Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
archi_a wrote:Upravo tako. Krenulo je sa ratnim migrantima. Uskoro su se o tu rutu okoristili i ekonomski migranti koji su se izmješali sa ratnim izbjeglicama. Među njima ima svega (i kriminalaca i probisvijeta, ima naravno i jadnih ljudi koji traže bolje sutra) i upravo zbog toga država mora uspostaviti apsolutnu kontrolu ovih ljudi, jer može biti veliki problem.
Situacija skroz sumnjiva jer vlasti ne rade nista. U lokalnim novinama sirom BiH izlaze vijesti kako prave probleme, ali na TV nema nista o tome. Isto kao da neko namjerno trpa ove ljude u BiH.
Odjednom se kao pojavili neki ljudi da im pomazu, kao npr. ona plava zena iz Njemacke, a niko nije objasnio ko je ona, odakle joj novac da ih finansira i tako dalje.
Svi su se radovali sto im dolaze izbjeglice a sada im nepomazu. Pomozite tim omladincima, u Sarajevu ima milion praznih staniva, dajte im para neka mogu izaci malo na kafu malo da popiju koji subotom. Mozda i neku trebu im nadzite, pokazite ti gostoprimstvo i merhametluk. Svakako ce nekada otici pa neka se dobro provedu tih par mjeseci u Sarajevu. Bolje da im vi date nego da vam oni otimaju.
elcaliente wrote:Svi su se radovali sto im dolaze izbjeglice a sada im nepomazu. Pomozite tim omladincima, u Sarajevu ima milion praznih staniva, dajte im para neka mogu izaci malo na kafu malo da popiju koji subotom. Mozda i neku trebu im nadzite, pokazite ti gostoprimstvo i merhametluk. Svakako ce nekada otici pa neka se dobro provedu tih par mjeseci u Sarajevu. Bolje da im vi date nego da vam oni otimaju.
Tako je drug.
Za pocetak im ti odvedi svoju zenu ili kcerku, budi primjer drugima
U pocetku nisam bio za protjerivanje , ali sada je apsolutno vrijeme da ih se rastjera sve redom .
I mi smo bili izbjeglice ( ali smo bili civilizovani) , ovi samo gledaju koga ce napasti i opljackati .
A ove volontere lazne nabijem na k. vodite ih kuci pa im pomazite.
Jos da kakvu zarazu donesu sa sobom
Ono kod Vijecnice je sklepano improvizirano i prljavo ionako smo u qrcu oko higijene sad jos i taj belaj treba
Ponasaju se raskalaseno jer se drzava nije pokazala kako treba
Sve neki merhamet i gluposti domaceg prosjecnog mislioca iz udobne seracke fotelje
elcaliente wrote:Svi su se radovali sto im dolaze izbjeglice a sada im nepomazu. Pomozite tim omladincima, u Sarajevu ima milion praznih staniva, dajte im para neka mogu izaci malo na kafu malo da popiju koji subotom. Mozda i neku trebu im nadzite, pokazite ti gostoprimstvo i merhametluk. Svakako ce nekada otici pa neka se dobro provedu tih par mjeseci u Sarajevu. Bolje da im vi date nego da vam oni otimaju.
Tako je drug.
Ne ja, izvini, ja sam striktno protiv Arapa i Afganistanaca za mene su to najprljaviji ljudi na svijetu. A Magreb su samo kriminalci. Ja im se nikada nisam radovao niti ih prizivao niti bi im jedne marke dao. Oni koji im se raduju i koji im zele pomoci bujrum, nestedite.
Tako je drug.
Ne ja, izvini, ja sam striktno protiv Arapa i Afganistanaca za mene su to najprljaviji ljudi na svijetu. A Magreb su samo kriminalci. Ja im se nikada nisam radovao niti ih prizivao niti bi im jedne marke dao. Oni koji im se raduju i koji im zele pomoci bujrum, nestedite.
E sad, iz krajnosti u krajnost. Arapi su zaduzili covjecanstvo do kraja svijeta, medicinom, prevodjenjem grckih knjiga i perzijskih, brojevima, higijenom i jos kamarom stvari. Niti mi smetaju Arapi, niti mi smetaju Afganistanci, vec pojedine grupe ljudi koji koriste najvise naivne Bosnjake.
Ne smetaju mi cak ni skutori dok se normalno ponasaju, a kad udaraju protiv drzave i Bosnjaka .....
Mozda neki davni Arapi, kao i Jevreji i stari
Egipcani. Izrael kao drzava barem razvija tehnologiju koju citav svijet koristi.
Ali ovi danasnji Arapi su dno civilizacije a Afganistaci ni nemaju cuvilizacije jer nisu mogli stici do tog stadijuma razvoja.
Ako grijesim slobodno me ispravi sa necim sto su Arapi u zadnjih 50 godina ucinili dobro za covjecanstvo ili u kojem polju su razvili nesto vrhunski sto citav svijet koristi tipa internet.
elcaliente wrote:Mozda neki davni Arapi, kao i Jevreji i stari
Egipcani. Izrael kao drzava barem razvija tehnologiju koju citav svijet koristi.
Ali ovi danasnji Arapi su dno civilizacije a Afganistaci ni nemaju cuvilizacije jer nisu mogli stici do tog stadijuma razvoja.
Ako grijesim slobodno me ispravi sa necim sto su Arapi u zadnjih 50 godina ucinili dobro za covjecanstvo ili u kojem polju su razvili nesto vrhunski sto citav svijet koristi tipa internet.
Cak i da si u pravu, kakve ovo veze ima se migrantima?
Ima veze te jer su ti ljudi dosli kod nas i donjeli su svoje ponasanje nepostujuci zemlju u ovom slucaju BiH koja im je dala utociste. Oni su gosti i trebaju da se ponasaju kao gosti sto nikada nece jer su oni necivilizovana bagra koje se treba pod hitno rijesiti a ne sazaljevati ih.
Ja sam ubjedzen da ti ljudi imaju po par hiljada eura kod sebe a ipak traze od nasih ljudi i napadaju ih. Imaju pare kod sebe da bi mogli platiti krijumcare. Ti ljudi se ni po zapadnim zemljama poslije 10 godina nisu uklopili u ta drustva i zato ih Europa nece. Ali nasi ljudi su krivili Evropu a volio bi vidjeti te iste nase öjudi kada bi Turci otvorili granicu pa nam jedno 50 hiljada Afganistanaca doleti malo u posjetu.
elcaliente wrote:
Ima veze te jer su ti ljudi dosli kod nas i donjeli su svoje ponasanje nepostujuci zemlju u ovom slucaju BiH koja im je dala utociste.
Utociste im dala BiH
Utocistem zoves spavanje po parkovima i prezivljavanje od prosnje i dobre volje volontera.
elcaliente wrote:
Ima veze te jer su ti ljudi dosli kod nas i donjeli su svoje ponasanje nepostujuci zemlju u ovom slucaju BiH koja im je dala utociste.
Utociste im dala BiH
Utocistem zoves spavanje po parkovima i prezivljavanje od prosnje i dobre volje volontera.
Oni u zapadnoj Evropi traze Azil jer su politicki prognani. Jel ih u BIH ko tuce i maltretira? Znaci nasa zemlja im je obezbjedila da ih niko politicki neprogoni i nezatvara. Samim tim imaju utociste.
Oni su gosti sukladno sa tim se trebaju ponasati?
Ili ti npr kada odes u Hr na more se ponasas na ovaj nacin na koji se oni ponasaju?
A vidim sve je to muskaradija u najboljim godinama i cuna se redovno dize. Biti ce belaja kada udari u glavu ima ova volinterka prva masovno da plati negdje uz kontejner a poslije toga ko naleti.
insomnia78 wrote:A Tuzne okice? Jelde kako sad Orban djeluje malkice pametnije?
Mislim da niko se ne ponasa kao Orban
Njegovi ispadi su fasisticki
Ali treba znati umotati govno u papir i servirat
Ovdje su svi mrtvi hladni na tu temu
Ne znam kad bi situacija se obrnula pa mi otisli u zemlje magreba pa se ponasali kao oni bilo bi nam karabuš
Dakle slabo ko konta to od ovih merhametlija nasih siroke ruke duse i srca
insomnia78 wrote:A Tuzne okice? Jelde kako sad Orban djeluje malkice pametnije?
Mislim da niko se ne ponasa kao Orban
Njegovi ispadi su fasisticki
Ali treba znati umotati govno u papir i servirat
Ovdje su svi mrtvi hladni na tu temu
Ne znam kad bi situacija se obrnula pa mi otisli u zemlje magreba pa se ponasali kao oni bilo bi nam karabuš
Dakle slabo ko konta to od ovih merhametlija nasih siroke ruke duse i srca
Da se neko nadje i podmetne ledja (a da ima fasisticki mentalitet), mislim da rijesi problem migranata svi bi to sutke odobrili pa bi ga onda svi kolektivno osudili.
Jebo ti nas, treba barem 100hiljada migranata, i jos onih soda ekohavarija
isie wrote:U pocetku nisam bio za protjerivanje , ali sada je apsolutno vrijeme da ih se rastjera sve redom .
I mi smo bili izbjeglice ( ali smo bili civilizovani) , ovi samo gledaju koga ce napasti i opljackati .
A ove volontere lazne nabijem na k. vodite ih kuci pa im pomazite.
kockakockica wrote:Kod nas su ljudi osjetljivi zbog rata u BiH, pa masovno pomazu. To je ok, ali treba jasno ljudima objasniti da vecina nisu IZBJEGLICE
Ma isti je slučaj kao i sa našim prosjacima... ne znaš više kome stvarno treba, pa ipak damo da ne bi zgriješili, a onda oni što varaju odu u market i uzmu pive i cigare.
Edin H. wrote:
Sto se tice kriminala suplja vam je prica, sve statistike pokazuju da su emigranti procentalno manje skloni kriminalu od domicilnog stanovnistva.
Bolje se zapitajte o ovoj sramoti da su ovi ljudi prepusteni na pomoc dobronamjernih ljudi i da spavaju po parkovima.
Dzaba govoriti pavijanima, ovoj zabrinutoj troladiji, mozes im nacrtati to nece skontati.
Neki zbog ogranicenog kvocjenta, neki cisto zbog bezobrazluka, dosadno im u zivotu.
Jučer oko 16 sati u parku prilično potresna scena. Šest-sedam migranata okružilo je jednog stranca, prethodno su mu uzeli novčanik, viču na njega, ne dopuštaju mu da se udalji. Šokirani stranac pokušava se oteti iz rulje, oni idu iza njega, traže još novca, govore mu da je „bad men“ (loš čovjek), prate ga nekih pola kilometra.
Bice takvih slucajeva, nema govora.
Kad se samo sjetim nasih "inzinjera" kad su se docepali izbjeglistva. Kakvih je tu kriminalnih profila i orgijanja bilo.
Al relativno brzo zavrsise a osta pristojan svijet koji je iskoristio priliku da zivi normalno.
Ima veze te jer su ti ljudi dosli kod nas i donjeli su svoje ponasanje nepostujuci zemlju u ovom slucaju BiH koja im je dala utociste. Oni su gosti i trebaju da se ponasaju kao gosti sto nikada nece jer su oni necivilizovana bagra koje se treba pod hitno rijesiti a ne sazaljevati ih.
Ja sam ubjedzen da ti ljudi imaju po par hiljada eura kod sebe a ipak traze od nasih ljudi i napadaju ih. Imaju pare kod sebe da bi mogli platiti krijumcare. Ti ljudi se ni po zapadnim zemljama poslije 10 godina nisu uklopili u ta drustva i zato ih Europa nece. Ali nasi ljudi su krivili Evropu a volio bi vidjeti te iste nase öjudi kada bi Turci otvorili granicu pa nam jedno 50 hiljada Afganistanaca doleti malo u posjetu.
'Ti' ljudi. Koji ljudi? To sto ima medju migrantima i onih koji cine kriminalna djela, znaci da su svi migranti 'losi'?
elcaliente wrote:
'Ti' ljudi. Koji ljudi? To sto ima medju migrantima i onih koji cine kriminalna djela, znaci da su svi migranti 'losi'?
Naravno da znaci bolan, lakse je spalit svu senicu nego vadit korov kad se zakorovi