Diskriminacija muskaraca

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Connaisseur Karlin

#251 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by Connaisseur Karlin »

Tomahawk11 wrote:
piupiu wrote:
Connaisseur Karlin wrote:Usidjelica, jalovuša, ženturača, opajdara, profuknjača, udavača...: Šta nam govore toliki pogrdni nazivi za žene?!
Drolja, kurva, kučka, polovnjača, radodajka, zakeralo, sponzoruša, lezbača, prdara, baba, tuka, kravetina, guska, ovca, kobila, udav... haman čitava menažerija! :skoljka: :run:

Ups. Pogrešna tema. :oops: :D :lol:
A čekajte, problem jeste kad se neko počasti sa nekim od ovih naziva, a nije to zaslužio, ali šta ako jeste?!
Mada su, u principu, verbalne uvrede spustanje na niski stepen komunikacije i ne pribjegavam takvoj vrsti komunikacije, odnosno mislim da je to odraz nemoći i nedostatka argumenata.
Kako se tako nesto "zasluzi" ?
Connaisseur Karlin

#252 Re: Diskriminacija muskaraca

kmirsad wrote:
piupiu wrote:
Connaisseur Karlin wrote:Usidjelica, jalovuša, ženturača, opajdara, profuknjača, udavača...: Šta nam govore toliki pogrdni nazivi za žene?!
Drolja, kurva, kučka, polovnjača, radodajka, zakeralo, sponzoruša, lezbača, prdara, baba, tuka, kravetina, guska, ovca, kobila, udav... haman čitava menažerija! :skoljka: :run:

Spomenul ko ... Kobra... :-D
kobru sam zapamtila radi tebe i muha_sa :lol: od tad kobru dozivljam pozitivno :lol: :kiss:
Tomahawk11
Globalni moderator

#253 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by Tomahawk11 »

Connaisseur Karlin wrote:
Pa, recimo da je neka žena sponzoruša, a ima takvih, kako je to uvreda?
Recimo da je neka žena fakat takva osoba da vara svog muža, kako ćemo je nazvati? Eskort dama?
Znaš ti to sve, nego eto da pitaš.
Connaisseur Karlin

#254 Re: Diskriminacija muskaraca

Tomahawk11 wrote:
Recimo da je neka žena fakat takva osoba da vara svog muža, kako ćemo je nazvati? Eskort dama?
ne, ne razumijem, jer to je njen zivot, i nemam potrebu da je zovem pogrdnim imenima :)

zasto bih trebala imati potrebu da nju ili muskraca zovemm pogredno radi njihovog zivotnog stila, ozbiljno pitam :)
djevojka bez imena

#255 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by djevojka bez imena »

djevojka bez imena wrote:Ja mislim da smo svi na neki način diskriminirani, i m i z, ali samo u onolikoj mjeri u kojoj to dopuštamo.
stereotipi nas disininiraju :kiss:

ali , evo opet pitam: kako zene disiminiraju muskrace ?
Znaci, odlično se razumijemo :thumbup: :kiss:

Ima toga, muškarci su diskriminirani npr kad su prisiljeni da dokazuju roditeljsku sposobnost i podobnost, i tu je to najjače izraženo, u ostalim sferama mnogo manje ili nikako. A kad je riječ o komparativne sposobnostima u poslu, nema te oblasti u kojoj žene nisu diskriminirane i to ne samo od strane muškaraca nego i žena.
Upravo sam pročitala fantastičnu knjigu o Elizabeth Blekvel, i pronalazim dosta sličnosti sadasnjim stanjem žene u 'muškom' poslu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#256 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by Tomahawk11 »

ne, ne razumijem, jer to je njen zivot, i nemam potrebu da je zovem pogrdnim imenima :)

zasto bih trebala imati potrebu da nju ili muskraca zovemm pogredno radi njihovog zivotnog stila, ozbiljno pitam :)
Kako je uvreda za ženu koja kaže da traži sponzora - sponzoruša?

Ne znam, ne bakćem se tuđim životima niti ikog zovem drugačije nego mu je ime.
Ja sam samo prokomentarisao da neki od ovih naziva nisu uvreda ako je to tako zaista.
kmirsad

#257 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by kmirsad »

Diskriminacija, jašta... za uspješan seks, koji je garant porodičnog sklada, nama se mora dić... one moraju samo da leže... :twisted:
piupiu

#258 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by piupiu »

Tomahawk11 wrote:
Jako je lako testirati tezu 'neka žena je [jednostavno] sponzoruša'... da li se taj izraz koristi u pozitivnom kontekstu ili kao kompliment, recimo?
Connaisseur Karlin

#259 Re: Diskriminacija muskaraca

djevojka bez imena wrote:
djevojka bez imena wrote:Ja mislim da smo svi na neki način diskriminirani, i m i z, ali samo u onolikoj mjeri u kojoj to dopuštamo.
stereotipi nas disininiraju :kiss:

ali , evo opet pitam: kako zene disiminiraju muskrace ?
Znaci, odlično se razumijemo :thumbup: :kiss:

Ima toga, muškarci su diskriminirani npr kad su prisiljeni da dokazuju roditeljsku sposobnost i podobnost, i tu je to najjače izraženo, u ostalim sferama mnogo manje ili nikako. A kad je riječ o komparativne sposobnostima u poslu, nema te oblasti u kojoj žene nisu diskriminirane i to ne samo od strane muškaraca nego i žena.
Upravo sam pročitala fantastičnu knjigu o Elizabeth Blekvel, i pronalazim dosta sličnosti sadasnjim stanjem žene u 'muškom' poslu.
djevojka bez imena , neka nas zena u "muskim" poslovima , bilo bi im dosadno bez nas , a bome nama je fino :kiss:

Da, dodam : ne primjetim diskrminaciju msukaraca od strane zena, kao sto je pristuna diskriminacija muskraca od strane muskaraca zahvaljujuci stereotipima, a drugo, Zakoni u drzavama mogu disriminirati svakoga, ali se zakoni mogu mijenjati , no najveci problem, je promjeniti mentlaite i svijest ljudi, jer im ne odgovraju promjene, ugorzavaju njihvu comofrt zone.
Connaisseur Karlin

#260 Re: Diskriminacija muskaraca

Tomahawk11 wrote:

Kako je uvreda za ženu koja kaže da traži sponzora - sponzoruša?

Ne znam, ne bakćem se tuđim životima niti ikog zovem drugačije nego mu je ime.
Ja sam samo prokomentarisao da neki od ovih naziva nisu uvreda ako je to tako zaista.
a gle, ajmo ovako:

Da li je brak upravo ekonomska zajednica dvije osobe , a koje se mejdusobno SPONZORIRAJU?

Uvreda je iz jednog razloga: nikad ne pisete o muskracima koji traze sponzoricu, a ima vas masalna dovoljno da bi mi zene mogle da vam pocenmo dijeliti takav komplment :)

sustina price je : zasto psotoji necija potreba da se stavljaju etikete osobama?
MarlboroGold

#261 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by MarlboroGold »

http://www.academia.edu/21619071/Diskri ... nevidljiva

Ko ima vremena preporučujem da ovo pročita... pogotovo predzadnja stranica.

Dalo bi se diskutovati o navedenom...
Last edited by MarlboroGold on 10/03/2018 15:34, edited 1 time in total.
Connaisseur Karlin

#262 Re: Diskriminacija muskaraca

kmirsad wrote:Diskriminacija, jašta... za uspješan seks, koji je garant porodičnog sklada, nama se mora dić... one moraju samo da leže... :twisted:
tako je :D ako vam se ne digne, dzaba nam lezanje na krevetu :lol:
Connaisseur Karlin

#263 Re: Diskriminacija muskaraca

MarlboroGold wrote:http://www.academia.edu/21619071/Diskri ... nevidljiva

ajde pocni, ne znam, sto te narocito zaintigiralo :)
Streptokok

#264 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by Streptokok »

piupiu wrote:

imam muske prijatelje koji polude kad cuju ovako nesto od strane drugog msukraca laprdavca :thumbup:
to neki gej riči? garant požele da ga ošamare rukavicom, ko u dobra stara vremena?
MarlboroGold

#265 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by MarlboroGold »

Pa konkretno o tome da gender gap kojeg predstavljaju zagovornici/ice feminizma, a što je za njih svetinja, ne uzima u obzir realne parametre ravnopravnosti, već ciljano samo određene izmanipulirane statističke podatke koji se kasnije plasiraju putem medija i koji idu isključivo u korist žena, a na štetu muškaraca.
Last edited by MarlboroGold on 10/03/2018 15:46, edited 1 time in total.
p206

#266 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by p206 »

neki poznati čiko (zaboravio sam mu ime) je tamo još 20 i neke kad su žene dobile ravnopravnost, reko da će doći vrijeme kad će muškarci tražiti ravnopravnost
izgleda da je znao šta priča

što se mene tiče, ne bi nijednom muškarcu preporučio da radi kao ekonomista, osjećat će se diskriminisano pri samom pokušaju da nađe posao

neki dan sam bio u jednoj firmi, sva administracija žene i to svaka utegnuta tip top, nea dalje... , dok u skladištu sve muškarci
Connaisseur Karlin

#267 Re: Diskriminacija muskaraca

Streptokok wrote:
piupiu wrote:

imam muske prijatelje koji polude kad cuju ovako nesto od strane drugog msukraca laprdavca :thumbup:
to neki gej riči? garant požele da ga ošamare rukavicom, ko u dobra stara vremena?
ti i slicni tebi , ste , klasicni primjer ogranicengo muskaraca a koji diskiminira druge msukrace :thumbup:
Streptokok

#268 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by Streptokok »

nema se ovdje šta diskutovati. sve navedeno je istina, samo što nikoga nije briga i trenutno nije in.
Streptokok

#269 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by Streptokok »

p206 wrote:
neki dan sam bio u jednoj firmi, sva administracija žene i to svaka utegnuta tip top, nea dalje... , dok u skladištu sve muškarci
i još da ih priupitaš jesu li ugrožene vidio bi priče. ovo me podsjeti na nadrealiste i kako rudari ugrožavaju vladine službenike.
Streptokok

#270 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by Streptokok »

Connaisseur Karlin wrote:[q

ti i slicni tebi , ste , klasicni primjer ogranicengo muskaraca a koji diskiminira druge msukrace :thumbup:
hvala, vrlo ste ljubazni. :thumbup: :thumbup:
piupiu

#271 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by piupiu »

Ovdje ima puno upitnih teza. Prvo, u svijetu rijetko gdje žena može ići u penziju ranije od muškaraca, to je, koliko znam, socijalistički recidiv. Drugo, žena sa dvoje djece provede 18 mjeseci noseći djecu u svome tijelu, i još 24 mjeseca ne spavajući i ne znajući gdje je u prvoj godini djetetovog života. Žena u zemlji kao što je Amerika tih prvih 12 mjeseci djetetovog života nema primanja, ako ne radi, a ulaže u porodicu, u biološku reprodukciju... ona će, nažalost, imati ukupno manji broj godina radnog staža nego muškarac. I njena će rezultirajuća primanja kao penzionerke biti manja. Omjer umrlih od karcinoma po spolu i količin ulaganja u liječenje istog po spolu? Odakle su ovi podaci? Nigdje izvora. Ali hajde. Po čemu je autor zaključio da se više ulaže u liječenje žena od raka? To je tako ozbiljna optužba da bi zaista morao potkrijepiti to nečim boljim od 'u medijima se puno više govori o'....Dječaci imaju lošije ocjene jer su diskriminirani od strane obrazovnog sistema? Izvini, ovo je jako neozibljno.
Connaisseur Karlin

#272 Re: Diskriminacija muskaraca

MarlboroGold wrote:

Pa konkretno o tome da gender gap kojeg predstavljaju zagovornici/ice feminizma, a što je za njih svetinja, ne uzima u obzir realne parametre ravnopravnosti, već ciljano samo određene izmanipulirane statističke podatke koji se kasnije plasiraju putem medija i koji idu isključivo u korist žena, a na štetu muškaraca.
mene vise brine manipuliranje statistickim radom i podacima u ozbiljnim naucnim istrazivanjaima , jer su najkriticni dio daljnjih istraizvanja za dobrobit drustva na Planeti

ne znam, kako i koliko su upucen u statiku, ali je ista jako "klizava oblast" jer mediji prave frku i zbrku , i ja uijek izbjegavma ili citam sa rezervom :)

ali, ja sma tebe pitala, sto tebi konkretno najvise smeta iz postavljenog rada sa link o doticnoj diskriminaciji, a koju si ti, mozda dozvio ili znas nekog da je tako nesto dozivo?
Connaisseur Karlin

#273 Re: Diskriminacija muskaraca

piupiu wrote:

Ovdje ima puno upitnih teza. Prvo, u svijetu rijetko gdje žena može ići u penziju ranije od muškaraca, to je, koliko znam, socijalistički recidiv. Drugo, žena sa dvoje djece provede 18 mjeseci noseći djecu u svome tijelu, i još 24 mjeseca ne spavajući i ne znajući gdje je u prvoj godini djetetovog života. Žena u zemlji kao što je Amerika tih prvih 12 mjeseci djetetovog života nema primanja, ako ne radi, a ulaže u porodicu, u biološku reprodukciju... ona će, nažalost, imati ukupno manji broj godina radnog staža nego muškarac. I njena će rezultirajuća primanja kao penzionerke biti manja. Omjer umrlih od karcinoma po spolu i količin ulaganja u liječenje istog po spolu? Odakle su ovi podaci? Nigdje izvora. Ali hajde. Po čemu je autor zaključio da se više ulaže u liječenje žena od raka? To je tako ozbiljna optužba da bi zaista morao potkrijepiti to nečim boljim od 'u medijima se puno više govori o'....Dječaci imaju lošije ocjene jer su diskriminirani od strane obrazovnog sistema? Izvini, ovo je jako neozibljno.
meni se dopao problem: "feminiziranje" obrazovnog sistema :D
triconja

#274 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by triconja »

:oops: :lol: :lol: :lol:
Connaisseur Karlin

#275 Re: Diskriminacija muskaraca

p206 wrote:neki poznati čiko (zaboravio sam mu ime) je tamo još 20 i neke kad su žene dobile ravnopravnost, reko da će doći vrijeme kad će muškarci tražiti ravnopravnost
izgleda da je znao šta priča

što se mene tiče, ne bi nijednom muškarcu preporučio da radi kao ekonomista, osjećat će se diskriminisano pri samom pokušaju da nađe posao

a tu ravnopravnost su vam oduzele zene, ili kompanije disrkiminiraju vas !?
Post Reply