ovo brujanje? Ja mislio zemljotres, ali ne prestaje... :lol:
Učinilo mi se na momenat da jeste, ali nećeš vjerovati... čim si se javio na ovu temu opet je krenulo.

Šta je ovo braćo mila? :D
Ma imam neki bio energiju koju dobijem kad radim sa zemljom... znaš ono plijevim korov, okopavam,,, čupam iz korjena... valjda je to to. :lol:
Jes malo zavirio po drugim portalima, forumima, mrećama... bisli da se naroljalo par stotina hiljada postova na temu Falatar... pa čeki selefijski portali pišu o njemu... :lol:
Haris.ba

#261 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Haris.ba »

Capsicum wrote:Pošto ekipu iz NS ne smatram glupim ljudima, onda vjerujem da im je jasno da za 6 mjeseci ne mogu od totalnog anonimusa stvoriti kandidata koji će dobiti dovoljno glasova za ulazak u predsjedništvo. Niti imaju infrastrukturu, niti novac za to, a Boga mi ni naši građani nisu baš skloni egzibicijama na izborima.
Slažem se sa time što si napisao.

Ali, može se od totalnog anonimusa za 6 mjeseci napraviti član predsjedništva. Ali, osim infrastrukture i novca - treba i harizma. Ako ništa, osoba koja dobro pamti šta joj se kaže da ponavlja.
Capsicum

#262 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Capsicum »

Haris.ba wrote:
Capsicum wrote:Pošto ekipu iz NS ne smatram glupim ljudima, onda vjerujem da im je jasno da za 6 mjeseci ne mogu od totalnog anonimusa stvoriti kandidata koji će dobiti dovoljno glasova za ulazak u predsjedništvo. Niti imaju infrastrukturu, niti novac za to, a Boga mi ni naši građani nisu baš skloni egzibicijama na izborima.
Slažem se sa time što si napisao.

Ali, može se od totalnog anonimusa za 6 mjeseci napraviti član predsjedništva. Ali, osim infrastrukture i novca - treba i harizma. Ako ništa, osoba koja dobro pamti šta joj se kaže da ponavlja.
Harizma je bitna, nema dvojbe, ali pitanje da li je Falatar ima. I ako je ima, da li će njome doprijeti do svih potencijalnih birača za samo 6 mjeseci i ubijediti ih da je on najbolji izbor i da ima najviše šanse za pobjedu. Ja mislim da će birači kad im daš izbor između kandidata koji dokazano može pobijediti Čovića i nekog tamo Falatara (bez uvrede dotičnome), ići ipak na sigurno.
kmirsad

#263 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

Capsicum wrote:Malo je smiješno kako neki iz svoje sarajevocentrične perspektive umisle neku bitnost u cijeloj državi. NS je tipičan primjer. Ostvare dobar rezultat od Čaršije do Č.Vile i odmah misle da mogu imat predsjednika svemira. Niko ne spori njima da imaju pravo kandidovati koga hoće, ali NS sa svojim brojem glasova ne može ni u KS biti neki previše bitan faktor, a ne u ostatku države gdje su u tragovima samo. Drugo, kandiduju čovjeka koji je totalni anonimus i pitanje je zna li išta o ovoj zemlji i da li uopšte govori naš jezik?! Hoće li taj čovjek dati kakvu izjavu, da vidimo da uopšte postoji van članka na wikipediji koji je Peđa na vrat na nos napisao kad ga je privolio da se kandiduje?

Pošto ekipu iz NS ne smatram glupim ljudima, onda vjerujem da im je jasno da za 6 mjeseci ne mogu od totalnog anonimusa stvoriti kandidata koji će dobiti dovoljno glasova za ulazak u predsjedništvo. Niti imaju infrastrukturu, niti novac za to, a Boga mi ni naši građani nisu baš skloni egzibicijama na izborima. Zbog toga se postavlja logično pitanje zbog čega ga kandiduju. Neki kažu principijelnost, treba nove ljude itd. OK, slažem se. Ali onda se pomirite s tim da od skidanja nacionalista s vlasti nema ništa. Falatar jednostavno ne može dobiti više glasova od Komšića. U stvari, da budem precizniji, nijedan kandidat NS ne može biti izabran za člana predsjedništva samostalno, bez podrške ostalih građanskih i lijevih stranaka. To je realnost. Uradite istraživanja. Vidim neki umislili da cijela država bruji o NS kandidatu za člana predsjedništva.

Realno, većina građana u BiH politiku ne prati ili je prati površno. Glasaju za one koje im ponudi najbliža politička opcija i koja im na najjednostavniji mogući način objasni zašto je bitno da njihov kandidat pobijedi. Kod SDA je jasno. Oni se bore za očuvanje svoje kriminalne hobotnice i pobjeda njihovog kandidata obezbjeđuje da im "mrski komunisti" ne otmu to što su pokrali. HDZ kandidat plaši svoje stado majorizacijom, a u stvari u pozaciji je logično ista priča kao i kod SDA, opstanak kriminalne hobotnice. Komšić kakav god da je, obrazložio je svoju kandidaturu strahom i željom da Čović ne uđe u predsjedništvo. Iz moje perspektive, to je sasvim racionalno obrazloženje i to vrlo jako. Komšić je već dobijao 300k glasova, narod zna za njega i ima šanse da dobije više glasova nego Čović.

Šta vi mislite? Hoće li ovaj građanski orjentisani dio glasačkog tijela u FBiH radije zaokružiti kandidata koji dokazano može pobijediti Čovića i ući u predsjedništvo ili totalnog anonimusa s vrlo slabom stranačkom infrastrukturom. Obzirom da SDP još nije predstavio svog kandidata (ako ga uopšte predstavi), onda se izbor građanski orjentisanih birača svodi na A ili B, Komšić ili Falatar. Obzirom da glasačko tijelo NS čine uglavnom razočarani ljevičari, a da je glasačka baza ideološki liberalnih glasača u BiH izuzetno slaba, onda smatram da bi NS ovim potezom mogla da napravi harakiri. Natjerat ćete razočarane ljevičare da se vrate ljevici.
Čestitam... baš si se potrudio... al mi mrsko komplet i temeljito pročitat...malo sam na prseskoke... i tačno znam poentu, ruski klasik...šta je pisac htio reči... :-D
Helem, podcjenjuješ... birače, hercegovci su jedni od najineligentnih ljudi koje je planeta izrodila... i kampanju koja tek slijedi... neki kandidati će imati šta novoga za reči...a neki su sve već rekli, trla baba lan, da joj prođe dan...tu će se, nadam se , pojaviti neka razlika među ponuđenim...
arzuhal

#264 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by arzuhal »

Ovakve teme mene vazda vrate na najvećeg političkog mahera ovih prostora čije političko djelovanje treba izučavati mnogo ozbiljnije (stavljajući u zagrade i po strani samu ideologiju komunizma, određene zločine tog režima, represivnu aparaturu i sve to što nas može odvući na drugu stranu..): Josipa Broza Tita, s obzirom da je i njegov tadašnji i naš današnji neprijatelj bio isti: etnonacionalizam koji generira neprijateljstvo preko svog degenerativnog oblika, šovinizma, koji opet svoje zrenje i puninu uvijek nalazi u nekom obliku fašizma.
Taj lik je shvatio da je etnonacionalizam skoro pa prirodno stanje ovih plemena, naroda i narodnosti, pa je zato povlačio poteze koji izgledaju ili kratkorajno i jesu bili "izdajnički, bezosjećajni, nepravedni" poput onih da primi u redove partizana i sutra u Partiju ljude koji su bili četnici, ustaše, pripadnici ovih ili onih oružanih formacija s kojima se tukao, zagovornici i sljedbenici ideologija koje su bile protivne njegovim idejama i sl. A onda ih polako stezao, nekih se rješavao usput, tiho, nekih onako...Naprosto je znao neke dobre načine kako s ovim narodom i narodima...
Ovo što danas slušamo, ove politike, to je samo dobra i jalova halabuka zasnovana na možda sasvim dobrim, iskrenim i lijepim namjerama...
putokaz1

#265 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by putokaz1 »

ko tzv lijeva glasač glasam za Šepića
Bodkin

#266 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Bodkin »

daddy-kool wrote:
Bodkin wrote:
Ono sto ga diskvalifikuje je sto nije hrvat po bosnjackim standardima tipa komsic da za njega glasa 200k ljudi. To je sva filozofija.
Ovo sam previdio, pa zašto ne bi za njega glasali hercegovački Hrvati umjesto Čovića?

Zasto sto su pacijenti sa druge strane medalje. Sve isto samo jos “nije pravi hrvat”. Sve ostalo stoji :D
spreca

#267 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by spreca »

daddy-kool wrote:
Bodkin wrote:

:lol: pa djeces to pitati
Bodkin

#268 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Bodkin »

daddy-kool wrote:
Bodkin wrote:

Pusti tu priču, ovako se to gleda ovde: radio sa humanitarcima, uhljeb u UN, emigrirao u USA i sad bi on nama da nešto bude?! :-)

Dje je sad Čović da ga pita za krštenicu? :D
Naravno. Zato i kazem, 5% ljudi se vidi u ovom covjeku. Ostalih 95% u Esi :D
Zato nam je parlament stocna pijaca. Jebote zivot, da me dusanka predstavlja, ubio bih se iste sekunde
putokaz1

#269 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by putokaz1 »

kod nas kandidati za Predsjendištvo
Željko Izetbegović Komšić i Boriša Čović Falatar
a pobjednik Sebija Izetbegović i Dragan Čović
Da im čestitamo već unaprijed i da džaba ne trošimo dan da dodjemo do birališta bolje ić kopat,kad su predsjednici DF i NS tako odlučili stranaka koje jedva prag prođu8izuzev KS)
Alfons Kauders

#270 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Alfons Kauders »

Davno ja rekoh da ce najbolji glas na izborima 2018 biti apstinencija.

DF i NS su dokazale da ih vode djeca.

Ne bih da branim SDP ili manje opozicione stranke, ali da se ne lazemo, s kilometar se vidi da je kljucni problem u odnosu DF i NS prema drugim opozicionim strankama.
criticos

#271 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by criticos »

Jedno teoretsko/hipotetsko pitanje za sve koji komentiraju na ovoj temi.

Iznesene su neke pompezne informacije u medijima, i što ako je istina o referecama da je sve to radio po USA i UN, pa i u kampanji francuskog predsjenika itd.

Teoretski i hipotetski, kako ćemo na ovog kandidata gledati ako otvori kampanju, npr u mjestima tipa Vitez, Ljubuški, Široki ili Livno i slične sredine i ugosti Macrona i još nekoliko visokopozicioniranih svjetskih zvaničnika provoda po BiH?
Haris.ba

#272 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Haris.ba »

putokaz1 wrote:kod nas kandidati za Predsjendištvo
Željko Izetbegović Komšić i Boriša Čović Falatar
a pobjednik Sebija Izetbegović i Dragan Čović
Da im čestitamo već unaprijed i da džaba ne trošimo dan da dodjemo do birališta bolje ić kopat,kad su predsjednici DF i NS tako odlučili stranaka koje jedva prag prođu8izuzev KS)
2016.
IZETBEGOVIĆ BAKIR - SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 247235 32,867
RADONČIĆ FAHRUDIN - SBB - FAHRUDIN RADONČIĆ 201454 26,781
SULJAGIĆ EMIR - DEMOKRATSKA FRONTA-ŽELJKO KOMŠIĆ 114334 15,199
HADŽIOMEROVIĆ BAKIR - SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 75369 10,019
HALILOVIĆ SEFER - BPS-SEFER HALILOVIĆ 66230 8,804
CERIĆ MUSTAFA - CERIĆ MUSTAFA 33882 4,504
BAJRAMOVIĆ DŽEBRAIL - STRANKA DIJASPORE BOSNE I HERCEGOVINE 5041 0,670
KEBO MIRSAD - KEBO MIRSAD 3893 0,518
TUZLIĆ HALIL - TUZLIĆ HALIL 3162 0,420
ŽIGIĆ ADIL - ŽIGIĆ ADIL 1637 0,218

ČOVIĆ DRAGAN - HDZ BIH - HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BOSNE I HERCEGOVINE 128053 52,204
RAGUŽ MARTIN - HDZ 1990 HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA 94695 38,605
BUDIMIR ŽIVKO - STRANKA PRAVDE I POVJERENJA 15368 6,265
POPOVIĆ ANTO - DEMOKRATSKA FRONTA-ŽELJKO KOMŠIĆ 7179 2,927

2012.
IZETBEGOVIĆ BAKIR - SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 162831 34,86
RADONČIĆ FAHRUDIN - SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BIH - SBB BIH FAHRUDIN RADONČIĆ 142387 30,49
SILAJDŽIĆ HARIS - STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU 117240 25,10
ĐEDOVIĆ IBRAHIM - DEMOKRATSKA NARODNA ZAJEDNICA - DNZ BIH 13369 2,86
DEMIROVIĆ MUJO - BPS - SEFER HALILOVIĆ 8951 1,92
LATIĆ ĐEMAL - STRANKA DEMOKRATSKE AKTIVNOSTI A-sda 8738 1,87
SPAHIĆ IBRAHIM - GRAĐANSKA DEMOKRATSKA STRANKA BOSNE I HERCEGOVINE 6948 1,49
KEŠETOVIĆ IZUDIN - BOSS - BOSANSKA STRANKA - MIRNES AJANOVIĆ 4228 0,91
JUSIĆ AIDA - JUSIĆ AIDA - NEZAVISNI KANDIDAT 2347 0,50

KOMŠIĆ ŽELJKO - SDP - SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 337065 60,61
KRIŠTO BORJANA - HDZ BIH - HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BOSNE I HERCEGOVINE 109758 19,74
RAGUŽ MARTIN - HRVATSKA KOALICIJA HDZ 1990 - HSP BIH 60266 10,84
IVANKOVIĆ-LIJANOVIĆ JERKO - NARODNA STRANKA RADOM ZA BOLJITAK 45397 8,16
GALIĆ PERO - GALIĆ PERO - NEOVISNI KANDIDAT 1581 0,28
KUTLE MILE - KUTLE MILE - NEOVISNI KANDIDAT 1069 0,19
GALIĆ FERDO - GALIĆ FERDO - NEOVISNI KANDIDAT 975 0,18

Koje su šanse Boriše? Znači na prvu, iskreno. Da prođe kao Komšič, ili da prođe kao Popović Ante?

P.S.
Ako je cilj maknuti Čovića, mnogo poštenije bi bilo podržati Raguža i da se Komšić ne kandiduje.
Alfons Kauders

#273 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Alfons Kauders »

criticos wrote:Jedno teoretsko/hipotetsko pitanje za sve koji komentiraju na ovoj temi.

Iznesene su neke pompezne informacije u medijima, i što ako je istina o referecama da je sve to radio po USA i UN, pa i u kampanji francuskog predsjenika itd.

Teoretski i hipotetski, kako ćemo na ovog kandidata gledati ako otvori kampanju, npr u mjestima tipa Vitez, Ljubuški, Široki ili Livno i slične sredine i ugosti Macrona i još nekoliko visokopozicioniranih svjetskih zvaničnika provoda po BiH?
Nadam se da je ovo sarkazam.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#274 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Truba »

https://www.znacenje-imena.com/borisa

kakvo je to hrvatsko ime?

Porijeklo imena : Srpsko :thumbup:

mada to nema nikakve veze

glasači će odlučiti što i kako

inače moj djed je Borislav zvani Boro
zna se čije je to ime 8)
17030

#275 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by 17030 »

Bodkin wrote: Covjek bio na LSE, mozda najbolja skola na svijetu, radio na kriznim zaristima za unesco i onda dodje lik na forumu i kaze “nek krene od kantona skupa sa propalim studentima koji dana rada nemaju dok ih nisu u kanton ugurali i tu ce do penzije biti.

Što da ne, ako je bolji od tih "propalih" studenata (a vrlo vjerovatno jeste), onda neće imati nikakvih problema da se dokaže i napreduje, dok oni ostaju do penzije u kantonu, po tvojim riječima.
Locked